İnsallah canım çekilir gibi değil. Yüzüm sivilce doldu 1 haftadır şiştim falan ne oluyor böyle diyordum adetin belirtisiymişBende dua ediyorum ya inşallah en az 6 ay olmam da rahat ederim
Aynen canım ev işimi yaptım yemek yaptım haftalar sonraO arada sen uyusaydın bol bol ama uyanacak şimdi diye rahat uyuyamıyor insanartık düzene girer sizin yavaş yavaş 40 i çıktığı için.
Bizimde bugün baya geçmiş. Ay korkuyo insan panik oluyo
Bugün dr a gittik 3800 kilosu bu kiloya göre 3 saatte bir 90 cc süt verebilirsiniz dedi emmediği için sağıp ölçülü verebiliyorum dr unuza sorun siz deŞimdii kızlar,hele bi bakın
Bu 2 saatte bir uyandırıp emzirme durumu ne zaman bitecek? Yani acıktığında kendi uyansa? Erken mi sizce bunun için? Doktora soran oldu mu?
Bir de bebikolara devamli şapka takıyor musunuz?
Oğlumda 2 Ay taktım hiç çıkarmadım ama benim kız afakanli. Asla istemiyor ,yelek giyse bile yırtınıyor ay hiç gelemiyor bunalmaya. Banyo olduğu gün takıyorum zar zor , diğer günler takmıyorum ama içimde rahat değil. Ev oldukça sıcak bu arada.
Olmak daha iyi bence yaa ben iki çocuğumda da olmadım 6. Ayda oldum ama düzene girmesi 1 yaşı buldu oda gerginlik yapıyor insanda ve azıcık midem bulansa test yapıyordum çok stresliydi.İnsallah canım çekilir gibi değil. Yüzüm sivilce doldu 1 haftadır şiştim falan ne oluyor böyle diyordum adetin belirtisiymiş
Benimki de terliyor, saclari uzun belki ondandır ya bunalıyor çocuk.Canım benim ki zaten çok nadir 2 saat uyuyor uyuduğundada uyandırmıyorum zaten sık sık yalanarak uyanıyor. Bende şapka taktım 12 günlük bugün ama bugün pek takmadım ev sıcak ve emerken kafası terliyor şapka ile. Beni de daraltıyor şapka.
Gaz sancısı ne zaman başladı? Henüz bizde çok yok,ikiniyor arada sonra kaka yapinca rahatliyor. Herhangi bi damla kullanmıyorum henüz gaz için. Bio gaida idi sanırım epeyce methini duydum .Aynen canım ev işimi yaptım yemek yaptım haftalar sonradinlenmek nerdee.. insallah düzene gireriz canım gaz sancısı bizi rhat bırakmıyor ki. Baska damla sipariş verdim nurse harveys diye herkes cok memnun. Bakalm insallah o işe yarar da.
Maşallah. Ben mama vermiyorum yarın sağlık ocağına gideceğiz o zaman aldığı kiloya göre belli olur bakalım emzirme sıklığı, tesekkur ederim.Bugün dr a gittik 3800 kilosu bu kiloya göre 3 saatte bir 90 cc süt verebilirsiniz dedi emmediği için sağıp ölçülü verebiliyorum dr unuza sorun siz de
Hadi inş sağlıkla gelsin bebiş Allah yardımcın olsunKızlar ben doğuma gideceğim 7 saat sonra hastaneye çağırdılar, suni sancı verilerek doğum başlatılacak, bana da dua edinİnşallah sağlıkla alırım kızımı kucağıma
Evet evet canım işte aynı ya ilk haftalar yoktu bu şu bir haftadır var her hafta ayrı maceralar başladı Allah bizimde onlarında yardımcısı olsun gözler kan çanağı uyku desen sizlere ömürbebektir ağlar tabiki emzirip yatırmak için doğurmadık ama bizim bebekler baya gazlı onlar ağlamasın ıkınıp bi yerlerini acıtmasınlarda tek biz uykusuz olalım önemli değil Kamyon freningibi ses çıkarıyoruz biz bu arada gaz sancısından ıkınırken
Öyle öyle aman onlar da iyi olsun biz de iyi olalım ki onlara bakabilelim. Bugün perte çıkardı bizi. Annemle eşim güya "Sen git yat biz oyalayalım" dediler. İkisi de uyuyor şu an. Bebek annemin dizinde üstelik, annem o şekilde uyuyakalmış. Herkesin haşatını çıkardı el kadar bebekEvet canım doktorun biraz fazla temkinliymiş, olsun zarar gelmez tabi ki tek sonuçları güzel gelsin bebişlerimizin de bakılsın bütün değerleri . Bizim minikte erken doğum kaynaklı yenidoğan yoğunbakımında yattı doktorumuzda çok pinpirikliydi, her organı ayrı doktora gösterdi çok ilgiliydi ama olsun içimiz rahat en azından . Bebeklerimizin O esnada canalrıacıyor bizim onlardan daha çok acıyor
40 gün kanaman devam etmedi mi ki zaten? O bitmeden mi reglin başladı? Nasıl ayırt ediliyor ki? Ben 26. gündeyim. Tam kanama bitti diyorum az da olsa bir daha geliyorKızlar ben adet oldum
Çok ağrılı geçerdi adetlerim hiçbişey değişmemiş hala aynı. Hem bebekle uğraş emzir hem sancıyı çek off.
Anneme çekmişim galiba o da 40 ı biter bitmez adet olmus
Öyle bir cihaz hiç görmedim sanırım. Parmağıyla tenine bastırıp rengini kontrol ediyordu her gittiğimizde, sonra kilo bakıyordu, bir de kan. Bizim gibi her gün kan veren başka da kimseyi duymadım. Daha doğum sonrası hastaneden taburcu olmadan uyardı bizi adam zaten "Kan uyuşmazlığından dolayı sarılık riski daha yüksek. Her gün gelin takip edeceğiz" diyeSarılık için su ateş ölçer gibi alet var ya ondan baktı bir kere doktor 5. Gündü, bide 10.gun gittik bu defa o aletle bile bakmayıp eliyle kontrol etti sarılık yok dedi. Sürekli canını yakmaya gerek yok yani sonuçta gözle görünce bile var mı yok mu belli oluyor. Bide o aletle bakilsa tamamdir.
10 mu 15 günlük mü ne olduktan sonra bize doktor "Ne zaman isterse o zaman verin ama üç saati geçirmeyin" dedi. Bazen alarmı duymuyorum ya da kapatıp uyuyorum farkında bile değilim. O zaman dört saati bulduğu oluyor. Vicdan yapıyorum. Acısını güzel güzel çıkardı bugün. Saat başı emiyor, sonra ağlayarak uyanıyor, bez değiştirip yeniden emziriyorum. Başa sarıyorŞimdii kızlar,hele bi bakın
Bu 2 saatte bir uyandırıp emzirme durumu ne zaman bitecek? Yani acıktığında kendi uyansa? Erken mi sizce bunun için? Doktora soran oldu mu?
1-2 kez banyodan sonra taktık, sonra onu da bıraktık. Nefret ediyor şapkadan. Sıkılmaya hiç gelemiyor zaten. Bezini değiştirirken üç kişi zor zaptediyoruzBir de bebikolara devamli şapka takıyor musunuz?
Oğlumda 2 Ay taktım hiç çıkarmadım ama benim kız afakanli. Asla istemiyor ,yelek giyse bile yırtınıyor ay hiç gelemiyor bunalmaya. Banyo olduğu gün takıyorum zar zor , diğer günler takmıyorum ama içimde rahat değil. Ev oldukça sıcak bu arada.
Bize o aletle hiç bakılmadı galiba. Her gün kan tahlili, kilo takibi ve ciltten renk kontrolü yaptıBizden kan almadan baktılar ya bi cihazla keşke öyle yapsalardı size de
Allah kolaylık versin. Bir avazda, sağlıkla doğsun inşallahKızlar ben doğuma gideceğim 7 saat sonra hastaneye çağırdılar, suni sancı verilerek doğum başlatılacak, bana da dua edinİnşallah sağlıkla alırım kızımı kucağıma
Sağlıkla geçer inşallah, sağlıkla kucağına al bebeğiniKızlar ben doğuma gideceğim 7 saat sonra hastaneye çağırdılar, suni sancı verilerek doğum başlatılacak, bana da dua edinİnşallah sağlıkla alırım kızımı kucağıma
Herkese çok teşekkürlerSağlıkla geçer inşallah, sağlıkla kucağına al bebeğini
30 gün kadar geldi kanamam. 10 gündür lekelenmemde yoktu. Bugun 40. Günüm pembe akıntı şeklinde geldi annnemde 40 ı çıkar çıkmaz olmuş bu sekilde. Adet gibi sendromlarımda vAr canım ağrı vsÖyle öyle aman onlar da iyi olsun biz de iyi olalım ki onlara bakabilelim. Bugün perte çıkardı bizi. Annemle eşim güya "Sen git yat biz oyalayalım" dediler. İkisi de uyuyor şu an. Bebek annemin dizinde üstelik, annem o şekilde uyuyakalmış. Herkesin haşatını çıkardı el kadar bebek
40 gün kanaman devam etmedi mi ki zaten? O bitmeden mi reglin başladı? Nasıl ayırt ediliyor ki? Ben 26. gündeyim. Tam kanama bitti diyorum az da olsa bir daha geliyor
Öyle bir cihaz hiç görmedim sanırım. Parmağıyla tenine bastırıp rengini kontrol ediyordu her gittiğimizde, sonra kilo bakıyordu, bir de kan. Bizim gibi her gün kan veren başka da kimseyi duymadım. Daha doğum sonrası hastaneden taburcu olmadan uyardı bizi adam zaten "Kan uyuşmazlığından dolayı sarılık riski daha yüksek. Her gün gelin takip edeceğiz" diye
10 mu 15 günlük mü ne olduktan sonra bize doktor "Ne zaman isterse o zaman verin ama üç saati geçirmeyin" dedi. Bazen alarmı duymuyorum ya da kapatıp uyuyorum farkında bile değilim. O zaman dört saati bulduğu oluyor. Vicdan yapıyorum. Acısını güzel güzel çıkardı bugün. Saat başı emiyor, sonra ağlayarak uyanıyor, bez değiştirip yeniden emziriyorum. Başa sarıyor
1-2 kez banyodan sonra taktık, sonra onu da bıraktık. Nefret ediyor şapkadan. Sıkılmaya hiç gelemiyor zaten. Bezini değiştirirken üç kişi zor zaptediyoruz
Bize o aletle hiç bakılmadı galiba. Her gün kan tahlili, kilo takibi ve ciltten renk kontrolü yaptı
Allah kolaylık versin. Bir avazda, sağlıkla doğsun inşallah
Bizim gaz sancılarımız 18. Günde basladı. Yememe dikkat etmezsem çok daha şiddetli geçiyor. Dr Bi damla verdi ama o işe yaramadı. Bio gaida bağırsak sistem düzenleyiciymiş özellikle gaz çıkarmak için değilmiş. Ama sanırm kombine kullanmak gerek hem gaz giderici hem bağırsak düzenleyici şeklindeBenimki de terliyor, saclari uzun belki ondandır ya bunalıyor çocuk.
Gaz sancısı ne zaman başladı? Henüz bizde çok yok,ikiniyor arada sonra kaka yapinca rahatliyor. Herhangi bi damla kullanmıyorum henüz gaz için. Bio gaida idi sanırım epeyce methini duydum .
Maşallah. Ben mama vermiyorum yarın sağlık ocağına gideceğiz o zaman aldığı kiloya göre belli olur bakalım emzirme sıklığı, tesekkur ederim.
Benm gebe kalma riskim yok canım tüp bebekti zaten, bir tüpüm yok diğeride tıkalıydı en son. Tabi nasip kısmet ama hiç sanmıyorum. Valla 1 yıl olmasam umrumda olmaz öyle diyim. Tam işkence benmkisi cok ağrılı kötü geçiyorOlmak daha iyi bence yaa ben iki çocuğumda da olmadım 6. Ayda oldum ama düzene girmesi 1 yaşı buldu oda gerginlik yapıyor insanda ve azıcık midem bulansa test yapıyordum çok stresliydi.
35+2 de yaptım canım maalesefSaol canım benim yazdığın için , bi çoğu da heralde ondan yazmıyor bi kısmıda arkadaşın dediği gibi olmuş napalım hayırlısı olsun , sen kaç haftalık doğum yapmıştın canım ya ?
ben dun dogum yaptim :)gebito sen ne yaptın canım, bugün kontrolün vardı gün verdiler mi
O bizde işe yaramadı canım. Gripe water diye bi Amerikan damlası kullanıyoruz. Fiyatı çok yüksek yalnız ama %100 doğal oluşu hak ediyor fiyatını. 350 ₺ ye aldık biz eczaneden. İçerisinde pasiflora var uyku yapıyor tabi bizim oğlana uyku yapmış hali yarım saat kestirmek sadece ama sab simpleks de oda yoktu.Kızlar inanır mısınız benim oğlanda aynı şekilde allahım yeni çıktı bu halleri de hey yarabbim ıkınıyor bide kupkırmızı oluyor suratı sonra ya ağlıyor yada daha çok ıkınıyor arada ıkınma sesinden boğazı acıyor tahminim bi öksürüyor allahım napıcapımı şaşırdım inanın . Gaz damlası sabah akşam 10 damla san simplex dedi doktorumuz diye bir hafta geçti onu kullanıyoruz ama fayda görmüş halimiz bu ise fayda görmemiş halimiz ne olacakmış bilmiyorum, bide gaz hırsından sürekli emmek istiyor . Sizin gaz damlaları ne
Anlattın canım anlattın teşeklür ederim ama kolik bebeğe İnan fayda etmiyor anlık biraz rahatlatıyor saati geldi mi gene haykırıyor. Napsak nafile yaniPapatya-rezene yağı ile masaj yöntemi var bide. Ebe önermişti bana. Göbeğinin alt kısmından sol tarafa yukarı doğru (saat hizası olarak 6 ile 12 arası) küçük daireler yapıp, 12den 6a kadar sağ taraftan da düz asağı ovalayarak. Bunu 7 8 kere tekrarlıyorum. Gece yatırmadan, bezini değiştirdikten sonra. Gaz sorunumuz olmadı şimdiye kadar çok şükür.
Yöntemi anlatabilmişimdir umarım
Ay sağlıkla büyüsün inşallah tebrik ederim canım gözünüz Aydınben dun dogum yaptim :)
Bence cok ilginc bir dogum oldu cunku nisan ya da su gelmedi. Sancilar da belden degil sadece karindan vuruyordu o nedenle yalanci sanci olduklarini dusundum. Butun gece cektim. Ama 10-15 dakikada bir uyandirdilar, cok hafif degillerdi yani. Artik uyuyamas olunca hastaneyi aradim dedim yalanci sancim var ama agriyor da. Eger agriyorsa yalanci degildir, 5 dakikaya dusunce gel dediler. 5 dakikaya dusunce yola ciktik, beni en cok arac yolculugu endiselensiriyordu cunku oturamiyordum ama arabada da titresimden herhalde asiri zorlamadi sancilar. Sonra hastaneye gelis, yatis ve dogum :) epidural olmadi, gaz istedim, gaz ile dogum yaptim. Epiduradwn farki sey oldu; epiduralde kafam tam yerindeydi ilk kizimin dogum anini cok net hatirliyorum, bu sefer gaz kafami bulandirdi, ikinma kisimlarini falan cok ne hatirlamiyorum.
Bidigin cok gur bir sesi var :)
Darisi bekleyenleein basina
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?