- 9 Nisan 2023
- 400
- 805
- 18
- 33
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #29.301
Evet artık ödem normal ayaklarını yukarı da tutman azaltır ayakta bekleme süresi çoksa o da ödem yaparSon trimestera girdiğimden beri ellerim ayaklarım şiş ödemli uyanıyorum ya gün içinde biraz iniyor. Suya da çok dikkat ederim 2-2,5 içiyorum günde normal mi bu ödem parmaklarım bağımsızlığını ilan etmiş uyanıyorum sabahları
Aynısını bnde yasadim iki hfta boyunca sırf içinde katkı maddesi olmasın diye fırından kullandım tokluk degerlerim 140 altına düşmedi UNO nün tam buğday ekmeğini aldım 130 üstüne çıkmamaya başladı. Bu ay kilo aldınız mıİnsülin kullanmıyorum şimdilik diyet ve yürüyüş suyumda sıkıntı yoktu 1 ay oldu son kontrolden bu yana yarın kontrolüm inşallah herşey yolundadır bugün ölçümlerim normal sabah açlık 98 tokluk 118 çıktı dün ekmekten şüphelendim farklı fırından almış tam buğday ekmeğini rengi hiç tam buğday gibi değildi bu sabah hep aldığı fırından aldı geldi gercektende ölçümlerim hemen fark etti. Bazı fırınlar resmen dalga gecer gibi bir avuç tam buğday unu katıp tam buğday ekmeği diye satıyorlar
Valla ben de çok ekmek filan dedim, 175 gram karbonhidrat almalı vücut ki protein bölünsün gibi bişi söyledi… diğer öğünlerim hep sebze ve protein tek karbonhidrat ekmek…Hahahahshshshshsevimin olmasi lazim demene koptum bizimde tadilat devam yazliga tikildim kaldim hicbisey yapamiorum. Allah korusun erken dogum olsa napicam hic bilmiyorum hesabima gore 33. Haftada yada 34. Haftada hszir olmus olucam
7 dilim miarkadas okdr ekmek yenir mi? Kac kg sun die sorsam ayip etmis olur muyum?
Bir diyetisyen bu kdr karb nasil verir ya?
Bence mutlaka emzirme danışmanlığı alıp denemelisiniz. Ananem, annem, teyzem aynı şekilde hiçbiri emzirememiş gıdım gıdım gelip sonra tamamen bitmiş 3ünün de. Ablam bu konuda çok araştırma yapıp emzirme danışmanı ile ilerledi. Şu an yeğenim 3 yaşında ve hala emiyorKızlar benim sülaledeki bayanları hiçbirinin sütü olmamış.
Teyzemin hiç
Anneminki 1-1,5 ay gelmiş tadına bakmış ekşi bozuk gibiymiş hemen kesilmiş full sütü
Anneneminde sütü olmamş
Teyzemin kızı kuzenim 2-3 ay önce doğum süt yerine su gelmiş ondan sadece sonra full kesilmiş.
Şimdi bende süt olmama ihtimali çok yüksek , Her ihtimale karşı ufak tefek mama alayım diyorum .
Aptamil-SMA-Bebelac-Hipp-Silimac-Evolvia hangisini almak mantıklı 1-2 paket? (Aylık mama masrafı 2000TL yi bulabiliyor dedi kuzenim gözüm korktu)
Benimde ekmek çok 7-8 dilim hatta bu ay hiç kilo almadım sizinde öyle mi oldu. 2300 kalorilik diyet uygun dedi diyetisyenValla ben de çok ekmek filan dedim, 175 gram karbonhidrat almalı vücut ki protein bölünsün gibi bişi söyledi… diğer öğünlerim hep sebze ve protein tek karbonhidrat ekmek…şekerim de gerçekten düşük çıkıyor… kilom 72 boyum 1.70
Normal bu değerler. Ben de hipotansiyon var benim bile değerlerim böyle oldu gebelikte. İlk fark edince ben de şaşırıp sormuştum. Doktorum normal dedi.Kızlar ya benim 1 aydır felan gün içinde ara ara çarpıntım oluyor gibi hissediyorum hemen tansiyonumu ölçüyorum nabzıma bakmak için genel olarak 110-120-130 arası çıkıyor bu nabız normalmi? Yoksa bir sıkıntımı var acaba kalbe felan mı görünmeliyim
Evet dikkat ettim çok yürüdüğüm zamanlar daha çok oluyor rahatlatması gerekirken yürüyüşün çok ilginç gerçektenEvet artık ödem normal ayaklarını yukarı da tutman azaltır ayakta bekleme süresi çoksa o da ödem yapar
Maşallah ne güzelBenimde ekmek çok 7-8 dilim hatta bu ay hiç kilo almadım sizinde öyle mi oldu. 2300 kalorilik diyet uygun dedi diyetisyen
14 te doktora gidin diye okumuştum idrar tahlilinde protein kaçağı vb çıktı mı bir de senin ikiz ya belki bizden daha farklı bir ölçü tehlikelidir siz deKızlar ya benim 1 aydır felan gün içinde ara ara çarpıntım oluyor gibi hissediyorum hemen tansiyonumu ölçüyorum nabzıma bakmak için genel olarak 110-120-130 arası çıkıyor bu nabız normalmi? Yoksa bir sıkıntımı var acaba kalbe felan mı görünmeliyim
İlk günden bebeği yıkayınca bir sorun oldu mu tanıdığımız birinin bebegibin göbeği iltihaplanmaisti iltihap akıyordu bildiğin onu öyle gördükten sonra bebeklerin göbekleri düşmeden gördüğümde tansiyonumn düşüyorMustelanin vardi oyle bi temizleyici losyonu. Oglumda set halinde aldigimda icinde o da vardi. Ilk gunden bebegi yikadiklari icin pek kullanmamistim
Aynn cnm bnmkide böyle şeker testim sınırda çıktı bir hfta düzenli kan şekeri takibi sonra kontrol doğuma kdr diyetMaşallah ne güzelsenin de şekerden dolayı dimi? Ben cumartesi günü başladım daha yeni ama kilo almadım 4-5 günde de verdiği ekmeklerin dilimleri ufak diğerlerine göre belki o yüzden 7 dilim bir de kalori söylemedi ama 7 dilim ekmek 250 kalori ona baktım diğer öğünlerimde yumurta peynir sebze, sebze yemekleri ve et tavuk balık var, günde sabah öğle akşam 1er tane küçük meyve var yanında ceviz ya da yoğurt… bu şekilde ilerliyorum… Cumartesi tekrar gitcem listeyi biraz değiştirmesini istiicem eğer olur derse
İnşallah sağlıkla ve hızlı düşer ben çok kötü oluyorum göbek düşmeden görünceHiç duymadım ben yıkıcam zaten benim doktorum yalayabilirsin diyo birazda eski kafalıyım bu konudaama zaten hızlı düşüyo göbek bağı 5-7gün içinde düşüyo genelde. 10güne kadar pek beklemiyorsun
2. Trimestr evliliğin ilk 6 ayına benziyordu ne güzelSon trimestera girdiğimden beri ellerim ayaklarım şiş ödemli uyanıyorum ya gün içinde biraz iniyor. Suya da çok dikkat ederim 2-2,5 içiyorum günde normal mi bu ödem parmaklarım bağımsızlığını ilan etmiş uyanıyorum sabahları
Hadi insallah kolaylıkla geçiririz kavuşuruz bebeklerimize sağlıklaAynn cnm bnmkide böyle şeker testim sınırda çıktı bir hfta düzenli kan şekeri takibi sonra kontrol doğuma kdr diyet
3 haftadır diyet uyguluyorum kilo almam yavaşladı 6 ayda 8 kilo almıştım bu ay sadece 500 gr şimdilikAynısını bnde yasadim iki hfta boyunca sırf içinde katkı maddesi olmasın diye fırından kullandım tokluk degerlerim 140 altına düşmedi UNO nün tam buğday ekmeğini aldım 130 üstüne çıkmamaya başladı. Bu ay kilo aldınız mı
Tamam canım teşekkür ederimNormal bu değerler. Ben de hipotansiyon var benim bile değerlerim böyle oldu gebelikte. İlk fark edince ben de şaşırıp sormuştum. Doktorum normal dedi.
Canım tansiyonum değil14 te doktora gidin diye okumuştum idrar tahlilinde protein kaçağı vb çıktı mı bir de senin ikiz ya belki bizden daha farklı bir ölçü tehlikelidir siz de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?