- Konu Sahibi sunshine__
-
- #26.041
Her doktor farklı bir şey söylüyor zaten kime inanacağız bilmiyorumRica ederim ne demek senin doktorun biraz fazla pimpirikli benim ki fazla rahat bir ortasını bulamadik
Bu servikal uzunluğu hep ölçüyorlar mi ben detaylida sormuştum 4 demişti sonra kendi doktorum hep iyi dedi ama ölçü hiç söylemedi siz özellikle soruyor musunuzCanım doktorların ultrason cihazları farklılık gösterir detaylı bakan ile periyodik muayenem aynı doktor mu ?
Benim mesela 4 mm farketmişti ben 1er hafta arayla farklı doktora gitmiştim.
Senin rahim ağzı uzunluğu ile benimki aynı. Hunileşme görünmüyorsa canını sıkma. Kısalıktan ziyade kasılmaların devam etmemesi ve rahim ağzının yapısı önemli. Bir sonraki kontrolde doktora ıkkınarak da ölçtür. Eğer değişmiyorsa için bi nebze olsun rahat etsin
Geçmişim yok çünkü hiç gebe kalamadımEn doğru sonuç vajinal verir. rahim ağzı kısalığı ile ilgili bir geçmişin yok diye mi bakmıyorlar acaba ?
Doktorum her seferinde agir kaldirmiyorsun, yurumuyorsun diyor mutlaka. Demek ki rahim agzini kisaltiyor bunlarTam bilmiyorum ama ağır kaldırmak bence servikal uzunluğu kısaltıyor rahmi kastigi için
Her seferinde olcuyor benimkini serklaj oldugu icinBu servikal uzunluğu hep ölçüyorlar mi ben detaylida sormuştum 4 demişti sonra kendi doktorum hep iyi dedi ama ölçü hiç söylemedi siz özellikle soruyor musunuz
Ben de Burda gördükçe doktora soruyorum işteBu servikal uzunluğu hep ölçüyorlar mi ben detaylida sormuştum 4 demişti sonra kendi doktorum hep iyi dedi ama ölçü hiç söylemedi siz özellikle soruyor musunuz
Ben 21+6 da gittim detaylı ultrasona be doktor 15 mme kadar normal dedi… Ben de 25 asagisi sıkıntılıdır diye düşünüyordum ama perinatolog öyle dedi valla ve ölçmedi…Benim 15 günde 7 mm azalmış ya daha da azalır diye mi düşündü acaba bilmiyorum ki. Zaten tüp bebekle oldu tedirgin oldum açıkçası. Bide kendi doktorum da değildi perinatolojiydi söyleyen sadece söyledi geçti. Zaman geçtikçe daha da azalır mı diye korkuyorum açıkçası. Karından ölçüldü vajinal ölçmediler hiç
Kocam dün besilik kuzular gibi oldun dedibende aynı sanırsın 9aylığım ama 5kilo iyi ben 7 kilo fazlayla dolanıyorum bu aralarkocaman bir göbiş bide sığamıyorum biyerlere
Bende 25 aşağısı sıkıntılı diye biliyordum. 15 olarak duymamıştım hiç. 15 te müdahale edemezler ama sanki artık. 25 olsa bi önlem alınır gibiBen 21+6 da gittim detaylı ultrasona be doktor 15 mme kadar normal dedi… Ben de 25 asagisi sıkıntılıdır diye düşünüyordum ama perinatolog öyle dedi valla ve ölçmedi…
Ahaha hareketli bir bebe geliyor anlaşılanbebek az önce karnımda pozisyon değiştirdi çok garipti ilk kez bu kadar barizdidizi izlerken lan lan noluyo dedim bi anda adamda korktu tepkimden poposu soldaydı sağa geçti resmen hareket ederken izledik dün akşam ağlamıştım çok idrar keseme tekme atıyordu hareketinden rahatsız olmuştum ben daha buna tahammül edemiyorum doğunca napıcam diye ağlamıştım gece 12de eşim karnımda dönüşünü görünce dedi ki benim karnımda bir şey böyle dönse ortalığı yıkarım sen de çok tekmeleyince rahatsız oldum diye bile kötü hissediyosun
Evdeki cihaz ise yüksekBugün şeker ölçümüne başladım açlık 98 1. Saat 154 çıktı akşam tekrar bakıcam . Diyette yapıyorum ama yine yüksek değil mi ?
Aksatma çok riskli senin durumdaSagol canim. Yaa sorma valla sen beni uyarmıştın bu sertlesmeler için ben yine aynı bu doktora sormuştum normal demişti insan doktoruna guvenmeyecek de kime güvenecek. Rahim agzini ölcmeden önce söyledim yine normal dedi.
Rapor istemedim çünkü rapor hakkım yok bir de o o kadar rahattı ki hiç o an telas yapmadım eve gelince dank etti magnezyum 2 olmasa da 1 tane içiyorum günlük. İlaç falan vermedi başka bu kısalma için.
Sekerime de çok yüksek değil şekerli şeyler yeme yeterli dedi. Suyum ayniymis ne artmis ne azalmış sinirdaymis o yüzden üstüne düşmedi dna testi tabi ki istemedi
Neden iyot gerekliymis sana senin tiroid degerlerin iyi.
Tiroidlerime gidemedim simdi 2 hafta sonra gidebilirim
Bebek hareketlerini hissediyormusun? Benimde dün sertti gaza benzer ağrı vardı uyuyunca geçti çok şükür. İnsüline başladın mı bu arada?Kızlar benim karnım genel olarak bütün gün sert.
Bir yere toplanma şeklind değil ama tamamı.
Bu şimdi bütün gün sancım mı var demek?
Yoksa su çok fazla bu yüzden hep gergin mi?
Kafam çorba oldu yine.
Geçmişe bakamıyorum.
İnşallah herkes iyidir
Tamamen sert olmasi gobegin hizli buyudugu zamanlarda oluyor bende. Sanci olsa anlarsin toplaniyor, sipsivri cikiyor karninin bi tarafi. Sanki bebegi sıktırıyormus gibi oluyor rahim. Rahatsiz edici bi his. Belime de vuruyordu benimKızlar benim karnım genel olarak bütün gün sert.
Kafam çorba oldu yine.
Geçmişe bakamıyorum.
İnşallah herkes iyidir
Çünkü bir şey kaldırınca hafif agir anında kasılıyorDoktorum her seferinde agir kaldirmiyorsun, yurumuyorsun diyor mutlaka. Demek ki rahim agzini kisaltiyor bunlar
Büyük ihtimalleBen de Burda gördükçe doktora soruyorum iştebir kere sordum karından ölçtü 18. Haftada 30mmdi. Haftana göre iyi dedi. Sonra 19. Haftada vajinal ölçtü başka bir doktora gittiğimde o da 37mm iyi dedi. Bida da ölçtülerse de benim haberim yok. Bence belli bir değer var karından . Onun üzerindeyse vajinal zaten daha iyidir deyip bakmıyorlar bence
Bugün benim de öyle sancım yok sadece ama midem çok kötü büyük ihtimalle büyüyorlar o yüzden senin de ilk hamileliğin olmadığı için rahim bizden daha hızlı tepki veriyordur bence ama geçmezse doktora git yine deKızlar benim karnım genel olarak bütün gün sert.
Kafam çorba oldu yine.
Geçmişe bakamıyorum.
İnşallah herkes iyidir
Bende bazen böyle aralar olur ya geçerim dersin hep takılıyorum ya göbüşümden ya da popodan artık göbek olduğu için normal eşofman giyince düşük bel gibi duruyor yukarı da çekemiyorum eşim beni öyle görünce baya gülüyor jdjsjakbende aynı sanırsın 9aylığım ama 5kilo iyi ben 7 kilo fazlayla dolanıyorum bu aralarkocaman bir göbiş bide sığamıyorum biyerlere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?