- 31 Mayıs 2015
- 1.511
- 1.555
- 133
Bence hiç üzülmeyelim. Her kadının memesinden yaldır yaldır süt gelecek diye bir kaide yok. Ben de meme+ mama gidiyorum. Mama en az 2-2 buçuk saat uyuyor.Haklısn canım ben de bu akşm mama verdm rahat uyuduk çok iyi geldi .mamasız kıyametler kopuyor nolcak böyle bilmiyorum
Gözün aydın canım. İlk gün ağrının sızının içinde sürekli sıkıntı ve ateş bastı. Hemşire defalarca omuzlarını kapat sonra üşütürsün dedi ama ben zaten sıcak diye dinlemedim. Hastaneden eve gelince acılar başladı. Sıcak duş altında masaj yapmak çok iyi geldi.Merhaba kızlar dün doğum yaptım sezeryan ağrım değil ama inanılmaz boyun sırt ve omuz ağrım var kesinlikle 1 gram uyku uyuyamadım başına gelen varmı. Doktor gaz sıkışması dedi ama çok keskin bir ağrım var
Hadi hayırlısı olsun inşallah.Sağlıcakla kavuşunKızlarrr ben de cumartesi günü doğuruyorum Allah mani vermezse artık kesinleşti saat 10 dageri kalanlara da hayırlı doğumlar diliyorum doğuran kaçırdığım varsa onlara da gözleri aydın diyorum
Hastaneye yatacak derecede olmasında diğer türlü beslenmeyle atarlar inşallah. Emzirmek çok etkili...Malesef uzun sürüyor cnm ya bizde de var hala az az var sarılığı.. Yarın gidicez bakalım kontrole
Sık sık emzirmelisin. Emmediği zamanlarda sağmak rahatlatıcı oluyorGöğüslerim gün içinde ara ara çok sert oluyor dokunamiyorum, normal mibebeğim çok uyuduğu için çok aralıklarla emzirebiliyorum ancak, az emiyor diye olabiliyor goguslerde sertlik yazıyor nette. Bunu Önlemenin yönleri var mı?
Bizimkinin de kakası oldukça sulu ama sıkıntı olacağını sanmıyorum. Sonuçta sadece sıvı ile besleniyorlar normal yanikızlar oğlum ishal oldu, ne dokundu bilmiyorum
poposunda da hafif pişik var, süt alerjisinden korkuyorum hemen bu kadar erken ortaya cıkar mı ?
Günaydın...Bence çok ince düşünmemek lazım. Herşeyi ayrıntısına kadar risk analizine sokacak olursak su içmemiz yemek yememiz konuşmamız hatta susmamız bile riskli. Doktorunuz sizi Ne yönde ikna edebildiyse o doğrultuda kararınızı verin ve üstüne fazla düşünmeyin. Ben ilk gebeliğimde (ağrı eşiğim çok düşük olmasına rağmen ) ısrarla normal doğum istedim ama son kontrolde yavrucuk ters döndüğü için sezaryen oldum. Sonrası zaten mecburi sezaryen... Benimde ameliyatta tansiyonum düşüyor ondan korkuyordum ki korktuğumu yine yaşadım ama dk sürmedi kendime gelmem. Sonuç mu ilk gün doğal olarak ağrılar sızılar sonrası bebişine baktıkça edilen şükürler...Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Sağlıklı ve sıkıntısız bir doğum yaşayınGünaydın herkese, bu gece boyu yatamadım hep normal doğum odaklı yaklaştık gebelik süreci baştan beri bundan dolayı biliyorum ama. Sezeryan fikri hiç doğum yapmamış biri olarak daha büyük riskmiş gibi geliyor. Bugün doktor bir arkadaşımla konuştuk başka bir branştan. Kadın doğum uzmanları, hocalarım vs hiç normal doğum yapmamış çünkü geri dönüşü olmayan vajinal yırtıkları rahim sarkması, idrar tutamama, gibi riskleri göze almamışlar dedi ben de bu sebeple sezeryan yapardım hamile olsam dedi. Ancak bu fikir bir türlü oturmuyor ben de korkuyorum. Ya epidural sırasında herşeyi görünce bayılırsam diye değişik düşünceler içindeyim. Normal doğum olursa geri dönüşü olmayan yırtıklarda olabilir . Suni sancı verilirse her zaman başarı sağlanamıyor sezeryana dönüşüyor o doğum da dedi. Kafam çok karıştı. Direkt sezeryan kararı mı almalıyım sizler nasıl karar verdiniz buna?
Bence bu kadar düşünme. Bebekler çoğu zaman nasıl ve ne zaman geleceklerine kendi karar veriyor. Bir ay önce arkadaşım 40. haftanın içinde sancıyla hastaneye gitti normal doğum yapacaktı. Açılması artmayınca doktor şüphelenip ultrasonla bakmış. Meğer son anda bebek yüzünü dışarı dönmüş. 5 dakikada sezaryene dönüldü. Benimki hiçbir şekilde baş aşağı dönmediği için başından beri sezaryen zorunlu görünüyordu. Yetmedi üstüne genel anestezi altında oldu. Çocuğu herkes benden önce gördü. Allah sağlık sıhhat versin. Kafanda kurup üzülme hiçGünaydın herkese, bu gece boyu yatamadım hep normal doğum odaklı yaklaştık gebelik süreci baştan beri bundan dolayı biliyorum ama. Sezeryan fikri hiç doğum yapmamış biri olarak daha büyük riskmiş gibi geliyor. Bugün doktor bir arkadaşımla konuştuk başka bir branştan. Kadın doğum uzmanları, hocalarım vs hiç normal doğum yapmamış çünkü geri dönüşü olmayan vajinal yırtıkları rahim sarkması, idrar tutamama, gibi riskleri göze almamışlar dedi ben de bu sebeple sezeryan yapardım hamile olsam dedi. Ancak bu fikir bir türlü oturmuyor ben de korkuyorum. Ya epidural sırasında herşeyi görünce bayılırsam diye değişik düşünceler içindeyim. Normal doğum olursa geri dönüşü olmayan yırtıklarda olabilir . Suni sancı verilirse her zaman başarı sağlanamıyor sezeryana dönüşüyor o doğum da dedi. Kafam çok karıştı. Direkt sezeryan kararı mı almalıyım sizler nasıl karar verdiniz buna?
Evet erkendi ama şimdi yeniden geliyor epey de yoğun. Kontrole de gittim hersey yolunda.Aaa çok erken kesilmemiş mi 6 günde. Benim tamamen kesildiği bi son 2 gündü işte oh kurtuldum derken gene başladı
Günaydın... Bu kadar ayrıntılı hiç düşünmedim, doğum şekline de ben değil doktorum karar verdi. Hayatta risk hep vardır. İlk dogumum da sezeryandi , 2. gün ayaktaydim. Bu kez ameliyat uzun sürdü, rahmin karnima yapışmış, cok riskliydi dedi doktor.10 gune anca kendime geldim. Herkesin bünyesi farklı,bazen akışına bırakmak lazım.Günaydın herkese, bu gece boyu yatamadım hep normal doğum odaklı yaklaştık gebelik süreci baştan beri bundan dolayı biliyorum ama. Sezeryan fikri hiç doğum yapmamış biri olarak daha büyük riskmiş gibi geliyor. Bugün doktor bir arkadaşımla konuştuk başka bir branştan. Kadın doğum uzmanları, hocalarım vs hiç normal doğum yapmamış çünkü geri dönüşü olmayan vajinal yırtıkları rahim sarkması, idrar tutamama, gibi riskleri göze almamışlar dedi ben de bu sebeple sezeryan yapardım hamile olsam dedi. Ancak bu fikir bir türlü oturmuyor ben de korkuyorum. Ya epidural sırasında herşeyi görünce bayılırsam diye değişik düşünceler içindeyim. Normal doğum olursa geri dönüşü olmayan yırtıklarda olabilir . Suni sancı verilirse her zaman başarı sağlanamıyor sezeryana dönüşüyor o doğum da dedi. Kafam çok karıştı. Direkt sezeryan kararı mı almalıyım sizler nasıl karar verdiniz buna?
Günaydın bence bu kadar endişelenme canım gerçekten bebekler kendileri karar veriyor sen sadece sakin kalmaya çalış doktoruna güven zaten normal doğuma elverişsiz bi yapın olsa doktor hiç bekletmez riske atmaz benim 3. Doğumum hiç arkadaşının söyledikleri olmadı çok şükür etrafımda da hiç duymadım başına gelen yırtılma sarkma gibi ama sen içinden nasıl geçiyorsa öyle hareket et hem sezeryan da korkulacak bişey değil kötü yanlarınındeğil iki doğumunda iyi taraflarını düşün bebeğine ve ona sağlıkla kavuşmaya odaklanGünaydın herkese, bu gece boyu yatamadım hep normal doğum odaklı yaklaştık gebelik süreci baştan beri bundan dolayı biliyorum ama. Sezeryan fikri hiç doğum yapmamış biri olarak daha büyük riskmiş gibi geliyor. Bugün doktor bir arkadaşımla konuştuk başka bir branştan. Kadın doğum uzmanları, hocalarım vs hiç normal doğum yapmamış çünkü geri dönüşü olmayan vajinal yırtıkları rahim sarkması, idrar tutamama, gibi riskleri göze almamışlar dedi ben de bu sebeple sezeryan yapardım hamile olsam dedi. Ancak bu fikir bir türlü oturmuyor ben de korkuyorum. Ya epidural sırasında herşeyi görünce bayılırsam diye değişik düşünceler içindeyim. Normal doğum olursa geri dönüşü olmayan yırtıklarda olabilir . Suni sancı verilirse her zaman başarı sağlanamıyor sezeryana dönüşüyor o doğum da dedi. Kafam çok karıştı. Direkt sezeryan kararı mı almalıyım sizler nasıl karar verdiniz buna?
Ger dönüşü olmayan yırtık nedir? İlkinde 2-3 dikişlik minicik bişey vardı ikincide dikiş bile atılmadı kesiksiz oldu. İdrar tutamama olayı başta oluyor 5 günde toparlıyor. Ikınmaktan oluyor o olay. He ama şu var benim ikinci çok kolay oldu yoksa ben sezaryan istiyordum çok sancı çok ağrı çekiyorsun kolay değil. Birde sezaryan olanlar da artık çok çabuk toparlıyor bence bu kadar kafana takmamalısın. Zaten olanı biteni görmüyorsun önüne perde koyuyorlar asıl psikoloji normalde bozuluyor o ıkınmalar o acı.. ay düşündükçe fena oluyorum. Bence sakin ve serin kanlı ol sezaryandan korkma bu kadar bak bunu normal doğum yapmış biri söylüyor dikkate alGünaydın herkese, bu gece boyu yatamadım hep normal doğum odaklı yaklaştık gebelik süreci baştan beri bundan dolayı biliyorum ama. Sezeryan fikri hiç doğum yapmamış biri olarak daha büyük riskmiş gibi geliyor. Bugün doktor bir arkadaşımla konuştuk başka bir branştan. Kadın doğum uzmanları, hocalarım vs hiç normal doğum yapmamış çünkü geri dönüşü olmayan vajinal yırtıkları rahim sarkması, idrar tutamama, gibi riskleri göze almamışlar dedi ben de bu sebeple sezeryan yapardım hamile olsam dedi. Ancak bu fikir bir türlü oturmuyor ben de korkuyorum. Ya epidural sırasında herşeyi görünce bayılırsam diye değişik düşünceler içindeyim. Normal doğum olursa geri dönüşü olmayan yırtıklarda olabilir . Suni sancı verilirse her zaman başarı sağlanamıyor sezeryana dönüşüyor o doğum da dedi. Kafam çok karıştı. Direkt sezeryan kararı mı almalıyım sizler nasıl karar verdiniz buna?
39+1 bugun benim. Yarin sabah muayene olcam. Arada sanci geliyor ama duzenli degil. Birde camasirimda akintim oluyor islaklik normalde yoktu. Baskada bisey yok kovid gecirdigim icin ekstra yorucu hicbisey yapamiyorum yuruyus felan.Gunu gecen bizden baska birileri var mi acaba? Iyi sizin de doktorunuz bekliyor. Yumusama ve acilma var mi diye hic kontrol etti mi?
Ben bugun tam 40+0im, normalde 15i son gunuydu. Valla gayet mutlu iceride, biraz biraz vuruyor vajinaya, kimi zaman acitiyor ama o kadarcik.
İlk gebeligimde olmuştu benim gogusleeine süt indiği için demişti cevremdekiler... Sanki sırtımda dünyayı taşıyordum öyle bir agriMerhaba kızlar dün doğum yaptım sezeryan ağrım değil ama inanılmaz boyun sırt ve omuz ağrım var kesinlikle 1 gram uyku uyuyamadım başına gelen varmı. Doktor gaz sıkışması dedi ama çok keskin bir ağrım var
Canım bende bastan beri mama veriyorum, simdi azaltmaya çalışıyorum, şöyle bir şey deniyorum ise yarıyor gibi, dediğin gibi beni sürekli emiyor ama doymuyor dolu dolu istiyor heralde çünkü mamayı da yiyor öyle uyuyor, mama istediğinde sut sağıp biberonla veriyorum dolu dolu içsin diye, bide böyle deneyecegim inşallah ise yararÇok güzelmiş canım bakıyım ben de. 3 kg 30 gr doğmuştu canım. Doktorda kilosu iyi mamayı kes artk diyor ama nasıl keseceğim ki tüm gün emiyor bi yerden sonra mama istiyor midesini full doldurmak istiyor. Nasıl bas edicem blmiyorum
Canm ben de öyle yapıyorum arada ama sütüm olursa tabii ki. Beni tüm gün emdiği için sağacak sütte kalmıyor ki. Bazen derin ve uzun uyudugunda sağıyorum biberonla veriyorum güzel uyuyor yine. Sütün yEtiyosa sağ ver mantıklıCanım bende bastan beri mama veriyorum, simdi azaltmaya çalışıyorum, şöyle bir şey deniyorum ise yarıyor gibi, dediğin gibi beni sürekli emiyor ama doymuyor dolu dolu istiyor heralde çünkü mamayı da yiyor öyle uyuyor, mama istediğinde sut sağıp biberonla veriyorum dolu dolu içsin diye, bide böyle deneyecegim inşallah ise yarar
mama verdiğimde uzun uyuyor 3 saat falan o ara bende uyuyorum, sonra zaten az az emdiği için , benim toplu sagdigim yetiyor çok olmasada, en azından açım diye ağlamıyorCanm ben de öyle yapıyorum arada ama sütüm olursa tabii ki. Beni tüm gün emdiği için sağacak sütte kalmıyor ki. Bazen derin ve uzun uyudugunda sağıyorum biberonla veriyorum güzel uyuyor yine. Sütün yEtiyosa sağ ver mantıklı
Direkt aldığı net kilo gibi bakma ona. Verdiğini de geri aldı sonuçtaGüzel anneler, bebislerinizin kilo alımları nasıl?
Bugün 15 günlük oldu kızım, 3 kilo doğmuştu, şuanda 3230 olmus hemşire iyi dedi ama bana az geldi. Sadece anne sütü aliyor
Bende tam size sorucaktim, 5.gun kontrolünde doğum kilosundaydi gayet iyi dmeisti doktor, sarılık için götürdük 100 gram vermişti 9.gununde,bugün götürdük kontrole 100 gram almış gözüküyor tam doğum kilosunda şuan, bence seninki iyiGüzel anneler, bebislerinizin kilo alımları nasıl?
Bugün 15 günlük oldu kızım, 3 kilo doğmuştu, şuanda 3230 olmus hemşire iyi dedi ama bana az geldi. Sadece anne sütü aliyor
Çok fazla kilo vermemişti 3035 doğdu 2990 a indi daha indi mi bilemiyorum sonra almaya başladı.Direkt aldığı net kilo gibi bakma ona. Verdiğini de geri aldı sonuçta
Doktor ne dedi? Mama da alıyor mu?Bende tam size sorucaktim, 5.gun kontrolünde doğum kilosundaydi gayet iyi dmeisti doktor, sarılık için götürdük 100 gram vermişti 9.gununde,bugün götürdük kontrole 100 gram almış gözüküyor tam doğum kilosunda şuan, bence seninki iyi
Ben daha önce de yazmıştım sezaryen doğumdan inanılmaz korkuyordum. Herkes korkutmuştu ameliyat anı şöyle zor sonrası böyle zor diye… buraya yazamadım ama 9 şubatta sezaryen ile bebeğimi dünyaya getirdim. İnan hiç korkuttukları kadar bir şey yokmuş. Kendi kendime normal doğum sancılarına o kadar saat dayanamazmışım dedim. İlk gün tabiki ufak tefek ağrılar oluyor ama sürekli ağrı kesici ile destekledikleri için o da abartılacak bir şey değil. 2. Gün hastanede duş bile aldım. Kısacası kimsenin söylediğine bakma, İnanılmaz korkan ben bile sezaryen doğum yapabildim :)Günaydın herkese, bu gece boyu yatamadım hep normal doğum odaklı yaklaştık gebelik süreci baştan beri bundan dolayı biliyorum ama. Sezeryan fikri hiç doğum yapmamış biri olarak daha büyük riskmiş gibi geliyor. Bugün doktor bir arkadaşımla konuştuk başka bir branştan. Kadın doğum uzmanları, hocalarım vs hiç normal doğum yapmamış çünkü geri dönüşü olmayan vajinal yırtıkları rahim sarkması, idrar tutamama, gibi riskleri göze almamışlar dedi ben de bu sebeple sezeryan yapardım hamile olsam dedi. Ancak bu fikir bir türlü oturmuyor ben de korkuyorum. Ya epidural sırasında herşeyi görünce bayılırsam diye değişik düşünceler içindeyim. Normal doğum olursa geri dönüşü olmayan yırtıklarda olabilir . Suni sancı verilirse her zaman başarı sağlanamıyor sezeryana dönüşüyor o doğum da dedi. Kafam çok karıştı. Direkt sezeryan kararı mı almalıyım sizler nasıl karar verdiniz buna?
Bizim bugün daha 5. Günümüz. Hastaneden Çıkarken eksi 200 gram ile çıktık. Bugün ebe tarttı yine. çıkıştan itibaren toplam 100 gram almış. Günlük en azindan 20 Gr alması normal dedi.Güzel anneler, bebislerinizin kilo alımları nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?