2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Kızlar ya bugün bebiş hep aşağıyı tekmeliyor normalde yanları üstü iki farklı yerden tekme atardı sorun mu acaba
Bazen benim de oluyor. O günler ayağa kalkmaya korkuyorum. Hatta otururken tekmeleyince sanki ayaklarinı sikıştırıyormusum gibi hissedip hemen ayağa kalkıyorum. Ertesi gün bi bakmişım yine yukarıları tekmeliyor. Belki duruş pozisyonuyla alakalıdır ama bir sonraki randevuda doktora soracaklarım listesinde bu da.

Benim de oluyor özellikle akşamları veya sabah ilk uyandığım zaman. Doktora sordum normal rahim artık yavaş yavaş doğuma hazırlanıyor, birde bebeğin büyüdüğü için artık rahim bağların daha çok geriliyor dedi. Bence biz bir tık fazla endişeliyiz elimizde olmadan. İnşallah sağlıkla gelsin kuzucuklarımız

Kızlar ya bugün bebiş hep aşağıyı tekmeliyor normalde yanları üstü iki farklı yerden tekme atardı sorun mu acaba
kuzu aşağı yukarı aynı haftalardayız bana dün dr dedi ki bu haftalarda hala sürekli pozisyon değiştirir bizimkinin başı sol aşağıdaydı dün gittiğimizde sağ üstte ayakları sol üstte poposu vardı ve üstte hissediyordum hareketlerini muayene sırasında ama akşam hep altta hissettim hatta idrar keseme vurup durdu diyebilirim

Benim annem sıcağı çok sever normalde , dün dedi ki bebeği sıcağa atıştırmayalım öyle kalın kalın örtmeye lahana gibi sarmaya gerek yok. Sıcak, soğuğa göre daha çok hasta eder dedi. Zaten ben de aynısını düşünüyordum kalın kalın şeyler çok giydirmemeyi düşünüyorum

Evet canım normal deterjanı ayrı alacagkm da bu çıkmayan lekeleri anında çıkarıyormus kuzenim falan hep kullanıyordu bir de bunun tozu var
Bende instagram fenomenlerinden hem bu ürünü hem senin dediğin baby me yi çok övdüklerini görmüştüm. Hangisi daha iyi acaba

Eklentiler

• Screenshot_20230910_092042_trendyol.com.webp
    21,3 KB · Görüntüleme: 51
Günaydınnn güzel pazarlarınız olsun

9da verilen kuponlar elektronikte geçmiyormuş. 100 150 tl elektronikte geçen kupon olursa yazabilir misiniz buraya

Manuel hangi marka alalım?

Günaydın kızlar. Dün gece karın ağrısıyla uyandım sağ bacağımada vuruyordu ağrısı valla en az 40 dakika kıvrandım sonra geçti yavaş yavaş üşüttüm mü naptım anlamadım. Doğum sancısı gibi bişey olsa bu kadar kesilmeden olmazdı diye düşünüp acile gitmedim ama kafamada çok takıldı yarın doktor randevum var direk soracağım

Cok gecmis olsun canim. Usuttuysen etkisi devam eder bugun de. Gecen benim de karnim cok agridi. Cam acikti, usutmusum hatta 2 gun ishal cektim. Tekrarlarsa acile git istersen

Z Zeyzey2134 geçmiş olsun.
Başından beri senin gebeliğin de sıkıntılı geçiyor . Hiç dinlemedin.
Rapor verdi mi dinlenmen için?
İki magnezyum
Progestan fitil bunları alıyor musun fitil rahim ağzını güçlendirmek için.

Şekerine ne dedi?
Suyun peki aynı kalmış ama sınırın üstü müymüş yine.
Su fazlalığını neye yordu?
Diyet insülin ne önerdi?
DNA testi diye seninki de tutturdu mu?

Endokrin iyot gerekli sana demişti ı mom omegayı her gün al dedi. İçinde iyot olduğu için.

Tiroitlerine tekrar baktırdın mı?

Cok gecmis olsun canim. Usuttuysen etkisi devam eder bugun de. Gecen benim de karnim cok agridi. Cam acikti, usutmusum hatta 2 gun ishal cektim. Tekrarlarsa acile git istersen
Bende herhalde üşüttüm canım ya ara ara karın ağrısı yaşıyorum çünkü. Bugünde evime döneceğim annemlerdeydim 2 aydır doktora gitmek bile istemiyorum evime gideyim artık diye

Bende instagram fenomenlerinden hem bu ürünü hem senin dediğin baby me yi çok övdüklerini görmüştüm. Hangisi daha iyi acaba
Ben bunu hiç duymadım canım baby me yi kuzenim çok övmüştu 1.5 2 aydır stoga giriyor 2 saat içinde tükeniyordu

Çok hareketsiz kalmis olabilir misin ben toplantıda 3 saat kalkmadan oturdum bir de 2 saat yolculuk yaptım akşam ben de kivrandim uyanınca geçti

Konuyla hiç alakası yok ama senin bebiş gününü doldurursa benim doğum günümde doğacak

Yasamsal sınır dediğiniz kacıncı hafta.
24 den itibaren ciger gelisimi basliyor. 24 oncesi kitabi bilgiye gore ciger gelistirici igne yapilmiyor(yine de ne olur ne olmaz diye yapan var)
3. Derece yenidogan yogun bakimlari 26 dan itibaren yasatabiliyor. sansi %90 lar gibi yuksek.
Genel sayilan sinir 28. Hafta. 28 haftayi bitirdiyse hele ki 1 kg uzerindeyse o bebek eve gider diyor doktorlar( tabiki kuvez sonrasi) Ama bazi tam teşekküllü hastaneler bazen 28 i bile kabul etmeyip bebekleri sevk ediyor 3. Derece ydyb olan hastaneye. Erken dogum riski olanlarin gittikleri hastanenin yenidogan yogun bakim bolumu hakkinda bilgi almasini oneririm.
Bir de baş aşağı doğum pozisyonu almış beyefendi daha 13 haftan var hop dur sen nereye diyesim geldi. Rahim ağzı da kısalıyor benim içime doğmuştu zaten bana erken doğum yolları gozukuyor
Gecmis olsun . Benim de cok cok kisalmisti. 25 olmasi gerekirken 3 demisti. Ve karindan normal gorunuyordu. Vajinal kontrol edince gorundu. Dogum baslamak uzereymis resmen. Acil 1 saat icinde serklaj oldum. Serklaj sonrasi ilaclar bitince cok kasilmam olmaya basladi. Doktor tum ilaclari devam ettirdi. Progestan, endol surekli devam ediyorum. 2 kutu antibiyotik kullandim. 4 hafta olacak Hala dogurmadim sukur :) bugun 26 bitti. 28 i de gorecegim insallah gun sayiyorum
Bence de 10 gun bekleme, serklaji kacinci haftaya kadar yapiyorlar bilmiyorum ama erken dogumu engelledigi ya da geciktirdigi cok kadin var.

dün doktorum bana da 3.derece yoğun bakım ile ilgili bilgi verdi ama haftasından ziyade bebeğin kilosu 1.5 kg üzerinde olması lazım dedi hastaneleri sayarken de hiç özel hastane saymadı çapa Cerrahpaşa’da var dedi.
Muhtemelen bebekler 28.haftada aşağı yukarı 1.5 kg olduğu için doktorlar 28 olarak söylüyor olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…