2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Kızlar iki gündür sütüm çok azaldı ve kızımın acayip iştahı arttı sürekli aç gibi. Verdigimi de içiyor. Bugun de 3.ay izlemi vardi 600gr almış.
Ve acıkınca anne anne diye soyleniyor.
Birinci ayda mamayı kesmistim. Sma almistm hic acilmamis onu açtım. Kızım begenmedi resmen ama anne sütünden sonra mamada pütürtü oluyor bende tadına bakıyorum. Kirec gibi. Kafamda çok karışık ne yapsm bilemedim. Süt artık yetmiyor mu, bir iki günlük mesele mi acaba.
Kızımda kilo almamis cok ama bebek komando gibi fiziksel aktivite yapıyoruz gün içinde ondan mi ki

dün akşam rastlantı eseri sütümü arttıran bişey buldum sukkari yaş hurma sadece 5 tane çayın yanında yemiştim gece bi uyandım emzirdiğim göğsüm bile ağırıyordu İlk defa böyle bisey oldu bi deneyin kızlar. Benim kız tabiki emmedi yine ödüm koptu mastit olacak diye meme reddi ile hala bogusuyoruz

3. Ayda kilo alımı yavaşlamaya başlıyor 500 u geçti mi iyi diyorlar ilk iki ay kaç aldı ki bende evde tartıyorum 650 almış cuma 3. Ay kontrolu ilk iki ay 800 civarı almıştı

Bugün aynı durumu yaşadım ;( emiyor 2dk sonra süt yok çığlık atıyor napcam bilemiyorum;(

Fiziksel aktivite mi

Bu ara biraz stres olmuş olabilirsin
Sütünde etkilenmiş olabilir
Süt artırıcı hurma kuruyemiş hoşaf ne biliyorsan deneyip kafanı rahatlatmaya çalış
Bende orucun ilk günü çok zorlandım sonra çok şükür tekrar artırdım eskisinden daha bereketli oldu şimdi oruç sütümü artırdı dicem nerdeyse

Bende iftarda bol hurma yiyorum bendede güzel bir artış var buara mastit yolu görünüyor
Meme reddi neden oluyor sizde bir sebebi varmı görünür de

Kızlar benim bebeğimde nezle oldu benden geçti aynı odaya bile gece yatmadım maske taktım yinede geçti dün gece burnu fokur fokur geceden itibaren dört saatte bir serum fizyolojik yapıyorum sabah dr mesaj yazdım iyi yapıyorsun dedi başka yapacak birşey yok bebek çok küçük dedi gözlemle ateşini solunum hızını falan dedi artarsa hemen gel dedi az da öksürükde başladı okadar da dikkat ettim sakınan göze çöp batar sık emziriyorum sıkıntıdan ve kendi hastalığımdan da sütüm çok azaldı odayı nemlendiriyorum siz başka ne yaptınız burda yazan arkadaşlar vardı ayak tabanına zeytinyağı sarımsak öksürüğe iyi geliyormuş onu deneyecem akşam yatarken

Meningokokları yaptıran var mı?
Biz salı gunu yaptıracağız, nasıl gecıyor? Ateş oluyor mu?
Ben de bugün yaptırdım. Yaparken çok ağladı. Huzursuz ve ateş olabilir 37.5 üstüne çıkınca yarım ölçekten az calpol verebilirsin 6 saatte bir dedi.
Kumsari canım burnunun sümüklerini sordum. Artık havalar ısınıyor, çocuklar büyüdükçe daha rahat çıkartıyor o yüzden kurumadan geliyor. Normal dedi. Bazen Kuru da olabilir nemli de olabilir sünebilirde dedi. Normalmiş. Her gün temizleyin mutlaka dedi. (Ama ben eğer kendisi çıkartabiliyorsa ya da kendim peçeteyle alabiliyorsam ucundan o gün temizlemiyorum. )
Bir arkadaşta tükürük soracaktım hatırlayamadım ismini ama onu da sordum. Tükürük üretmesi de normal dedi. Elini çok emmesi keşfetmesinden hala net göremiyorlar o yüzden ağızlarıyla oral yoldan keşfediyorlar ve bu zevkli bir şey onlar için. Bebekler o hazzı alsınlar isteriz bırak emsin dedi. Sonra ama 1 saat boyunca sürekli emiyorsa durmadan o zaman engelleyin dikkat dağıtın dedi.
İnşallah bizimkinin ateşi çıkmaz huzursuz olmaz. Erken kalktım kendimi halsiz hissediyorum.

Bizimki 2 saatte bir istiyor vermesen katila katila agliyor kendinden geciyor e nasil vermeyelim reflusu de var

Adet olmadın değil mi? Adet zamanı azalma oluyormuş sütte. Bilmeden sütü azaltan bir şey de yemiş olabilirsin. 600 gr az değil bu arada. Hiç mi içmedi sma’yı?

Aynen ya zorla 2.5 saate cikartiyorum 2 saatin 1 saati oyalaniyoruz sonra uyku aglamasi sonra 20 dk uyur uyanir vs boyle 4 aylik olacagiz cuma
Peki kaç cc içiyor 2 saatte. Benimki de 2.5 saatte başlıyor ağlamaya sürekli gezdiriyorum evin içinde konuşuyorum babası şarkı söylüyor dans ediyor falan anca öyle durduruyoruz. Katıla katıla ağlama mahvediyor napcamızı bilmiyoruz. Normal ağlasalar ne var

Kilosu 5600 bebisimin sleepy bionaturel kullanıyorum 2 numara, hala da kullanır gibi.
Çiş nasıl sığmıyor markadan mi, acaba?
Gece boyu duran bez sadece çiş yine de tasmiyor.

Bende farketmeden her ay bir kilo alıyorum. Toplam 2 kilo almışım dogumdn sonra
Bebek arabasini cikartamam da plastik kovaya sırtına minder koyup içine koyuyorum parkenin üstünde araba gibi sürüyorum cok seviyor. Gecende kovayla mutfağa koydum mutfağı topladm, orası değişik geldi güle oynaya durdu

3. Ayda kilo alımı yavaşlamaya başlıyor 500 u geçti mi iyi diyorlar ilk iki ay kaç aldı ki bende evde tartıyorum 650 almış cuma 3. Ay kontrolu ilk iki ay 800 civarı almıştı
2850 doğdu. Her ay 1 kilo alıyordu. Bu ay 600 dedi. 49cm doğmuştu, 59cm olmuş. Gelişimi güzel dedi Persentil tablosu sınırları icindeymis.

Sizin bebislerin boyu kaç arttı sahi?

Bizimki 2 saatte bir istiyor vermesen katila katila agliyor kendinden geciyor e nasil vermeyelim reflusu de var

Benimde enn baştan beri 2 saatte bir istiyor. Memede süt üretmeye vakit kalmıyor resmen

Adet olmadın değil mi? Adet zamanı azalma oluyormuş sütte. Bilmeden sütü azaltan bir şey de yemiş olabilirsin. 600 gr az değil bu arada. Hiç mi içmedi sma’yı?
Olmadım ama hiç belirti yok ben anlardım normalde. Sütü azaltan yicekte mi oluyor ilk defa duydum.
Smadan değil bu 4.mama, son mamayı da içmedi aç durdu, mamayı öyle kestim. Hic yaramıyor mama biraz içti onu da kustu.
Bir biberonda süt sağdım bir ondan bir ondan verdim mama olanı alınca bile yüzünü buruyor.

Nerede bulunuyor canım

Kumsari dereotu azaltıyor diye biliyorum, bi de şalgam sanki ama uyduruyor da olabilirim.

76’ya inmiştim. Nerdeyse 79 oldum tekrar. Hayatım boyunca hiç zayıf olamıycam ben iştahım fazla. Hastayken kusarken bile sonra ne yesem diye düşünürüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…