2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Bugün kaç haftalıksın dediler 25 haftalık 6 aylığım dedim. Hemen diyorlar ki hiç karnın çıkmamış ama. Valla karnın çıksa çok çıktı ikiz olmadığına emin misiniz diyorlar yada 8 aylık gibi falan diyorlar. Çıkmasa karnın yok falan diyorlar. Ben anlamadım insanlar bazen çok gıcık..

Aynen öyle bende de bu durum mevcut

Bebek hareketlerini hissediyormusun? Benimde dün sertti gaza benzer ağrı vardı uyuyunca geçti çok şükür. İnsüline başladın mı bu arada?
3 gece oldu başlayalı. Akşam 9.15 de vuruyorum hep. 6 değerinde. Çok tuhaf kokuyor insülin. Hareket hissediyorum.
Tamamen sert olmasi gobegin hizli buyudugu zamanlarda oluyor bende. Sanci olsa anlarsin toplaniyor, sipsivri cikiyor karninin bi tarafi. Sanki bebegi sıktırıyormus gibi oluyor rahim. Rahatsiz edici bi his. Belime de vuruyordu benim
Tek yerde toplanma bazen oluyor. Ama karnın genel hali gergin sert. Önde top gibi sipsivri tuhaf bir duruşu var.
Sudan demişti kadın doğum sancı dedi ama rahim büyüme sancısı mı başka sancı mı belli değil.

Çarşamba kadın doğuma da uğrayım adalat nidilat, endol ne verecek mı sorayım.

Ciğer geliştirici vuracak mı ne zaman vurulur onu sorayım.

Bakalım bu sefer nasıl ağlatacak beni.
İnşallah amniyon azalmış der. Optimal seviyeye iniyor der. Güzel şeyler söyler inşallah.

Nst ye baglar sanci varsa verir canim mutlaka. Insallah sanci degildir

2 kez gittim hiç nst demedi DNA testinden başka bir şey demiyor.
Zor hastayım galiba bunaldı.
Ben ilk kasilma var dedigimde de hic onemsememisti doktorum. Bebegin cok hizli buyudugu zamanlar bu zamanlar, boyle karnin cok gerildiginde magnezyumu 2 ye cikar demisti. Ertesi gun kasilmam cok diye tekrar gidince bagladi nstye

Ben ilk kasilma var dedigimde de hic onemsememisti doktorum. Bebegin cok hizli buyudugu zamanlar bu zamanlar, boyle karnin cok gerildiginde magnezyumu 2 ye cikar demisti. Ertesi gun kasilmam cok diye tekrar gidince bagladi nstye
Valla perinatologa mı geçsem diyorum o da eski doktor benimki daha eski daha tecrübeli ama.
Bakalım gerekirse ona geçerim kadın doğumcu da kurtulur benden.
Ama tabi beni avutan mı önemli hangisi doğruyu söylüyor Allâh bilir.
İkisi de ihtimal sayıyor.

2 kez gittim hiç nst demedi DNA testinden başka bir şey demiyor.
Zor hastayım galiba bunaldı.
Doktoruna herkese gıcık bence. Seni asla rahatlatmıyor. Hep olumsuz konuşuyor. İnşallah bu sefer gittiğinde güzel şeyler duyarsın.

Ya inan ne desem de seni rahatlatsam bilmiyorum ben yoluna girecek diyorum ertesi doktor senin durum nanay diyo benim tesellilerde nanay oluyo inşallah işin ehli seni sakinleştiren iyileştiren bir doktora denk gelirsin

Seninki nasıl bir sanci

Çarşamba yapıldı orda açlık 85 1. Saat 218 2. Saat 176 çıkmıştı cuma diyetisyene gidip diyete başladım bugün evde ölçmeye başladım akşam da 2. Saat 121 çıktı. Suyum fazla değil normal çocuk da bir iki gün fark çıkıyor onu da şeker çıkana kadar normal diyordu doktor . Endokrine de ayın 20 sine randevu bulabildim. Geç olur mu daha erken dahiliye ye mi gitsem ? Şeker yüklemeden sonra bebeğin hareketleri daha az hissediyorum sizde de öyle mi yoksa panik mi yapıyorum acaba

Bu servikal uzunluğu hep ölçüyorlar mi ben detaylida sormuştum 4 demişti sonra kendi doktorum hep iyi dedi ama ölçü hiç söylemedi siz özellikle soruyor musunuz
Ben operasyon geçirdiğimi söyleyince 16ya kadar düzenli baktı sabit görünce 1ay sonra çağırdı 21de detaylı da karından baktı kısa görseydi vajinal bakacaktı bakmadı. Sonra 25 de bir daha vajinal bakıldı sancım olduğunu söylediğim için nst de sancı çıkmayınca ve yine ayını uzunluk olunca 28de çağırdı. Ama bu süre zarfında sancı belirtilerim olursa diye endol ve adalat yazdı ama kullandırmadı 28de açılma görmediği için ölçmedi ve bugünden sonra ölçse bile dikiş vs planlanamayacağo ve zaten de Progestan devam ettiğim için daha vajinal ölçüm yapmayacağını söyledi (tabii siz isterseniz bakarım dedi :) )

Geçmişim yok çünkü hiç gebe kalamadım tüp bebekle 3. Denemede kaldım gebe
Yok gebelik olmasına gerek yok rahim ağzından bir operasyon geçirdiyseniz bu da bakma ihtiyacı doğuruyor. Rahim ağzı operasyonu geçirenler/rahim ağzında kısalma yaşayanlar riskli gebelik statüsüne giriyor. Özellikle takip ediliyor

Bence perinatologa geç çünkü sen bu durum olmasa da riskli gebelik diye geçiyor olması lazım insatgramda 1 düşüğü bile olsa biz onu riskli grupta değerlendiririz diye bir perinatolog konuşması dinlemiştim sana ilk gebelik kaybından dolayı doktorun önlem amaçlı bir şey yaptı mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…