- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
- 108
Yok ben doğumdan sonra hiç tartıya çıkmadımCnm tartı varsa evde tartsana, ben o şekilde takip ediyorum

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok ben doğumdan sonra hiç tartıya çıkmadımCnm tartı varsa evde tartsana, ben o şekilde takip ediyorum
Eşimde aynısını söylüyor canım, ilk günler daha zordu da şimdi alıştım ve düzen oturttumArtar inşallah cnm yine, hem artmasa da sonuçta veriyorsun sütünü, tamamen mama veren var ki mama kötü bişey degil zaten, mamayla büyüyen sağlıklı bi sürü bebek var, sağlıklı olsun en önemlisi o, benim yeğenlerim mamayla büyüdü valla bağışıklık lari öyle güçlü ki, diğer yeğenim anne sütü aldı hemen hasta olur
Bu gece yine bir fena oldu. Bibs almıştık. Hiç istemediğim halfe defalarca denedik tutmadı. Yine kriz saati bitince memeyi emdi uyudu. Ben de bu gece dediğin şeyi düşündüm. Ben de o memeyi ittiği ağladığı saatler aranıyır diye aç kalmasın diyip ısrarla emzirmeyi deniyorum saatte bir falan. 3-5 dk da olsa bir şeyler gitsin midesine diyorum. Belki de bu daha çok kızdıırıyor onu :/Meme ile kavga bizde de var. Farkettim ki 2 saatte bir emdigimde yapmıyor, sık aralıklarla verirsem tok olduğu için çığlık atıyor bi yandan emmekte istiyor..
Emzik veriyorum ben almasaydı ne yapardm bilmiyorum.
İyidir annesi. Kendine stres yapma, daha kontrole gitmemişsin kilosunu bilmiyorsun. Hem erken doğanlarda başta gelişim daha hızlı oluyormuş diyorlar. Her ay aynı kiloyu da almayabilirler. Doktorlarımızı dinleyeceğizİlk ay kilo alımı çok güzeldi 1 kilonun üzerinde almıştı. Bu ay bilmiyorum aslında bugün tam 60 günlük ama kontrolümüz 1 hafta sonra o zaman öğrenicez bakalım. İnşallah iyidir kilosu
Merhaba kızlar. Mama verenler hangi marka tercih ettiler acaba. Şubat bebelerinin çoğu kolik. Hangisi iyi gelir hangisi gelmez acaba
Herkese merhabalaraslında Mart annesiyim ama tecrübeli olduğunuz için sizlere danışmak istedim
2 Mart'ta bebeğimi kucağıma aldım ancak kanında enfeksiyon çıktığı için bir haftadır hastanede o yüzden ben de evde pompa ile süt sağımı yapıyorum bazen tıkanıklık oluyor ağrı yapıyor onu önleyebiliyorum ama göğüs uçlarımda sarımsı tıkanıklık gibi yerler oldu sağımda çok canım acıyor. Her sağım sonrası zeytinyağı veya lansinoh sürüyorum ve gümüş kapağı hiç çıkarmıyorum. Var mı çözümü yarın bebeğim eve gelcek rahat rahat emzirmek istiyorum onu.
Bir de her seferinde göğsümdem 35 40cc anca süt çıkıyor yenidoğanlar her beslenmede ne kadar süt içiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler![]()
Kızlar merhaba size birşey soracağım, emzirirken diğer göğüsten süt gelmesi yada çamaşırların ıslanmalı vs gibi durumlar yaşıyor musunuz? Hayır ben hiç birini yaşamıyorum ve ısrarla bana arkadaşlarım Nasıl olmaz diyorlar normali mi o? Gelmesi mi gerekir? Benim sütüm mü az şimdi? Kızımda da olmamıştı ama emme hikayemiz kısa sürmüştü çok hatırlamıyorum bunda ısrarla emziriyorum ama söylenenleri hiç yaşamıyorum benim gibi bunları yaşamadan emzirenler var mı?
Ayy bu kız iflahimi kuruttu benim yaa ... hep miz miz ... hiç başından ayrilmayacaksin, başka bi yere bakmayacaksın, o zman mutlu oluyor hanım.
Tahminen ne zaman düzelecek bu?
Meme ile kavga bizde de var. Farkettim ki 2 saatte bir emdigimde yapmıyor, sık aralıklarla verirsem tok olduğu için çığlık atıyor bi yandan emmekte istiyor..
Emzik veriyorum ben almasaydı ne yapardm bilmiyorum.
İyi yapmışsın emzik sakinleştirici gibi bisey. Hıncını ondan alsın. Bide Gaz damlası kullanıyor musun? Nurse Harvey's çok iyi geldi kızıma.Bu gece yine bir fena oldu. Bibs almıştık. Hiç istemediğim halfe defalarca denedik tutmadı. Yine kriz saati bitince memeyi emdi uyudu. Ben de bu gece dediğin şeyi düşündüm. Ben de o memeyi ittiği ağladığı saatler aranıyır diye aç kalmasın diyip ısrarla emzirmeyi deniyorum saatte bir falan. 3-5 dk da olsa bir şeyler gitsin midesine diyorum. Belki de bu daha çok kızdıırıyor onu :/
İyidir annesi. Kendine stres yapma, daha kontrole gitmemişsin kilosunu bilmiyorsun. Hem erken doğanlarda başta gelişim daha hızlı oluyormuş diyorlar. Her ay aynı kiloyu da almayabilirler. Doktorlarımızı dinleyeceğiz
Acıktığı için güzel emiyor bence hem süt birikiyor.Ben de dün tüm gün bunu düşündüm. Takviye mamayi birakmak istiyorsan bebek her istediginde emzor diyorlar diye saatleri buluyor emzirdigim ve bu yuzden gece goguslerde hic süt kalmiyor, yorgun da düşmüş oluyorum. Dün gece o kadar agladi ki emerken, iki kez ust uste mama verdim ac galiba diye sonra da epey kustu. Acaba uzmanlari dinlemeyip kizi oyalayarak iki saatte bir mi emzirsem diye düşünüyordum senin yaptiğin gibi. Ama emzikle de kavga ediyor bizimki... Nasil yapabilirim bilmem
Ya evet kucağımda uyuyor, yatıyorum uyanıyor. 6. Haftadan sonra düzelmeye başlarmış yani 40 indan sonra. Bekliyorum bikac gun kaldı. Belki bi mucize olurMerhaba, kizimda reflu yapti sma baslamistik, doktor aptamil conformil onerdi. Etrafta bulamayinca keci sutlu diye golden goata gectik ama kusmada ve yanmada bi eksilme olmadi. Conformile gecicez sanirim sonraki kutuda.
Merhaba, benim de sutum geliyorken birden azalip gogsumde yumrular olusmustu. Lesitin takviyesi kullandim solgarin. Ve sutum geri akmaya basladi. Bir gun atlasam ertesi gun yine tikaniyo goguslerim..
Bende de hic olmuyor bu durum, aile hekimi de aynisini soylemisti, akmali artik demisti ama hayir hic olmadi oyle. Kizim da gunde 4-5 kez 45-60cc mama aliyor. Bir kilo aldi. Tamamen mamadan degildir saniyorum bilmiyorum.. ama dert etmiyorum artik. Bu yorgunluk ve uykusuzlukta kendimden mucize beklemiyorum. Artarsa ne ala, artmazsa caresi var, napalim...
Ayni benim kiz. O kadar yegenim oldu, arkadaslarimin çocukları vs oldu hic benim kiz gibisine denk gelmedim.
Hep kucak, hep meme, yine kucak yine meme. Yerine koysam beş dk sonra ciğliği basiyo. Kazagimi koydum basucuna kokumu alsin falan o da olmadi... kanguru ya da sling alayim diyorum hadi kollarim rahatlar eyvallah da uyumak istiyorum ben asil, uyutmuyo kiz beni gece gunduz. Cok zorlaniyorum.
Acıktığı için güzel emiyor bence hem süt birikiyor.
Ya evet kucağımda uyuyor, yatıyorum uyanıyor. 6. Haftadan sonra düzelmeye başlarmış yani 40 indan sonra. Bekliyorum bikac gun kaldı. Belki bi mucize olur![]()
Kayınvalideme göre, 40 suyu yiyen(banyo olan) bebek gelişir ve huyu düzelirİste ben de bunu istiyorum, baska emzikler denicem bakim insallah olur
Ben uc ayi gozden cikardim ama kirk gune düserse sevincten aglarim herhalde![]()
Ben kullanıyorum canım bizim de çok kuruydu cildi doktor önerdi çok memnunum fakat hava soğuk olduğu İçin duş sonrası hemen üşüyor tüm vücuduna süremiyorum bende mustelanın banyo suyuna karıştırılan bi yağı varmış en son suyuna döküp vücuduna döküyormuşsun onu araştırıyordum alsam tüm vücuduna eşit dağılır daha güzel mi nemlenir diye benim kullandığım bu sende bi bak istersenHayırlı cumalar kızlar.
Bebeğine nemlendirici kullanan var mı,tavsiyeye ihtiyacım var. Bebeğimin banyodan sonra cildi kuruyor. Dün aşı yapan hemşirede söyledi cilt kuruluğu var nemlendirici kullan diye hatta vazelin kullanabilirsin dedi ama o da çok yağlı bilemedim
Teşekkür ederim canım. Bende nette hydra bebe olan ürününü gördüm ondan da memnun olan çok. Kokusu varmı senin kullandığının?Ben kullanıyorum canım bizim de çok kuruydu cildi doktor önerdi çok memnunum fakat hava soğuk olduğu İçin duş sonrası hemen üşüyor tüm vücuduna süremiyorum bende mustelanın banyo suyuna karıştırılan bi yağı varmış en son suyuna döküp vücuduna döküyormuşsun onu araştırıyordum alsam tüm vücuduna eşit dağılır daha güzel mi nemlenir diye benim kullandığım bu sende bi bak istersen
Sab simplex verdi bize doktor. 16-17 günlüktü galiba başladığımızda. Emziği tutmadı. Gece emdi ve uyudu ama sabah emdi. Bir süre sonra yine çıldırıp memeyle kavgaya başladı. Son 1,5 saattir uykuya dalamıyor. Tam uyuyor 1-2 dk sonra uyanıyor. Sancısı da yok gibi anlamıyorum ne oluyor bu çocuğa yaİyi yapmışsın emzik sakinleştirici gibi bisey. Hıncını ondan alsın. Bide Gaz damlası kullanıyor musun? Nurse Harvey's çok iyi geldi kızıma.
Ya evet kucağımda uyuyor, yatıyorum uyanıyor. 6. Haftadan sonra düzelmeye başlarmış yani 40 indan sonra. Bekliyorum bikac gun kaldı. Belki bi mucize olur![]()
43. günde hiçbi iyileşme emaresi yok. 40'ında banyo yaptırmadık ondan mıymışKayınvalideme göre, 40 suyu yiyen(banyo olan) bebek gelişir ve huyu düzelir![]()
Incia baby oil kullanıyoruz banyodan sonraHayırlı cumalar kızlar.
Bebeğine nemlendirici kullanan var mı,tavsiyeye ihtiyacım var. Bebeğimin banyodan sonra cildi kuruyor. Dün aşı yapan hemşirede söyledi cilt kuruluğu var nemlendirici kullan diye hatta vazelin kullanabilirsin dedi ama o da çok yağlı bilemedim
Teşekkür ederim canım ona da bakarımSab simplex verdi bize doktor. 16-17 günlüktü galiba başladığımızda. Emziği tutmadı. Gece emdi ve uyudu ama sabah emdi. Bir süre sonra yine çıldırıp memeyle kavgaya başladı. Son 1,5 saattir uykuya dalamıyor. Tam uyuyor 1-2 dk sonra uyanıyor. Sancısı da yok gibi anlamıyorum ne oluyor bu çocuğa ya
43. günde hiçbi iyileşme emaresi yok. 40'ında banyo yaptırmadık ondan mıymış
Incia baby oil kullanıyoruz banyodan sonra
Sıfır kokusuz değil çok hafif bi kokusu var ama güzel bi kokuTeşekkür ederim canım. Bende nette hydra bebe olan ürününü gördüm ondan da memnun olan çok. Kokusu varmı senin kullandığının?
Canım yine sen bilirsin ama böyle düşünme bence sen yetiyor mu yetmiyormu diye düşündükçe sütünde etkilenir bence sen öncelikle sakin ol yemene dikkat et ve süt arttırıcı şeyleri de kullanmaya devam et verdiğin mama sayısını hergün bir öğün düşür daha çok emzir daha fazla emdikçe ve uyarıldıktan sütün de artacaktır bak bakalım bebekte huysuzluk olacak mı bazı doktorlar sağarken bile biberonu sarın ve bakmayın diyor ne kadar geldiğine gelip gelmediğine çünkü beyinle çok alakalı süt üretimi.Kızlar manuel süt sağıcılardan kullanan var mı?
Öyle bir şey alsam sizce sütüm çok azsa da iyi çeker mi?
Sanki sütüm az olunca onlar da toplayamazmış gibi geliyor.
Elektronik olanlara baktım
Şunun yorumları iyi genel olarak.![]()
Diamond Mama Elmas Elektrikli Göğüs Pompası Çiftli,dokunmatik ,led Ekran - Fiyatı, Yorumları
Diamond Mama Elmas Elektrikli Göğüs Pompası Çiftli,dokunmatik ,led Ekran yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Ondan mı alsam diyorum.
Siz ne diyorsunuz?
Sütümün ne kadar olduğunu görmem lazım. Süt artırmak için kullandığım şeyler işe yarıyor mu yaramıyor mu onu da anlamıyorum anlayamadikca da mudahele edemiyorum.
Eğer işe yarayan bir şey varsa ona göre sütü çoğaltıp mamayı bırakmak en büyük amacım.
İlk zamanlar çok düzenli olarak süt sagdigim için belki de sütüm tam geliyordu bebeğe.
Memeyi iyice bosaltmakta faydalı oluyor diyorlar.
Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?
Ayrıca ben bir kaç saat emzirmedim bebeğimi diş çektirdim bir kaç kez sağıp attım o sürede de mama verdim ilk kez o süre içerisinde sağdığım sütün 3 katı mama verdim doymadı ağladı uyuyamadı falan şok oldum emseydi yarısı bile yoktu diye ama sonra emzirmeye başladım huysuzluk falan yapmadı bence emzirme de sağmasan daha çok süt geliyorKızlar manuel süt sağıcılardan kullanan var mı?
Öyle bir şey alsam sizce sütüm çok azsa da iyi çeker mi?
Sanki sütüm az olunca onlar da toplayamazmış gibi geliyor.
Elektronik olanlara baktım
Şunun yorumları iyi genel olarak.![]()
Diamond Mama Elmas Elektrikli Göğüs Pompası Çiftli,dokunmatik ,led Ekran - Fiyatı, Yorumları
Diamond Mama Elmas Elektrikli Göğüs Pompası Çiftli,dokunmatik ,led Ekran yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
Ondan mı alsam diyorum.
Siz ne diyorsunuz?
Sütümün ne kadar olduğunu görmem lazım. Süt artırmak için kullandığım şeyler işe yarıyor mu yaramıyor mu onu da anlamıyorum anlayamadikca da mudahele edemiyorum.
Eğer işe yarayan bir şey varsa ona göre sütü çoğaltıp mamayı bırakmak en büyük amacım.
İlk zamanlar çok düzenli olarak süt sagdigim için belki de sütüm tam geliyordu bebeğe.
Memeyi iyice bosaltmakta faydalı oluyor diyorlar.
Sizin düşünceleriniz nedir bu konuda?