- 5 Ocak 2013
- 2.784
- 4.638
- 333
bana 3. için doğumu bekle istersen dedi. sanırım yanetki son haftada yapmasın doğumum yakın diye. ben de olmadım doğumdan hemen sonra olacagım inşallahBana doktorum günün geldiyse mutlaka yaptır doğumdan önce dedi , o yüzden pazartesi yaptırdım 3.yü . Size demedi mi böyle birşey doktorunuz ?
Pazartesi-çarşamba arası bi gün dedik. Cumartesi kontrolde netleştircez ama büyük ihtimalle Pazartesi olacak biz de öyle istedik.sana gün verdi mi canım pazartesi mi kesin
İlk iki aşı için vurul mutlaka demişti ama 3. Doz için hiç konuşmadık daha. Yan etkisi olur diye 10 gün falan erteledimBana doktorum günün geldiyse mutlaka yaptır doğumdan önce dedi , o yüzden pazartesi yaptırdım 3.yü . Size demedi mi böyle birşey doktorunuz ?
Deli deli şeyler geliyor insanın aklına ya. İnşallah olmaz öyle şeyler. Ben de "Puseti arabaya iyice bağladın mı? Sabitleniyor mu emin misin?" diye eşimin beynini yedimPusetin sapı hiç güvenli gelmiyor bana,ya kırılırsa... ya çıkarda bebek düşerse diye ödüm kopuyor.
Haydaa magnezyum sütü de mi etkiliyormuşMagnezyum vermedi doktor ,artık kasilmalarin olsun ki sütün gelsin hemen diyor
Sertleşiyor sanırım. Daha dikkat edeceğim. Mesela bugun ultrasondaydım, bir anda bir sıkıştırdı, çekimi bıraktırdım, üstümü çıkardım, teknisyen ıslak havlu verdi. Bana gaz gibi geldi ama karnım da sertleşti o an.
Ben de doğunca yaptırmak istemiştim ama dr um önermedi belki 2-3 aylıkken yaptırırız çok anlamadan atlatsın istiyorum hem daha çabuk iyileşir büyünce hem fiziksel hem psikolojik olarak zor olacakErkek çocuğu olacak anneler sünneti ne yapacaksınız? Ben çok gece bırakmak istemiyorum ama çok mu erken olur acaba? Aldığım pedagojik eğitimde 3 ile 6 yaş arası onermiyorlar sonrada çok geç olacak diye düşünüyorum. Çocuğun çok farkında olmasını istemiyorum. Çevremde kuzenlerim vs hep ilkokul döneminde oldu sünnet ve hepsinin gözündeki korkuyu çok net hatırlıyorum
Geçen ay 4. Yü yaptırdım benKızlar aşılarınız ne durumda ? Üçüncü dozumu iki gün önce vuruldum ben, herhangi bir olumsuzluk yaşamadım. Doktorum da vurulmamı önermişti
Doğrudur benim 26. haftadan beri erken doğum riskim var 36 da doğuma giricem hayırlısıyla bel agrisi ve sancılarım çok fazla magnezyum ve progestan sonuna kadar devam dedi.Magnezyum vermedi doktor ,artık kasilmalarin olsun ki sütün gelsin hemen diyor
Uykulu halle cevap verdim mi emin olamıyorum ama teşekkür ederim mesajın içinAcele etme sakin ol. Biliyorum zor ama gerçekten sakin ol. Mecburen geçirdiğin bu sürecin stresini bedenine yansıtırsan sütün gelmez. Süt eşittir psikoloji. Ayrıca daha çok yeni ve süt öyle hemen gelmez. Bebek emsede gelmez ama onu göremediğimiz için panik yapmıyoruz tabi sen şimdi pompayla vakumla çıkanı görüyosun. Bebeğin midesinin tam dolu genişlemiş hali kendi yumruğu kadar düşünsene ne kadarcık sütle doyuyor.
Bebeğin teması ısısı da süt getiren faktörlerden. Bundan yola çıkarak sağımlardan önce memene sıcak havlu sarıp biraz masaj yapabilirsin, yada ılık sıcak bi duş falan... Bir de benim bildiğim sürekli ve şiddetli sağmaya çalışmak yerine belli aralıklarla sağmak lazım. Örneğin 1 saatte bir yada 2 saatte bir.
Pozitif ol inan her şey daha güzel olacak
Şuan bende nefes zor alıyorum oksijen maskesi ile gezerim herhalde taşıyıcı anne bulsunCildirmis olmalilarhele ikiz dusunemiyorum
Çok geçmiş olsun canım beni çam kozalağı macunu inanılmaz rahatlattı ama hamile değildim doktoruna sor gece göğsümü ferahlatıyordu öksürük vardı bendeAtlatanlar neler yaptınız ?
Şuan bende nefes zor alıyorum oksijen maskesi ile gezerim herhalde taşıyıcı anne bulsun
Benim kocamda bir daha doğuracak olursan ben doğurayım diyor o da benimle yorulduŞuan bende nefes zor alıyorum oksijen maskesi ile gezerim herhalde taşıyıcı anne bulsun
İstersiniz kızlar hormonlar öyle bir şey ki analık yükleniyor bir bebeğe alışınca o büyüyünce 2. Si isteniyorBen de tekrar bu şeyleri yaşayamam valla , dedim tüplerimi bağlatıcam , yok olmaz diye bir panikledi . İlerde 2.yi isterim diye ümidi var ama imkansız
Bende eşime diyorum ay 2 hafta sen tasisan keşke diyeBenim kocamda bir daha doğuracak olursan ben doğurayım diyor o da benimle yoruldu
Aa evet doğuma yakın olmaz haklisinDoğuma yakın kan sulandırıcı olmaz ameliyatta kanama durmama riski oluşabilir cnm.zaten şimdilik baş ağrısı ve burun akıntısı var inşlh böyle geçer gider.ama annem kötüleşmeye başladı
Şöyle ki,magnezyum kasilmayi önlüyor ya o yüzden. Kasılma oldukça süt kanalları açılırmisDeli deli şeyler geliyor insanın aklına ya. İnşallah olmaz öyle şeyler. Ben de "Puseti arabaya iyice bağladın mı? Sabitleniyor mu emin misin?" diye eşimin beynini yedim
Haydaa magnezyum sütü de mi etkiliyormuşBenim bebeğin kafası kaburgamı sıkıştırıp korkunç acıtıyor nefes alamıyorum diye başlatmıştı magnezyuma. Hala devam ettiriyor ama dediğin gibi kasılmayı engellediğini duymuştum. Artık doğum başlasın diye arkadaşıma son haftalarında kestirmişti doktoru. Onda da çok bacak ağrısı vardı, bırakmak istememişti ama mecbur kalmıştı
Sezaryan için de geçerli mi bu cnm normal doğum mu sadeceAa evet doğuma yakın olmaz haklisin
İlaç kullanıyor mu annen? Hemen geçsin gitsin inşallah ya doğum öncesi stres oldu sana da
Şöyle ki,magnezyum kasilmayi önlüyor ya o yüzden. Kasılma oldukça süt kanalları açılırmis
Hepsi için geçerli cnm benim sezeryn olcak, bu kasılmalar olmalı ki sütün hemen insin dedi doktor. Arada oluyor ya hani günde 3 4 kere kasılma ondan bahsediyorSezaryan için de geçerli mi bu cnm normal doğum mu sadece
O zaman doğuma yakın belki kullanma der doktor, ben adalat kullanıyorum kasılmalar için belki onu da keser haftaya kontrol için gittiğimdeHepsi için geçerli cnm benim sezeryn olcak, bu kasılmalar olmalı ki sütün hemen insin dedi doktor. Arada oluyor ya hani günde 3 4 kere kasılma ondan bahsediyor
Salı gidince sorayım diyeceğim ama bir yandan erken doğumu engellemeye çalışırken bir yandan magnezyumu kes demez herhalde :/ Progestana da 37 bitene kadar devam et dedi. 9 gün daha kullanacağım yani. Belki magnezyumu da onunla birlikte kestirir. Sütümüz gelsin yaa zaten sezaryende geç geliyormuş diye dert ettim kendimeŞöyle ki,magnezyum kasilmayi önlüyor ya o yüzden. Kasılma oldukça süt kanalları açılırmis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?