2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ben kendime hiç bir şey almadım ya bu listeler beni de strese sokuyor. Tabi abartı bi liste bence bu. Ben zaten tesettürlü olduğum için şal falan alacağım düzleştirici falan yerine. Ama hiç pijama alamadım hal eski pijamalarıma giriyorum karnım ne kadar büyüyecek onu da seçemiyorum.

Uzulme canim, her sey hallolur. Cogumuz gaza gelip sanki bebekler dogunca alisveris yasaklanacak gibi kaptiriyoruz

Hastane cantana koyacaklarini liste yap, once onlari al. Heryerde liste var zaten.
Sonra Bebekle ilk Eve gelince ne lazim onu dusun. hastane cikisinda araba ile eve gelmek icin puset/oto koltugu. Evde Yatacak bir yer, saracak battaniye, Ates olcer, banyo icin kuvet sampuan vs, alt degisim icin 1 2 paket bez islak mendil vs. Gerisi dogduktan sonra da alinir bence

Kiyafetleri Ben mantiken soyle hesapladim. Ben de henuz almadim. Yenidogan gunde 5 kere ust degisse, 2 gunde bir camasir yikasam ( kurutmam var)10 takima ihtiyac var. Yenidogan ve 0-3 ay karisik alacagim bu 10 taneyi. Tecrubeli anneler ben de yorumlara acigim. Cok mu fazla ya da az olur ?

Arkadaşıma sordum bana da 10 tane yeterli daha çok zıbın gidiyor dedi

Kızlar bir şey soracam ya hastaneden geldikten sonra bebeği yıkamayı düşünüyor musun yoksa silme filan devam mı ben bu konuda çok kararsızım bir de bizim bebişler kış bebeği olacak ya

Ben de almadım kendime bir şey canım. Doğuma 1 ay kala alırım diye düşünüyorum acele etmiyorum. Fotoğraf çekimi yaptırmayacağım sürece makyaj malzemesi düzleştirici bu tarz şeyler götürmem. Uzun zamandır makyaj yapmıyorum zaten, makyajı seven biri de değilim, öyle bir günde de vakit ayırmak bana göre değil gibi bilemedim. Gecelik,çorap,iç çamaşırları,hırka yeter gibi geliyor bana

Kızlar böyle bir şey gördüm belki biraz abartı olabilir ama çoğunu tamamladınız mı?
Valla ben tamamladim. Bebek pamuk anne depend benek foto cekimi tulumu bu 3 item disinda okeyim. He sole bi durum var ev hala tadillaatta ay sonuna kdr anca biticek bebek odasi fln ekim ayinda yapilicak. Erken gelirse yandik yani. hersey var ama hicbisey hazir degil

Ben de 10 ar takim almayi dusunuyorum her aydan. Gunde 3-4 takim degisir zaten. Her gun camasir yikamak zorunda kalmayiz

Kızlar bir şey soracam ya hastaneden geldikten sonra bebeği yıkamayı düşünüyor musun yoksa silme filan devam mı ben bu konuda çok kararsızım bir de bizim bebişler kış bebeği olacak ya
Göbeği düşene kadar yıkamam sanırım canım enfeksiyon olabilir gibi bir şey duymuştum tam hatırlayamadım araştırmak lazım

Evde yoğurt yaparken bebek için falan onda bile pastörize süt alın diyorlar.

Buna şaşırdım ya peynirimizi ve yoğurdumuzu yapılmış alıyoruz biz memleketten pastörize edilmemiş mi oluyor yanı? Hep tüketiyorum sağlıklı diye bir şey de olmadı şükür
Benim dayım tarımda çalışıyor hayvanlarla çok içli dışlı bir araya geldiğimizde hayvanlarda olan hastalıkların işte bu şekilde bulaştığına yönelik bir sürü şey anlattı korktum ben de. Pastörize olmayan hiçbir şey önerilmiyor diye hep hazır alıyorum. Annemde ev yoğurdu yapıyor normalde ama onlara gittiğimde bile yemiyorum ben. Olmaz olmaz olur işte. Zaten çiğ ette aynı mantıkla yemeyin diyorlar ya. Hayvandan hastalık geçmesin diye. Aslında bu hastalıklarında bölgesel olduğu söyleniyor mesela toxoplasma bizim ülkemizdeki hayvanlarda yaygın bir hastalık değil. Genelde yurtdışında Balkanlar’da falan daha fazla. Ama işte olmaz olmaz olur diye ben dikkat etmeye çalışıyorum. Zaten 6 aya kadar önemliymiş bu tarz şeyler. Sonrasında anne yakalansa bile bebek en az seviyede etkileniyormuş

Hastane ozelse 2. Gun cekiolar foto ztn. Hem en ozel ve geri donusu olmayan gun. Nie ole dusunuyosun ki? Ayrica ziyarete gelicek insanlarada darmaduman gorunme bence. Bi rimel bi allik.

Ben bunu sormuştum güvendiğin yerden alıp kaynatarak yaparsan hazır süt ve yoğurtlardan çok besleyici olur demişti diyetisyenim yaşadığım yerde sütü sagiyorlar hemen alıyoruz sapsarı çok güzel süt tasirmaz koyuyorum içine o kaynamaya seviyesine ulaştığında ses çıkarıyor onu mayaliyorum içine de yoğurt probiyotigi katıyorum ekstra çok güzel oluyor ama anneme gidince marketten aldık süt kesiliyor gibi değişik oldu onu döktük öylece

Bende yaptırmayacağım ama yinede hastanede kendi telefonlarımızla çekeriz. O yüzden makyaj malzemesi falan götüreceğim. Eşime de gömlek falan götürürüm o yüzden. Güzel olur diye düşünüyorum

Hastane ozelse 2. Gun cekiolar foto ztn. Hem en ozel ve geri donusu olmayan gun. Nie ole dusunuyosun ki? Ayrica ziyarete gelicek insanlarada darmaduman gorunme bence. Bi rimel bi allik.
Normalde de yapmıyorum darmaduman göründüğümü düşünmüyorum bilmiyorum seviyorum kendimi bu halimle

Gobek dusene kdr yikanma onerilmiyor. Kordonun da bezin disinda kalmasi oneriliyor ayni sekilde desenfektan fln kullanimi onerilmiyor. Temiz ve kuru kalmasi istenen.
Bebek icin sadce sungerle silme oneriliyor amerikan pediatri dernegi dahil

Öyle direkt doğal bulabiliyorsan ne iyi ama iyi kaynatmak lazım onu da dediğin gibi

Gobek dusene kdr yikanma onerilmiyor. Kordonun da bezin disinda kalmasi oneriliyor ayni sekilde desenfektan fln kullanimi onerilmiyor. Temiz ve kuru kalmasi istenen.
Bebek icin sadce sungerle silme oneriliyor amerikan pediatri dernegi dahil
Evet biliyorum çok araştırdım kaynanamla annem bu konuda benimle tersler ben diyorum yikamayacagim onlar diyor yıkanmadan olmaz

İnşallah
Agumentin Antibiyotik yazıldı bana sürekli ve şiddetli olduğu için.
İdrar yolu enfesiyonu için sana doktorun hangi ilacı verdi ?
Ben ilk başta monurol içtim sonra aksef 500 sonra tekrar monurol sonra cranbery kullandım ama çok düzenli değil sonra tekrar monurol içtim şükür düştü

Aslında sütü sıcak soguk şok yapınca pastörize oluyormus, annelerımız emınım nunu bilmeden yapıyordur, eskıden pastorıze süt mu varmıs dıyorum, ben de kendım yapıyorum yogurdumu, soguk şok yapıyorum mayalamadan önce..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…