2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Odada kuruttum ben bir de öyle bıraktım kurudu içime sinmedi yıkadım bende
Artık havalar soğuduğu için koku yapma ihtimali daha fazla, kışın çamaşır yıkamayı o yüzden sevmiyorum kurutma makinesi yok
Kendi ütüm çok olmuyor eşimde kamuflaj giyiyor onu da kendisi ütülüyor ayakta durunca her yerim ağrıyor
çok şanslısın, benim çok ütüm çıkıyor. Çok sakarım sürekli bir şey dökerim bir de akıntı olunca iç camaşırı yetiştiremiyorum

Kizlar kordon kani ve dokusu icin doktorumun tavsiye ettigi yer ile gorustum bugun. Merak eden ya da dusunenler icin ogrendiklerimi yaziyorum

Laboratuvar ankarada. Kendi azot ureten yeni nesil tanklarda saklaniyormus. Hemotolog hekim bulunuyormus.

1) kordon kani: losemi, lenfon gibi kan hastaliklari tedavisinde kullaniliyor. 40 kilo alti icin kullanilabiliyormus. Sonra imha oneriyorlar. Kendi kani veya uyumlu vikan kardes icin kullanilabiliyor. Ama kardeslerde uyum cikmayabilir bu yuzden biz ikizlerin ikisinin de kanini saklayacagiz cift yumurta oldugu icin. 5 e bolup sakliyorlarmis kani. Ama hastaligin cinsine gore 1 bolumu 3 bolumu ya da hepsi kullanilmasi gerekebiliyormus. 5 e bolmenin amaci hepsi kullanilmazsa geri kalani saklanmaya devam edilmesi icinmis.

2) kordon dokusu: gobek kordonunu direk sakliyorlarmis. Kok hucre elde edilebiliyor. Onlarca yuzlerce defa islem ile kok hucre elde edilebilirmis. Ve doku uyumuna gerek yokmus. Yani tum kardesler, anne baba hatta buyuk anne vs tum aile icinde kullanmak icin kok hucre alinabilirmis. Kok hucre tedavisi otoimmün hastaliklarda ( tip1 diyabet, ms, vb ), kalp, migde, bagirsak vb organ yetmezligi, diz eklem ici kikirdak hasarlari, astim koah gibi kronik hastaliklarda kullanilabiliyormus. Tum aileye uygun oldugu icin ikizlerden sadece birinin kordon dokusunu saklayacagiz.

Kan + doku saklama fiyatlarini sizin icin tek bebek icin de aldim.
Ilk islemler ve 1. yil saklama ucreti tek bebek 11.000tl (ikiz icin 2 kan 1 doku 15.000tl)
1 yil bittikten sonra diger yillar icin yillik 100 euro saklama ucreti. (Ikiz icin 2 kan 1 doku 125 euro)
Sonraki yil ucretleri zam olmamasi icin euro belirlemisler. 100 euro hic degsimiyormus.
1. Yil bitince 5 yili toplu oderseniz euro uzerinden %20 indirim yapiyorlarmis.

Allah korusun Ihtiyac oldugunda tedavi yapilan hastane laboratuvar Ile iletisime geciyormus. Laboratuvar ihtiyaca gore kok hucreyi hazirlayip transferini yapiyormus. Bu asamadaki islemler ve transfer icin laboratuvar in aldigi bir ucret yok. Bazi laboratuvar kok hucre uretmiyormus, sadece dokuyu veya kani gonderiyormus galiba.

sizin akliniza gelen soru var mi? Ben yarin siparis verecegim buyuk ihtimal, oncesinde tekrar sorarim.

Siparis verince Su an bir sey odemeyecegiz, kargo ile bir canta gonderecekler. Doguma o cantayi goturecegiz ve doktora verecegiz. Dogumda doktor kan ve dokuyu cantaya yerlestirip laboratuvara ulastiracak. 10 15 gun bazi testler yapiliyormus saklanmaya uygun mu diye. Uygun bulunursa odemesini yapacagiz.

Az önce uyumuşum rüyamda biri bana hastane çantanı hazırla dedi öyle bir kalktım ki anlatamam. Yarın ilk iş yıkayıp ütülüyorum, diğer gün hoop bavula
Ben bütün gün yıkadım hala bitmedi, yarın devam. Ne zormuş bir de daha ütülemesi vs var

çok şanslısın, benim çok ütüm çıkıyor. Çok sakarım sürekli bir şey dökerim bir de akıntı olunca iç camaşırı yetiştiremiyorum
Gömlek falan giymediğim için sorun olmuyor ama gömlek giymek istersem günlük ütülüyorun

Magnezyum iki içiyor musun?
Yorma bence kendini.
Misafir filan boşver hazır yesinler en kötü.
Alacağımız önemli şeyleri aldık zaten
Hayırlı olsun canım.

Benim de aynı şekilde taş gibi sertleşiyo doktor bunların yalancı kasılma olduğunu söyledi
Ben bu cumartesi gidince nts ye girmek isteyeceğim .
Gerçekten yalancı sancımı , kabız oluyoruö yada gazım oluyor o mu ayırt etmem lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…