2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Kızlar ben bugün bebeğimi çok az hissettim. Şuan hiç tepki vermiyor hareketlerime. Sizce hemen doktora gideyim öi yoksa böyle hareketsizlikler artık büyüdüğü için normal mi?

Tatli bisi yrsen uzanip biraz dinlesen ? Eger hicbir sekilde hareket yoksa ben olsam giderdim beklemem. Gunde min 10 kez oynamasi lazim diyor doktorlar
Aynen bunu dene, 2 saat içinde 6 hareket sayman lazım dedi doktor bana, bu kadar olmazsa git bekleme. Allah korusun bir şey olmaz inş ama tedbirli olmak lazım, hem için rahat eder. Bi de bugün normalden fazla yoruldun mu veya stres yaptın mı bir şeyi o zaman da azalıyor

Aynen bunu dene, 2 saat içinde 6 hareket sayman lazım dedi doktor bana, bu kadar olmazsa git bekleme. Allah korusun bir şey olmaz inş ama tedbirli olmak lazım, hem için rahat eder. Bi de bugün normalden fazla yoruldun mu veya stres yaptın mı bir şeyi o zaman da azalıyor
2 saat mi 6 hareket. Benimki gunduz tik etmez ya gece belli saatte oynuyor sinra uyuyorum onuyorsada hissetmiyorum ama aksamlari 10 ve uzeri hareketi var mesela.

2 saat mi 6 hareket. Benimki gunduz tik etmez ya gece belli saatte oynuyor sinra uyuyorum onuyorsada hissetmiyorum ama aksamlari 10 ve uzeri hareketi var mesela.
Canım bende acemiyim diye ısrarla sormuştum hareketleri nasıl takip edecem diye ebe de dedi ki bebeginin hareket saatlerini en iyi sen bilirsin normalinin dışında seni rahatsız eden herhangi bir durum olduğunda mutlaka gel diye illa belli bir saati yokmuş dediğine göre

Evet stresli bi gündü benim için😓 çok şükür hareket ediyor şuan🙏🏻 İnş sağlıklıdır. Yarın doktoruma gideyim direkt. Bakalım ne diyecek

Tam şöyle diyecektim ben de👇🏻 Benimki de gündüz hareketsiz mesela akşam başlıyor halaya😄 yani bebeğin rutinini anne bilir zaten, hareket sayma işlemini aynı saatlerde yapmak lazımmış
Canım bende acemiyim diye ısrarla sormuştum hareketleri nasıl takip edecem diye ebe de dedi ki bebeginin hareket saatlerini en iyi sen bilirsin normalinin dışında seni rahatsız eden herhangi bir durum olduğunda mutlaka gel diye illa belli bir saati yokmuş dediğine göre

40.hafta risk değilmi ya ? Sancı gelip normal doğurmak çok muhtemel bir şey sanki o zamanlarda
Ben 40`a kadar bekledim cunku riskli bir durum yoktu. Normal de olsa sezeryan da olsa cocuk kendi karar versin gunune istedim, randevuyla gitmek istemedim. Gercekten de oyle oldu. Tam 40 doldugu aksam suyum geldi ama sancim acilmam olmadigi icin sansimi zorlamadim direk sezeryan oldum. Hicbirsikinti da olmadi. Bu bebiste de ayni yolu izleyelim dedik. Gununu beklicez ama gununden kendiliginden gelmezse artik beklemicem sezeryan olucam. Kismet tabi her sey.

Kızlar çatlak durumunuz nasıl bende hiç yok kaşıntıda yok hiç bişey de sürmüyorum acaba diyorum karnımmı büyümüyor 😁öyle aşırı büyük değil bana göre karnım normal, genetik değildir annemin çatlak hep karnı.
Benim karnim cok buyudu ama bende de yok cok sukur. ilkinde de olmamisti. Hicbir sey surmedim o konularda cok disiplinsizimdir. Yapi meselesi galiba. Normalde cildim cok hassastir yuzum lekelrle doldu ama catlak konusunda ben de sansli ciktim.

Teşekkür ederim canım sorduğun için. Dün sabah saatlerinde acil sezeryana alındık malesef ölüm riskim vardı ve oğluma kavuştum, kendisi çok sağlıklı şükür sadece minik bir bey biraz :)

Benim tedavim devam ediyor malesef oğluma bakamıyorum, günde 5 kez iğneler giriyor vücuduma artık damar kalmadı :KK43: ayaklarımda bile yer kalmadı iğne girecek. Şuan hem sezeryandan iyileşmenin yanında gebelik zehirlenmesini atlatmaya çalışıyorum lütfen dua edin doktor 5 gün daha kalabileceğimi öngörüyor

Canim oncelikle gozunuz aydin bebegine kavumussunuz maasallah cok da saglikliymis Cok sukur!. Allah sana da guc kuvvet versin insallah hemen sen de atlat bu zor gunleri ve Evinize saglikla huzurla cikin en kisa zamanda. Tum kalbimle sifalar diliyorum canim. Bu gunler elbet gececek

Tecrübeli anneler yeni doğanı uyurken nasıl yatırmalıyız? Videoları izledim kafam karıştı iyice. Ben bir sağ , bir sol olarak yatıracağız diye biliyordum bazı doktorlar sırt üstü diyor kafam karıştı. Ve ilk aylar sadece burundan nefes aldıkları için burun temizliği meselesini kafama taktım nasıl temizleyeceğim, ne sıklıkla temizleyeceğim. Şırıngayla burnuna fizyolojik serumu sıkabilir miyim dert oldu bana 😞
Ben cocgunlukla sag sol cevirerek yan yatirmistim ama mutlaka on arka destek yasytiklarini kullanarak. Yani yuzustu kapanmamasi lazim. E bebekte destek yastiklari var bebegi onden arkadan destekliyor ki donmesin. Sirtustu kafasi yamuk olur diye yatirmamistim ben:) Kafasi simdi yusyuvarlak guzel sekilli. Burun temizligini de zaten sen ne zaman yapacagini anlarsin ses cikmaya basliyor tikali oldugunu kurudugunu anliyorsun. Siringaya gerek yok hazir minik kapsl seklinde satiliyor onlar zaten damla damla cikartiyor. Cok az serumfizyolojik damlatip hafif hafif temizleme aparatlariyla cekebilirsin. Az yavas ve dikkatli yaparsan bisi olmaz merak etme :)

Kızlar ben bugün bebeğimi çok az hissettim. Şuan hiç tepki vermiyor hareketlerime. Sizce hemen doktora gideyim öi yoksa böyle hareketsizlikler artık büyüdüğü için normal mi?
Ben de gun boyu cok bir iki kucuk kipirdanma disinda hissetmedim ama aksam olunca kipirdandi baya.
hastanenin bana verdigi kitapcikta sekerli veya soguk biseyler yiyip uzanin (Mesela dondurma tam bu isi icin iyi hem sekerli hem soguk) Sakince bekleyin hareket eder diyordu.

Benim karnim cok buyudu ama bende de yok cok sukur. ilkinde de olmamisti. Hicbir sey surmedim o konularda cok disiplinsizimdir. Yapi meselesi galiba. Normalde cildim cok hassastir yuzum lekelrle doldu ama catlak konusunda ben de sansli ciktim.
Benim yüzümde lekelendi çenem de sivilce de değilde kabarcık var mantar gibi

Kızlar çatlak durumunuz nasıl bende hiç yok kaşıntıda yok hiç bişey de sürmüyorum acaba diyorum karnımmı büyümüyor 😁öyle aşırı büyük değil bana göre karnım normal, genetik değildir annemin çatlak hep karnı.
İlk defa dün catlagimi gördüm😌 birinci hamileliğimde hiccc catlagim olusmamisti. Bunda gobegimin bir parmak altında dört yer kısa çizgiler şeklinde. 😊 Yavrumun hediyesi.❤️

Ben de böyle patiksizlerin altına patikli pantolon giydiriyorum normalde ama şu an alt üst takımların hepsini patikli almışım. Sanırım tek alt yeterli olur zaten battaniyeye sarılı oluyorlar ilk günler.
Neden giydirilmesin ben giydiriyorum.. Hastane çıkışlarının ikisinin altı patikli, iççiklerini de patikli koydum.. Önce minik çorap giydirilir(patikli içliğin üzerine özellikle çorap giydirmiyorum çünkü ayaklarını hareket ettirirken direkt çıkıyor çorap)Hu yüzden çıplak ayağına önce pamuklu yumuşak çorap, üzerine patikli içlik, onun üzerine istersem patikli dış giyim istersem de patiksiz dış giyim giydirirm(patiksiz giydirdiğimde muhakkak peluş ya da örme bir patik daha giydirirm:)

Back
X