2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Canım internette hamilelikte çok kilo alındığında Doğumdan sonra daha kolay kilo veriliyomuş diye yazıyor ama bilemedim
68le hamile kaldım 65e indim şuan 68,5 olmuşum bakalım Doğuma kadar kaç olucaz
Kizlar dogum kilolarini kolay verirsiniz onemli olan emzirme donemi kilolari oglumda 10 kg verdim hamilelik boyunca bulantidan dolayi..
Sonrasinda emzirme doneminde 13 kg aldim süt olsun mantığı ile yedimde yedim..

Kızlar dün geçen hafta detaylıda bişey demediler ama dün devletteki doktorum da kontrolüm vardı suyun azalmış dedi. Suyu fazla içmeye çalış armut havuç suyu iç dedi. Bi arkadaşında böyleydi sanırım hatırlamıyorum şuan. Başka yapabileceğim bişi var mı?
Birde benim oğlan doğdundan beri kendini kaşıtmayı çok sever, 3-4 gündür de karnım ağrıyo diyordu, dün totişi kaşındığı sırada bakayım dedim birde ne göreyim beyaz ip gibi bişi hareket ediyo, netten baktım kıl kurdu yazıyo, hemen doktor randevusu aldım bugüne. Tüm çarşafları yorganları havlular vs herşeyi yıkayın yazıyordu ben de dün akşam başladım. Başına gelen var mı? Hamilelerde de olur bulaşır yazıyo ama doktoruma da sorucam bugün. Kafayı yicem resmen nasıl olur diye temizliğimize çok dikkat ediyorum ama nasıl oldu anlamadım

Kizlar dogum kilolarini kolay verirsiniz onemli olan emzirme donemi kilolari oglumda 10 kg verdim hamilelik boyunca bulantidan dolayi..
Haklısın benim de öyle oldu, 29.haftama kadar 6-7 kilo almıştım, plesanta kireçlenmesi çıkınca çocuğu beslemez diye gece gündüz muz süt vs yedim, son 10 hafta da 11-12 kilo aldım. Mecburi sezeryan olunca da sütüm gelmedi hadi bakalım süt olsun diye yedim kaldım 72 kiloda. Ama sonradan gitti çoğu. İnşallah kolay veririz kilolarımızı

Elektrkli otomatik sallanmalı değildi dimi canım seninki? Bakayım bir normal sallananlara. Otomatk sallananlar baya pahalıymıs

Anakucağı candır can bebek arabamın ana kucağı vardı mutfakta salonda uyurken hatta hep onu kullandım, ozaman içine kendim minder koyuyordum, şimdi minder ve örtüsü de var, bi onu alıcam. Gerçekten rahatlık

Bende uzun kollu alacaktım bana uzun kollu üzerine tekrar uzun kollu zor oluyor kısa kollu ve sıfır al dediler kararsız kalmıştım bak siz yazınca ben hiç almadım hata mı ettim acaba

bence bebekten bebeğe, anneden anneye değişiyor,
ben zorluk yaşamadım bebek bana uyumluydu
ama huysuz bir bebek gelince giydirmesi zor olur mu bilmiyorum
deneme amaçlı alırsın, bebeğe göre artırırsın azaltırsın sayısını

Prof bir doktor da kundaklamak hakkında şunu söylemiş :

''Anne karnında kolları ve bacakları kıvrık duran bebeğin bir süre daha bu pozisyonu koruması, doğanın gereğidir. Bunun aksine, kalça ve dizleri zorla düzeltilerek sıkıca kundağa sarılmış bebeklerde kalçalar çıkığa eğilimli hale getirilmektedir. Çukuru henüz tam gelişmemiş yeni doğan bebeğin, bu zorlamalar nedeniyle kalçası çıkabilmektedir. Çünkü her ne kadar doğuştan desek de bebeklerimizin kalçaları doğuştan çıkık değildir. İlk haftalarda yapılan yanlışlar sonucu çıkmaktadır. Bu hastalığın görülme sıklığı binde 1-2 civarındadır. Bu hiç de azımsanmayacak bir orandır. Doğuma hazırlanan annenin gevşeyen bağ dokuları anne karnındaki bebeğin bağ dokularının da gevşemesine neden olmaktadır. Bu durum bebeği doğumdan sonraki ilk haftalarda kalça çıkığına eğilimli hale getirmektedir. Bu aşamada bebeğe yapılan yanlış uygulamalar kalça çıkığı riskini artırır.''

Hadi yaa canım…emzirmede sütü en çok çoğaltan şey aslında sadece bol su içmekmiş…kızıma yeni doğum yaptığımda bunu okumuştum bir makaleden ve çok şaşırmıştım…eskilerin tatlı ye sütün çok olsun mantığı da , tatlı susatır ya çok su içmeyi sağlasın diyeymiş emzirme döneminde hiç kilo almadım aksine verdim ben bu bilgi sayesinde…toplamda 15 kg almıştım doğuma girerken 78 kg idim doğumdan 1 hafta sonra 70, 3-4 ay sonra da 63 falandım…

Çocuklarda olması normal. Ailecek bir ilaç var onu kullanmanız gerekiyor. Ama hamilelikte kullanılırmı doktora sormak gerek. Herseyi 60 derecede yıkayın iç çamaşrları ütüleyin. Mümkünse 2 wc varsa kimsenin kullanmadığı wc ye girin

Bebek arabanın ana kucağı derken pusetten mi bahsediyorsun? Ben de evde puseti kullanırım diyorum sallanma pozisyonuda var ama ana kucağı gibi olurmu ekstra alsammı bilemedim

Benimde suyumun az olduğunu söylediler canım. Yaklaşık 2 hafta sabah akşam havuç suyu içtim günde 2 defa armut yedim ve tabiki günde yer geldi 4 litreye yakın su içtim. Tekrar kontrole gittiğimde doktorum tekrar suyumun az olduğunu söyledi. Aynı gün başka bir doktora gittim tekrar detaylı yapıldı orada ise bebeğin duruş acısı ile bazen öyle gozuktugunu söyledi tek tek ölçüm yaptı ve 125 ml dedi. Sabah ise 50 ml demişlerdi. Valla sanırım makinenin kalitesinden bile değişiyor. Ben havuç suyunu bıraktım ama pilava bile havuç koymaya başladım. Armut ve suya devam

Yarı kundak durumunu onaylıyorlar diye biliyorum. Ama şu. E bebekte satılan penye kundak pek sıkmıyor sanırım. Ben de çok karsıydım. Bazı doktor hemşireleri dinleyince yarı kundakı öneriyolar. Uykusunda yaparım belki sadece yarı kundakı

Bu tam kundaklama çok zararlı diye ben de okudum çok yerde ama yarım kundaklama ve bel boşluğu bırakarak sadece ellerin hareket etmesini azaltan şekilde kundaklama şekilleri var amerika da özellikle kundaklama ilk üç ay da önerilen bir şey uyku kalitesi açısından Tıp dünyası da kendi arasında çelişiyor bak ben böyle bir kundak getirttim amerikada 1 numara satılan kundakmış uyku tulumu mantığında aslında türkiye de de var aynıları yani

Eklentiler

• 8C9F8A0B-BC46-4629-8D00-917A007B3958.webp
    12,5 KB · Görüntüleme: 50
Kızlar günaydın. Bu tup bebek yapan ya da bu ilaci kullanan arkadaşlara.progestan 50mg ignesi kalçadan vuruluyormus sanırım bu devlet karşılıyor mu? Aile hekime yazabiliyor mu bilen varsa cevaplarsa sevinirim

Kızlar günaydın. Bu tup bebek yapan ya da bu ilaci kullanan arkadaşlara.progestan 50mg ignesi kalçadan vuruluyormus sanırım bu devlet karşılıyor mu? Aile hekime yazabiliyor mu bilen varsa cevaplarsa sevinirim
Evet canım karsılıyor . Aile hekimide yazar

E bebekteki de buna benzer bişey hemde uygun. ben trendyolda da buldum peluşlu bir tulum aynı bunun gibi alt bacak kısımı boldu onu alacağım

Elektrkli otomatik sallanmalı değildi dimi canım seninki? Bakayım bir normal sallananlara. Otomatk sallananlar baya pahalıymıs
Yok canım benimki otomatik değil çok basit bisey almıştım ben önünde oyuncakları vardi kendim sallayabiliyordum ama o bile yetti otomatikler baya pahali

Yok canım benimki otomatik değil çok basit bisey almıştım ben önünde oyuncakları vardi kendim sallayabiliyordum ama o bile yetti otomatikler baya pahali
Puset işimi görürmü acaba canım. Puset bana biraz iki büklüm olur gibi geldi. İç minderini taktığımda bi tık daha düzeliyor ama pusetin içinde rahat ediyorlarmı bilemedim. Ana kucağı daha yatay çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…