- 5 Ocak 2013
- 2.784
- 4.638
- 333
eğimli yapsam kendini kaldırmaya calışıyo zaten ben hep buşekilde otırttum eskiden daha kısa süreydi artık daha uzun. kızıma bakarak karar veriyorum canım. doktor oturtabilirsin demedi miKiyamam minige,Insallah gitmeye gerek kalmaz.. aşıları bize vursalar da sütle geçse onlara keşke.. Canım 37 yi geçince niye ilaç veriyorsunuz, bizimde cuma aşı var o yüzden soruyorum , geçen sefer Dr 38.2 olana kadar ilaç verme, 37.5 i geçerse ıslak bez koy falan demişti, vücut ateşle basetmeyi de öğrenmeli, 38.2 yi görürsen calpolu ver dedi ama bizim 38.1 de kaldi çok şükür, o yüzden ilaci vermedim..Bu kez annemde gelmeyecek o yüzden endişeliyim de
Yaa maşallah, yeriiiimböyle dik mi oturuyoruz ya ben eğimli sanıyordum denemeye cesaret edemedim henuz
Benimki cimciklemeyi ve tokatlamayı bıraktı. İyiye işaret olarak alıyorum bunu. İnşallah her şeyimiz hızla daha da iyiye gider, düzene oturur. Artık büyüyorlar gibiAy o kipirdanma benimkinde de var. Emerken özellikle memeyi ya ısırıyor, ya cimciriyor. Elleri ayakları hep tekme tokat. Yani emziriyomuyum dayak mı yiyorum belli değil.
O kadar güler yüzlü bi bebekti ki şu salak atak girdi gireli bebeğim asıl suratli bisey oldu inşallah geçicidir.
Ay hadi darısı bize inşallah. Bizde de uykuya direnme kısmen azaldı maşallah. Sanırım atağın en hararetli kısmını atlattık diye düşünüyorum.Benimki cimciklemeyi ve tokatlamayı bıraktı. İyiye işaret olarak alıyorum bunu. İnşallah her şeyimiz hızla daha da iyiye gider, düzene oturur. Artık büyüyorlar gibi
Bu arada sana veBerilyumm 'ya bez sorum var. Bizimkinin ebatları da sizinkiler civarında. Kaç numara bez kullanıyorsunuz? 3 tam gibiydi ama biraz sıkıyor gibi gelmeye başladı 4'e geçtim ben ama çok mu erken acaba
Evet o bizde geçen hafta bayağı azalmaya başlamıştı zaten. Sadece uyuyamıyor diye ağlıyor gündüzleri. Ona bir çözüm bulamaıdm hala parka gitmek dışındaAy hadi darısı bize inşallah. Bizde de uykuya direnme kısmen azaldı maşallah. Sanırım atağın en hararetli kısmını atlattık diye düşünüyorum.
Ya canım aynı şeyi yapıyorBenim deli de kendini uyandırıyor kıpırdana kıpırdana ya ayaklarıni bi tepindiriyo ki pat pat sese uyanıyorumayaklarımda sallarken öyle bi tekmeliyor ki valla dikiş yerlerim aciyor
Bu ayki kontrole gitmedik henüz canimeğimli yapsam kendini kaldırmaya calışıyo zaten ben hep buşekilde otırttum eskiden daha kısa süreydi artık daha uzun. kızıma bakarak karar veriyorum canım. doktor oturtabilirsin demedi mi
tişkür ederim anneciiimm bi yudumm aliiiimmBizde hafta sonundan beri gezerek emiyoruz onu ogrendi baska türlü emmiyor, gunduz uykular en fazla 40 dkbu arada kızım cok kibar olacak ya , memeyi tutarken serçe parmağını çay bardağı tutar gibi kaldırıyor
Sorma ya doktor o kadar içecek deyince içimden hadi len ordan iciririm bekle sen demiştim.yaa bir litre nedir midesi neydi ki kendi içsin o kadar
Maşallah kuzuyaben şöyle oturtuyorum mama sandalyesi varsa sadece üst kısmını cıkardım. içini de minderle destekledim
Kilosu 6250 cnm oğlumun hala 3 numara prima kullanıyoruz ama elimşzdekiler bitince 4 e geçebilirim bacak kısmı iyi ama sanki bant kısmı göbekten sıkacak gibiBenimki cimciklemeyi ve tokatlamayı bıraktı. İyiye işaret olarak alıyorum bunu. İnşallah her şeyimiz hızla daha da iyiye gider, düzene oturur. Artık büyüyorlar gibi
Bu arada sana veBerilyumm 'ya bez sorum var. Bizimkinin ebatları da sizinkiler civarında. Kaç numara bez kullanıyorsunuz? 3 tam gibiydi ama biraz sıkıyor gibi gelmeye başladı 4'e geçtim ben ama çok mu erken acaba
Bizimki de 6300'dü son kontrolde. Molfix'te yeni geçtim 4 bedene. Demek ki normalMaşallah kuzuyaBende bunun hafif yatar halinde tutuyorum
Kilosu 6250 cnm oğlumun hala 3 numara prima kullanıyoruz ama elimşzdekiler bitince 4 e geçebilirim bacak kısmı iyi ama sanki bant kısmı göbekten sıkacak gibi
Benm bebeğim ataktan önce de böyleydiAy o kipirdanma benimkinde de var. Emerken özellikle memeyi ya ısırıyor, ya cimciriyor. Elleri ayakları hep tekme tokat. Yani emziriyomuyum dayak mı yiyorum belli değil.
O kadar güler yüzlü bi bebekti ki şu salak atak girdi gireli bebeğim asıl suratli bisey oldu inşallah geçicidir.
Bitki çayları denesen canım? Olmadı doktora git uyku ilacıyla düzenlesin emzirenler için ilaç vardır elbet. Cok kötü birşey yabu uyku beni mahvediyor
bu saat oldu hala kahvaltı yapamadım
sorun bebekte değil ben de
gece 2 olmadan ne yaparsam yapayım uyuyamıyorum, sonra 4 de - 6 da emzirmeye uyanıyorum
8 da uyutunca hemen onunla uyuyorum ama kafam o kadar ağır ki hiç bir zaman uykumu alamıyorum
akşama diğer oğluma enerjim kalmıyor garibim eskisi gibi oynayamıyor benimle
Allahın izniyle sıkıntı olmucak cnm zaten maşallah gelişimi güzel gidiyorGenetik uzmanıyla görüştük. Rapor çıkmış, göz muayenesinde tespit edilen aniridi (iris yokluğu) teyit edilmiş oldu ama PAX6 genindeki mutasyon, daha önceden bildirilmiş aniridi vakalarından farklı bir bölgedeymiş. Yine de buna yakın bölgelerde mutasyon görülen aniridi vakaları varmış. Kalp kaslarında hastalığa neden olabilen farklı bir gen mutasyonu daha saptanmış. Bebeğin kardiyoloji muayenesinde ve aile öyküsünde bununla örtüşen bir bulguya rastlanmaması sevindirici. Yine de kasım ayında, daha önceden çağrdıkları şekilde, tekrar kardiyoloji muayenesine gideceğiz, kalpteki ufak açıklık kapanmış mı diye bakarken genel kalp kontrolü de yapılacak. Wilms tümörüyle ilişkilendirilen gen temiz çıkmış. Doktor her üç ayda bir yaptırmamız gereken tüm batın ultrason tetkikine gerek olmadığını söyledi ama Türkiye'de iletişim halinde olduğumuz iki ailenin çocuğunda bu tümör de eşlik ettiği için eşim tedirgin, "Biz yine de takip ettirelim" diyor. Göz tansiyonu riski hala mevcut. O göz doktorunun takibinde olacak. PAX6 mutasyonunda nadiren de olsa santral sinir sistemi bulguları da olabiliyormuş. Şu an için bizde böyle bir durum yok ama olmadığından emin olmak için nörolog da MR sonucunu genetik test sonucu ışığında tekrar değerlendirsin ve motor gelişimi düzenli olarak takip edilsin dedi. El ve ayak parmaklarına kadar kontrol etti kaslarını. Motor gelişimi şu an için gayet iyi dedi. Takibinin yapılması; zamanında oturabilecek mi, yürüyebilecek mi, konuşabilecek mi bunları anlamak için önemliymiş. Analizi netleştirmek ve gerekirse derinleştirmek için bugün bizden de kan alındı. Mutasyon tespit edilen iki genin analizi yapılacak bizde de. 3-4 haftada raporlanırmış. Bu mutasyonların bizde çıkmaması, bebekte rastlantısal olması bekleniyor. Öyle değilse onun analizi derinleştirilecek, bizi de ayrıntılı göz ve kalp muayenesine göndereceklermiş. İleride başka çocuğumuz olursa onda aniridi olup olamayacağının istatistiğini veremiyorlar ama bebonun kendi çocuğunda bunun çıkma ihtimali %50. Bizde mutasyonlar çıkmasın ve bebeğin de ekstra bir durum çıkmasın diye dua etmeye devam
Canım Allah yardımcınız olsun. Sevindirici haberlerde var. Umarım ilerde sanıldığı gibi kötüye gitmezGenetik uzmanıyla görüştük. Rapor çıkmış, göz muayenesinde tespit edilen aniridi (iris yokluğu) teyit edilmiş oldu ama PAX6 genindeki mutasyon, daha önceden bildirilmiş aniridi vakalarından farklı bir bölgedeymiş. Yine de buna yakın bölgelerde mutasyon görülen aniridi vakaları varmış. Kalp kaslarında hastalığa neden olabilen farklı bir gen mutasyonu daha saptanmış. Bebeğin kardiyoloji muayenesinde ve aile öyküsünde bununla örtüşen bir bulguya rastlanmaması sevindirici. Yine de kasım ayında, daha önceden çağrdıkları şekilde, tekrar kardiyoloji muayenesine gideceğiz, kalpteki ufak açıklık kapanmış mı diye bakarken genel kalp kontrolü de yapılacak. Wilms tümörüyle ilişkilendirilen gen temiz çıkmış. Doktor her üç ayda bir yaptırmamız gereken tüm batın ultrason tetkikine gerek olmadığını söyledi ama Türkiye'de iletişim halinde olduğumuz iki ailenin çocuğunda bu tümör de eşlik ettiği için eşim tedirgin, "Biz yine de takip ettirelim" diyor. Göz tansiyonu riski hala mevcut. O göz doktorunun takibinde olacak. PAX6 mutasyonunda nadiren de olsa santral sinir sistemi bulguları da olabiliyormuş. Şu an için bizde böyle bir durum yok ama olmadığından emin olmak için nörolog da MR sonucunu genetik test sonucu ışığında tekrar değerlendirsin ve motor gelişimi düzenli olarak takip edilsin dedi. El ve ayak parmaklarına kadar kontrol etti kaslarını. Motor gelişimi şu an için gayet iyi dedi. Takibinin yapılması; zamanında oturabilecek mi, yürüyebilecek mi, konuşabilecek mi bunları anlamak için önemliymiş. Analizi netleştirmek ve gerekirse derinleştirmek için bugün bizden de kan alındı. Mutasyon tespit edilen iki genin analizi yapılacak bizde de. 3-4 haftada raporlanırmış. Bu mutasyonların bizde çıkmaması, bebekte rastlantısal olması bekleniyor. Öyle değilse onun analizi derinleştirilecek, bizi de ayrıntılı göz ve kalp muayenesine göndereceklermiş. İleride başka çocuğumuz olursa onda aniridi olup olamayacağının istatistiğini veremiyorlar ama bebonun kendi çocuğunda bunun çıkma ihtimali %50. Bizde mutasyonlar çıkmasın ve bebeğin de ekstra bir durum çıkmasın diye dua etmeye devam
Öhh 1 litre mi!Sorma ya doktor o kadar içecek deyince içimden hadi len ordan iciririm bekle sen demiştim.
Bazılarının akıl sağlığından şüphe ediyorum.
Nasılsın cnm nasıl gidiyor yoktun ne zamandirÖhh 1 litre mi!
Kafayımı yemiş bunlar ya. Ben yeri geliyorda 1 litre su içemiyorum gün içinde. Midesi ne ki. Şikayet etsen başı bile ağırmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?