Demi canm bizimkilerde kizlarda bisey yapamdi bunda kafalarina borsey düştü galiba bebegim odasinin parasini verdiler şaşırdım bende olsun altin almaya gerek yok birsey alsinlarda hic birsey almamaktan iyidirkız hastane parasını ödeyecek daha ne olsun. bunu yapmayanlar da var bir zıbın almayanlar
bizim doğum parasını ödeseler ben göbek atarım
inşallah huzursuzluk çıkarmadan gelir çabucak gider canımBenim kv de bebek doğunca gelecekmiş,geldiğinde de bir ay durmadan gitmedi hic..annemle konuşmuyorlar zaten ne aileme ne bana hic bi zaman değer vermedi,ama her zaman hic bisey olmamış gibi davranır.oğlanlarına da mağduru oynar,kendini düşünür sadece.doğumdan sonra kendi annemler gelip kalacak ki ben annemle daha rahat ederim, ama annem sırf benim için gelecek ve kv yi görmek zorunda kalacak diye sabah sabah sinir stres oldum,bide kv nin kendi ev sahibiymiste annemler misafirmis gibi söylemleri var,annem hep benim için sustu ama simdi onun üzülmesini istemiyorum artik.hamilelerin duası kabul olur derler,dua edin bana,kv gelsin torununu görsün kalacaksada 1gün sonra gitsin, zaten is falanda yapmaz,annem kirilmasin artık
Aynı tavırla ben de karşılaştım bi kişi tarafından. Sanki onlara fikri sorulmuş gibi gevşek gevşek dalga geçmeleri insanı çileden çıkarıyor. Hadsizlik bu başka bisey değilİsim konusundan konuşmuşsunuz aklıma geldi.
Yakın zamanda görüştüğüm birisi bana koyacağımız ismi sordu.
Söyleyince de "bu ismi çok aradınız mı kız" gibi bir tepki verdi.
Kızlar nasıl cinlerim tepeme çıktıysa verdim ağzının payını.
He çok aradık dedim gülmüş adıyla yaşasın demiş.
Ben de çok aradınız mi diye dalga geçtikten sonra bunu söylemenin hiçbir anlamı yok, sorulunca söylüyoruz ben kimseye ne isim koyduğum hesabını vermek zorunda değilim dedim
Yok işte sen yanlış anladın duyulmuş bir isim değil ben ondan dedim diye kıvırıyor birde.
Hadi ordan ya dedim içimden.
Onu düşünsen o şekilde söylersin böyle alay eder gibi mi söylenir ne kadar saygısızca.
Cevap vermedim görüldü atıp durdum iki gün sonra kapıya geldi özür diledi. Ben insanlarla konuşurken cümlelerimi iyi seçmeye çalışırım karşımdakinden de aynı şeyi beklerim şakanın da bir sınırı olması lazım dedim.
Belki de ilk kez birisine ağzının payını verdim oh güzel oldu
erkek diye mi acabaDemi canm bizimkilerde kizlarda bisey yapamdi bunda kafalarina borsey düştü galiba bebegim odasinin parasini verdiler şaşırdım bende olsun altin almaya gerek yok birsey alsinlarda hic birsey almamaktan iyidir
Ben de çarşamba günü çantayı ayarlayıp kapatcam artık kv biraz yapmıştı kalanları da kardeşim yapacak ben güvenemedim kendimeKızlar buraya yazmıştım hafta sonu hastane çantamı yapacağım fikirlerinizi alayım diye. Bir baktım Ben ütü yapmamışım, emzigi pompayi sterilize etmemişim, ütülemeden nasıl çantaya hazırlayacağım dedim. 6 zıbın 1 hastane çıkışı ütüledim sırtım ağrıdı hemen yattım nasıl ütüleyeceğim kısa bir yolu yok mu bunları üst üste koysak veya ütülemezsek olmaz mı ya
Aynen öyle biz bunu akıl ediyorsak bir zahmet onlar da akıl etsin yok birde kendisinin de 2 tane çocuğu var bu ne perhiz bu ne lahana turşusuben de sinir olurum. kimseye koydugu isim için bişey demem sevmesem bile ne güzel derim ki bana ne. insanlar çok rahat dangalak diyorum ben böylelerine.
Hadsize haddini bildirecek son hak ediyorlarAynı tavırla ben de karşılaştım bi kişi tarafından. Sanki onlara fikri sorulmuş gibi gevşek gevşek dalga geçmeleri insanı çileden çıkarıyor. Hadsizlik bu başka bisey değil
Bana da kv sordu altın mı yapayım yardım mı diye. Dedim ki sen altın yap o kenarda kalır. Sonra da baktılar tabii ben söyledim sonradan annem hem bana hem oğluma altın yaptı bi de bi miktar para verdi bebek odası için ve hala kıyafet falan alıyo. Biz de bişey yapalım kurutma makinesi mi alalım başka bişey mi dedilerkız hastane parasını ödeyecek daha ne olsun. bunu yapmayanlar da var bir zıbın almayanlar
bizim doğum parasını ödeseler ben göbek atarım
Kayinbabam seviniyor erkek diyede kaynanamda erkek mis kizmis bir ayrimi yokerkek diye mi acaba
Gelmezse gelmesin, sizinki ödeseydi boşverCanım vallahi hiç canını sıkma. Ben de merakımdan eşime sordum acaba doğum hediyesi bir şey getirecekler mi veya doğumdan sonra KV yardıma gelecek mi diye. Sonuçta ilk kez babaanne ve dede oluyorlar. KV demiş ki hastanede doğum parasını biz ödeyelim bir şey takmayalım. Ben de çok bozuldum insan hiç olmazsa küçük bir künye getirmez mi komşu çocuğu olsa götürüyoruz yani. Ama baktım bir iki gün bunu kafama çok takıyorum karnım ağrımaya başladı.Amaan dedim. Bir de İSMEK kurslarına falan gidiyor metrobüse biniyor yeni doğan bebek için iyi olmaz diye kursu bitirebilir mi diye sorduk. Ay sizde ne pimpiriklisiniz O zaman ben de gelmem bir kez hastanede görürüm sonra kırkı çıkana kadar daha da gelmem dedi. Zaten hamileliğimde iki zıbın bir mont hediye getirdi torununa, doğumdan sonra bakmaya yardıma da gelmeyecekmiş, bir şeyde takmayacak mış. Ah ahh
Anneme ne desemde huzursuzluk olmasın diye susar, kendini de stresten hasta eder ama ikisi öyle denk gelirse yemek falan yaptirmiycam,kv kalksın kendi yapsın,bu kezde ac kalırız yada hic gitmez,içim daraldi gerçekten.eşim annemin kalacağını söylediyse ona geliyordur zaten. İnşallah hemen giderSöyle animizda insanların dusundurdukleri şeye bak ya gerçekten bu zihniyete sinir oluyorum lohusa olan biziz nasıl rahat ediyorsak oyle olmalı güç yarısına girilecek zaman değil ki eşin söylemez mi canım annesi kalacak oyle rahat eder diye anneni gerçekten ayırma hiç yanından benim annemde kv yanında çok çekingen bisey demez benimkiler ama annem öyle kızdım bu defa öyle yapmayacksin sen gelmeyince onlar bütün sülale eve dolusuyor diye gelip kalacaksınızda gitmeyeceksinde dedim bakalım inşallah uygulayabilir takmasın annen hiç nasıl rahat ediyorsan öyle yapmak lazım bu zamanda yaşanan zorluk üzüntü gerçekten unutulmuyor ben hala ilk lohusaligimdaki gibi problem yasayacakmisim gibi üzülüyorum eşimi tembihljyorum onu bile atlatamamisim hala
Aranız iyiyse sorun olmaz Allah in izniyleİste lohusaligin bi yönü çok kötü. Yanında kalacak kişi hayatını kolaylaştırmali, stres yaratmak değil. Aralarında halletsinler bir araya gelirlerse sen takma cnm bebegine odaklan sadece.
Benim annem vefat etti,kardeşim hamile,teyzemde ananeme bakıyor gelemez. Başka da kimsem yok,mecbur k.validem gelecek. Aramız iyi kendisiyle, uzun süre kalmazsa sorun yaşamayız diye umut ediyorum. 15 gün durursun yeter diyorum hep
Amiiin amin canim inşallahi
inşallah huzursuzluk çıkarmadan gelir çabucak gider canım
Ay bunu bende çok yaşıyorum ama şöyle, kızımın adı Kumsal burda tek Kumsal benim kızım. Geçen hastanedeki ebe dedi ki yeni doğmuş bir bebek geldi adını kumsal koymuşlar, bende dedim ki onlara kumsal zaten bir tane var niye sizde koydunuzİsim konusundan konuşmuşsunuz aklıma geldi.
Yakın zamanda görüştüğüm birisi bana koyacağımız ismi sordu.
Söyleyince de "bu ismi çok aradınız mı kız" gibi bir tepki verdi.
Kızlar nasıl cinlerim tepeme çıktıysa verdim ağzının payını.
He çok aradık dedim gülmüş adıyla yaşasın demiş.
Ben de çok aradınız mi diye dalga geçtikten sonra bunu söylemenin hiçbir anlamı yok, sorulunca söylüyoruz ben kimseye ne isim koyduğum hesabını vermek zorunda değilim dedim
Yok işte sen yanlış anladın duyulmuş bir isim değil ben ondan dedim diye kıvırıyor birde.
Hadi ordan ya dedim içimden.
Onu düşünsen o şekilde söylersin böyle alay eder gibi mi söylenir ne kadar saygısızca.
Cevap vermedim görüldü atıp durdum iki gün sonra kapıya geldi özür diledi. Ben insanlarla konuşurken cümlelerimi iyi seçmeye çalışırım karşımdakinden de aynı şeyi beklerim şakanın da bir sınırı olması lazım dedim.
Belki de ilk kez birisine ağzının payını verdim oh güzel oldu
VAlla canım kırkında sürekli birisi olsa iyi olur dinlenmen açısından çünkü süt için en önemli şey dinlenme en azından 20 gün gece yanında birisi olsun sonra alışıyor bünye biraz biraz. Sonrasında gündüzleri gelip bir kap yemek getirseler yine yeter. Benim eşim hiç efelenmiyor biz bakıp alışalım diye çünkü uykusuz kalınca kötü oluyoruz ilk çocuktan tecrübeli kimsenin gelip gitmesine kalmasına yorum dahi yapmıyorKızlar ilk zaman yardım için gelen konusunda eşler önemli galiba ben kv kalır biraz diyodum annem zaten yakın eşim 10 gün kalsın yeter sonra biz hallederiz dedi. Nspıcan kadını kovcan mı dedim gerekirse dedivalla kusura bakma ben annemi isterim gündüzleri gelcek dedim. Onda sıkıntı yok zaten gündüz gelsin ama gece oğlumuzla başbaşa kalalım alışalım diyo. Kv uzak olduğu için yatılı gelmek zorunda Böyle olursa bana çok mu zor olur bilemedim.
Aynı durum bizde de geçerli erkek olunca eşimin çocukluk hayali babasının adını koymak ben de tamam dedim. Halil anlamı da güzel kız olsaydı da belki ikinci kısmet olur toprak olacaktı. Ama ne ben ne eşim kimseyi karıştırmadık bu konuyaAy bunu bende çok yaşıyorum ama şöyle, kızımın adı Kumsal burda tek Kumsal benim kızım. Geçen hastanedeki ebe dedi ki yeni doğmuş bir bebek geldi adını kumsal koymuşlar, bende dedim ki onlara kumsal zaten bir tane var niye sizde koydunuz
Onlarda bizde onlardan beğendikte koyduk zaten demişler bizim için. Neyse işte şimdi merakla herkes oğlanın adını bekliyor bende Bilal Efe deyince Kumsal’dan sonra bu olmadı merakla bekliyorduk hepimiz diyorlar, senin gibi birine yakışmadı diyorlar. Yahu arkadaşım bende bilirim Modern bişeyler koymayı koysam kim önüme geçebilir kim karışabilir ama eşim kızıma hiç karışmadı heves ediyordu ben kendi isteğimle koydum babasının adını neden bu hevesi eşimin elinden alayım ki? Kaldı ki Bence gayet de güzel bi isim. Kendilerine bak hepsi kayınbaba kayınvalide ismi koymuş ama bana yakışmıyormuş neden neden? Neyim ben tövbe est ilah falan mı? Neden bana yakışmasın yani anlamıyorum bu zihniyeti ve anlamayacağım da.
Valla annem 10 dk uzaklıkta baktık yapamıyoruz ona kal deriz artık biz de napalımVAlla canım kırkında sürekli birisi olsa iyi olur dinlenmen açısından çünkü süt için en önemli şey dinlenme en azından 20 gün gece yanında birisi olsun sonra alışıyor bünye biraz biraz. Sonrasında gündüzleri gelip bir kap yemek getirseler yine yeter. Benim eşim hiç efelenmiyor biz bakıp alışalım diye çünkü uykusuz kalınca kötü oluyoruz ilk çocuktan tecrübeli kimsenin gelip gitmesine kalmasına yorum dahi yapmıyor
Haha olabilir canımBen diyorum ki bu durumda bazı ebelerde sorun varmış göbek bağlarını kesememisler guzelce hala bağlılar göbekten analarınakendi babamda bu yaşta olmasına rağmen hala aynı kafada annelerde hic yadirgamiyor işlerine getirip bunu kullanıyor çok ilginç şekilde inşallah biz oyle annelerden olmayız
Yani en doğrusu bu zaten kimse karışmamalı. Ne diye yorum yapıyorlar bu çocukların isimlerine anlamıyorum yani kendi isimleri çok güzel sankiAynı durum bizde de geçerli erkek olunca eşimin çocukluk hayali babasının adını koymak ben de tamam dedim. Halil anlamı da güzel kız olsaydı da belki ikinci kısmet olur toprak olacaktı. Ama ne ben ne eşim kimseyi karıştırmadık bu konuya
Verilen tepkiler niye bu kadar saçma ve komik gerçekten senin gibi birine yakışmadı nedir yaAy bunu bende çok yaşıyorum ama şöyle, kızımın adı Kumsal burda tek Kumsal benim kızım. Geçen hastanedeki ebe dedi ki yeni doğmuş bir bebek geldi adını kumsal koymuşlar, bende dedim ki onlara kumsal zaten bir tane var niye sizde koydunuz
Onlarda bizde onlardan beğendikte koyduk zaten demişler bizim için. Neyse işte şimdi merakla herkes oğlanın adını bekliyor bende Bilal Efe deyince Kumsal’dan sonra bu olmadı merakla bekliyorduk hepimiz diyorlar, senin gibi birine yakışmadı diyorlar. Yahu arkadaşım bende bilirim Modern bişeyler koymayı koysam kim önüme geçebilir kim karışabilir ama eşim kızıma hiç karışmadı heves ediyordu ben kendi isteğimle koydum babasının adını neden bu hevesi eşimin elinden alayım ki? Kaldı ki Bence gayet de güzel bi isim. Kendilerine bak hepsi kayınbaba kayınvalide ismi koymuş ama bana yakışmıyormuş neden neden? Neyim ben tövbe est ilah falan mı? Neden bana yakışmasın yani anlamıyorum bu zihniyeti ve anlamayacağım da.
Valla ben anlamadım yani gözünde beni nereye koyduysaVerilen tepkiler niye bu kadar saçma ve komik gerçekten senin gibi birine yakışmadı nedir ya.
İnsanlar bir acayip ya gerçekten
Ben biberonla değil şırınga veya kaşıkla vereceğim ilk aşamada canım benimde sütüm yoktu ilkinde vermişlerdi hastanede esimde getirebilir hemeb istesem oyle konuştuk yaniİlk oğlumda ben de almamıştım yanıma hemen emziririm diyordum 3 gün sütüm gelmedi malesef, ilk gece çok zordu hemşireler emzirmen gerek dedi mama vermediler, oğlum ağlıyo durmadan, serçe parmağımı verdim cöp cöp bi emmeye başladı yavrum aç, biberon mama hiç bişi yok, ertesi sabah hemen mama alıp yaptık bi güzel içti uyudu oğluşum. Aç kalırsa bir de sarılık olma ihtimali var, ben her ihtimale göre mama ve biberon emzik alıcam. İnşallah bol sütlerimiz olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?