- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.208
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #41.461
Hamileliğin sonlarına doğru bebekler bütün vücutlarını dengeliyorlar kilosunu boyunu kafasını bunun için canını sıkmaKızlar günaydın bugün randevum vardı geldim nst girdim ilk sanırım sancılarım var diye tekrar nst istedi doktor günlerdir sancılanıyorum moralim de bozuktu zaten bugün tek iyi hoş olan şey gelişimi güzel ilerliyor tahminen kilosunu da söyledi ama kafa hiç yerinde durmuyor 2 hafta ilerden gidiyoryani sizin anlayacağınız normal doğum falan yalan olcak gibi gerçekten çok mutsuzum
Nasıl kullanacağız ki. İçecez mi yaraya mı sürecez?Bide yeni duyduğum bir şeyi paylaşayım. Arkadaşım normal doğum yapmıştı. Dikişi çok olduğu için köpekbalığı karaciğeri yağı diye bir şey varmış ondan kullanmış çok iyi gelmiş . İlk kez duydum böyle bir şeyi. Bana da sezeryan dikişin için kullan hemen geçer dedi. Benim vücudum yarayı çok geç iyileştiriyor maalesef. Böyle sorunu olanlar varsa bi araştırsın derim
Hiç sorma doktor diğer sedye diyecek diye ödüm kopuyor gerçi kocamdan çok benim doktor gördü her şeyiyle ezbere yaniEvet, çatalda yapılan her muayene beni de çok geriyor bir türlü alışamadım
canım dün grupta konuşmuştuk depend olayınıBen 10 lu depend aldım ama yeterli midir acaba? L beden almıştım o bi tık daha ucuzdu n11 de.
İnşallah yoksa 39 hafta da 41 haftalık kafaya sahip olursa komik olurHamileliğin sonlarına doğru bebekler bütün vücutlarını dengeliyorlar kilosunu boyunu kafasını bunun için canını sıkma
Hiç sorma ne dirseği ne yumrugu bende küsüm ona çok horluyor zaten o horladıkca bebek tekmeliyor ikiside uykumdan ediyorAy bende hiç uyuyamıyorum. Keşke kocamın vucudu da hazırlık yapsa çünkü o horul horul uyudukça ben sinir oluyorum
Limonlu çay pek sevmiyorum balım bakalım doktor cevap yazmadı ne diycekBenim son tahlilimde kansızlık çıktı 10,5, günde ikiye çıkardı demir ilacını. Aslında çay kansızlık yapmazmış ama ne kadar doğru bilmiyorum eğer limon seviyorsan içine damlat öyle iç annem hep öyle içer kansızlık olmasın diye
Dinlen balımÖyle tabi yavrum biz tedbir alalım da gerisi Allah’tan en güzelini Versin hepimize inşallah
Yataktayım kalkmıyorum ama uyuyamıyorum saat 12 ye geliyordu yattık uzunca süre telefonu da almadım ama yok uyuyamadım
Aynen gırtlak boş durmuyorAnam sayiyla icmiomusun? Ztn ust limit 200mg kafein yani 2 bardk turk kahvesi veya 4 bardak e xay. Ama ust limit bu 3u ztn gecmemen lazim. Senin girtlagin hic durmuo
Buara bende uyuyamiorum. Senin de uyuyamaman cok bormal. Ama uykudan cok dinlenmen onemli. Relax relax yat yatakta en onemlsii bu amdilik ztn yarim saat snra ilacin var
Balım iki haftada birer kilo ıspanak yedim bu hafta daha çok alayım gerekirseIspanak tüketsen çok güzel kan yapıyor bebeğe de faydali
Katılıyorumbu hanımefendi özelinde söylemiyorum bu kullanıcı dikkatimi çekmemişti ama gruba sadece soru sormak için girenler var. asla geçmiş olsun, hayırlı olsun vs yok işi düşüyor girip sorusunu soruyor cevap alamazsa tekrar aynı şeyi yazıyor cevap aldığı gibi de kayboluyor. ama en baştan beri istikrarla böyle ilerleyenler var yani bana bu çok ayıp geliyor. o yüzden asla cevap vermiyorum zaten sorularına
Aaa öyle negatif yorumlar yazıp bide milleti mi korkutuyor acemi zaten herkes heycanlıBahsettiğim durum bu ben hatırlıyorum benim ilk doğum şöyle oldu böyle zor oldu bir sürü şey yazdı gruba ilk mesajı o sen de bu gruba böyle şeyler yazmak doğru değil dedin orada haklıydın sonra yazmadı sonra yine aynı sekilde devam etti
Kim ya çatlarım meraktanay bi de tepki vermişim hatırlamıyorumama başka biri var rahatsız olduğum polemik yaratmamak için bir şey demiyorum
Tardyferon alıyorum aylardır.Tatlım hangi kan ilacını kullanıyorsun? 21 biraz düşük ama hastaneden hastaneye referans aralığı değişebiliyor.
Çay demirin vücutta emilimine engel olur.
Ben neredeyse full bıraktım çayı öncesinde demlik demlik içerdim.
Ferrum Oral Çözelti olanı kullanıyorum ben verim aldığımı hissdiyorum
B12 nasıl geldi?
Canım eve çıkar eksiklerini tamamlarsın sen de.Kızlar günaydın. Kendimle ilgili iyiyim yarın taburcu bile olucam, kalktım yürüdüm vs. Onları hallettim, en cabuk toparlarım o sorun değil. Süt sağmaya ugrasıom bakalım bişeyler yapmaya çalışıcam arttırıcı bişeyler alıcam. dün belkı mama veririrz dedı yenıdogan hocası. Bugun bakalım ne dicekler.
Kız aklımda ,dün gördük uyuyodu bir sıkıntısı varmı acaba. Beklemek sadece ve süt sağmak su an yapabileceğim. Rabbim yardım eylesin.
Güzel duygularınıza teşekkür ederim son zamana kadar güzelce yasayın hamıleliğinizi. Beraber hastaneden cıkmayı saglıkla mutlulukla nasip olsun.
Bu ağrıyı neredeyse 13 haftadır falan yaşayan biri olarak rahim ağzı uzunluğunu veya yapısıni etkilemiyor ben çatı ağrısı nedir bilmediğim için acile gitmiştim orada öğrendim en basit şekilde sana söyleyeyim halı kayar da ayağınla duzeltirsin ya o zaman iki bacağının arasına bir ağrı giriyor işte o tam olarak çatı ağrısı yatakta sağdan sola dönerken yaşadığın pantolonunu pijamani giyerken hissettiğin vajina ile makat arasındki geçiş kemiğinde oluyor en çok bu haftalarda görülmesi çok normal. Benim çok erken başladı erken doğum vb olur mu diye endişelendim ama alakası yok dedi doktorum benim pelvis kemiğim normalden çok dar o açılmaya o yüzden daha erken başlamıs tedavi olarak doktora gidersen magnezyum başlatır o da tamamen geçirmiyor ama hafifletiyorKızlar bu rahim uzunluğu kısalığı yumuşaması hissedilir bir şey mi? Benim oğlan baş geliş pozisyonundaydı kafası da büyük biraz çok fena baskı ağrı hissediyorum rahimde hareket etmemi bile zorlaştırıyor. Böyle afedersiniz doğurur gibi bacaklarımı iki yana ayırınca çok rahatım. Dr randevum da önümüzdeki hafta sonu. Devlete de gitmek istemiyorum. Acil pratisyen dolu. Dr ilgisiz. Siz hissetmiş miydiniz böyle bir şey?
Yok yok dengeliyor hiç üzülmeİnşallah yoksa 39 hafta da 41 haftalık kafaya sahip olursa komik olur
Soğan şarıl şarıl süt yapıyor ama gaz da yapıyor malesef.Kullanan birine şahit olmuş birini görünce içim daha da rahatlıyor
Aynen ben yazdıktan sonra okudum yazdıklarınızı normal pede geçiyomuşuzcanım dün grupta konuşmuştuk depend olayını
Kaç kilosun yada kaç bedensin ona göre beden aralıklarına bak öyle tercih et derim.
10'lu yeterli olur canım ilk 1-2 gün kullanıyormuşuz .
Sonrasında mesane pedi yada gece pedine geçmeyi planlıyoruz bizde kanama durumuna göre
Kız işte diyorum ya iyileri de var kötüleri de ama iyiler çok az cokkkkkKız öyle deme herkesin kv farklı, ben dün daha erken gelmesi için kandırmaya çalışıyordumAllah iyi insanlarla karşılaştırsın gerçekten kv çok önemli. İyisi baş tacı kötüsü de lanet okuma sebebi oluyor
Cannim bende tam bilmiyorum ne ama aynı hisiyat geçen haftalarda bende oluyordu dogurucak gibi hissediyordum hele zorlanirsam falan doktora sordum rahim ağzında açılma yok dedi artarsa gel dedi bende tam cevap alamadım aslında bide şey derler erkeke bebekler ağırlık yapıyormuş kız bebeklere göre kızımda gerçekten böyle hissetmemiştim bunda sanki dogurcam hisiyati varKızlar bu rahim uzunluğu kısalığı yumuşaması hissedilir bir şey mi? Benim oğlan baş geliş pozisyonundaydı kafası da büyük biraz çok fena baskı ağrı hissediyorum rahimde hareket etmemi bile zorlaştırıyor. Böyle afedersiniz doğurur gibi bacaklarımı iki yana ayırınca çok rahatım. Dr randevum da önümüzdeki hafta sonu. Devlete de gitmek istemiyorum. Acil pratisyen dolu. Dr ilgisiz. Siz hissetmiş miydiniz böyle bir şey?
Bende de zaten akılsızlık var pisten kastı ne anlamdım çirkin anlamında söyledi ama bu sefer öyle bı hata yapmiycam fırsat vermiycemSenin yerinde olsaydım evimden kovardım. Temiz olan bir bebek bul da git onu sev diye. Kendini bilmez densiz deseydin. Çok sinirlendim şimdi tüm gün bunu düşünüp içimden sövcem sjdkdk
Kendini korkkutma canım rahat ol senin için en iyi olan doğum sekilini hem bebeğin hem doktorun belirliycek kendini strese sokma inşallah herşey güzel olcakKızlar günaydın bugün randevum vardı geldim nst girdim ilk sanırım sancılarım var diye tekrar nst istedi doktor günlerdir sancılanıyorum moralim de bozuktu zaten bugün tek iyi hoş olan şey gelişimi güzel ilerliyor tahminen kilosunu da söyledi ama kafa hiç yerinde durmuyor 2 hafta ilerden gidiyoryani sizin anlayacağınız normal doğum falan yalan olcak gibi gerçekten çok mutsuzum
Kuzenimin oğlu vardı küçüktü annesi kardeşini emziriyordu annesine dedi ki ot yesene sen de annesi de kızdı dedi ki inekler ot yiyince sütü oluyor seninde olurSoğan şarıl şarıl süt yapıyor ama gaz da yapıyor malesef.
Doğru diyosunNasibini bekliyormuş oyuncaklar öyle düşün
Onlara göre en isysiini onlar billiyor zaten dediğin gibi bebeğim kilosuyla falan herşeyi güzel ilerliyordu zaten süt yetememeye basladiginda hemşire mama takviyesi yap dedi ama onlar süt varken bunu yaptılar üç kilo doğan kızım bı hafta sonra 900 gram almıştı doktor emizrmeyi yavaslat çok kilo almış dedi hata ama onlar sürekli moral bozmak için varlar artık bu tür seyelre kulağım kapalı anlayacağın canımBebeğe sütünün yeterli olup olmadığına karar verecek olan merci sürekli kontrole götüreceğimiz çocuk doktorlarıdır.
Alt üst sınır var.
Onlar kilo alımı yetersiz ise söylüyor ve mama takviyesi başlatıyor zaten.
Zayıf bebek sağlıksız bebek değildir.
Onlar halt yemiş.
Her bebek doğum kilosu başlangıcına göre ele alınır.
Genetik faktörlerde düşünülmelidir.
İki kilo doğan bir bebekle, 3.5 kilo doğan bir bebeğin birinci ay kontrolün de aynı fiziksel özellikte olmasını bekleyemeyiz mesela.
O yüzden herkese tın diyoruz
Çocuklar o kadar akıllı ki.Kuzenimin oğlu vardı küçüktü annesi kardeşini emziriyordu annesine dedi ki ot yesene sen de annesi de kızdı dedi ki inekler ot yiyince sütü oluyor seninde olurcidden baktım yeşillik aşırı süt yapıyormuş
imza kaşe mühür. her şey olması gerektiği gibi olacak akışa bırakıp sakin olmak gerekKızlar burda çoğumuz geçmişimizde kötü deneyimler yaşamışız. Allah bir daha yaşatmasın. Önemli olan bebeğimizin sağlıkla dünyaya gelmesi, bizim de hem bedenen hem ruhen sağlıklı olmamız. Takmayın demek kolay biliyorum ama ne olur ya sütüm gelmezse, ya normal doğum olmazsa, ya şu olursa ya bu olursa diye düşünerek karamsarlığa kapılmayın. Her şey olacağına varıyor ve ve bazen sizin iyi olduğunu düşündüğünüz şey kötü, kötü olduğunu düşündüğünüz şey iyi oluyor.
Ben normal doğum da yaptım sezaryen de. Kötü yönden bakacaksak ikisi de hiç güzel değil ama iyi yönden bakarsak iki gün sonra her şey geçiyor.
Çocuğa giyecek de bulunur, her yerde de uyur. Yeter ki siz iyi olun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?