2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Canim laktozsuz icersen cocugunun laktoza alerjisi olusur bu hamilelik oncesi icinde gecerli laktozsuz alistirirsan kendini cocugun laktoza duyarli doguyor
Hiç öyle bişey duymadım. Doktorumda bişey demedi. Başka türlüsünü içemiyorum. Baş ağrısı ve gaz sorunu yaşıyorum

Senin haftanla benim haftam aynı ben 27+3 de gittim 37 cm 1350 gram 28+6 ile uyumlu dedi bana da seninki çok küçük gelmedi
Senin bir hafta önden gidiyor canım benim 1 hafta geriye atmış kendini sadece 2 gün gerideydi şu an tam bir hafta o yüzden iki hafta sonra tekrar çağırdı 2 hafta protein diyeti yapmamı önerdi

Kıyafetlerine bak aylara göre sırala kaç aydan kaç tane var ilk bunu bil ki kıyafet alacağın zaman fazla ya da az alma
Bebek bakım çantası
Şampuan
Bebek deterjani, pişik kremi, emzik, biberon, nevresim takımı, alez, alt açma minderi, alt açma örtüsü, temizleme pamuğu, ıslak mendil, burun aspiratöru, ateş ölçer, saç fırçası, havlusu bornozu, battaniye, çorap, kanguru, beşik

Ben de kasar yemeye basladımm yenıden, cok tıksınmıstım, tıksınırek yıyorım Allah affetsın, bugun de bol yeşil mercimekli bulgur pılavı yapıcam
yiyebildiğin peyniri ye kuzum kaşar yağlı olduğundan kilo yapıyor bebişe. 1 kilo kaşar 13 kilo sütten yapılıyor kalsiyumu ve yağı çok yüksek o yüzden. ikame olarak tel peynir yiyebilirsin tam yağlı peynirlerden yiyebilirsin mesela. normalde yemezdim ben peynir ama 6.haftada şu burger peynirleri var ya sarı olanlardan bir oturuşta onun 400 gramını yedim. hayatımda o kadar lezzetli bir şey yememiştim sanki daha önce düşününce yine canım çekti. şimdide aynı devam tek başıma 1 kilo peynir yiyorum haftalık bazen gece kalkıp peynir yiyip tekrar yatıyorum

Senin bir hafta önden gidiyor canım benim 1 hafta geriye atmış kendini sadece 2 gün gerideydi şu an tam bir hafta o yüzden iki hafta sonra tekrar çağırdı 2 hafta protein diyeti yapmamı önerdi
1 hafta normal diyorlar pek kafana takma diyeti yapınca geçer

Pazarda satılan köy peynırlerı var ya, bır ara ona takılmıstım, dıyetısyene soyledıgımde kadın şok, pastorıze olmayan bısey tuketme dıye uyardı, kaşara da korkumdan basladım tekrar erken dogum olursa dıye, azıcık kılo alsın dıye, muz da kabız yapıyor zaten, demır ılacı yuzunden kabızlık cekıyorum, yumurta kuruyemıs bunlarda sıkıntı yok, bol bol tuketıyorum

Ben de bu doğuda yapılan ev peynirlerini çok severim normalde ama hiç yiyemiyorum. Ev yoğurdu vs de yemiyorum. Pastörize olmayan ürünlerde bi bakteri üreme riski varmış o yüzden hiç yemedim bilmeden yediysem bilemem. Dışarıda bir şey yiyeceğimde de hep soruyorum peynir hazır mı ev yapımı mı diye

Evde yoğurt yaparken bebek için falan onda bile pastörize süt alın diyorlar.

Kızlar böyle bir şey gördüm belki biraz abartı olabilir ama çoğunu tamamladınız mı?

Eklentiler

• IMG_0740.webp
    36,1 KB · Görüntüleme: 69
  • IMG_0741.webp
    37,1 KB · Görüntüleme: 68
Buna şaşırdım ya peynirimizi ve yoğurdumuzu yapılmış alıyoruz biz memleketten pastörize edilmemiş mi oluyor yanı? Hep tüketiyorum sağlıklı diye bir şey de olmadı şükür

Buna şaşırdım ya peynirimizi ve yoğurdumuzu yapılmış alıyoruz biz memleketten pastörize edilmemiş mi oluyor yanı? Hep tüketiyorum sağlıklı diye bir şey de olmadı şükür
Bazıları peyniri kaynatmadan yapıyor bu da bakteri oluşumuna yol açabilir mesela hayvanda hastalık varsa geçme ihtimali yüksek benim annemde peynir yapar ama o çok kaynatir mesela

Yeni doyuruyorum sıpayı da kendimi de şuan durgun ama Bi yarım saat önce taklalar atıyordu
Hele sabah amanin sanki elleriyle mıncıklıyordu kasıklarımı
Ay benim kız da yapıyor sanki aynısını böyle değişik bi acı oluyor

Kızlar böyle bir şey gördüm belki biraz abartı olabilir ama çoğunu tamamladınız mı?
Bu listeler beni strese sokuyor, hiçbir şey almamışım gibi hissediyorum, sanki böyle alışveriş çılgınlığına itiyormuş gibi iyi hissettirmiyor, şimdi ilk 1 ayı tamamlıyım da Bebek doğunca düşünürüz moduna gelmek üzereyim sıkıldım alışverişten sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…