Ahh canimsu dogru yaa ondan hic ses seda yok umarim iyidir
Bizde esimle cantayi hazirladik bi tek benim esyalarimi koymadik koca bavul oldu iyimi o degilde aklima ne takildi bebegi yikiyorlar mi yaa devlet yikamamisti havlu isterlermi acaba
Ben bu süreçte bir ton eğitim aldım. Ayşe Öner dedi ki yenidoğan bebek yıkanmazmış. Bebek doğduğunda üstünde beyaz bir tabaka oluyor ya o hemen gitmezmiş zaten hemen gitmesi de doğru değilmiş. Göbek bağı ne zaman düşer o zaman yıkanır dedi.
Calisamaz raporunun tarihi sisteme isledigi icin is yerine gec vermen sorun teskil etmez ama telefonla bilgi vermistim ben. İstersen bilgi ver zaten sistemden goreceklerdir muhasebe departmani.
Kizi mi goremedim derken
Ben bi de bebeğin kıyafetlerini yıkamadan önce çamaşır makinesini temizliyim diyorum şu makine temizleyicilerle ama onlar da çok aşırı kimyasal. Önce onlarla temizlesem, sonra benim bildiğim bi formül vardı sirkeyle karbonatla falan boş çalıştırıyordum yüksek ısıda ama unuttum tarifi kimyasal kalmaz değil mi? Sizin var mı böyle sirkeli falan tarifiniz
Ben Marc makine temizleyicisini kulladıktan sonra makinemden ses gelmeye başladı. O yüzden bir daha kullanmam.
Pis pis çalışsın makineyi bozmaya niyetim yok, bir de makine masrafı çıkmasın
Sadece deterjan gözünü güzelce silip boş durulama yaptırdım önceki deterjanlar kalmasın diye.
ben joker babyden bi tane aldm pamuk, daha kullanmadım ama memnun kalırım heralde. Markasını hatırlamıorm biorganik olabilir. Bi tane de chakradan aldm yine dayanamayıp o da bambu pamuk. Ondan memnun kalırım heralde.
Ben bu süreçte bir ton eğitim aldım. Ayşe Öner dedi ki yenidoğan bebek yıkanmazmış. Bebek doğduğunda üstünde beyaz bir tabaka oluyor ya o hemen gitmezmiş zaten hemen gitmesi de doğru değilmiş. Göbek bağı ne zaman düşer o zaman yıkanır dedi.
evet ama siliyolar dimi. O verniks tabakası beyaz bi tabaka hiç yenidoğan bebeklerin okdr beyaz tabakayla kaldıklarını görmedim okdr kremli gibi mi bırakmak gerekiyormuş.
Kakasını yaparsa mecbur yıkıyolarmış bu arada
Kızlar doğum yaptım haberiniz olsun acil sezeryan çünkü enfeksiyon vardı . Bebeğin kalbi iyi değildi .
Şimdilik 2 mizde iyiyiz . Dua edin bir an önce iyi olalım . Haber veririm yine
Bende dün birden bire sancilanmaya basladim. Karnim tas kesildi ve eş zamanli boyle gaz sancisi regl agrisi gibi agrilar basladi ve 5 dk 1 seklinde devam etti. Hastaneye koştuk hemen. Nst ye girdim sanci cikti. Dr alltan muayene etti acilma başlamamış dedi. Hrmen ciger gekistirici başlandi serum takviye vs. Birde hap verdiler onu kullaniyorm evdeyim suan. Agri hafifledi resmen gozum acildi. ama cok korkuyorm bebegim henuz 2 kilo bile degil. Erken dogum riskim kesinlesti benim... bugune kadar erken dogum konusunda hic riskli degildim ama Gebeligimin basindan anomali , kalpte vsd birsuru mesele cikti benim. Suanda pozitif düşünmem gerek ama elde degil işte. Dualarinizi esirgemeyin nolur.. 15 yillik mucadelem bu bebek....
Ben Marc makine temizleyicisini kulladıktan sonra makinemden ses gelmeye başladı. O yüzden bir daha kullanmam.
Pis pis çalışsın makineyi bozmaya niyetim yok, bir de makine masrafı çıkmasın
Sadece deterjan gözünü güzelce silip boş durulama yaptırdım önceki deterjanlar kalmasın diye.
Aa neden öyle oldu ki ben kullanıyorum 6 ayda bir falan bir şey olmadı çok şükür. Sadece çok kimyasal bıraktığı için tereddüt ediyorum ama sirkeyle üstünden geçicem
Yıkama olayları tartışılırken benim henüz bir şey almamış olmam 2 takım hediye geldi, bir tanede hastane çıkışı alacağım hepsi bu şampuanla bebe yağı sipariş verdim, haftaya cumarteside bi mağazaya gidip ufak tefek biberondu emzikti bakacam daha başka ne lazım eder ki? Yani oğlumda nisan doğumluydu bi şey lazım etmedi bunlar haricinde ettikçede eşim alıyordu. Ben de mi sorun var ya
Ben bi de bebeğin kıyafetlerini yıkamadan önce çamaşır makinesini temizliyim diyorum şu makine temizleyicilerle ama onlar da çok aşırı kimyasal. Önce onlarla temizlesem, sonra benim bildiğim bi formül vardı sirkeyle karbonatla falan boş çalıştırıyordum yüksek ısıda ama unuttum tarifi kimyasal kalmaz değil mi? Sizin var mı böyle sirkeli falan tarifiniz
Yıkama olayları tartışılırken benim henüz bir şey almamış olmam 2 takım hediye geldi, bir tanede hastane çıkışı alacağım hepsi bu şampuanla bebe yağı sipariş verdim, haftaya cumarteside bi mağazaya gidip ufak tefek biberondu emzikti bakacam daha başka ne lazım eder ki? Yani oğlumda nisan doğumluydu bi şey lazım etmedi bunlar haricinde ettikçede eşim alıyordu. Ben de mi sorun var ya
Şampuanla yağı hangi marka aldınız? İlk kızımda mustela kullandım ama içeriği değişti diyorlar yeni çıkan serilerinde. Diğer markalarda da içime sinen olmadı henüz.
Sirke makinalara zarar veriyormuş. Bence boş suyla yüksek ısıda bir tur çalıştırın.
Şampuanla yağı hangi marka aldınız? İlk kızımda mustela kullandım ama içeriği değişti diyorlar yeni çıkan serilerinde. Diğer markalarda da içime sinen olmadı henüz.
Kizlar ben bebek deterjani oglumda da e bebegin kendi markasini kullanmistim gayet memnunum bakin isterseniz bilginiz olsun...
Gittik kapi susu ve hediyelikleri hallettik
Bi tek kendime camasir almasi kaldi cok yoruldum daha dayanamadim donelim istedim kendimi eve zor attim wala
Evet a oglumda eve gidince hemen yikayabilirsiniz demislerdi bizde gelince yikamistik ama simdi baska hastane ve durumu bilmiyorum bazen kakali olursa vs yikaniyormus haftaya kontrol de sorayim bakayim doktora. Ama o tabakanin yikanmamasi gerektigini duymustum bende
Şuraya Beliz kizim dogdu saglikliyiz yazacagim günü nasip et Allahim. Bu yaziyi okuyan herkese de ayni sekilde saglikla dogurdum demeyi nasip eyle insallah
Verniks tabaka bebeği enfeksiyonlardan koruyormuş ilk günler hem o yüzden hem de göbek bağı düşmeden açık yara sayılır yıkanmaması tavsiye edilir hem mikrop kapabilir hem de ıslanması düşmesini geciktirir diye. Bize çocuk doktoru bu şekilde açıklamıştı. Benim kızımın göbeği 16.günde düşmüştü ve evet 16 gün yıkamadık daha fazla yıkamasaydık bu sefer de kirden mikrop kapacaktı
sık ve uzun saçlı doğduğu için saçında kan kuruntuları vardı onlar gitsin diye saçını yıkamıştık sadece.
Sirke makinalara zarar veriyormuş. Bence boş suyla yüksek ısıda bir tur çalıştırın.
Valla 12 yıllık makinem en az 3 defa yapmışımdır o sirkeli tariften hiç de bir şey olmadı. Madem öyle bir şey var kimseye tavsiye etmiyorum ben yapıyorum