- 25 Kasım 2020
- 2.914
- 4.463
- 53
Canim merak etme bende oyleyim 77 kg suan aldim 3 kilo ben bebegin hareketlerini hissetmiyorum hala dün covid asisi icin saglik ocagina gittiğimde bana 20.haftada duyarsin daha dur 18.haftadasin dedi. Burda da arkadaslar kizlarina hamileyken 20.haftada hissetmis bizde ins o vakitler hissederizKızlar tekrar merhababende son haftalarda hamile gibi hissetmiyorum arada endişeleniyorum ama geçiyor xaten öyle bir göbek de çıkmadı çok az . Yazdıklarınızı okumak iyi geliyor . Bir de hapşırınca çok sertleşiyor karnım bazen öyle oluyor yoksa zaten hissetmiyorum daha bebişi . Bende yüksek kiloda hamile kaldım çok şükür hala kilo almadım bundan sonra da bebeğe alırım inşallah . Zaten emzirmede verilir hepsi . Sadece doğuma daha da ağır girmek istemiyor insan
Evet söylediklerinin çoğunda haklısın , bilimin ve doktorların öncülüğünde bazı şeylere kendimiz karar Vereceğiz içimize siner kafamıza yatarsa olacağız değil ben izole yaşıyorum dersek de olmayacağız. Baskı ve zorlama kimse tarafından yok ama herkes de düşündüğünü yazmakta Özgür vurulan da vurulmayanda . Binlerce hamile varken burada bizler araştıran okuyan irdeleyen anneler olarak da birbirimize doktorlarımızın ne dediği yönünde konuşmalar yapmamız da en doğrusu , doktorlar bile aralarında çelişiyorken hem de .Kesinlikle de vurulan annelerin bebeğini düşünmediği ile bir durum söz konusu olamaz öyle bi eleştiri kabul edilebilir şey değil ayrıca . Bazı şeyler nasip ne yaşamamız gerekirse o olacak elbette biliyoruz ama gerçekte var önümüzde pandemi devam ediyor . Okulların bu denli açılması da pandeminin en bomba olayı ayrıca . Çalışma hayatımızla marketle çarşıyla Kıyas edilmeyecek kadar Ciddi riskli. Hepimiz sağlıkla huzurla keyifle evlatlarımıza kavuşalım inşallah gerisi önemli değil . Sürekli bunları düşünerek de yaşayamayız Hamileliklerimizin tadını çıkaralımKızlar bu aşı konusu valla herkesin fikri var cunku bir belirsizlik var. Ben aşımı oldum cok şükür suan sadece hafif kol ağrım var ve bir sıkıntım olmadi aşıları tamamlamanin huzuru ve bebegim iyi mi endisesi var. Ama bir gercekten var kacilmayacak kadar buyuk bir gercek maalesef pandemi gerçeği. Şunu soylemek isterimki oyle bağışıklığı yuksek tutmakla olacak olsaydi kimse virüs olmazdi. Aşıyi da bulmaya gerek olmazdi. Okullar açıldı deniliyor evet belki risk daha artmis olabilir ama o risk hep vardı esler calisiyor bazılarımız işe gidiyor hepsini gectim alisveris icin marketlere gidiyoruz en seyi de hastanelere gidiyoruz yani virusun nerden gelecgi belli olmaz.burda bunu bilmeyen dusunmeyen yoktur ama bu gercekleri gerilere itmek düşünmemek bana da sacma gelen şey bu.Burda benimde eleştirim sanki aşı olanlarin bebeklerini dusunmedigi yönünde bir anne evladini nasil dusunmezki! Özetle ben aşımı oldum tedbirimi aldim takdiri Allah a bıraktım 2doz biontech olup yogun bakima dusune 0,5 lik bir grupta var belki olurum belki olmam ama risklere baktigimda ben olmak istedim ve bu benim kararim benim hayatim o yuzden sizden ricam herkes ne istiyorsa onu yapsın.birileri şunu dedi bunu dediyle verilecek bir karar degil bu.
Orası öyle canım sağlıkla gelsinler inşallah. İnşallah canımSağlıklı olsun da cnm, öğrenirsin artık detaylı da
Canim benim demek istedigim su mesela ben pandemide düğün yaptim o talihsizlerden biriyim yaniEvet söylediklerinin çoğunda haklısın , bilimin ve doktorların öncülüğünde bazı şeylere kendimiz karar Vereceğiz içimize siner kafamıza yatarsa olacağız değil ben izole yaşıyorum dersek de olmayacağız. Baskı ve zorlama kimse tarafından yok ama herkes de düşündüğünü yazmakta Özgür vurulan da vurulmayanda . Binlerce hamile varken burada bizler araştıran okuyan irdeleyen anneler olarak da birbirimize doktorlarımızın ne dediği yönünde konuşmalar yapmamız da en doğrusu , doktorlar bile aralarında çelişiyorken hem de .Kesinlikle de vurulan annelerin bebeğini düşünmediği ile bir durum söz konusu olamaz öyle bi eleştiri kabul edilebilir şey değil ayrıca . Bazı şeyler nasip ne yaşamamız gerekirse o olacak elbette biliyoruz ama gerçekte var önümüzde pandemi devam ediyor . Okulların bu denli açılması da pandeminin en bomba olayı ayrıca . Çalışma hayatımızla marketle çarşıyla Kıyas edilmeyecek kadar Ciddi riskli. Hepimiz sağlıkla huzurla keyifle evlatlarımıza kavuşalım inşallah gerisi önemli değil . Sürekli bunları düşünerek de yaşayamayız Hamileliklerimizin tadını çıkaralım
Evet canım çok pahalı hersey birde ben favorilere ekliyorum mesela geçen bi takım almıştım 30 liraya su an 80 lira oldu oyle zaman da girip fiyatta gozlemlemek lazim büyük parçalar alacaksanız şimdiden almakta fayda var ocakta daha da zam olacak muhtemelenGünaydın kızlar sayfaya baktım kimse yazmamış ekim annelerine baktım biraz hepsini doğum heyecanı sarmış.Alışverişlerden vs bahsediyorlar hepsinin tek dert yandığı fiyatların yüksekliği..Hakkeden çok pahalı her şey bende toplu alışveriş yapmak istemiyorum biden zorlamasın diye.Fiyatlar arşa çıkmış.
Canım teşekkür ederim ben bugün cevap yazabiliyorum kusura bakmayın , detaylıca anlatmışsın ellerine sağlık . Bilimsel olarak yabancı makaleler okuyoruz sürekli , yüzbinlerce insan üzerinde denenmiş ve raporlarla da ortaya konmuş bilimsel Çok güzel olumlu sonuçlar var . KendimiİZi ve bebeğimizi korumak önceliğimiz . Her anne kalbi neye yakınsa neye inanırsa onu yapar oda bize en hayırlı olanıdır muhakkak . Evet salgın dönemindeyiz dikkatli ve tedbirli olmalıyız ama anıda yaşamalıyız her anımızın tadını çıkarmalı herşeyden önce güzel düşünmeliyiz ki güzel olsunCanim bu tamamen senin kararın olmalı herkes farkli seyler soyluyor ilerisini bilen yok belirsiz yani ama suana baktığımızda bana olmak mantıklı geldi ve ilk dozu oldum 2.yide bu hafta olucam biontech.evet insan üzülüyor ama boyle seyleri de gözardı atmamak gerekir çünkü ne yaparsak yapalim pandemi var maalesef keske gormezden geldigimizde yok olsa ama maalesef degil. Benide abim arıyor geçen gün ikinci dozunu oldun mu arkadaşın kızkardeşi 8 aylik suyu azmış bi de korona olmus hastanede yatiyormus cok oksuruyormus falan filan kizamiyorum o da kendince beni uyarıyor düşündüğü için neyseki benim etrafimda oyle arkadaslar yok ailem kotuniyetli olmadigi beni dusundukleri icin uyarıyorlar. Benim arastirmalarimda aşının bir etkisinin olmadigi bilinen arastirmalar onu gosteriyor bilimsel makaleler ingilizcr olanlarda dahil araştırdım olumsuz konuşulanlarin bilimsel seyleri ne bilmiyorum ama denk gelmedim ben.kisacasi bu senin kararın senin hayatin senin karar vermen gerekir. Simdide mu varyanti gozukmus turkiye de asiya karşı direncinden korkuluyormus haberde dinledim simsi belki aşı da fayda etmeyecek hep bir bilinmezlik. Hakkimizda hayirlisi olsun Allah saglikla bebeklerimizi kucagimiza almayi nasip etsin ins
Aynen öyle canım. Yakaldığımız an almakta fayda var. Benim beşik mama sandalyesi araba ihtiyacım yok.Alacakların Allah yardımcısı olsun.Ama diğer ıvır zıvırda aynı derecede pahalı.En güzeli denk geldikçe peyderpey alıp kenara koymak.Evet canım çok pahalı hersey birde ben favorilere ekliyorum mesela geçen bi takım almıştım 30 liraya su an 80 lira oldu oyle zaman da girip fiyatta gozlemlemek lazim büyük parçalar alacaksanız şimdiden almakta fayda var ocakta daha da zam olacak muhtemelen
Bebek çantaları da aşırı artmış ben farklı model olsun eskisinden sıkıldım diye alacaktım vazgeçtim inan benim aldığım model 2 katı fiyat olmuş bende pijama almak istiyorum ama kış gelsin diye bekliyorum şimdikiler yazlik diye kıyafet tek ihtiyacım mevsimden dolayı almıyorum ben ama bu defa kendime çok kıyafet koyacağım emzirirken asiri ter atmıştım hastanede 3 takım koymak istiyorum kendime hastaneye genelde penye evde giyilen pijamalardan güzel renkli olanları alacağım lohusa takımını eve gelince giyeceğim benim aklımda o var mesela çünkü hastaneye kimse gelemez pandemiden dolayı bide fotoğraf çekimi falan da yaptırmayacağımbende pijama arayışındayım şöyle güzel kaliteli ama çok cep yakmayan bişey istiyorum.Hastanede giymek için.Kendim için sadece emzirme sütyeni aldım Bebeğe denk geldikçe alıyorum bir şeyler.Ama eksik yine de çok.Bebek çantası falan alacağım .Hilk hamileliğimden hatırladığım sezeyan olduğum için öyle yoğun kanama vs. yaşamamıştım normal ped iş görmüştü.
Amin canim insCanım teşekkür ederim ben bugün cevap yazabiliyorum kusura bakmayın , detaylıca anlatmışsın ellerine sağlık . Bilimsel olarak yabancı makaleler okuyoruz sürekli , yüzbinlerce insan üzerinde denenmiş ve raporlarla da ortaya konmuş bilimsel Çok güzel olumlu sonuçlar var . KendimiİZi ve bebeğimizi korumak önceliğimiz . Her anne kalbi neye yakınsa neye inanırsa onu yapar oda bize en hayırlı olanıdır muhakkak . Evet salgın dönemindeyiz dikkatli ve tedbirli olmalıyız ama anıda yaşamalıyız her anımızın tadını çıkarmalı herşeyden önce güzel düşünmeliyiz ki güzel olsunbaşka bi arkadaşa da yazdım az önce bebişlerimizi kokladığımzda sağlıkla kucağımıza aldığımızda inşallah dünyanın en mutlu insanı olacağız . Hepimiz huzurla mutlulukla aşkla zamanında kavuşalım minnakilerimize
Aslında dönem dönem böyle fikir alışverişi yapabiliriz neredeyse yolu yarılayacağız bizde, 20.haftaya az kaldı.Bende de atlet sıkıntısı çok olmuştu göğüslerim sürekli akıyordu üzerim sırılsıklam oluyordu.Acaba göğüs pedleri işe yararmı bunun için.Benim de fotoğraf çektiresim yoktu ama hastane ücretsiz çekiyormuş 13 adet belki onun için alabilirim şık bir pijama:)Bebek çantaları da aşırı artmış ben farklı model olsun eskisinden sıkıldım diye alacaktım vazgeçtim inan benim aldığım model 2 katı fiyat olmuş bende pijama almak istiyorum ama kış gelsin diye bekliyorum şimdikiler yazlik diye kıyafet tek ihtiyacım mevsimden dolayı almıyorum ben ama bu defa kendime çok kıyafet koyacağım emzirirken asiri ter atmıştım hastanede 3 takım koymak istiyorum kendime hastaneye genelde penye evde giyilen pijamalardan güzel renkli olanları alacağım lohusa takımını eve gelince giyeceğim benim aklımda o var mesela çünkü hastaneye kimse gelemez pandemiden dolayı bide fotoğraf çekimi falan da yaptırmayacağım
Ah ya pandemi gelini mi oldun ,pandemi gelinleri özeldi ve koşa koşa gittik pandemi de sevdiklerimizin düğünlerine merasimlerine çok da güzel oldular bu yaz tekrar düğğn yaptılar gönüllerince kimisiCanim benim demek istedigim su mesela ben pandemide düğün yaptim o talihsizlerden biriyim yanicok kalabalikalra girdim dugunde kuafor bilmem ne, isyerimde personelciyim maske cok takmazdim hamile degilken herkesin odasi ayri çünkü iki ayri zamanda virus kapmis kisiyle ayni ortamdaydim cok sukur bu kadar riskli düşündüğüm seylerde bana bulasmadi pcr testlerim hep negatif cıktı. Bize risksiz gozukur o an bilemeyiz yani nereden kapılır hic belli olmaz benim demek istedigim bu. Ayrica mesela burda görüş soran aşı konusunda arkadaşlar var hep fikrimi beyan ettim ben bildiklerimi duyduklarmi arastirdiklarimi fikir alisverisi olmalı. Ama iste tartismaya gerek yok gerilmeye gerek yok herkesin bir fikri var guzelce herkes birbirini kırmadan konussun yazissin istedigim o. Ama gercekleri de gozardi etmeden sonucta var yani. Aynen cok haklisin valla hamileligin tadini çıkarmak lazim tam da balayindayiz yani cok şükür benim basagrilarim gecti gitti istedigim zaman istedigim yere gidiyorum hep de boyle devam etsin ins
Hanfendi merhaba, mesaj geçmişinize baktım kadınlar kulübünde var olan her gruba günde 3 kere gebelik testi atıyorsunuz. Forumdaki bu alan gebelik testi yorumlama alanı değil. Lütfen kan verin, kafanızdaki sorular da yanıt bulsun. Hayırlı sonuçlar.Eşim erken gebelik testi yap dedi yaptım 5 dk içinde çıktı 5. Gün transferin dondurulmuş 5. Gün embriyo
Arkadaşım göğüs pedi ben ilk çocuğumda kullanmıştım resmen hayat kurtarıyor sonra ki çalışma dönemimde vazgeçilmezim olmuştu . Kesinlikle tavsiye ederim muhakkak çantanızda olsun . Yaaa çok güzelsiniz ne güzel muhabbetler başlamış pijama takımalrı fotoğrafçılarAslında dönem dönem böyle fikir alışverişi yapabiliriz neredeyse yolu yarılayacağız bizde, 20.haftaya az kaldı.Bende de atlet sıkıntısı çok olmuştu göğüslerim sürekli akıyordu üzerim sırılsıklam oluyordu.Acaba göğüs pedleri işe yararmı bunun için.Benim de fotoğraf çektiresim yoktu ama hastane ücretsiz çekiyormuş 13 adet belki onun için alabilirim şık bir pijama:)
Yaaa arkadaşım çok tatlısınHanfendi merhaba, mesaj geçmişinize baktım kadınlar kulübünde var olan her gruba günde 3 kere gebelik testi atıyorsunuz. Forumdaki bu alan gebelik testi yorumlama alanı değil. Lütfen kan verin, kafanızdaki sorular da yanıt bulsun. Hayırlı sonuçlar.
Evet ama ben su dugunume bir hafta kalip yasakların geldigi zamana denk geldim oyun falan yasaklandı cok arkadaşımın dugununde oynamışımdır kendi dugunumde de oynicam dedim ama yalan oldumAh ya pandemi gelini mi oldun ,pandemi gelinleri özeldi ve koşa koşa gittik pandemi de sevdiklerimizin düğünlerine merasimlerine çok da güzel oldular bu yaz tekrar düğğn yaptılar gönüllerince kimisi, Allah bir ömür boyu mutluluklar versin sizlere Yok herşeye muhalif olan ekşi tatlı arkadaşlarda var gerçek hayatta da öyleler mi merak ediyorum iki okuyup bir yazmak gerekir ya bazen öyle olduktan sonra sorun yok . Enerji düşürmeye çalışan insanlar zaten sosyal hayatımızda dolu araştıran okuyan paylaşan sizler bizler gibi insanlar lazım , konular irdeledikçe bilgi ve anlam çoğalır . Yoksa ne diye buraları okumaya zaman ayırmaya çalışıyoruz . Pozitif olmak bebeğimize de bize de en iyi gelen şey buna inanın , etrafımızda sürekli bilgelik taslayan empati yoksunlarını da hayatlarımızdan uzaklaştıralım öyle daha güzel
Vay be ne kadar önemliymiş canım sünnet demekki…yazık yavrucak sıkıntısı bundanmış demek..tamam canım senin bu önemli tavsiyen de kulağıma küpe olsun, vakti gelince hatırlayacağımCanım ben oğlumu 4 aylıkken yaptırdım, çok iyi oldu bir yandan. İlk ben de kıyamadım ama 3 ay çok ağladı hep gazı var diyoduk ama doktora götürünce pipisinde baya yapışıklık olduğunu ve sünnet olması gerektiğini söyledi. 6-7. Ayında yapalım demiştim o da bebek dönmeye ve hareketlenmeye başlayınca sıkıntı olur dedi nekadar küçük okadar iyi dedi. Ve ilk 3 ay ağlayan oğlum sünnetten sonra ağlaması kesildi rahatladık resmen.
SağolunHanfendi merhaba, mesaj geçmişinize baktım kadınlar kulübünde var olan her gruba günde 3 kere gebelik testi atıyorsunuz. Forumdaki bu alan gebelik testi yorumlama alanı değil. Lütfen kan verin, kafanızdaki sorular da yanıt bulsun. Hayırlı sonuçlar.
Arkadaşım dayanamadım ne yapayım. Hepimiz bu yollardan geçtik, kaç ay çöpe attığım gebelik testlerini ben bilirim. Düşükten sonra yeniden ümitle denemelerimi ben bilirim. Eminim hepimiz de öyleydik. Ben de testimi forma atıp sordum, ama ilgili bir başlığa gidip sordum yalnızca bir kez.Yaaa arkadaşım çok tatlısınkıyamam arkadaşı kaçtır kibarca uyarıyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?