- Konu Sahibi sunshine__
-
- #26.081
Hayir canım farklı doktorlar ama kendi doktoruma her gittiğimde olcuyordu hep 34mm in üstüydu karından hatta vajinal ölcsem daha uzun çıkar demişti ordan aklımda kalmış.Canım doktorların ultrason cihazları farklılık gösterir detaylı bakan ile periyodik muayenem aynı doktor mu ?
Benim mesela 4 mm farketmişti ben 1er hafta arayla farklı doktora gitmiştim.
Senin rahim ağzı uzunluğu ile benimki aynı. Hunileşme görünmüyorsa canını sıkma. Kısalıktan ziyade kasılmaların devam etmemesi ve rahim ağzının yapısı önemli. Bir sonraki kontrolde doktora ıkkınarak da ölçtür. Eğer değişmiyorsa için bi nebze olsun rahat etsin
İnşallah öyledir canımHer doktor farklı bir şey söylüyor zaten kime inanacağız bilmiyorumbi sorun olacak olsa vücut alarm verir heralde diye düşünüyorum kendime bakıyorum bir şeyim yok iyiyim
Haklisin canım kim doktorun nerde muayenehanesi?Aksatma çok riskli senin durumda
Fitile filan başla.
Normal raporun bittiyse heyet al evde dınlen.
Magnezyuma başla.
İstersen benim perinatolog çok iyi kadın doğum muayenesi de yapıyor. Serklaj filan gerekiyor mu söyler.
Senin acil ilaç takviyesi alman lazım.
Sağlık ocağına ya da hastaneye git hemen yarın tiroide baktır.
İhmal etme lütfen.
Devlette gece randevular açılıyor.
Endokrin den bulursan yapıştır.
Hiç gerek kalmaz sağlıklı geçer inşallah süreçBen operasyon geçirdiğimi söyleyince 16ya kadar düzenli baktı sabit görünce 1ay sonra çağırdı 21de detaylı da karından baktı kısa görseydi vajinal bakacaktı bakmadı. Sonra 25 de bir daha vajinal bakıldı sancım olduğunu söylediğim için nst de sancı çıkmayınca ve yine ayını uzunluk olunca 28de çağırdı. Ama bu süre zarfında sancı belirtilerim olursa diye endol ve adalat yazdı ama kullandırmadı 28de açılma görmediği için ölçmedi ve bugünden sonra ölçse bile dikiş vs planlanamayacağo ve zaten de Progestan devam ettiğim için daha vajinal ölçüm yapmayacağını söyledi (tabii siz isterseniz bakarım dedi :) )
Benim kız şimdiden nefesimi kesiyorBende düşünemiyorum valla napacağız. Kız bebek daha ağır olur derler doğruysa Allah kız bebeğe hamile olanlara kolaylık versin
Evet ikimizin aynı gidiyor:) beni de 3haftada 1 çağırmaya başladı artık :)Hiç gerek kalmaz sağlıklı geçer inşallah süreçikimizin hemen hemen aynı ilerliyor beni artık 3 haftada bir çağırdı
Nefes egzersiz aleti var 3 lu top şeklinde 24 tl gibiydi fiyatı da onu sürekli kullanınca bu sorun olmuyormuşBenim kız şimdiden nefesimi kesiyor
Durduk yere yaşlı teyzeler gibi of of çekip duruyor
Benim 27+5 bugun salidan dönüyor benimEvet ikimizin aynı gidiyor:) beni de 3haftada 1 çağırmaya başladı artık :)
İmzandaki tarih sat doğru mu senin ?
Sanki senle hafta dönümlerimiz aynı diye hatırlıyorum cuma hfta dönümüm bugün ben 28+2 yim
Bugün kaç haftalıksın dediler 25 haftalık 6 aylığım dedim. Hemen diyorlar ki hiç karnın çıkmamış ama. Valla karnın çıksa çok çıktı ikiz olmadığına emin misiniz diyorlar yada 8 aylık gibi falan diyorlar. Çıkmasa karnın yok falan diyorlar. Ben anlamadım insanlar bazen çok gıcık..
Valla perinatologa mı geçsem diyorum o da eski doktor benimki daha eski daha tecrübeli ama.
Bakalım gerekirse ona geçerim kadın doğumcu da kurtulur benden.
Ama tabi beni avutan mı önemli hangisi doğruyu söylüyor Allâh bilir.
İkisi de ihtimal sayıyor.
Seninki braxton hicks zannedersem kuzum. Tarif ettigin sey onu gosteriyor. Rahim alistirmalara baslamis heralde 2. Gebelik die. Arat internetten. Tahminimce o. Bi sıkıntı yokKızlar mevzunuz kasık sancısı mı? Size onu danışmaya gelmiştim bende nefesimi kesecek iki büklüm olacak kadar kasıklarıma sancı giriyor yaklaşık bir dakika sürüyor sonra sancı hafif ağrıya çeviriyor ve oh diye rahatlama geliyor geçiyor..
Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum He birde hemen ardından karnımda kasıklarımda sertleşme farkettim... Yarım saat önce oldu en son
Bende ondan korkmuştum aslında yavrum daha erken değil mi ya ben ilkini hatırlamıyorum böyle şeyler yaşadım mı yaşamadım mı dilemkolau 10 sene olduBen de dun kendimi inandirmaya calisiyodum. Hayir ben hamileyim 6,5 aylik evet eminim 6.5 aylik die
Hangisi olacagini sen belirle ama senin durumunda sen riskli gebelik yasiyorsun. Oncelikle bundan sonra perinatoloji ile devam etmen daha dogru. Perinatologlsr ztn kadin dogumcu ama ihtisaslari riskli gebelikler uzerine. Ve ben olsam mutlaka 3. Bir gozun muayenesine girerdim. Maddiyati kim oldugunu yorum yapmicam ama senin avutulmaya da korkutulmayada ihtiyacin yok. Erken dogururmamani saglayacak gerekirse de 3. Ydyb olan bir hastane ile iletisim icinde olman gerekiyor
Seninki braxton hicks zannedersem kuzum. Tarif ettigin sey onu gosteriyor. Rahim alistirmalara baslamis heralde 2. Gebelik die. Arat internetten. Tahminimce o. Bi sıkıntı yok
Bu dediğin dün bende veKızlar mevzunuz kasık sancısı mı? Size onu danışmaya gelmiştim bende nefesimi kesecek iki büklüm olacak kadar kasıklarıma sancı giriyor yaklaşık bir dakika sürüyor sonra sancı hafif ağrıya çeviriyor ve oh diye rahatlama geliyor geçiyor..
Daha nasıl anlatabilirim bilmiyorum He birde hemen ardından karnımda kasıklarımda sertleşme farkettim... Yarım saat önce oldu en son
Bende ondan korkmuştum aslında yavrum daha erken değil mi ya ben ilkini hatırlamıyorum böyle şeyler yaşadım mı yaşamadım mı dilemkolau 10 sene oldudediğin terime bakacağım şimdi teşekkür ederim
Dua ederiz etmezmiyiiz ama bizi haberdar et kuzum. Guzel haberlerle gelKızlar bugünden beri karnımın tek yanı çok ağrıyordu ayağa kalkınca vajinamda da batma hissedince korktum acile gidiyorum muayene olacağım, yavrumun hareketlerini de hissedemedim.. dua eder misiniz, dualarınıza talibim
Benim de 1 hafta önce öyle oldu acile gittik nstye bağladılar ama çok küçük olduğu için bulamadılar eğer çok yorulduysan oynamaz dedi acildeki doktor inşallah güzel haberlerle dönersinKızlar bugünden beri karnımın tek yanı çok ağrıyordu ayağa kalkınca vajinamda da batma hissedince korktum acile gidiyorum muayene olacağım, yavrumun hareketlerini de hissedemedim.. dua eder misiniz, dualarınıza talibim
Yaa içini ferah tut uyuyordur biraz stres yaptıysan o da stres yapmıştır kötü bişi yoktur inşallahKızlar bugünden beri karnımın tek yanı çok ağrıyordu ayağa kalkınca vajinamda da batma hissedince korktum acile gidiyorum muayene olacağım, yavrumun hareketlerini de hissedemedim.. dua eder misiniz, dualarınıza talibim
Rahim başına ne geleceğini bildiği için 2 ve sonraki hamilelikler de direnmiyormus o yüzden hareketleri kasılmaları ilk gebeliklerden önce hissediyoruzBende ondan korkmuştum aslında yavrum daha erken değil mi ya ben ilkini hatırlamıyorum böyle şeyler yaşadım mı yaşamadım mı dilemkolau 10 sene oldudediğin terime bakacağım şimdi teşekkür ederim
Hangisi olacagini sen belirle ama senin durumunda sen riskli gebelik yasiyorsun. Oncelikle bundan sonra perinatoloji ile devam etmen daha dogru. Perinatologlsr ztn kadin dogumcu ama ihtisaslari riskli gebelikler uzerine. Ve ben olsam mutlaka 3. Bir gozun muayenesine girerdim. Maddiyati kim oldugunu yorum yapmicam ama senin avutulmaya da korkutulmayada ihtiyacin yok. Erken dogururmamani saglayacak gerekirse de 3. Ydyb olan bir hastane ile iletisim icinde olman gerekiyor
Adet ağrısı olan yerde ama ağrı değil sancı tek taraflı bacağa bile vuruyor, bacak demişken kasık kemiğimde sinir sıkışması gibi hisde var üç gündür Allah hayra çıkarsın normaldir inşallah bu hafta şeker ölçümüyle birlikte gideceğim doktora soracağım hepsiniBu dediğin dün bende vesavascii da oldu benim dinlenince geçti ama biraz sancılı bişi gaz ağrısı desem değil adet desem değil değişik bişi karnım falan sertleşti sonra geçti ama bugğn dinlendim sürekli bol su az karbonhidratlı bi gün geçirmeye çalıştım
İyi yavrum senin uzanınca geçiyor bazen ne yapsam geçmiyor o sertlik ve gerilme, magnezyum bu hafta üç kere içtim bende çoğaltmak gerekBu bnm bildigim normal surec. Normalde 30. Haftada fln basliyomus ama bzn erken baslayabiliomus. Bende de bisey oluo ama cars doktora gidince sorucam. Arada sisiyorum karnim sert oluyo uzaninxa gecio. Ama cok yogurt kefir ve kurubaklagil tukettim buaara. Magnezyumda icmedim. Bgn yoruldum yorulunca oldu mesela. Sonra yumusadi yine. Ama bitarafta toplanma fln yok. Ben de ona darlaniyorum noluyo die
Doğum sancısı çekmedim ki ben hiç yaşamadım suyum geldi sezeryan oldum rahim hiç açılmadı kasılmadı ilkindeRahim başına ne geleceğini bildiği için 2 ve sonraki hamilelikler de direnmiyormus o yüzden hareketleri kasılmaları ilk gebeliklerden önce hissediyoruz
İçim yandı valla, en korktuğum şey işte doktorlar diyor diyor diyor sonra Bi bakıyorsun sapasağlam bir bebek... Sınav evet her öğrenilen kötü haber sınav aslında, tarama testlerini ben bu yüzden yaptırmadımBen hamilelikte insanın çok sinandigini düşünüyorum. Bugün bir arkadasimizla karşılaştık kız 7 aylık hamileyken doktora gidiyor doktor bebeğin beyincigi yok diyor üniversite hastanesine sevk ediyor orada perinatologda beyincik yerinde boşluk var diyor bu bebeğin alınması lazım diye anlatıyor bir an önce alalım diyor kocası da bir yere daha gidelim diyor adanalilar Adana'ya gidiyorlar orada 2 profesör daha aynı şeyi söylüyor bir tane daha Doktora gidiyorlar o da beyincik yero boş ama beyincigi var diyor bakıp bu da sorun oluşturmaz sağlıklı bu bebek diyor. Arkadaşım diyor ki 10 günde diyor eşim 15 kilo verdi düşünüyorum eğer aldirsaydilar o vicdan azabı ile nasıl yaşanırdı
bebeğim kime geçersin bilmiyorum ama kendi dr'unu değiştirmen gerektiği aşikar. seni daha da strese sokuyor. ben olsam 3. seviye ydyb olan bir hastanedeki perinatologa geçerdim. sen nerede yaşıyorsun?Valla perinatologa mı geçsem diyorum o da eski doktor benimki daha eski daha tecrübeli ama.
Bakalım gerekirse ona geçerim kadın doğumcu da kurtulur benden.
Ama tabi beni avutan mı önemli hangisi doğruyu söylüyor Allâh bilir.
İkisi de ihtimal sayıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?