- 20 Temmuz 2022
- 2.124
- 2.028
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #26.441
Canım annem bana yapmış aslında 6 aya kadar bez kullanmışım ama 6 aydan sonra soylemeye başlamışım ben becerebılır mıyım bilmiyorum. Her tuvaletım geldiğinde yuzumden anlıyormuş ve tuvalete oturtuyormuş bende 6. Ayda ıkınıp beni tuvalete koymasını beklemeye başlamışım 6. Aydan sonra hiç bez kullanmamış annemKızlar aranızda doğumdan itibaren ilk haftalarda ybb kullanıp sonra tuvalet iletişimi yapmayı ve hiç bez kullanmamayı düşünen, denemek isteyen, araştıran ya da ona hazırlık yapan var mı?
Canım hiç merak etme ben bugun düştüm bileYa kızlar lavabonun altını temizlerken yine düşüyordum, göbeğimi de çarptım niye böyle oluyortakıntı yaptım şimdi Bebek hareket etsin diye bekliyorum tık yok
Evet canim. Hic anlamadim maalesef. Kos deseler kosardim o kadar iyi hissediyordum kendimi.Canım serklaj mı yaptı doktorun? Nasıl anladın ihtiyacın oldugunu?? İkizlerde cok oluyomuş bu durum
Çok geçmiş olsun canımCanım hiç merak etme ben bugun düştüm bilebütün dizim her yerım yara içinde pansuman yaptrdım yerde yuvarlandım bildiğin bi de ikizlere gebeyım cok şükür bişey olmadı tetenoz aşısı yaptrmıştım cok şükür dizim falan baya kanaadı. kanamam olcak mı diye bekledım hiç bişey olmadı cok şükür
İnşallah onlar da güzel gelirSınırda ya da sınırın altında cıkıyor tam hatırlamadım şimdi. Şeker yüklemesi hakkında endişemi dile getirdim o da yapmayalım dedi direk gerek gormedi sanırım düşük cıktıgı için haftada 1 açlık ve tokluk kan şekerime baktırcam canım
Benim eşim 1 sene önce çok kötü hastalanmisti doktor dedi ki bağırsağın neredeyse faydalı tek bakteri bile yok demişti bize ev yapımı turşu önerdi o zaman ek olarak probiyotik takviyesi de aldı ama turşu o kadar iyi geldi ki 10 günde topladı kendiniKızlar benim bağırsak floram sizlere ömür
Entoragermina kullanan arkadaşlar hangi çeşidini kullanıyorsunuz . Faydasını gördünüz mü ?
gebelik öncesi kullanırken çok faydasını gördüm. bir de sabah aç karnına kefir içerim onun etkisi de muazzamdır.Kızlar benim bağırsak floram sizlere ömür
Entoragermina kullanan arkadaşlar hangi çeşidini kullanıyorsunuz . Faydasını gördünüz mü ?
Bende detaylıya girdim işte en son 22. Haftaydı orda rahım agzı uzunluğuna baktı 4.8 cm di önceden baktığında 3.8 idi uzamış, ama uzayabıldıgı gibi kısalabılıyomuşta eger tek bi yerde devamlı agrı sancı olursa hemen gel dedi. İstanbul dısındayım annemleyım haftaya 27+5 te randevum var hareketli gecti bu 1 aylık sürecim inşallah bendede acılma yoktur cunku hamilelik sürecinde en korktugum şey şu rahım agzı ikiz gebelikte cok riskli ama desene kritik sınırı bende gectım sanırım bende 7. Aydan sonra bebekler için risk azalıyor sanıp az zamanım kaldı diye seviniyorsum. bu arada ciğer geliştirici falan oldun mu? Doktorlar her ihtimale karsı yapıyorlar dıye duydum.. bende haftaya ne ile karsılaşıcam bakalımEvet canim. Hic anlamadim maalesef. Kos deseler kosardim o kadar iyi hissediyordum kendimi.
22+3 de detayli randevumda her sey guzel basladi.. 1 bebegi kontrol etti ama açıdan bir kulagi goremedi tam. Vajinal bakalim dedi. Bakar bakmaz da acilma var acil seklaja aliyoruz dedi. Ikinci bebege de hizlica bakti ve beni odaya yatis yaptirip 1 saat icinde serklaj yapti. Suyum gelmek uzereymis vajinaya dogru uzamis kese. Simdi 26 hafta bitti cok sukur. Ama 4 haftadir yatiyorum sadece doktor kontrolune gidiyorum. Ilk haftalar doktor odasina bile tekerlekli sandalye ile cikmami istedi. Su an ucundan döndük diye bahsediyor :) bebekler icin de kritik yasam sinirini gectik cok sukur. Yine de yatmaya devam ediyorum, icerde ne kadar dursalar kar. 20+30 gun heyet raporu verdi. Sonra da dogum iznim baslayacak zaten.
Sana da gecmis olsun Allah korumus
Benımde sadece gogusumde catlak oldu o kadar lierac ve yağlar sürmeme ragmenKızlar günaydın doğumu başlatıcı etkisi olduğu için 36. haftadan önce göğüslerin çok uyarılmaması gerektiğini okumuştum. Benimkiler aşırı hızlı büyüdükleri için kenarlarında çatlak gibi görünüm oluşmaya başladı bile. Normalde karnıma Lierac kullanıyordum elimde kalanı da hızlıca göğüslere geçiyordum ama etki etmiyor galiba. Daha da büyüyecek gibi bu çatlaklar. Sizde durumlar nasıl? Ne kullanıyorsunuz?
Cokkk teşekkür ederim canım benımÇok geçmiş olsun canım
İnşallah canım hepımızın iyi gelirİnşallah onlar da güzel gelir
muazzammış ama çok zor uygulamak. benim okuduğuma göre ilk aylarda çocuklarda olan üstünü kirletmeme dürtüsü sebebiyle zaten genelde bezi açınca bi salıveriyor o süreçte eğer wcye tutarsan bebeğin bezi bırakma süreci daha erken ve kolay oluyormuş.Canım annem bana yapmış aslında 6 aya kadar bez kullanmışım ama 6 aydan sonra soylemeye başlamışım ben becerebılır mıyım bilmiyorum. Her tuvaletım geldiğinde yuzumden anlıyormuş ve tuvalete oturtuyormuş bende 6. Ayda ıkınıp beni tuvalete koymasını beklemeye başlamışım 6. Aydan sonra hiç bez kullanmamış annem
Bende detaylıya girdim işte en son 22. Haftaydı orda rahım agzı uzunluğuna baktı 4.8 cm di önceden baktığında 3.8 idi uzamış, ama uzayabıldıgı gibi kısalabılıyomuşta eger tek bi yerde devamlı agrı sancı olursa hemen gel dedi. İstanbul dısındayım annemleyım haftaya 27+5 te randevum var hareketli gecti bu 1 aylık sürecim inşallah bendede acılma yoktur cunku hamilelik sürecinde en korktugum şey şu rahım agzı ikiz gebelikte cok riskli ama desene kritik sınırı bende gectım sanırım bende 7. Aydan sonra bebekler için risk azalıyor sanıp az zamanım kaldı diye seviniyorsum. bu arada ciğer geliştirici falan oldun mu? Doktorlar her ihtimale karsı yapıyorlar dıye duydum.. bende haftaya ne ile karsılaşıcam bakalımteşekkür ederim canım sanada gecmiş olsun
Valla annem o zamanlar bi yerden okumadan yapmış ve 6. Ayda alışmışım ve ıkınıp altımı acmasını beklıyomuşum annemin deneyımı oldugu için gercekten hep soyler bana sonradan tuvalet için ugrasma en baştan yaparsan dikkat edersen zaten öğrenmiş oluyorlar hiç yorulmazsın dıye. Bunu kime anlatsam inanmıyor 6 aylık cocuk soyleyemez dıyemuazzammış ama çok zor uygulamak. benim okuduğuma göre ilk aylarda çocuklarda olan üstünü kirletmeme dürtüsü sebebiyle zaten genelde bezi açınca bi salıveriyor o süreçte eğer wcye tutarsan bebeğin bezi bırakma süreci daha erken ve kolay oluyormuş.
Canım bana 4. Ayın başında progestan verdi vajinal olarak kullanıyorum erken doğumu engelleriz en azından birazda olsa demişti yararı var mıdır bılmıyorum ama doktor dediği için mutlaka vardır diye dusunuyorum…Serklaj oldugumda igne icin durumuma bakip karar verdi.ertesi gun karindan ultrason ile suyum azalmis mi fln diye bakti degerlendirirken. 24 haftadan kucuk oldugu icin ve genel durumumu iyi gordugu icin yapmadi. 3 hafta boyunca Her haftaki kontrolde yine degerlendirdi, igne yapsak mi diye. En son 3 hafta sonra bu bebekler iyi bir sure daha duracak bence ddedi. Ve igne yapmadi.
Ancak riski bana soyledi. 25. Haftadan once suyun gelirse ve biz onlari dogurtursak ikisi de yasayamaz. Ikizlerde bu durumda bebeklerden suyu geleni sonlandiriyoruz, diger gebeligi devam ettirmeye calisiyoruz dedi. Yani tek gebelik olsaydi o zaman igne yapacakti diye anladim ben.
25 i gecince ise Zaten dikis oldugu icin merak etme suyun gelse bile doguramazsin dikis tutar dediBize bir iki gun bile kadar zaman verir, sen suyun gelirse beni arayip hemen gel sadece dedi. Dogumu durdurup igne yapariz dedi. Cok sukur simdiye kadar suyum gelmedi ya da azalmadi.
Iki kere igne yapmayi cok tercih etmiyorlarmis. Serklaj sonrasi yapsaydim, dogum baslarken bir defa daha yapmamiz gerekecekti dedi. Neden istemediklerini Cok detay sormadim, guveniyorum kararlarina :)
bu çocukların oral anal dönemleri var ya o evrelerde gelişimsel problem yaşatmamak adına her şeyi zamanında yapmak gerekiyor. wc eğitimini erken vermek de önerilmiyor ama benim bir pedagojik eğitimim yok okuduklarımdan yola çıkarak söylüyorumValla annem o zamanlar bi yerden okumadan yapmış ve 6. Ayda alışmışım ve ıkınıp altımı acmasını beklıyomuşum annemin deneyımı oldugu için gercekten hep soyler bana sonradan tuvalet için ugrasma en baştan yaparsan dikkat edersen zaten öğrenmiş oluyorlar hiç yorulmazsın dıye. Bunu kime anlatsam inanmıyor 6 aylık cocuk soyleyemez dıyeama ıkınıp beklıyomuşum işte ben baya bez aldım ama tuvalet egıtımını ilk 6 ayda verebılırsem cok iyi olur daha ne isterım tabi yapabılır mıyım o cok ayrı cunku biraz tembelim kolaya kaçabılırım
Ben 6-12 hafta arasi progestan kullanmistim.Canım bana 4. Ayın başında progestan verdi vajinal olarak kullanıyorum erken doğumu engelleriz en azından birazda olsa demişti yararı var mıdır bılmıyorum ama doktor dediği için mutlaka vardır diye dusunuyorum…
Benım kız bebeğim daha aşağıda erkek olan yukarda o yuzden kız ilk doğacakmış şöyle bişey hissedıyorum tekme attıklarında bazen vajinamda hissedıyorum sende boyle bişey oluyo mu? Acaba fazla mı aşağıda boyle oluyor.. detaylıda hocaya sormuştum o zaman pek bi yorum yapmadı ama benım pek hoşuma giden bi durum degıl sanki vurması rahım agzını zorlayacak gibi geliyo ya da cok mu aşağıya indi acaba diye korkuyorum
İkiz gebelik zormuş ama özellikle yemek yedıkten sonra cok zorlanıyorum fazla mı kacırıyorum anlamadım cunku resmen soğuk soğuk terler döküp karnımdan kalkamıyorum nefes darlığı gelıyo 1 2 saat sonra kendıme gelıyorum anca, yemesem kalsiyumum demir yerlere indi takviye almama ragmen demirimi 2 ye cıkardı gunde 60 lardan 13 e inmişti..
Valla hayırlısı ile bi kucaga alsak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?