- 8 Eylül 2021
- 1.884
- 2.882
- 83
Beni de bugün 3 kişi aradı nasıl gidiyor diye, yaşları büyük, dedikleri cümle : hadi az kalmış Allah kurtarsın.. Hamileye niye eskiler böyle der tamam kötü birşey demiyor iyiliğimi istiyorda insan kolay doğum olsun falan der Allah kurtarsın diyince acaba ne gelecek başıma diyosunInsallah hep böyle devam eder de genelde bi batıyor bu zamanlar her şey ben unutamam o zaman dediği şeyleri zaten normalde münasebetsiz konuşur kötülüğünden değil benim kv tarzı öyle ama bu aralar tahammül seviyemiz azalıyor sanırım kendisi de biliyor bence seninkide iyiliğine diyordur normal doğum güzel diye de işte buna tahammülümüz var mı kafamız alıyor mu oralsr karışık
Yok canım ben yapmak istemiyorum bugünlerde kolay kolay unutmam gerçekten çok kırıcı davranıyor asla ne yaşıyorum nelerle uğraşıyorum görmüyor sürekli alışveriş arkadaşlarıyla gezmesi acsam baksam mesajlarına bitane sen nasılsın abla yoktur son 3 4 ayda surekli link atar kıyafet sorar yine seninki erkek kardeşmiş benimki kız bide en lazım olacağı zamanda bide babamla alakalı bana ahkam kesmeye çalışıyor babamla konuşurken babama öyle deme bilmem ne saçma sapan sanki çok normalmiş gibi tavırları karşılaşmak istemiyorum inan bu dönemde etrafımda ne kadar negatif var atmaya çalıştıkça geliyorlar sağdan soldan
Ya kizlar siz anlattikca benim gozlerim doluyor bir taraftan sizin icin üzülüyorum bir taraftan sukrediyorum ne kadar sansliyim diye benim bir abim var hayatta boyle biri var mi bilmem kendi eşim de dahil kimse onun gibi olamaz diyorum adam da Allah korkusu var oncelikle. Onceden abimle cok kavga ederdim sonra kendini cok duzeltti sallamaz alttan alir ki ben sivri dilliyimdir ne dusunsem soylerim.ama benim abim anlatamiyorum o kadar iyi dusunceliki ablama olsun anneme babama olsun bana olsun hemen her ihtiyacimizda koşar. Kıramaz edemez ya belki evli degil hala ondan ama yok yani degisecegini düşünmüyorum cidden masallah diyorum. En barizinden abim bize araba aldi 1000 km yol tepti arabayi bize getirdi birde araba kullanmayi ogretti sonra geri dondu ucakla kim o kadar saat araba kullanor yorulur teperki yani bu en kuck bisey yani abimin hakkini odeyemem
Kötü olmuş canım ya ilk hamielligimde ya bebek sıkışırsa ya cikamazsa diye hep korkmuştum demekki gerçekten bunu yaşayan oluyormuş şükür öyle birşey yaşamadım ben mesela 7 aylık doğmuşum ablamda öyle 7 aylikmis ve o keseyle dogmus annem öldü sandık ama keseye bakınca gözler fildir fildir dönüyordu diyo evde doğmuş bide düşün bizler emin ellerde olacağız inşallah sağlıkla sıhhatle alriz kucağımıza bebeklerimizi bende bugün bı baskayim ya doğurup bağrıma basasim var resmenBanada öyle geliyor canım bakamıyorum çok fazla yüzünü gosterdiginde falan bilmiyorum annem hep şey der sen mosmor doğdun ebe son anda sıkıştı bebek diye bağırdı korktular baya hemen doğdun allahtan falan der acaba ondan mı etkilendim diyorum ama inşallah rahatlardir yerlerinde of annelik çok zor hiç bi zarar gelmesine tahammülüm yok çok duygusalim bugün
Ya senin es de bi garip anlamıyorum ilkinde o koymadi mi ismini bunu da sana bıraksın ne var yani birde olenin adini koymak bana sacma geliyor mesela yasayanin koyulmasi daha mantikli. Ne var yani abinin ismi olsa ins Allah içine bir sey verirde eşinin abinin ismini vermeye razı gelirBen kız kardeşte tuhaftır. Tamam oğlumu sever ona karşı merhametli ama canı isterse, işim düşsün çocuğu bırakınca 2 saate dönerim desem 2:05 geçsin on kere arar mesaj atar 5 dakika geçti nerdesiniz, on çağrı atar, o an müşteri vardır seni ona mahcup eder.
Annem yaşlandıkça alıngan biri oldu, sürekli ilgi alaka istiyor. Gençliğinde görmediği ilgiyi şu 65 yaşında on kat bizden bekliyor anlıyorum ama hem çalışan hem de anneyim.
Kız kardeşim artisçe yazar
Annemi ara, annemi kahve içmeye götür, annemi evine çağır
Bi sor müsait miyim, işte miyim, nerdeyim
Benim abimde böyle biri,
Geçen Ankara’ya geldi bebek arabasını alayım dedi aldım dedim , yatağını alayım dedim aldım , 1000 TL verdi üzerine süpriz yapıp eve 1500 TL filtre su taktırdı, çocuklarına damacana suyunu içirme dedi falan
Zaten bizi okutup büyüten oydu ve hala o da bekar ama o yine merhametli biri
Sırf bu sebeple bu oğluma onun adını koymak istiyorum elim istemiyor
Aynı benim kız kardeşim işte bu kadar olur birde bana böyle konusacaksan konuşmak istemiyorum seninle bu dönemde gelemem ben bu tavırlarına dedim diye ne diyor sen zaten işine yarayanlari etrafında tut sadece diye annemle babamı kullanıyorum iması yapiyor delirdim ya annem babam yani bu zamanda yanımda olmayacaklar da ne olacak asla anlamıyor halimden ben o bunlarj yaşarken sakin kalamam yüzüne vururum bu yaptıklarını ona korkuyorumBen kız kardeşte tuhaftır. Tamam oğlumu sever ona karşı merhametli ama canı isterse, işim düşsün çocuğu bırakınca 2 saate dönerim desem 2:05 geçsin on kere arar mesaj atar 5 dakika geçti nerdesiniz, on çağrı atar, o an müşteri vardır seni ona mahcup eder.
Annem yaşlandıkça alıngan biri oldu, sürekli ilgi alaka istiyor. Gençliğinde görmediği ilgiyi şu 65 yaşında on kat bizden bekliyor anlıyorum ama hem çalışan hem de anneyim.
Kız kardeşim artisçe yazar
Annemi ara, annemi kahve içmeye götür, annemi evine çağır
Bi sor müsait miyim, işte miyim, nerdeyim
Benim abimde böyle biri,
Geçen Ankara’ya geldi bebek arabasını alayım dedi aldım dedim , yatağını alayım dedim aldım , 1000 TL verdi üzerine süpriz yapıp eve 1500 TL filtre su taktırdı, çocuklarına damacana suyunu içirme dedi falan
Zaten bizi okutup büyüten oydu ve hala o da bekar ama o yine merhametli biri
Sırf bu sebeple bu oğluma onun adını koymak istiyorum elim istemiyor
Ya sen resmen günümüzü aydınlattın gecemize ışık saçtın ne güzel haberler bunlar böyleeeeeMasallah cok iyi emiyor kan sekerine bakildi guzel cikti sutumde yetiyor masallahh
Oyle düşünme canım Allah bu yolda kimseyi koymasın derler mesela ondan değil şu an çok rahatsiziz böyle devam ettiğini düşün tamamen ona istinaden bende onu anlamiyordum doğum yapıp o rahatlığa eriyince dedim boşuna demiyorlar sen aklina o kısmı getirme hiç onu son zamanların zorluğundan diyorlarBeni de bugün 3 kişi aradı nasıl gidiyor diye, yaşları büyük, dedikleri cümle : hadi az kalmış Allah kurtarsın.. Hamileye niye eskiler böyle der tamam kötü birşey demiyor iyiliğimi istiyorda insan kolay doğum olsun falan der Allah kurtarsın diyince acaba ne gelecek başıma diyosun
Bende evde doğmuşum canım o an noldu kimbilir ay var öyle bisey deli etti beni ebe ilkinde bana dedi bende korkmuştum senin gibi ama yok yani bilmeyince o an bırakıyorsun kendini onlar ne derse yapıyorsun bi sürü müdahale ediyorlar insallah bisey olmaz şimdi eskisi gibi değilKötü olmuş canım ya ilk hamielligimde ya bebek sıkışırsa ya cikamazsa diye hep korkmuştum demekki gerçekten bunu yaşayan oluyormuş şükür öyle birşey yaşamadım ben mesela 7 aylık doğmuşum ablamda öyle 7 aylikmis ve o keseyle dogmus annem öldü sandık ama keseye bakınca gözler fildir fildir dönüyordu diyo evde doğmuş bide düşün bizler emin ellerde olacağız inşallah sağlıkla sıhhatle alriz kucağımıza bebeklerimizi bende bugün bı baskayim ya doğurup bağrıma basasim var resmen
Ya senin es de bi garip anlamıyorum ilkinde o koymadi mi ismini bunu da sana bıraksın ne var yani birde olenin adini koymak bana sacma geliyor mesela yasayanin koyulmasi daha mantikli. Ne var yani abinin ismi olsa ins Allah içine bir sey verirde eşinin abinin ismini vermeye razı gelir
Aynı benim kız kardeşim işte bu kadar olur birde bana böyle konusacaksan konuşmak istemiyorum seninle bu dönemde gelemem ben bu tavırlarına dedim diye ne diyor sen zaten işine yarayanlari etrafında tut sadece diye annemle babamı kullanıyorum iması yapiyor delirdim ya annem babam yani bu zamanda yanımda olmayacaklar da ne olacak asla anlamıyor halimden ben o bunlarj yaşarken sakin kalamam yüzüne vururum bu yaptıklarını ona korkuyorum
Yuh ya valla yuh sinirleniyorum sizin çocuğunuz ona ne yahu kendi çocuklarına vermis iste yeter ne hakla yani uyuz oluyorum oylelerine.oturun kosenizde bir ayaginiz obur taraf da zaten ne huzursuzluk cikarionuz kalp kirionuz valla pes rencide etmis eşini de resmen nasil bir baski kurduysa eşinde artikAnasından çekinmiyorsa bende bir şey bilmiyorum
Hanım efendi ilk çocukta Ahmet can koyacaksınız dedi bende can yapacağıma Ercan yaparım en azından abimin adı olur dedim diye, eşimin burnundan getirdi, küstü aylarca sırt çevirdi
Ya aynı sofrada yeminle sırtını çevirdi seni görmek istemiyorum, kılıbıksın dedi
Despot kadın
Valla yüzüne vurmaya gelmiyor çünkü anlamıyor Kİ
Minneti sıfır, yapmasaydın, etmeseydin bana ne modunda
Ve yaşı 29 kendisi öğretmen
İnan bana ben neler cektim büyüye varana kadar. Kayinvalidem anlatilmaz yasanir cinsten olmayan birseyi kafasinda kurar senaryoyu once kendi inanir sonra inandirir herkes yapamaz yani ben hamuru yutturamam o demiri yutturur. Neler yapmadi. Baskasi olsa evine kuymaz. Uc sene beraber kaldik ayni evde. Yogun bakimda yattim ettiklerinden. Hangisini anlatayim Allah bilsin .Ama hala hicbisey olmamis gibi davraniyorum esim var ortada esimi seviyosam mecburum. Bizlerde yetistiriyoruz eden bulur ne diyeyim. Bizim gelin hicbirsey cekmedi bazen diyorum onunki altindan heralde ben bosa çekmisim. İnsan ne gunlerden geciyo gecmise bakiyorumda sukurler olsun her halime. Kimse yasattigini yasamadan ölmesin. Ortada hicbirsey yok abim olacak birkere arayip sormaz torun hasreti cekiyorlar. Ben ölmeyince goremezler demis. Ortada hicbisey yok. Sirf karisi istemedigi icin. Ben sag oldugum muddetce ana babami kimseye ezdirmem. Eger haksiz taraf onlar olsa inan onlari suclardim. Evi köyü ayri. Babam hasta dugununu ben yaptim kosturmaktan ikinci bebegime hamileydim buyuk oglum bir yasinda kucagimda ozaman arabam ehliyet yok dugun islerine kosturmaktan bebegim karnimda öldüAh cnm seni iyi anliyorum en iyisini yapiyorsun konusmamakla ayni karinda yattigin kardesin bunu yapiyor bazen el varya daha iyi daha merhametli bizimkide evli ve dolduruşa çok geliyor demediğimiz laflari eşi kardesime söylüyor devamli iyi davranirsan iyisi az birsey kuyruguna bas senden kötüsü yok
Ya bende gelinim valla birgun olsun eşime annen baban gelmesin demedim her hafta gelirler ama benim annem babam gidemez kardesime yoksa eşi ağzına eder
En iyisi Allaha havale etmek rabbim doğru yola getirsin herkes birgun kaynana kayinbaba olacak
Oyle gerçekten sanki bizimki görev onlara gelince lüks şaka gibi valla hiç büyümüyor küçükler ben onun gibiyken diye başlayacağım şimdi benimkide az değil 24 yaşındaAnasından çekinmiyorsa bende bir şey bilmiyorum
Hanım efendi ilk çocukta Ahmet can koyacaksınız dedi bende can yapacağıma Ercan yaparım en azından abimin adı olur dedim diye, eşimin burnundan getirdi, küstü aylarca sırt çevirdi
Ya aynı sofrada yeminle sırtını çevirdi seni görmek istemiyorum, kılıbıksın dedi
Despot kadın
Valla yüzüne vurmaya gelmiyor çünkü anlamıyor Kİ
Minneti sıfır, yapmasaydın, etmeseydin bana ne modunda
Ve yaşı 29 kendisi öğretmen
Ben hep sunu soylerim kimin agzina tukurursen degerli oluyorsun yoksa tepene biniliyor bende cok arkadastan isyerindrkilerdrn kazik yedim artik kimse umrumda olmuoİnan bana ben neler cektim büyüye varana kadar. Kayinvalidem anlatilmaz yasanir cinsten olmayan birseyi kafasinda kurar senaryoyu once kendi inanir sonra inandirir herkes yapamaz yani ben hamuru yutturamam o demiri yutturur. Neler yapmadi. Baskasi olsa evine kuymaz. Uc sene beraber kaldik ayni evde. Yogun bakimda yattim ettiklerinden. Hangisini anlatayim Allah bilsin .Ama hala hicbisey olmamis gibi davraniyorum esim var ortada esimi seviyosam mecburum. Bizlerde yetistiriyoruz eden bulur ne diyeyim. Bizim gelin hicbirsey cekmedi bazen diyorum onunki altindan heralde ben bosa çekmisim. İnsan ne gunlerden geciyo gecmise bakiyorumda sukurler olsun her halime. Kimse yasattigini yasamadan ölmesin. Ortada hicbirsey yok abim olacak birkere arayip sormaz torun hasreti cekiyorlar. Ben ölmeyince goremezler demis. Ortada hicbisey yok. Sirf karisi istemedigi icin. Ben sag oldugum muddetce ana babami kimseye ezdirmem. Eger haksiz taraf onlar olsa inan onlari suclardim. Evi köyü ayri. Babam hasta dugununu ben yaptim kosturmaktan ikinci bebegime hamileydim buyuk oglum bir yasinda kucagimda ozaman arabam ehliyet yok dugun islerine kosturmaktan bebegim karnimda öldüabim ama ben ona ablalik yaptim. Neler neler anlatsam defter almaz. Herkes ettigini bulsun baska birsey istemem
Ben de normal istiyorum ya belki ondan çok takmıyorumInsallah hep böyle devam eder de genelde bi batıyor bu zamanlar her şey ben unutamam o zaman dediği şeyleri zaten normalde münasebetsiz konuşur kötülüğünden değil benim kv tarzı öyle ama bu aralar tahammül seviyemiz azalıyor sanırım kendisi de biliyor bence seninkide iyiliğine diyordur normal doğum güzel diye de işte buna tahammülümüz var mı kafamız alıyor mu oralsr karışık
Hiç o açıdan düşünmemiştim, o zaman tamamOyle düşünme canım Allah bu yolda kimseyi koymasın derler mesela ondan değil şu an çok rahatsiziz böyle devam ettiğini düşün tamamen ona istinaden bende onu anlamiyordum doğum yapıp o rahatlığa eriyince dedim boşuna demiyorlar sen aklina o kısmı getirme hiç onu son zamanların zorluğundan diyorlar
Allah yardımcın olsun canım üst üst geliyor genelde böyle şeyler . Üzülme bebeğine odaklan eşin de iyiymiş dualarımız sizinle
Canım..Rabbim yardımcın olsun,inşallah zamanı gelince sağlıcakla kavuş yavruna da tüm bu sıkıntıları unut..niye test yaptılar refakatçiyada mı yapıyorlar, inş yanlıştır,değilse bile karantina azaldı,sen kendine dikkat et,bebeğine konuş geçecek annem olabilir böyle şeyler falan de, hisseder onlar,onun için sakin olmaya çalış, dualarım seninle
Canım geçmiş olsun, en fazla 2 gün daha durursun hem kontrol altında olman daha iyidir belkide. Hiç sıkma canını, Rabbim beterinden korusun.
Çok çok gecmis olsun inşallah herşey tez zamanda yoluna girer
Rabbim yardımcın olsun
Çok sağ olun kızlar. Eşimin ikinci testi negatif çıktı. Bu gece yanımda kalmasına izin verdiler. Dünkü hatalı pozitifti muhtemelen çünkü biz aşırı dikkat ediyoruz ve eşim iki yıldır evden çalışıyor. Hiçbir semptom da göstermedik ikimiz de. Pozitif çıkmasına ne ailelerimiz ne biz inanabilmiştik. Kesintisiz serum ve ilaçlarla çok şükür sancıyı şimdilik durdurabildiler ama ben nst'de çıkmadığı sürece çoğu sancıyı anlayamadım. Eve gidersek ve sancı gelirse anlamama ihtimalim var yani. Bir de tüp bebek diye de riske atmak istemediler. Yarın da duruma bakacaklar, öyle karar vereceklermiş. Allah her şeyin hayırlısını versin gerçekten çok zor bir durummuşCok geçmiş olsun, inslah saglikla atlatin bu süreci ❤
Rabbim akil fikir versin cnm sen ailenle mutluysan bosver Allaha havale edip yola devam edeceksinİnan bana ben neler cektim büyüye varana kadar. Kayinvalidem anlatilmaz yasanir cinsten olmayan birseyi kafasinda kurar senaryoyu once kendi inanir sonra inandirir herkes yapamaz yani ben hamuru yutturamam o demiri yutturur. Neler yapmadi. Baskasi olsa evine kuymaz. Uc sene beraber kaldik ayni evde. Yogun bakimda yattim ettiklerinden. Hangisini anlatayim Allah bilsin .Ama hala hicbisey olmamis gibi davraniyorum esim var ortada esimi seviyosam mecburum. Bizlerde yetistiriyoruz eden bulur ne diyeyim. Bizim gelin hicbirsey cekmedi bazen diyorum onunki altindan heralde ben bosa çekmisim. İnsan ne gunlerden geciyo gecmise bakiyorumda sukurler olsun her halime. Kimse yasattigini yasamadan ölmesin. Ortada hicbirsey yok abim olacak birkere arayip sormaz torun hasreti cekiyorlar. Ben ölmeyince goremezler demis. Ortada hicbisey yok. Sirf karisi istemedigi icin. Ben sag oldugum muddetce ana babami kimseye ezdirmem. Eger haksiz taraf onlar olsa inan onlari suclardim. Evi köyü ayri. Babam hasta dugununu ben yaptim kosturmaktan ikinci bebegime hamileydim buyuk oglum bir yasinda kucagimda ozaman arabam ehliyet yok dugun islerine kosturmaktan bebegim karnimda öldüabim ama ben ona ablalik yaptim. Neler neler anlatsam defter almaz. Herkes ettigini bulsun baska birsey istemem
Yuh ya valla yuh sinirleniyorum sizin çocuğunuz ona ne yahu kendi çocuklarına vermis iste yeter ne hakla yani uyuz oluyorum oylelerine.oturun kosenizde bir ayaginiz obur taraf da zaten ne huzursuzluk cikarionuz kalp kirionuz valla pes rencide etmis eşini de resmen nasil bir baski kurduysa eşinde artikinsanlarin huzurunu kaciriyorlar cok bos cidden su hayatta ya
Aminnn insaAllah. Sabrimin mukafatini verdi Rabbim sukurler olsun. Simdi evim ayri kendi evimiz. Arabamiz var. Allaha sukur kimselere muhtac olmadan yasiyoruz. Sonsuz sukurler olsun her halimize yuzbinlerce kezRabbim akil fikir versin cnm sen ailenle mutluysan bosver Allaha havale edip yola devam edeceksin
Dedigin gibi herkes ne yasatiyorsa onu yaşar umarim
Sabir edersen mükafatını alacaksin cnm ben buna inanıyorum
Evlatlarimizi insllah hoş görülü,büyüklerine saygili olamayi güzel ahlakli yetiştirirsek biziden iyisi olmaz
Cok sukur canim insaAllahSeninle tarihlerimiz aynıymış korkma inşallah kötü birşey olmayacak stres daha cok etkiliyor hepimizi şurda 1 bucuk hafta sonra zamanında doğum tarihine ulaşıyoruz çok şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?