Canımcım iyi olmaya calısıyorum. Çok huysuz çok yaramaz bebeğim. Sinirinide yazmıştım üstlerde. 1 dk boş kalmak istemiyor. Evin içinde bebek arabasıyla turluyoruz. Günüm ya uyutmaya çalışmakla geçiyor yada onu taşımakla. 5. Aya giriyoruz hala gelişme yok şaka gibi. Ben hala yemek yapamıyorum mesela. Babası dşarı çıkarıyor orada rahatlıyor. Uyku gerilemesi dönemine de girdik. Geceleri saat başı uyanıyor. Benm bağışıklık sistemim yerle bir oldu. Hastalandım serumlar vs. Çokk zor iyileştim. Bunun dışında kilosu gelişimi vs gayet iyi şükürler olsun. Şikayetlenmek istemiyorum ama işteNasılsın cnm nasıl gidiyor yoktun ne zamandir
Allahın izniyle sıkıntı olmucak cnm zaten maşallah gelişimi güzel gidiyor
Amin inşallah. Bizim içimiz epey rahatladı aslında bu duyduklarımızla bile. İnşallah bundan sonra da hep güzel haberler alırızCanım Allah yardımcınız olsun. Sevindirici haberlerde var. Umarım ilerde sanıldığı gibi kötüye gitmez
Sana da geçmiş olsun. Benim de sistem hata vermeye başladı oramdan buramdan. Bebek arabasıyla gün içinde dışarı çıksan durmaz mı? Sana da iyi gelirdi açık havaCanımcım iyi olmaya calısıyorum. Çok huysuz çok yaramaz bebeğim. Sinirinide yazmıştım üstlerde. 1 dk boş kalmak istemiyor. Evin içinde bebek arabasıyla turluyoruz. Günüm ya uyutmaya çalışmakla geçiyor yada onu taşımakla. 5. Aya giriyoruz hala gelişme yok şaka gibi. Ben hala yemek yapamıyorum mesela. Babası dşarı çıkarıyor orada rahatlıyor. Uyku gerilemesi dönemine de girdik. Geceleri saat başı uyanıyor. Benm bağışıklık sistemim yerle bir oldu. Hastalandım serumlar vs. Çokk zor iyileştim. Bunun dışında kilosu gelişimi vs gayet iyi şükürler olsun. Şikayetlenmek istemiyorum ama işte
Ben de durumlar böyle sizin nasıl gidiyor
Rota yaptirdim ekstradan canimHangi aşıları yaptırdın canım 4. Ay ki aşılar dışında
geçmiş olsun canım ateş bizde de oldu da kusma neden acaba. kıyamam geçer inşallah biran önce
Yaa kıyamam. Kusmaya sebep oluyormuydu bu aşılar? Rota olduysa o yapmış olabilir ama çok geçmiş olsun.
Kiyamam minige,Insallah gitmeye gerek kalmaz.. aşıları bize vursalar da sütle geçse onlara keşke.. Canım 37 yi geçince niye ilaç veriyorsunuz, bizimde cuma aşı var o yüzden soruyorum , geçen sefer Dr 38.2 olana kadar ilaç verme, 37.5 i geçerse ıslak bez koy falan demişti, vücut ateşle basetmeyi de öğrenmeli, 38.2 yi görürsen calpolu ver dedi ama bizim 38.1 de kaldi çok şükür, o yüzden ilaci vermedim..Bu kez annemde gelmeyecek o yüzden endişeliyim de
Yaa maşallah, yeriiiimböyle dik mi oturuyoruz ya ben eğimli sanıyordum denemeye cesaret edemedim henuz
Deme öyle deme. Serinlik ve sessizlik istiyor seninki, dün bunu anlamış olduk. Bizimki de sabahtan beri hapşırıyor. Burnu da dolu dolu ama evde uyutamayınca mecburen parka çıktık yineOlmuyor ya olmuyor yani. Sabahin 6sindan simdiye sadece 30dk uyutabildim. 30dk. Yok olmuyor. Her yatagina koymamla gozunu acmasi bir oluyor. 30-40-50dk daha deniyorum. Meme uçlarim aşindi ağzinda birakmaktan. Olmuyor, dalamiyor. Banyo yaptirdim, masaj yaptim, ninni hic kesilmedi, ayakta salladim plates topunda salladim, terden su oldum,...
Uyumadi.
Simdi salona gectik gozlerimin icine bakiyor, sarki ya da sebeklik bekliyor benden. Ne icimden geliyor ne de enerjim kaldi. Cok üzgünüm.
Analik hic bana gore degilmis gercekten.
Tam 5 gün sürdü bizim aşının huysuzlugu. Rota yan etkisiz diyorlar ama bence karın ağrısı yapıyor.Rota yaptirdim ekstradan canim
Kusma rotadan olabilir dedi doktor. Ama bence balgam sokturucuden oldu.
Ondanmis canim evet. Kusma gecti de atesi halen var. Gecer insallah yarina
Canim ilk atesi 37yi gecince aglamaya da basladi kizim. Susmaksizin sizlandi durdu. Emzirdikten sonra memeden cekince inler gibi sesler cikardi ilk kez. Bi daha baktim sonra atesi 37.7 idi hem yukseliyordu hem de agrisi var galiba diye verdim, doktora da soyledim iyi yapmissin dedi. Simdi halen 37.3-37.5 devam ediyo
Ay canım yaaOlmuyor ya olmuyor yani. Sabahin 6sindan simdiye sadece 30dk uyutabildim. 30dk. Yok olmuyor. Her yatagina koymamla gozunu acmasi bir oluyor. 30-40-50dk daha deniyorum. Meme uçlarim aşindi ağzinda birakmaktan. Olmuyor, dalamiyor. Banyo yaptirdim, masaj yaptim, ninni hic kesilmedi, ayakta salladim plates topunda salladim, terden su oldum,...
Uyumadi.
Simdi salona gectik gozlerimin icine bakiyor, sarki ya da sebeklik bekliyor benden. Ne icimden geliyor ne de enerjim kaldi. Cok üzgünüm.
Bakma benimki de hiç normal değilBenm bebeğim ataktan önce de böyleydidoğdu doğalı çocuk şiddete eğilimli. Gittikçe daha da hırçınlaşıyor. Anneme diyorum ki bu çocuk büyüynce bizi dövücek gülüyor.. çokta dua etmiştimm Allah hayırlı evlat nasip etsin diye . Allah sonumuzu hayır etsin
Yani yaramaz çocuk yine yaramaz büyüdükçe değişmiyor diyosunCanımcım iyi olmaya calısıyorum. Çok huysuz çok yaramaz bebeğim. Sinirinide yazmıştım üstlerde. 1 dk boş kalmak istemiyor. Evin içinde bebek arabasıyla turluyoruz. Günüm ya uyutmaya çalışmakla geçiyor yada onu taşımakla. 5. Aya giriyoruz hala gelişme yok şaka gibi. Ben hala yemek yapamıyorum mesela. Babası dşarı çıkarıyor orada rahatlıyor. Uyku gerilemesi dönemine de girdik. Geceleri saat başı uyanıyor. Benm bağışıklık sistemim yerle bir oldu. Hastalandım serumlar vs. Çokk zor iyileştim. Bunun dışında kilosu gelişimi vs gayet iyi şükürler olsun. Şikayetlenmek istemiyorum ama işte
Ben de durumlar böyle sizin nasıl gidiyor
Deme öyle deme. Serinlik ve sessizlik istiyor seninki, dün bunu anlamış olduk. Bizimki de sabahtan beri hapşırıyor. Burnu da dolu dolu ama evde uyutamayınca mecburen parka çıktık yine
Tam 5 gün sürdü bizim aşının huysuzlugu. Rota yan etkisiz diyorlar ama bence karın ağrısı yapıyor.
Ay canım yaayapman gereken herseyi yapmışsın daha ne yapılır bilmem ki,açık havaya cikarsan?
Elalemin ülkesinde yememiş içmemiş park yapmışlar mahalle başına 56 tane. Bize de ancak beton düşüyor işteFitilden uyudu dün ben kendimi kandirdim galiba
Çikaramiyorum yakinda park yok yesillik yok golgelik yok..
Aynen oyle. Hic bari golge sokak olsa o da yok. Cayir cayir her taraf.Elalemin ülkesinde yememiş içmemiş park yapmışlar mahalle başına 56 tane. Bize de ancak beton düşüyor işte
Of çok zor biliyorum ama ağlama, biz ağlayınca onlar daha da huysuzlaşıyor. Güven arıyorlar zaten çaresizlikten ağlıyorlar. Bizimki de gözlerinden yaşlar gele gele ağladı sallamama rağmen uyuyamadığı için. Mecbur çıktım. İki gündür dizimde salladığımda da uyuyamıyor. Konuşarak uyuturdum, yağmur sesi falan açınca uyurdu. Yok, olmuyor. Onlar için de çok zor. Çok uykuları var ama nasıl uyuyacaklarını bilmiyorlarAynen oyle. Hic bari golge sokak olsa o da yok. Cayir cayir her taraf.
Kizim yine esneyip ağliyor, ben de sinirden ağliyorum
Kesinlikle öyle cok etkileniyorlar ya, ben cok bunaldigimda eşim bırak sen diyor alıyor oyalıyor öyle mutlu oluyo ki yavrum, bazen uyutuyor bile babası, ben uğraşıyorum uyutamiyorumOf çok zor biliyorum ama ağlama, biz ağlayınca onlar daha da huysuzlaşıyor. Güven arıyorlar zaten çaresizlikten ağlıyorlar. Bizimki de gözlerinden yaşlar gele gele ağladı sallamama rağmen uyuyamadığı için. Mecbur çıktım. İki gündür dizimde salladığımda da uyuyamıyor. Konuşarak uyuturdum, yağmur sesi falan açınca uyurdu. Yok, olmuyor. Onlar için de çok zor. Çok uykuları var ama nasıl uyuyacaklarını bilmiyorlar
Aynen öyle.Öhh 1 litre mi!
Kafayımı yemiş bunlar ya. Ben yeri geliyorda 1 litre su içemiyorum gün içinde. Midesi ne ki. Şikayet etsen başı bile ağırmaz
Canım güzel haberlerde var çok şükür.suan burada ikindi ezanı okunuyor tüm kalbimle duamdasiniz Rabbim feraha çıkarsın hayırlısıyla sagliklica, hep güzel haberler alın, korktuğunuz hiç bir şeye uğratmasın inşallahGenetik uzmanıyla görüştük. Rapor çıkmış, göz muayenesinde tespit edilen aniridi (iris yokluğu) teyit edilmiş oldu ama PAX6 genindeki mutasyon, daha önceden bildirilmiş aniridi vakalarından farklı bir bölgedeymiş. Yine de buna yakın bölgelerde mutasyon görülen aniridi vakaları varmış. Kalp kaslarında hastalığa neden olabilen farklı bir gen mutasyonu daha saptanmış. Bebeğin kardiyoloji muayenesinde ve aile öyküsünde bununla örtüşen bir bulguya rastlanmaması sevindirici. Yine de kasım ayında, daha önceden çağrdıkları şekilde, tekrar kardiyoloji muayenesine gideceğiz, kalpteki ufak açıklık kapanmış mı diye bakarken genel kalp kontrolü de yapılacak. Wilms tümörüyle ilişkilendirilen gen temiz çıkmış. Doktor her üç ayda bir yaptırmamız gereken tüm batın ultrason tetkikine gerek olmadığını söyledi ama Türkiye'de iletişim halinde olduğumuz iki ailenin çocuğunda bu tümör de eşlik ettiği için eşim tedirgin, "Biz yine de takip ettirelim" diyor. Göz tansiyonu riski hala mevcut. O göz doktorunun takibinde olacak. PAX6 mutasyonunda nadiren de olsa santral sinir sistemi bulguları da olabiliyormuş. Şu an için bizde böyle bir durum yok ama olmadığından emin olmak için nörolog da MR sonucunu genetik test sonucu ışığında tekrar değerlendirsin ve motor gelişimi düzenli olarak takip edilsin dedi. El ve ayak parmaklarına kadar kontrol etti kaslarını. Motor gelişimi şu an için gayet iyi dedi. Takibinin yapılması; zamanında oturabilecek mi, yürüyebilecek mi, konuşabilecek mi bunları anlamak için önemliymiş. Analizi netleştirmek ve gerekirse derinleştirmek için bugün bizden de kan alındı. Mutasyon tespit edilen iki genin analizi yapılacak bizde de. 3-4 haftada raporlanırmış. Bu mutasyonların bizde çıkmaması, bebekte rastlantısal olması bekleniyor. Öyle değilse onun analizi derinleştirilecek, bizi de ayrıntılı göz ve kalp muayenesine göndereceklermiş. İleride başka çocuğumuz olursa onda aniridi olup olamayacağının istatistiğini veremiyorlar ama bebonun kendi çocuğunda bunun çıkma ihtimali %50. Bizde mutasyonlar çıkmasın ve bebeğin de ekstra bir durum çıkmasın diye dua etmeye devam
Bunların hepsi gurme4.ay aşıları ateş, huysuzluk ve ishal yaptı diye pedifen verdim, vay sen misin ilaç veren 15 dakika söylene söylene ağladı, şimdi de iç çekerek uyuyor, tadı hoş aslında sevmesi lazım, calpol verince ağlamıyor ama midesini bulandırıyor gibi yapıyor hanımefendi, lezzet tercihi yapmak için çok küçük değiller mi ya
Allah razı olsun canım benim. İnşallah hiçbirimizin hanesine, yavrusuna en ufak bir sıkıntı uğramasınCanım güzel haberlerde var çok şükür.suan burada ikindi ezanı okunuyor tüm kalbimle duamdasiniz Rabbim feraha çıkarsın hayırlısıyla sagliklica, hep güzel haberler alın, korktuğunuz hiç bir şeye uğratmasın inşallah
Bunların hepsi gurme
hayır yaa öyle bişey yok öyle zmaan geliyor ki günün yorgunlugu bitkinliği tahammülümüz sıfıra düşüyor. annelik toz pembe bulutlarda olmak falan değil sen o anlatılanlara bakma. dünyanın en zor işi. oflucaz da aglıcaz da yeri gekecek bagıracagız da hep derim annelik hep bi vicdan azabı. yine de ne olursa olsun en sevdikleri biziz en sevdiklerimiz onlarOlmuyor ya olmuyor yani. Sabahin 6sindan simdiye sadece 30dk uyutabildim. 30dk. Yok olmuyor. Her yatagina koymamla gozunu acmasi bir oluyor. 30-40-50dk daha deniyorum. Meme uçlarim aşindi ağzinda birakmaktan. Olmuyor, dalamiyor. Banyo yaptirdim, masaj yaptim, ninni hic kesilmedi, ayakta salladim plates topunda salladim, terden su oldum,...
Uyumadi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?