2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Sağlıklı olsun da her şey olur, bizimde tüp bebek olduğu için çok yüklü miktarda harcamamız oldu. Arabamızı sattık tedaviyi karşılamak için. Şimdi de ufak tefek şeyler almaya çalışıyoruz. İlk başta oda yaparız dedik ama sonra vazgeçtim. İkinci el park yatak baktık ama sifirlari ile arasında çok fark olmayınca hemen aldık. Çevremdeki annelerin önerisi ile travel sistem araba almadım. Tam yatar baston araba aldık. 4. Aydan itibaren kullanılıyormuş. Zaten kısa denk gelecek dışarıya cikamayacagiz diye düşündük. Hastaneye geliş gidislerde kullanmak için ikinci el puset alacağım. Tekstil ürünlerini anneannemiz hallediyor kıyafetlerini de alacaklar yavaş yavas. Önemli olan sağlıklı olmaları. Bu devirde ev sahibi olmak kadar güzeli yok. Hem o evde bebeğinize yatırım.
Sağlıkla gelsinler. Bebek arabası konusunda ben de acele etmiyorum ve büyük olasılıkla sizin gibi tek bebek arabası alacagım. Oto koltugu olarak bebek ablasının koltugunu kullanacak, ablası da artık büyüdü ona büyük çocuk koltugu alacağız. Hastaneye falan giderken de üzerimize baglarız diye düşüdüm, yürüyüşe dışarı giderken de ilk zamanlar üzerimiE baglar çıkarız. Sonra nasıl bir arabaya ihtiyacımız oldugunu anlar ona göre bir araba alırız diye düşünüyorum.

Bir tane anne yanı beşik alacağım ilk 6-7 ay için. Sonrası için arkadaşım çocugunun beşiğini verdi onu kullanacağız.

Ben işk çpcugumda kendim babynest dikmiştim, o zaman çok az yerde satılıyordu. Onu uzunca bir süre yemek masasının üzerinde alt değiştirmek için kullandık. Koltukta, yatakta falan alt değiştirirken çok eğiliniyor, benim bel ağrım var daha çok arttırıyor. O nedenle yüksek yerde alt değiştirmek daha kolay oluyor. Şimdi de bir tane yastık alacağım, masa üstnde durur, alt değiştiririm diye düşünüyorum.

Ateş ölçeri temassız almıştık. Çok şükür 5 yıldır çok az kullandık. Zaten annenin ateş ölçere ihtyacı olmuyor, hissediyorsun çocugunun atesı var yok. Mesela 2 yaş civarı bir kez ateşölçer ateş yok gösteriyordu ama ben çocugumu sıcak hissediyordum. Doktora böyle söyledim, doktor annesi ateşi var diyorsa çocugun ateşi vardır o zaman ateş ölçerin ne dediği mühim değil demişti.
Bebeğimiz bize uğurlu geldi, ev aldık, aralıkta taşınıcaz inşallah. Ama tüm para evin ön ödemesine gidiyor. Şu an istediğimiz beşiği alamıyoruz. Bebek arabasını zaten ne alacağımı bilmiyorum ama şu an alacak paramız da yok. Sanırım aralık ayına kadar çpcugumuza bir şey alamayacağız. İnşallah aralıktan sonra elimize para kalır da şubattan ömce çocugun alışverişini yaparız rahatça.
Ben de tüp bebek yaptırdım çook harcamalar yaptık, tüp bebek harici borsada da çok para kaybettik. Açıkçası bebek arabasını puset dahil ikinci el aldım. Temiz kullanılmış buldum. Dün geldi kılıflarını çıkardım makinede de yıkadım mis gibi. Beşiği de ikinci el alacağım. 1 yasına kadar kullanılanlardan alacağım ilk etapta. Sonrasına bakarız artık sıfır alırım herhalde. Bana kalsa hemen küçüleceği kıyafetleride ikinci el alırım. Ama güvenemiyorum lekelimi gelir vs diye. Bi de ilk bebeğimi öyle herseyinide ikinci el almak istemem :)
Bakıyorum bazı anneler konduramıyor ikinci el kullanmaya. Ama benm ilk bebeğim olmasına rağmen normal karsılıyorum. Sonucta yırtık kirli paslı bişey kullanmıyoruz :)

Bu tip bir kundak almanızı tavsiye ederim. Yeni doğan beden olması şart değil, 3 ay beden de uzun vadede kullanılabilir.
Bebeği bunun içine koyup kumdaklamak çok rahat oluyor. Bebekler de kundaklanmayı seviyor çoğunlukla.

Eklentiler

• 62837625-27C2-4736-84EA-7A2F8BFE1B70.webp
    62837625-27C2-4736-84EA-7A2F8BFE1B70.webp
    15,3 KB · Görüntüleme: 38
Ben de tüp bebek yaptırdım çook harcamalar yaptık, tüp bebek harici borsada da çok para kaybettik. Açıkçası bebek arabasını puset dahil ikinci el aldım. Temiz kullanılmış buldum. Dün geldi kılıflarını çıkardım makinede de yıkadım mis gibi. Beşiği de ikinci el alacağım. 1 yasına kadar kullanılanlardan alacağım ilk etapta. Sonrasına bakarız artık sıfır alırım herhalde. Bana kalsa hemen küçüleceği kıyafetleride ikinci el alırım. Ama güvenemiyorum lekelimi gelir vs diye. Bi de ilk bebeğimi öyle herseyinide ikinci el almak istemem :)
Bakıyorum bazı anneler konduramıyor ikinci el kullanmaya. Ama benm ilk bebeğim olmasına rağmen normal karsılıyorum. Sonucta yırtık kirli paslı bişey kullanmıyoruz :)
Bazı ürünler gerçekten çok temiz kalıyor, ben temiz ürünlerin ikinci el olmasını çok normal karşılıyorum. Kıyafeti dediğiniz gibi gelme ihtimaline karşı para verip ikinci el almam ama bir tanıdığım verirse giydirmeye hiç gocunmam.
Beşiği zaten ikinci el alacağım. artık ne nasıl denk gelirse, beğendiğimiz ikinci else hiç kafama takmam bu mevzuyu. Kimi şeyleri de bulamayıp sofır alacağız mecbur :)

Bir sorum var kızlar,
Kızlar 23+1 günlük hamileyim sağa ve ya sola yatmam gerekiyor ama sağa yatınca sağ tarafımın kemikleri sola yatınca sol kemiklerim resmen etime geçiyor gibi ağrıyor uyuyamıyorum, bazen otururken bile ağrım oluyor. Ne yapmam lazım çok canım acıyor? 53 kilo ile hamile kaldım 60 kiloyum şuan kilo ile alakalı mı bilmiyorum.
Dr Banu çiftçi çok güzel bir video çekmiş bunu anlatan sırt üstü tam yatmayın diyor hafif eğimli de yatsanız olur diye şekli ile gösteriyor izle istersen

İkinci el olayına gerçekten hiç takilmiyorum çevremdeki arkadaşlarımıza vs söylediğimiz de öyle tepkiler aldım ki. Evet ben de kıyafetlere bakıp cesaret edemiyorum ama bazen o kadar güzel ve uyguna şeyler görüyorum ki acaba diye de düşünüyorum.

Bu tip bir kundak almanızı tavsiye ederim. Yeni doğan beden olması şart değil, 3 ay beden de uzun vadede kullanılabilir.
Bebeği bunun içine koyup kumdaklamak çok rahat oluyor. Bebekler de kundaklanmayı seviyor çoğunlukla.
Bende düşünüyorum bunu e bebek de uygunmuş sanırım

Kızlar aranızda hala midesi arada bulanan var mı sabaha kadar uyuyamadım mide bulantısından aynen ilk günlere döndüm sanki şekeri tansiyonu olcuyorum normal 2 gündür akşamları bulaniyordu yediklerjmden diye geçiştiriyordum bu sabah ogurerek uyandım yine neden bitmiyor çok yorucu artık 😢
Genelde geçmiş olmalı ama devam eden de var bünye meselesi rabbim yardımcın olsun 😞

Bazı ürünler gerçekten çok temiz kalıyor, ben temiz ürünlerin ikinci el olmasını çok normal karşılıyorum. Kıyafeti dediğiniz gibi gelme ihtimaline karşı para verip ikinci el almam ama bir tanıdığım verirse giydirmeye hiç gocunmam.
Beşiği zaten ikinci el alacağım. artık ne nasıl denk gelirse, beğendiğimiz ikinci else hiç kafama takmam bu mevzuyu. Kimi şeyleri de bulamayıp sofır alacağız mecbur :)
Evet :) ya aslında eş ailesinin çok küçülmüş bebek kıyafetleri var ama ben görüşmediğim için kimse teklif etmemiş verelim diye :) benim de çevremde yok küçülmüşlerini verenler. Yada artık hersey pahalılandığı için kimse vermeye yanasmıyor diğer bebeklerine saklıyorlar veya satıyorlar :)

Ben aldım bunu çok uygundu e bebekte lazim olur mu diye düşünüyorum 2 gündür elime alıp inşallah kullanabilirim

Dun e bebege gittim ve hayatimin şokunu yaşadım 2 ay önce baktığım 399tl olan puset bir anda 599 olmuş hayretler icindeyim gerçekten öyle içime oturdu ki alalim aman dursun sonra alırız diye acele etmiyorduk ilk bebeği olacaklar ne dusunuyorsaniz o anda alın bu işin başka yolu yok herhalde
Eşimde öyle dedi ben gene dinlemeyip alıyorum iki aydır parça parça indirimden yazlık kıyafet aldım hep 2 ay büyük beden valla kovalıyorum bulduğumu alıyorum

İkinci el olayına gerçekten hiç takilmiyorum çevremdeki arkadaşlarımıza vs söylediğimiz de öyle tepkiler aldım ki. Evet ben de kıyafetlere bakıp cesaret edemiyorum ama bazen o kadar güzel ve uyguna şeyler görüyorum ki acaba diye de düşünüyorum.
Mesela kürklü bir tulum aldım ikinci el . Sıfırı 200 den aşağı değildir 35 tl ye sıfır gibi aldım :) dış giyimler mont tarzı ürünler alınabilir. Gerçekten tertemiz geldi bir defa giydirmiş anne.
Zaten benm bebeğiminde giyeceği max 5 defa olur. Astronot tulum almayı düşünüyorsan ikinci el öneririm:)

Eşimde öyle dedi ben gene dinlemeyip alıyorum iki aydır parça parça indirimden yazlık kıyafet aldım hep 2 ay büyük beden valla kovalıyorum bulduğumu alıyorum
Benim büyük kıyafet daha çok var ilkinden ama ilk bebeğinizse kesinlikle alın yer yok koyacak diye almiyordum ama denk gelirse bidaha dusunmeyecegim bende

Kızlar az önce tartıldım ve hayatımın şokunu yaşadım resmen 87 kilo olmuşum inanamıyorum. Hayatımda ilkkk kez bu kiloya çıktım ayy napicam ben imdattttt.
Bebis kafa aşağı durduğu için spor yürüyüş yasak yapamıyorum 🙄 kansızlık sınırında olduğum içinde et pekmez muz vs yiyorum 🙄 napicam yaaaa
Hamileler için beslenme listeleri vardır onlar için diyetisyenlemi konuşsan

Mesela kürklü bir tulum aldım ikinci el . Sıfırı 200 den aşağı değildir 35 tl ye sıfır gibi aldım :) dış giyimler mont tarzı ürünler alınabilir. Gerçekten tertemiz geldi bir defa giydirmiş anne.
Zaten benm bebeğiminde giyeceği max 5 defa olur. Astronot tulum almayı düşünüyorsan ikinci el öneririm:)
Hahaha benimde bakıp acaba dediğim ürün astronot tulumdu 🤣 hangi sitelerden bakıyorsunuz? Ben dolap, tutumlu anneye vs bakıyorum

Kızlar benim burnum da akmata başladı faranjit var acaba grip mi covid mi kafam bulandi eger sıra yoksa hastaneye gidince bir de covid testi vermeyi düşünüyorum içim rahatlasin diye heryerim ağrıyor hos bir saate yakın kan verme sırası beklemistim ondan mi oldu bilmem🙄
Salgın var inanılmaz herkes hasta ama için rahat etsin istiyorsan yaptır test tabi

cinsiyeti öprendiğimde almıstım bundan. ama küçücük geliyo nasıl sığacak içine bilmiyorum

Back
X