2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266

Benim bildiğim de öyle eğer doktor nöbette değilse ek ücret talep ediyor. Benim doktor dışarıda olduğu için her türlü hastaneye ayrı doktora ayrı ödeme yapacağım.

Bir de velilerin gereksiz mesajlarından o kadar bıkmışım ki. Doktoru aramıyorum hiç. Ancak test sonuçlarını mutlaka bana gönder derse mesaj atıyorum.
Onun dışında soracaklarımı gittiğimde biriktirip öyle soruyorum. Acil durum olmadı şimdiye kadar acil durum olsa mesaj atarım.

Hastanede baska doktor olmama durumu var miydi acaba eger yoksa tabikide kadindogum doktoru ne sekil saat kac olursa olsun gelecek elbet
Yok cnm benim doktorum hastanenin doktoru degildi. Kendi muayenehanesi vardi. Ben ozellikle kendi doktorumu istemistim. O sekilde hastaneyle de doktorla da konusmustuk. Her iki taraf da sorun etmedi. Doktora ayri hastaneye ayri ucret odedim. Hastaneninki zaten sigortayla cok cok uyguna geldi. Ama mesela ben doktorumu aradigimda sehir/yurtdisinda olsaydi (cunku planli degildi tarih) o zaman hastaneden bir doktor olurdu. Genelde de hastanede hep nobetci kadin dogumcu oluyor. Olmasa da cagiriyorlar musait hekimlerden.

Hastane ile doktorun anlaşmasına bağlı olarak değişiyor bu durum .Bazıları ek ücret talep edebilir bazıları etmez ,zaten doğum başlayınca çoğu aşamayı ebe ile geçiyorsunuz,belli bir açılma oluncaya kadar doktoru çağırmiyorlar ,yeterli açılma olunca doktor gelip bebeği çıkartıyor .A aınıfı hastanelerde ek ücret talep edilmiyor ve doktor doğuma geliyor .

İnan görevi değil ,acil durumlarda tabi ki ama can sıkıldıkca mesaj atmak doğru değil onların da ayrı bir hayatı var herşeyi iş yerinden ibaret degil ,Ayrica mesai saatleri içinde yapılan doğum için tamam ama sonrasi mesaiye giriyor , takip ettiği kaçtane gebesi var o zaman hastaneden hiç cikmamasi lazım .Yine de bu durum doktorun hastane ile yaptığı anlaşmaya bağlı,çoğu yerde de doğum sürecinin sonunda doktor gelir bebeği çıkartır . Doğumun başından sonuna yanında olamaz çünkü doğumun ne zaman olacağı belli değil .

Alaaa alllaaaa dur bende yarin baska hastaneye soracagim kafama takildi hatta simdi aricam
bazı hastaneler sizin hastane gibi doktor çağırınca özel para alıyorlar. bazıları da almıyor. benim hastanemde almıyor. ama zaten alacağını baştan aldığından bence almasın. ama sizin hastane mantığı da bana yanlış geliyor. sonuçta 9 ay o doktorla git sonra hop kendi doktorun olursa şu ücret. ben neden o zaman 9 ay onun takibindeydim ki? sonuçta herşeyi bilen kendi doktorun.

Benim bir arkadadim ikiz bebislerini normal doğum yaptı daha önce hiç duymamıştım ilk defa duyup karşılaştım çok kolay oldu biri çıktı pat öbürü arkasından geldi dedi stant ameliyatı olmayacak olsaydın denerdin neden olmasın

Benim doktorum da bir klinikte çalışıyor, anlaşmalı olduğu hastanelere gidiyor kendi paketleri var. Mesela bir hastanenin kendi doktoruyla doğumu toplamda 11 bindi, benim doktor ile 6 bin(doktorun kendi ücreti de eklenince 9 bin falan oluyor). Bu verdiğim örnek en pahalısı bu arada diğerleri daha uygun ama doktorun kendi aldığı ücret değişmiyor.
Doğuma gittiğimizde sadece o doktorun hastası olduğumuzu söyleyecekmişiz, gece de olsa gelecek, biz değil hastanedeki ebeler falan duruma bakıp çağırtıyormuş.

Bu doğum işlerini de iyice piyasa yapmışlar anlayacağımız devlet hastaneleri ve doktorları biraz daha özenli ve ilgili olsaydı özel hastaneler bu kadar İlgi göremezdi ve bu şekilde fiyat veremezdi diye düşünüyorum.

Ya wala dusunuyorum c.tesi konusacagim dogumun basindan sonuna doktor olsun istoyorum basimda ki oglum develtteydi ve bu boyleydi full doktor ebe nin e sini gormedim. Hem doktorum gelsin die para verecegim hemde son dk ya kadar ebe bakacak olcak is degil ok ebeyi kucumsedigimden degil elbettede sistem yanlis gercekten. Gidip devlettemi dogursam napsam

Valla devlette doğum nasıl bilmiyorum ki her hastanede aynı değil anladığım kadarıyla ama benim burdaki devlet hastanesinde ilgi alaka sıfır Suriyeli ablalarimi doğurtmaktan adamların keyfi kalmamış sırada alamıyorum zaten bir kere gittim devlete bin pişman oldum artık tahlilleri bile özelde yaptırıyorum sbaah aradım doktoru sonuçlar çıkmış diye sistemde görünmüyor ben labaratuvardan alırım yarım saat sonra beni tekrar arayin lütfen bekliyorum dedi yani doktorla iletişim ve aradaki bağ çok önemli diyebiliriz doğum için ( not: bütçeyi dibine kadar zorlayanlar hariç )

Ama şöyle düşün sancilandin , açılman var doktorun yanına geldi ama doğum ertesi güne sarktı doktor başında bekleyemez ki . Nöbetçi hekim illa ki olur ama çoğu işi ebe yapar bebeği doktor çıkartır o nedenle kendi doktorun son anda çağrılır yine sor hastanene ama ebelere de güven

Benim çalıştığım devlet hastanesinde gündüz dogurursan doğur akşam 5 ten sonra sancilanirsan sevk ediyorlar çünkü yeterli sayıda ekip yok .Kadın doğum hastanelerinde de sanırım nöbetçi hekim kimse o geliyor tam emin değilim devlet deneyimi olan yazsın bakalım .

Günaydın bacımsular
Bugün kontrolüm vardı bebeğin suyu biraz daha iyi seviyeye gelmiş çok şükür BankacI26 sende nasıl durumlar? Havuç suyuna devam et dedi resmen mucizeymiş
Plasentam da normal doğuma engel olmayacak şekilde biraz daha yukarıya çıkmış çok şükür.
Ultrasonda saçları da görülüyormuş doktor upuzun saçları var bak nasıl dalgalanıyor suyun içinde diyor
Blntkbra doğum ücretini sordum normal 3850 sezaryen 3650 doktor gece gündüz tatil her şekilde gelir ekstra ücret almıyoruz dediler.
Nst'ye girdim ilk defa o da 30 tlymiş.

Devlette dogurdum oglen 2 de dogum karari alindi ve yatisim yapildi acilmama bile doktor bakti. 9 ay orda takipliydim ve butun doktorlar taniyorum cunku sistemi degisik sen randevunu alirsin hangi doktor o gun gorevdeyse o sana bakar kocaman bir dosyan vardir yardimcilar o dosyayi doktora sunarlar ve a dan z ye dosyada bilgilerin mevcuttur dosyasiz seni iceri almazlar. Aksam 9 da sanirim tam acilma ile sanci odasindan dogumhaneye alindim sabaha karsi 4.45 te dogurdum ve surekli doktor vardi basimda ki ilk dogum cok bagirdim vs ama hep iyilikle yaklastilar asla kotu muamele gormedim. He bu surecte nobet degisimi oldu farkli doktorlar geldi basimda 2 doktor 4 asistan 1 hasta bakici vardi baktilar doguramiorum en son hoca dedikleri prof geldi o dogurttu. Yani hastaneden hastaneye belki degisiyordur bilemiyorum benimki egitim arastirma hastanesiydi vakif universitesine bagli

Doktoruna güveniyorsan devam et bence.

Gunaydin canimsu
Normal sezeryandan neden pahali kiz ahhh masallah tosuncuguna kizindan toka ayarlasan iyi olur
Ekstra ucret olmamasini sevdim. Benim hastanem icin dogum uzerine koklu bi hastane diolar ama icim bulandi ne bilim ben bakacagiz ama su dk dan sonra doktor da degismek icime sinmiyor kadin cok naif sakinlestirici herseyimi o bilio vs ya isin parasinda da degilim aslinda ama kaziklanmakta hos degil neyse gene gundem bu oluo bu konuyu kapatiorum daha yorum yapmicam

Havuc suyu aynen resmen mucize gozumle sahit olmustum su arttirdigina o yuzden kim suyum az dese tepesine biniom ic bunu die

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…