Bebekler doğduklarında üzerlerinde beyaz bir koruyucu tabaka ile doğar bu tabaka onların bağışıklığı icin cok önemlidir oyuzden göbeği düşene kadar yikanmamasi kesinlikle saglik acısından cok önemli suanda bebek dostu hicbir hastanede bebekler yıkanmaz..Kız çocuğu yıka kirli kirli durmasın ama ne yap sonrasında çoookkk uzaktan saç kurutma makinası tut. Kızımı hastaneden çıkar çıkmaz yıkadık çoook uzaktan saç kurutma makinası tuttum sadece ıslak kalmasın diye ve sonuç 3 günde düştü. 5. Gün muayenesine gittiğimde doktoru aaa ne kdar temiz göbeği tertemiz düşmüş demişti. Krem bile kullanmadık öyle söyleyeyim aklınızda bulunsun
Bende pusuda gelecek cevapları bekliyorum. Çikolata ve hediyelik olayını bu hafta halledip kafamdan çıkarmak istiyorum ama pek yaptıran yok sanırım yada görmüyorlar bilemedimkızlar ya daha önce de sordum ama cevap alamadım. hediyelik neler yaptırdınız yaptıracaksınız. memnun kaldıgınız duydugunuz sayfa ya da satıcı var mı. bu hafta halletmek istiyorum bu işi
Hastanede yıkamıyorsun zaten hastaneden çıktıktan sonra yıkıyorsun eve gittiğinde. Kıtlıktan çıkmış gibi doğar doğmaz yıkamayacağız elbetteBebekler doğduklarında üzerlerinde beyaz bir koruyucu tabaka ile doğar bu tabaka onların bağışıklığı icin cok önemlidir oyuzden göbeği düşene kadar yikanmamasi kesinlikle saglik acısından cok önemli suanda bebek dostu hicbir hastanede bebekler yıkanmaz..
Suan dogum egitimi aliyorum ve egitim.veren ebe ozellikle yikamayin dedi evet haklisiniz eskiden yıkanıyordu ilk kızımı hastanede yıkadılar hatta direk ama 2.kızımda hastanedeki doktorlar özellikle yıkamamam gerektiğini söyledi.. ben sadece öğrendiğimi ilettim tabiki herkesin kendi fikri sağlıklı doğumlarınız olsun insallahHastanede yıkamıyorsun zaten hastaneden çıktıktan sonra yıkıyorsun eve gittiğinde. Kıtlıktan çıkmış gibi doğar doğmaz yıkamayacağız elbetteAma üzerindeki o pislikten arınmalı bebekler 1 hafta göbeği düşmese 1 hafta yıkamayacak mısınız çocuğu yani? Kulak içleri burnu ağzı gözü yıkanınca kendine geliyor bebeklerin heleki normal doğum yaptıysan ne yollardan geçip geliyorlar yıkamamak olmaz zannımca. Doktorumuzda vaktinde aynı fikirdeydi
Sizi okadar iyi anlıyorum ki 2.kizim da cinsiyeti öğrenir öğrenmez görümcelerim diretti surekli kayinvalidemin ismini koymam icin aslinda o şekilde bir emri vaki olmasa insan sibir olmayacak sonra 7 aylık hamile iken kayinvalidem vefat etti onlar istediği icin degil kendim istediğim icin koydum ismini sizde eğer ilk çocuğunuza kayinbabanizin adını koyduysanız ki anladigim.kadariyla eşiniz koymus eğer istiyorsanız abinizin ismini koymanıza eşiniz anlayış göstermesi gerekiyor ama malesef ismi isi gerçekten zor suan benim bebegiminde net bir ismi yokHem geriyor hem mutsuz ediyor, İçimde isime dair bir şey yok
dün eşimin dayısı geldi
İlk çocukta bana; kayın babanın adını koymazsan bebeği görmeye gelmeyiz altın takmayız demişti , aşırı sinirlendim ama eşim için susup geçmiştim
Oğluma kayın babamın adı ve yanına bir isim koydum, dün bi an da dedi şu an çok kızdım sana , hayırdır dedim tv ünitesinin üzerinde neden sadece ikinci isim var diye üzgün surat yapıyor
Sana ne dememek için kendimi zor tuttum, bak aşağıda diğer isim duruyor çünkü oğlum onunla oynuyor dedim , güya sevimlilik yapacak , şaka ya hemen de alınma dedi
Doğrudur bi araştırmak lazım 3-4 günde göbeği düşse olur da 1 hafta hatta kimininki 10 gün ve daha uzun sürede düşüyor öyle olursa o kadar bekletemem heralde. Bi sağ Salim doğsunlarda yeter ki gerisi küçük detaylar halledilir inşallahSuan dogum egitimi aliyorum ve egitim.veren ebe ozellikle yikamayin dedi evet haklisiniz eskiden yıkanıyordu ilk kızımı hastanede yıkadılar hatta direk ama 2.kızımda hastanedeki doktorlar özellikle yıkamamam gerektiğini söyledi.. ben sadece öğrendiğimi ilettim tabiki herkesin kendi fikri sağlıklı doğumlarınız olsun insallah
Ben Amigurumi anahtarlık yapıyorum canım bi de minik sabunlardan aldım kardeşimle süslicez bu hafts içikızlar ya daha önce de sordum ama cevap alamadım. hediyelik neler yaptırdınız yaptıracaksınız. memnun kaldıgınız duydugunuz sayfa ya da satıcı var mı. bu hafta halletmek istiyorum bu işi
Canım ınsta da alomagnet diye bşr sayfa buldun ben ordan yaptırmayı düşünüyorum kart üzerinde kahve çikolata açacak ve magnet şeklinde düzenliyorlar. Çikolata melodininmiş. resimli 10 gün önce sipariş vermeniz yeterli denmişti. Baya da takipçisi var bakalım iyi çıkar inşallahBende pusuda gelecek cevapları bekliyorum. Çikolata ve hediyelik olayını bu hafta halledip kafamdan çıkarmak istiyorum ama pek yaptıran yok sanırım yada görmüyorlar bilemedim
Ya bu akrabalar neden girer şu işin içine anlamıyorum. Keşke ailene eşim değiş ben bu ismi düşünüyorum deseydin en azından senin taraf seni iğnelemezdi"kayra" ismi ilgimi çok çekiyordu, anlamı muallakta olan bir isim maalesef
eşim "aziz" ismini istiyor , ona da ben emin değilim.
aileler karışmamış gibi duruyor,
ama eşimin tarafı cok korkuyor abimin ismini koyacağım diye (adı Ercan)
benimkisi karışmıyor ama onlarda isterdi abimin ismini koyayım
babamla annem 25 sene önce ayrıldı, abim bize babalık yaptı o yüzden içten içe beklenti içindeler.
ama eşim şiddetle karşı
eşim aziz düşünüyor dediğimde, hııı ilk cocugun adını kocan koydu bunu da tabi o seçecekti diye iğneleyici söz kullandı canım annem.
Eşim hediyelik olsyında bi çığır açtı. 15 20 tane minik absolut şişesi ayarlayıp çok yakın dostlarımıza onu verelim dedi dünBende pusuda gelecek cevapları bekliyorum. Çikolata ve hediyelik olayını bu hafta halledip kafamdan çıkarmak istiyorum ama pek yaptıran yok sanırım yada görmüyorlar bilemedim
Günaydın canım ben de fitil kullandığımdan akıntım çok oluyor. Günde 4 5 kez çamaşır değiştiriyorum hatta. İnşallah sağlıkla zamanında gelirlerKızlar günaydın, dün gece turnusol kağıdı ile test yaptım çok şükür normal akıntıymış. Akıntı fazla su gibi gelince korkmuştum. Ara ara tekrar koyacağım kağıdı. Çok sağolun bilgileriniz içinher an tetikteyim doğum baslayacak diye. 2 cm olunca korkuyor insan işte. Doktorda 15 gün dedi psikolojim iyice alt üst. Hakkımzda hayırlısı zamanında gelsin bebişlerimiz insallah
Amin canımGünaydın canım ben de fitil kullandığımdan akıntım çok oluyor. Günde 4 5 kez çamaşır değiştiriyorum hatta. İnşallah sağlıkla zamanında gelirler
Bu eş aileleri niye her şeye karışmak zorundaki, direk yapmasalarda alttan alttan yine yapıyorlar,niye karsi tarafında ailesi duyguları olduğunu dusunmezler.Allah art niyetlilerin,fesatlarin yapmak istediklerini ayaklarına dolasin"kayra" ismi ilgimi çok çekiyordu, anlamı muallakta olan bir isim maalesef
eşim "aziz" ismini istiyor , ona da ben emin değilim.
aileler karışmamış gibi duruyor,
ama eşimin tarafı cok korkuyor abimin ismini koyacağım diye (adı Ercan)
benimkisi karışmıyor ama onlarda isterdi abimin ismini koyayım
babamla annem 25 sene önce ayrıldı, abim bize babalık yaptı o yüzden içten içe beklenti içindeler.
ama eşim şiddetle karşı
eşim aziz düşünüyor dediğimde, hııı ilk cocugun adını kocan koydu bunu da tabi o seçecekti diye iğneleyici söz kullandı canım annem.
Sizi okadar iyi anlıyorum ki 2.kizim da cinsiyeti öğrenir öğrenmez görümcelerim diretti surekli kayinvalidemin ismini koymam icin aslinda o şekilde bir emri vaki olmasa insan sibir olmayacak sonra 7 aylık hamile iken kayinvalidem vefat etti onlar istediği icin degil kendim istediğim icin koydum ismini sizde eğer ilk çocuğunuza kayinbabanizin adını koyduysanız ki anladigim.kadariyla eşiniz koymus eğer istiyorsanız abinizin ismini koymanıza eşiniz anlayış göstermesi gerekiyor ama malesef ismi isi gerçekten zor suan benim bebegiminde net bir ismi yok2 kızımın isminide ben koydum bundada eşime senin hakkın dedim başından beri istediği isim vardi etraftakiler okadar tepkiler verdilerki adam isimden soğudu...
Ya bu akrabalar neden girer şu işin içine anlamıyorum. Keşke ailene eşim değiş ben bu ismi düşünüyorum deseydin en azından senin taraf seni iğnelemezdimalesef bazen politik olmaya zorluyorlar insanı. Aziz ismi bu arada çok güzel anlamında da söylenişide kızımın ismini ben koyunca bunda karışamadım eşime yoksa benimde aklımda olan isimlerdendi
ayyyy içten bir amiiinnnn.Bu eş aileleri niye her şeye karışmak zorundaki, direk yapmasalarda alttan alttan yine yapıyorlar,niye karsi tarafında ailesi duyguları olduğunu dusunmezler.Allah art niyetlilerin,fesatlarin yapmak istediklerini ayaklarına dolasin
Cok şükür cnm sevindim Allahın izniyle dayanicak miniğin merak etmeKızlar günaydın, dün gece turnusol kağıdı ile test yaptım çok şükür normal akıntıymış. Akıntı fazla su gibi gelince korkmuştum. Ara ara tekrar koyacağım kağıdı. Çok sağolun bilgileriniz içinher an tetikteyim doğum baslayacak diye. 2 cm olunca korkuyor insan işte. Doktorda 15 gün dedi psikolojim iyice alt üst. Hakkımzda hayırlısı zamanında gelsin bebişlerimiz insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?