- 22 Haziran 2022
- 2.037
- 3.109
- 53
- 30
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #41.861
Benim babaanneminde kafası çok yerinde değildi o da kendi çıkarıyordu işte hepAyy bi amca vardı yoğun bakımda zihinsel sorunları vardı ellerini bağlıyorduk genelde sen sondanın hortumunu tut sondanın hava balonu şişken güzelce çek çıkart onu o deliktenhiç canın da mı acımadı bi de kanatmış yazık yırtılmış ya ben doğum yaklaştıkça hastane anılarım depreşiyor
hem de nasıl tetikliyor, bir kavgaya denk geldim kocamın kuzeninin düğününde acayip kasıldım kavgaya da alışkın değilim sonraki gün gün boyu kasılmam oldu. geçen cenazede aşırı üzüldüm yine ertesi gün hep kasıldı karnım. artık gitmiyorum hiçbir yere herkesten uzak duruyorum yeter kendime ve bebeğime öncelik vermem gerekiyo diyorumAğlamak ve stres gerçekten tetikliyor bugün emin oldum bende
Magnezyum iki içiyor musun?
Yorma bence kendini.
Misafir filan boşver hazır yesinler en kötü.
Alacağımız önemli şeyleri aldık zaten
Hayırlı olsun canım.
Kizlar ya ne yazıyorsunuz günlük 100 sayfa okuyom yaaavala baktım olmuyor 7 sayfa atladım gündeme yetisiyim diye vala heralde en çok konuşan gurup bizizi bazen kasim annnelerime göz atıyorum 20 günde kırk sayfa yazmışlar biz günlük 50 sayfa
Bebeklerin aneztezi almamasi icin acil durumlar disinda epidural tavsiye ediyorum demisti bana doktorumBen de hiç karışmıcam doktor nasıl yapalım derse öyle yapsın
ben ikinci el aldım 1000 tlye ama mels designde var güncel fiyatını hiç bilmiyorum bir sor istersenAy çok güzelmiş ne zaman ne kadara aldınızben niye hiç böyle görmemiştim ya
Valla ben böyle takmaya devam edersem 2 haftaya doğururum bu çocuklarıAğlamak ve stres gerçekten tetikliyor bugün emin oldum bende
Dışsallaştırmak çok önemli canım bu tarz şeylerde. Kendini yerine koymamamk empati yapmamak gerekiyor özellikle bizim bulunduğum süreçte.Özür dilerim yaben nasıl atlatıcam bu durumu inanın bilmiyorum
Ay çok güzelmiş nerde buKızlar kışa olmaz demi buModelini beğendim keşke uzun kollu olsaydı
Sen 2. Ele 1000 verdiysen sıfırını sormak istemedim şuandaben ikinci el aldım 1000 tlye ama mels designde var güncel fiyatını hiç bilmiyorum bir sor istersen
Sen 2. Ele 1000 verdiysen sıfırını sormak istemedim şuanda
Neyse kocama biraz daha kinlenip gıcık kaparsam gecenin bir yarısı kartından alabilirimvalla sorduğumda indirimli hali 2200dü, bir tane daha var beğendiğim sabahlığı görgüsüzlük olur diye almıyorum aşırı güzel modelleri var
teşekkür ederim, al kız sefan olsun boşver senden değerli miNeyse kocama biraz daha kinlenip gıcık kaparsam gecenin bir yarısı kartından alabilirimaklımda dursun. Sağlıkla giyin canım gerçekten çok beğendim bende
Uzak dur aman ben haberlere bile bakmıyorum bide onları takıp takıp ağlayamam diyorumhem de nasıl tetikliyor, bir kavgaya denk geldim kocamın kuzeninin düğününde acayip kasıldım kavgaya da alışkın değilim sonraki gün gün boyu kasılmam oldu. geçen cenazede aşırı üzüldüm yine ertesi gün hep kasıldı karnım. artık gitmiyorum hiçbir yere herkesten uzak duruyorum yeter kendime ve bebeğime öncelik vermem gerekiyo diyorum
Sen bensin ben senim İnan ki düşün düşün geril birilerine patla ağlaValla ben böyle takmaya devam edersem 2 haftaya doğururum bu çocuklarıhayır yani yeni ortaya çıkan bir gündemde değil kafaya taktığım şey ama dünden beri takıldım. düşünüp düşünüp ağlıyorum eşimi arayıp ağlıyorum adamda şaştı napacağını ama yinede eşimede gıcık kapıyorum mesela şuan evde olsa kinli kinli bakar sataşırdım
ben de öyle etkilenmemek için sosyal medyadan uzak duruyorum yoksa gazzeyle ilgili videolara dayanamamUzak dur aman ben haberlere bile bakmıyorum bide onları takıp takıp ağlayamam diyorum
Sen bensin ben senim İnan ki düşün düşün geril birilerine patla ağla
Elde değil ki
valla sorduğumda indirimli hali 2200dü, bir tane daha var beğendiğim sabahlığı görgüsüzlük olur diye almıyorum aşırı güzel modelleri var
evet dolapta bazen denk düşüyor kızlar takip edin denk gelir inşallah2790 TL ama çooook güzel ben de çok begeniyorum1000 TLye çok iyi denk gelmiş
Kizlar kordon kani ve dokusu icin doktorumun tavsiye ettigi yer ile gorustum bugun. Merak eden ya da dusunenler icin ogrendiklerimi yaziyorum
Laboratuvar ankarada. Kendi azot ureten yeni nesil tanklarda saklaniyormus. Hemotolog hekim bulunuyormus.
1) kordon kani: losemi, lenfon gibi kan hastaliklari tedavisinde kullaniliyor. 40 kilo alti icin kullanilabiliyormus. Sonra imha oneriyorlar. Kendi kani veya uyumlu vikan kardes icin kullanilabiliyor. Ama kardeslerde uyum cikmayabilir bu yuzden biz ikizlerin ikisinin de kanini saklayacagiz cift yumurta oldugu icin. 5 e bolup sakliyorlarmis kani. Ama hastaligin cinsine gore 1 bolumu 3 bolumu ya da hepsi kullanilmasi gerekebiliyormus. 5 e bolmenin amaci hepsi kullanilmazsa geri kalani saklanmaya devam edilmesi icinmis.
2) kordon dokusu: gobek kordonunu direk sakliyorlarmis. Kok hucre elde edilebiliyor. Onlarca yuzlerce defa islem ile kok hucre elde edilebilirmis. Ve doku uyumuna gerek yokmus. Yani tum kardesler, anne baba hatta buyuk anne vs tum aile icinde kullanmak icin kok hucre alinabilirmis. Kok hucre tedavisi otoimmün hastaliklarda ( tip1 diyabet, ms, vb ), kalp, migde, bagirsak vb organ yetmezligi, diz eklem ici kikirdak hasarlari, astim koah gibi kronik hastaliklarda kullanilabiliyormus. Tum aileye uygun oldugu icin ikizlerden sadece birinin kordon dokusunu saklayacagiz.
Kan + doku saklama fiyatlarini sizin icin tek bebek icin de aldim.
Ilk islemler ve 1. yil saklama ucreti tek bebek 11.000tl (ikiz icin 2 kan 1 doku 15.000tl)
1 yil bittikten sonra diger yillar icin yillik 100 euro saklama ucreti. (Ikiz icin 2 kan 1 doku 125 euro)
Sonraki yil ucretleri zam olmamasi icin euro belirlemisler. 100 euro hic degsimiyormus.
1. Yil bitince 5 yili toplu oderseniz euro uzerinden %20 indirim yapiyorlarmis.
Allah korusun Ihtiyac oldugunda tedavi yapilan hastane laboratuvar Ile iletisime geciyormus. Laboratuvar ihtiyaca gore kok hucreyi hazirlayip transferini yapiyormus. Bu asamadaki islemler ve transfer icin laboratuvar in aldigi bir ucret yok. Bazi laboratuvar kok hucre uretmiyormus, sadece dokuyu veya kani gonderiyormus galiba.
sizin akliniza gelen soru var mi? Ben yarin siparis verecegim buyuk ihtimal, oncesinde tekrar sorarim.
Siparis verince Su an bir sey odemeyecegiz, kargo ile bir canta gonderecekler. Doguma o cantayi goturecegiz ve doktora verecegiz. Dogumda doktor kan ve dokuyu cantaya yerlestirip laboratuvara ulastiracak. 10 15 gun bazi testler yapiliyormus saklanmaya uygun mu diye. Uygun bulunursa odemesini yapacagiz.
Ayyy benim patlayacağım kimsede yok ortadaUzak dur aman ben haberlere bile bakmıyorum bide onları takıp takıp ağlayamam diyorum
Sen bensin ben senim İnan ki düşün düşün geril birilerine patla ağla
Elde değil ki
Çok teşekkür ederim çok güzel açıklamışsinKizlar kordon kani ve dokusu icin doktorumun tavsiye ettigi yer ile gorustum bugun. Merak eden ya da dusunenler icin ogrendiklerimi yaziyorum
Laboratuvar ankarada. Kendi azot ureten yeni nesil tanklarda saklaniyormus. Hemotolog hekim bulunuyormus.
1) kordon kani: losemi, lenfon gibi kan hastaliklari tedavisinde kullaniliyor. 40 kilo alti icin kullanilabiliyormus. Sonra imha oneriyorlar. Kendi kani veya uyumlu vikan kardes icin kullanilabiliyor. Ama kardeslerde uyum cikmayabilir bu yuzden biz ikizlerin ikisinin de kanini saklayacagiz cift yumurta oldugu icin. 5 e bolup sakliyorlarmis kani. Ama hastaligin cinsine gore 1 bolumu 3 bolumu ya da hepsi kullanilmasi gerekebiliyormus. 5 e bolmenin amaci hepsi kullanilmazsa geri kalani saklanmaya devam edilmesi icinmis.
2) kordon dokusu: gobek kordonunu direk sakliyorlarmis. Kok hucre elde edilebiliyor. Onlarca yuzlerce defa islem ile kok hucre elde edilebilirmis. Ve doku uyumuna gerek yokmus. Yani tum kardesler, anne baba hatta buyuk anne vs tum aile icinde kullanmak icin kok hucre alinabilirmis. Kok hucre tedavisi otoimmün hastaliklarda ( tip1 diyabet, ms, vb ), kalp, migde, bagirsak vb organ yetmezligi, diz eklem ici kikirdak hasarlari, astim koah gibi kronik hastaliklarda kullanilabiliyormus. Tum aileye uygun oldugu icin ikizlerden sadece birinin kordon dokusunu saklayacagiz.
Kan + doku saklama fiyatlarini sizin icin tek bebek icin de aldim.
Ilk islemler ve 1. yil saklama ucreti tek bebek 11.000tl (ikiz icin 2 kan 1 doku 15.000tl)
1 yil bittikten sonra diger yillar icin yillik 100 euro saklama ucreti. (Ikiz icin 2 kan 1 doku 125 euro)
Sonraki yil ucretleri zam olmamasi icin euro belirlemisler. 100 euro hic degsimiyormus.
1. Yil bitince 5 yili toplu oderseniz euro uzerinden %20 indirim yapiyorlarmis.
Allah korusun Ihtiyac oldugunda tedavi yapilan hastane laboratuvar Ile iletisime geciyormus. Laboratuvar ihtiyaca gore kok hucreyi hazirlayip transferini yapiyormus. Bu asamadaki islemler ve transfer icin laboratuvar in aldigi bir ucret yok. Bazi laboratuvar kok hucre uretmiyormus, sadece dokuyu veya kani gonderiyormus galiba.
sizin akliniza gelen soru var mi? Ben yarin siparis verecegim buyuk ihtimal, oncesinde tekrar sorarim.
Siparis verince Su an bir sey odemeyecegiz, kargo ile bir canta gonderecekler. Doguma o cantayi goturecegiz ve doktora verecegiz. Dogumda doktor kan ve dokuyu cantaya yerlestirip laboratuvara ulastiracak. 10 15 gun bazi testler yapiliyormus saklanmaya uygun mu diye. Uygun bulunursa odemesini yapacagiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?