Canım ben devamlı ovalattırdım ama sıcak duş ve sıcak su torbası bana çok iyi geldiMerhaba kızlar dün doğum yaptım sezeryan ağrım değil ama inanılmaz boyun sırt ve omuz ağrım var kesinlikle 1 gram uyku uyuyamadım başına gelen varmı. Doktor gaz sıkışması dedi ama çok keskin bir ağrım var
Aynen aynı şeyleri yasiyorumBenim kizim da boyle, dün iki saat çişe gidemedim afedersiniz
Rutinimiz şu
Kirk dakikalik uykudan kalkiyo, altini temizliyorum ardina bir meme veriyorum. Baslarken sinirle emiyo. Ara ara uyuyo ama memeyi agiz kenarinda bulmazsa çiğliği basiyo. Sonra diger memeye geciyoruz. Bu sefer kaka moduna giriyo ama memede uyuyakaliyo. Temizlerken uyanip yine meme istiyo
İki bazen uc saat sonunda ciğlik basiyo, mecburen mama takviye ediyorum
Mama verirsem iki uc saat uyuyo, vermeyince hic bana dinlenme firsati vermiyor.
Napcaz? Nolcak bizim halimiz?
Ne kadae benzer şeyler yaşıyoruz şaşırıyorum gerçekten
Bizdemi sorun var diye korkuyordum.
Gaz sancısı içinde ayrı emmek istiyor. Gerçektenn çok zor. Uykusuzum artık yemeyi içmeyi geçtim uyumak istiyorum. Bu gece emzirerek uyuduk. Yatağıma aldım yan döndüm mememi ağzına verdim öyle uyuduk ama ben derin uyuyunca sanırım burnunu tıkamış memem zaten kemiği dar zor nefes alıyor. Ağlamasına uyandım birden. Ne güzel uykumu almıstım birazda olsaama çok riskli oldugu icin birdaha yapmayacağım
Merhaba kızlar dün doğum yaptım sezeryan ağrım değil ama inanılmaz boyun sırt ve omuz ağrım var kesinlikle 1 gram uyku uyuyamadım başına gelen varmı. Doktor gaz sıkışması dedi ama çok keskin bir ağrım var
Ayni sekilde basladik. Bir mememi tutamadi yavrum elektrikli makinayla ucunu cikarana kadar sağ dediler, sonra tutmaya basladi. Sut geldi iki memeden de artti da ustelik ama mama devam maalesefSezaryen olup süt problemi yaşayanlar var mı acaba? Yarın hastane tipi pompa kiralayacağım. Bende diamond mama elektrikli pompa var. Ama sağımını beğenmedim. Ya da ben süt üretemiyorum. 1 haftalık bebeğim ama sütüm yetmiyor ne yazıkki. Sma formül mama ve meme birlikte gidiyoruz.
Canım çok sağol çok kötü durumdayım uyku uyuyamadım hiç ağlatıyor ağrı.banyo yaptım sıcak su torbası koyuyorum yine geçmiyor yarın ayaklara sıcak suyu deniyimAman canim dikkat et, sakın uyuma. Allah korusun o yorgunluğun verdiği derin uykudan kalkamayabilir insan. Benim de gözüm daldi gecen oturarak emzirirken, elimden düşürüyordum yavruyu, aklim gitti
O yuzden bugun uc saat uyusun diye emzirdikten sonra mama verip babasina verdim, ben de kesintisiz iki saat uyuyabildim. O iki saat bile oyle iyi geldi ki. Mama vermek istemiyorum ama memelerim de bosalana kadar emziriyorum yine agliyor, artacak insallah diye dua ediiyorum
Canim, benim korkunc omuz agrilarim oldu. Acile gidecektim, nefes alinca arttigini, nefes tutunca azaldigini farkedince gaz oldugunu anladim. Önce gaviscon içtim, gaz cikişini kolaylaştiriyor.
Şonra duşta kovaya çok sicak su koyup ayaklarimi icine soktum, duş basligini sirtima gelecek sekilde ayarladim. Epey sicak suda yarim saatten fazla durup ovaladim omuzlarimi. İki uckere tekrar etti her seferinde aynisini yaptim geçti. Tavsiye ederim.
Evet hemen kesilmişti ilacın ismi de methargine idi lazım olursa aklında olsunBaya uzun sürmüşben daha 4 gün oldu doğum yapalı, şimdiden diyorum hamilelikte özleyeceğim tek şey galiba adet olmamak
Ilaç ile kesiliyor mu hemen?
Kusması var mı? Süt alerjisinde fışkırır tarzda kusma oluyor yeğenimden biliyorumkızlar oğlum ishal oldu, ne dokundu bilmiyorum
poposunda da hafif pişik var, süt alerjisinden korkuyorum hemen bu kadar erken ortaya cıkar mı ?
Valla bilmiyorum ben sezaryen yarası görmedim hiç ama piyasadaki en iyi yara kapatıcı merhem o. Bi doktoruna danış o daha iyi bilgi verir kapatır derse al hemen. Pahalı bi krem çünkü kapatmayacak ise alma boşunaBenim sezeryan yerimde hafif açıklık varda onuda kapatır mı
Bebeğini uyandırıp emzirmekGöğüslerim gün içinde ara ara çok sert oluyor dokunamiyorum, normal mibebeğim çok uyuduğu için çok aralıklarla emzirebiliyorum ancak, az emiyor diye olabiliyor goguslerde sertlik yazıyor nette. Bunu Önlemenin yönleri var mı?
Evet minik geldi. 3 saati geçmesin dedi bana ebe. 2 saatte bir uyandırmak imkansız, çok uyuyor napsam umrunda değil2 saatte bir uyandırıp emzir demediler mi? Yanlış mı hatırlıyorum seninki de biraz miniş geldi sanki? Emmediği için olabilir. Eğer fazlaysa bebek emdikten sonra sağıp dolaba da atabilirsin
Uyanmiyor aşırı uykucuBebeğini uyandırıp emzirmekaksi durumda memelere süt üreten hormonlar süt üretimini yavaşlatıyor memeler sürekli boşalmadığı için. Çok dolu bırakmamaya çalış olmadı sağ sütünü. Uyar memeleri bi şekilde. Benimkide emzik yerine koyduğu için beni hiç sert olmuyor göğüslerim bende bi kere sertleşsin istiyorum ama yok
Bende de oldu hemşire bana sıcak su torbası getirdi onla yumuşadı uyudum. Canım dene istersenMerhaba kızlar dün doğum yaptım sezeryan ağrım değil ama inanılmaz boyun sırt ve omuz ağrım var kesinlikle 1 gram uyku uyuyamadım başına gelen varmı. Doktor gaz sıkışması dedi ama çok keskin bir ağrım var
Kusması var mı? Süt alerjisinde fışkırır tarzda kusma oluyor yeğenimden biliyorum
Sen bir şekilde topuğunu sıkıp alt çenesini parmağınla aşağı yukarı oynatıp uyanmasını sağla. Her memede 15'er dk tut demişlerdi bana da. Yenidoğanlar biraz uykuya meyilli oluyor. Sarılık olmasın diye uyandırıp emzirm demişlerdi. 10 gün dolduktan sonra üç saatte bire düşürdü doktor. Bebek daha erken uyanıp emmek isterse yine ver dediEvet minik geldi. 3 saati geçmesin dedi bana ebe. 2 saatte bir uyandırmak imkansız, çok uyuyor napsam umrunda değil
Uyanmiyor aşırı uykucusağma makinesini şimdi sipariş ettim, Perşembe elime ulaşır
Az önce emzirdim. Emzirirken 15 dk dolmadan yine uykuya dalıyor yavrum. Halen doğum yorgunluğunu atamamis galiba
Makina gelince rahatlarim umarım, keşke önceden alsaydım. Ne güzel seninki, niye sertlessin istiyorsun, ağrı yapıyor
Benim de benzer oldu. Hastane tipi pompa kiraladık. Her emzirme sonrası iki memeyi 15'er dk süt gelse de gelmese de sağ ki uyarım olsun sütün artsın dediler. Gelen süt olursa onu kaşık biberonla verdik. Gelmezse ya da gelir ama o da yetmezse üstüne mama verdik. Sonra kilo aldıkça kademe kademe bıraktırdı bunlarıSezaryen olup süt problemi yaşayanlar var mı acaba? Yarın hastane tipi pompa kiralayacağım. Bende diamond mama elektrikli pompa var. Ama sağımını beğenmedim. Ya da ben süt üretemiyorum. 1 haftalık bebeğim ama sütüm yetmiyor ne yazıkki. Sma formül mama ve meme birlikte gidiyoruz.
Haklısn canım ben de bu akşm mama verdm rahat uyuduk çok iyi geldi .mamasız kıyametler kopuyor nolcak böyle bilmiyorumAman canim dikkat et, sakın uyuma. Allah korusun o yorgunluğun verdiği derin uykudan kalkamayabilir insan. Benim de gözüm daldi gecen oturarak emzirirken, elimden düşürüyordum yavruyu, aklim gitti
O yuzden bugun uc saat uyusun diye emzirdikten sonra mama verip babasina verdim, ben de kesintisiz iki saat uyuyabildim. O iki saat bile oyle iyi geldi ki. Mama vermek istemiyorum ama memelerim de bosalana kadar emziriyorum yine agliyor, artacak insallah diye dua ediiyorum
Canim, benim korkunc omuz agrilarim oldu. Acile gidecektim, nefes alinca arttigini, nefes tutunca azaldigini farkedince gaz oldugunu anladim. Önce gaviscon içtim, gaz cikişini kolaylaştiriyor.
Şonra duşta kovaya çok sicak su koyup ayaklarimi icine soktum, duş basligini sirtima gelecek sekilde ayarladim. Epey sicak suda yarim saatten fazla durup ovaladim omuzlarimi. İki uckere tekrar etti her seferinde aynisini yaptim geçti. Tavsiye ederim.
Çok güzelmiş canım bakıyım ben de. 3 kg 30 gr doğmuştu canım. Doktorda kilosu iyi mamayı kes artk diyor ama nasıl keseceğim ki tüm gün emiyor bi yerden sonra mama istiyor midesini full doldurmak istiyor. Nasıl bas edicem blmiyorumKaç kg doğmuştu canım kilo alımı gayet iyi gibi duruyor. Benimkide geçen hafta 4.400 gr idi. Arkadaşım almış bana anakucağı çok tatlı mutfakta özellikle banyo yaparken banyoda yakınıma koymalık sana resmini göstereyim.
Süt olduğunu anliyim diyeEvet minik geldi. 3 saati geçmesin dedi bana ebe. 2 saatte bir uyandırmak imkansız, çok uyuyor napsam umrunda değil
Uyanmiyor aşırı uykucusağma makinesini şimdi sipariş ettim, Perşembe elime ulaşır
Az önce emzirdim. Emzirirken 15 dk dolmadan yine uykuya dalıyor yavrum. Halen doğum yorgunluğunu atamamis galiba
Makina gelince rahatlarim umarım, keşke önceden alsaydım. Ne güzel seninki, niye sertlessin istiyorsun, ağrı yapıyor
Yok süt alerjisi değil bence, yeğenim bir kusuyordu karşı duvara fışkırıyordu. Çoğu zaman o minicik haliyle safra bile kusuyordu. Başka bişey etkilemiştir muhtemelen onuÇok şükür bir kusma olayı falan yok
Sadece kakası çok sulu, kahvaltıda peynir falan yedim o mu etkiledi acaba dedim
Ben hiç mamaya bulaşmadım sende yol yakınken ayır mamadan. Şimdiden her istediğini yapmaya başlamışsın bileeeÇok güzelmiş canım bakıyım ben de. 3 kg 30 gr doğmuştu canım. Doktorda kilosu iyi mamayı kes artk diyor ama nasıl keseceğim ki tüm gün emiyor bi yerden sonra mama istiyor midesini full doldurmak istiyor. Nasıl bas edicem blmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?