2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Valla senelerdir tedaviler dualar beklemeler hele de kalbimdeki kız olunca biraz heyecanlıyım alasım geliyor Abartı değil heyecan diyorum ben 3 aylık aldım hep en küçük iri de doğarsa doğunca giyer diye düşündüm bizim hiç birşeylerimiz de olmadığından bir kere de yığılmasın diye parça parça almak istiyorum senelerdir bebek mağazaları gezeceğim günü bekledim indirim iyi yakalarsam netten ama genel de geze geze alıyorum ağırlaşmadan
Biberon da olurda Meme hemen emmezse lazım olur diye bir büyük bir küçük iki boy düşündüm başka almayacağım
Ama dolap yatak araba oto koltuğu ıvır zıvır derken baya masraf bir kere de gidip alıp geleyim diyemiyorum hele de uzun tüp bebek masrafları yeni aşmışken

Yoo bence senin ikinci diye öyle geliyor ilk bebişi olanlar için büyütülmesi normal. Çünkü hersey sıfırdan oluyor. Kıyafet harici de çok şey var ki alınacak . Ben mesela eksik listesi yaptım var baya bi eksiğim . Olmazsa olmazlar hemde yani

Çok haklısın tek seferde hepsini almak zor. Benimde bebeğimde tüp bebek ilk bebeğimde tüp bebekti galiba karakter meselesi ben fazla sakinim☺
İlkinde de böyleydim öyle gidip almıştım ara ara. Galiba karakter meselesi ben fazla rahatım.

Yaptırdım kuzum çok şükür negatif çıktı ama ben baya fenayim ins biran önce geçer her yerim ağrıyor. Umarim test verirkende bulasmamistir hic steril değildi hayırlısı artık
Sevindim valla canım, çok şükür umarım bir an önce iyileşirsin

Sağlıkla gelsinler insallahhhhben de yıllar sonra anne olmuş birisi olarak kili kırk yararak almıştım ilk bebeğimde. Şimdi ikinci kez hamileyim hem de daha kızım 9 aylık... Şimsi daha kendime güvenli alacağım Allah nasip ederse... İlk başlarda çok acilleri alin bence. Cunku bebekten bebeğe değişiyor ihtiyaçlar... Bir de bebek yonlendiriyor bizi zatenmesela ben ilk seferde sayısız zıbın patik ağız mendili vs almıştım ama çoğunu bir kez bile kullanmadımaz ve öz almak en iyisiymis...

Valla ben de ara ara gidip alanlardanım. Bim A101 ikinci el dolap uygulaması dışında alışveriş yaptığımı hatırlamıyorum rahatlıksa ben de rahatmışım

Kundak bence yanlış anlama canım ama travmatik bir şey gibi geliyor kızımda hiç yapmadım…kayınvalidem bir kere kızımı ayağında sallıyordu, baktım çocuğun ellerini alt pijamasının lastiğine sıkıştırmış,,nevrim döndü öyle görünce , bir daha böyle yapma demiştim, sinirlenmiştim…kendini bebeğin yerine koysana, seni böyle fermuarlamışlar , ellerini bacaklarını oynatamıyorsun, dilin var ama henüz konuşmayı da öğrenemedin, çaresizliğe bak

benim de ikinci. hem de cinsiyet aynı. ben neden 2bin tllik liste yaptım ve kıyafet hariç
Valla ben kızımdan kalanları hep dağıttım çünkü herşey pembeli falan. Bende bir astronot ve sadece birkaç zıbına şimdiden bin TL harcadım daha hiçbirşey yok. Ne kıyafeti ne küveti ne şampuanı ne bezi.. Odasında da abladan kalma çiçekli avize ve perdeler var halısıda pembe ne yapacağım bilmiyorum düşündükçe bayılacak gibi oluyorum Allah güç kuvvet versin doğuma kadar hallederiz inşallah da bu fiyatlarla gerçekten hayat çok zorlaşmış

Aslında aksine bebekler kundaklanınca kendilerini anne karnında gibi hissederler. Tabi nasıl kundaklandığı önemli modern kundaklardan almak gerekiyor. İçinde öyle huzurlu uyuyorlar ki izlemelere doyamıyorsun Ben bir modern kundak bir de battaniye kundak aldım battaniye kundak zaten sıkışık birşey değil gece uykusunda battaniye yüzüne gözüne gelmesin boğulma tehlikesi yaşamasın diye eli kolu ayakları içinde gayet rahat ediyor istediği gibi oynatıyor sadece battaniye yüzüne gözüne gelmiyor yani hayat kurtarıcı

Ben kızımda hiç 2.el almadım, o zaman dolap vs tarz uygulamalar yaygın değildi, 5 sene öncesi sonuçta ya da ben bilmiyordum…şimdi oğluma astronot tulum aldım 2.el, mothercare marka ve 0-3 ay zaten kadın kaç kere kullanmıştır ki onu kullanan da süt kokulu bebiş üstelik 50 tl ye aldım, o tarz astronotlar hele o markanın 400 tl den aşağı değil, araştırdım biliyorum . O yüzden çok iyi yapmışsın canım benim ürünlerime de bakabilirsin, geçenlerde nike ilk adım ayakkabısı sattım dolaptan Gıcır gıcırdı ve uyguna sattım valla Montlar vs de var chicco, mayoral’ın yabancıya gitmez hem dolaptaki nickim emilybrontee Gardropsta da Darkamber

Son düzenleme:
Valla bende burada kızları görünce eyvah diyorum sen geç kaldın al bari bişeyler herkes bir panik ve heyecan halinde olunca bi afalladım önce kıyafetten çok ıvır zıvıra para gidiyor reflü yatağını bulamadım kızımın emzirme yastığını da vermişim portbebesini de vermişim kime verdiğimi bilsem gidip isteyeceğim valla aşırııı pahalanmış hepsi yani bu tarz şeylere daha çok para gidiyor kıyafettense bilmiyorum sakin olun hallederiz yavaş yavaş

Harika canım satman da çok güzel bravo valla bakarım tabii

Harika canım satman da çok güzel bravo valla bakarım tabii
Kızıma da ilk defa 2.el bir şey aldım dolaptan. Zara’nın kışlık botunu aldım kürklü, bot bir geldi 2.el olduğuna inanamadım, fotodakinden bile temiz mis gibiydi, tabanı bal dök yala o kadar temiz hiç giyilmemiş gibi ve 1/4 fiyatına aldım kızımın kışlıklarını henüz çıkarmadım, daha çok güzel şeyler koyacağım inşallah Hem ev ekonomisine katkı..

Tabii ki canım artk herkes böyle yapıyor . İkinci el almak mantıklı gerçekten pahalı şeyleri

İki boy biberon almayın bence boşa masraf yapmayın derin ben kızımda Dr braun ile başladım ama beğenmedim ucu yumuşak çocuk emmeye çalışırken içeri kaçıyor ucu Philips avent önermiştir şekilde anne memesi gibi yapı olarak uç kısmı kavramaları rahat oluyor. Keşke gerek olmasa da kullanılmasa ben bu defa almayacağım biberon ve emzik mesela. Şunu tavsiye edebilirim doğum yapar yapmaz süt gelmiyor hemen orada sütünüzü sağarsanız süt gelmeye başlıyor ve sıkıntı yaşamıyorsunuz bununla alakalı. Ben satmıştım makinamı o yüzden yenisini alacağım şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…