- 25 Mart 2017
- 7.178
- 12.648
- 248
Maşallah canım hayırlı olsun Allah kabul etsin dualarında bize de yer vermeyi unutmaYaa evet oyle oldu biraz ya
Aslinda biraz yogun geciyo gunlerim
Biz suan ev alma asamasindayiz, ev alma uzun bi surec burda 6 aya kadar surebiliyo sanirim dogumdan 1 2 hafta sonra tasinma surecine giricem
Evi yavastan toparlamaya basliyorum son ana kalsin istemiyorum
Onla ugrasiyorum iste ayriyetten hamilelikde hatim icin baslamistim onunla biraz yogunum e coluk cocuk derken yogun geciyo iste gunler
Bugunumuzede sukurler olsun
Her daim canim rabbim butun hamilelere hayirli kolay dogum nasip etsinMaşallah canım hayırlı olsun Allah kabul etsin dualarında bize de yer vermeyi unutma
Evet o önemli bir konu haklısınEtlikte işte canım özel evime yakın arada orayada gidiyorum ama yenidogan ünitesi yok o yüzden doğum orada olamayacak
Çok takılmıyorum şu an bu doktorun dediğine kendi doktorumun dediğini baz alacağım ama insanın haliyle aklına takılıyorHııııc takılma boşver ultrason ölçümleri bunlar ultrason ıyı olabılır olmayabılır poz ıyı olabılır olmayabılır bunların hepsı etken , ben gecen oğlum doğmadan oncekı son kontrolün usg sını buldum 37+1 , karın çevresi 34+2 çıkmış 4-5 gun sonra dogru 2980 gram gayette normal haftasına göre 39 da doğsa 3100-3200 doğardı
İşin ilginci herseferınde gerı küçük cıkıyordu cıhaz da ıyıydı ama doktorum hıc endişelenecek bısey demedı bana o zaman ozel takıplıydım onemlı olan hergeldıgınde büyüyor olması dıyordu mınyon bebek dıyordu
Aynen bende öyle düşünüyorum sağlıklı doğsun daHoş buldum kuzum
Valla saldım zaten kayınpederim geldi onlar hallediyorlar ben oturduğum yerden çekmece içlerine bakıyorum sadece
Ay bende de kuzen çok birine diyeyim de kötü kadın Müzeyyen olsun hemen
İsteyen de laf etsin ya bizim şu yenidoğan bebeği öpme ve kırk çıkmadan bebek görmeye gelme adetlerimiz bitse artık keşke
Bebekle en çok başbaşa kalmamız gereken zaman Allah nasip ederse ben sürekli ten tene temas yapmak istiyorum üst tarafımda kıyafet olmadan direk tenime yatırmak istiyorum gün içinde kokumu arayacak çünkü sürekli ama gelen giden yüzünden o değerli zamanlar misafir ağırlamakla geçiyor
Baştan söyleyelim diyorum gelmek isteyenler 40 gün sonra gelin mümkünse diye
Kuzum cihazların ölçütlerine çok takılma bence fazla ya da eksik çıkarabiliyorlar ölçüyü bir de artık son üç ayda ne zaman ne olacak belli olmuyor benim de oğlum biraz koca kafalıanasına çekmemiş babasına çekmiş sanırım kafası benim kafam kuş kadar çünkü
Doktor kafamız azıcık büyük ama normal anormal bir durumu yok dedi ben de taktım önce biraz sonra kuzenim dedi ki hiç şimdi takılma 3 hafta sonra gidersin bambaşka bir şey çıkar geriden gelir yakalar önden gelir geriye düşer artık çok hızlı gelişimi değişeceği döneme geldin dedi
Ultrason ölçütlerine hiç takılmıyorum ben doktor bariz bir sorun var demediği sürece
Evet ya onu ben de çok duyuyorum 34 haftalık doğan hiç küvöze girmeyen bebekler var maşallahAynen bende öyle düşünüyorum sağlıklı doğsun da
Arkadaşımın bebeği 38+2de 3400 gr doğdu ama solunum ihtiyacı 18 gün yoğun bakımda yattı, eşimin kuzeni doğum yaptı yeni 2650 doğdu gayet sağlıklı evde şu an. O yüzden gelişimi iyi olsun da kilo boy çok takılmamaya çalışıyorum sadece muayeneden çıkınca insan bir tökezleyip sonra topluyorum
Devlette ne cihazlara güveniyorum ve ne ölçüm yapan doktorlara güveniyorum en son acile gittiğimde bebegimi haftasından büyük ölçüler ve bana şeker testi yaptırıp yaptırmadım sordular o kadar emindim ki yanlış ölçdiklerinden daha sonra özele kendi doktoruma geçtim haftası ile uyumlu çıktı hatta benim bebeğim 1-2 günde geri çıkıyor en başından beri ki senin böyle bir sorun yok yani ben seni sonuçlarının yanlış olduğunu düşünüyorum bu ölçümdeKızlar selam bende bugün devlet hastanesine ara kontrole gittim kendi doktoruma da cumartesi gideceğim inşallah
Yani çıkınca bir bocaladım açıkçası şöyle ki ben bugün 30+5teyim doktor usgde 29+5 ölçtü.
Bebeğin gelişimi geriden geliyor biz gelişimde karın çevresine bakarız karın çevresi ölçümüne göre iki hafta geriden geliyor 28+4, baş çevresi ölçümü de büyük 31+2 görünüyor dedi.Kilosu 1350gr boyu iyi dedi onu söylemedi ama kiloya göre baz almıyorum karın çevresini baz aldığım için minyon kalmış sana çektiyse genetik minyon olabilir, takipli olduğun doktora ne zaman gideceksin dedi cumartesi dedim söylediklerimi söyle ona göre kontrol sıklığını artırabilir dedi.
Rahimde bu haftalarda düzensiz kasılmalar normal olabilir rahim ağzı uzunluğu da iyi nst gerek yok şu an dedi.
Sıvısını 12 ölçtüm normal şu an için dedi.
Bir de bebeğimin kafası aşağıda şu an sağ kaburgamda poposunu dayamış ondan ağrı oluyor sanırım
Hayır anlamıyorum her gün bebeğe yarayacak gıdaları da yemeye çalışıyorum ama genetik demek ki ben cılızım biraz eşim normal ama bana çekerse minyon olabilir bilemedim
Bir de devletteki usg cihazına güvenmiyorum bir kaç ay önce arkadaşımın tanıdığına 36.hafta kontrolünde 1 haftada çocuk kilo almamış kilosu 1800 gr kalmış diye hemen merkeze yönlendirmiş , merkezde bebekte kilodan kaynaklı değil ama başka bir konuda sıkıntı olmuş acil sezeryana almışlar bebek 3 kg doğmuş yani aşırı bir fark var o yüzden cihaza da pek güvenmiyorum
Canım sen zaten sipariş vermedin mi ben 350 TL'ye tulum Şapka eldiven takımı aldım bir de yastık aldım yastık 280 TLeydiFıyatı ne askım bakayım bende bı onuda belırleyeyım
Amin hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım buralarda güzel şeyler paylaşalım hayırlı ömürleri olsun bebişlerinHer daim canim rabbim butun hamilelere hayirli kolay dogum nasip etsin
Saglikla kucagimiza alalim saglikla cikalim insallah
10 günü gecmedıgı surece hayır ıkı haftada bır verırsın yanıKızlar bir şey soracağım.
Özel hastanelerde muayene sıklığı haftada bir olduğunda, her hafta için ayrı ücret alınıyor mu ?.
10 hayatım 15 degıl15 gün kontrol muayenesi her hastanede ücretsiz diye biliyorum canım ben..
Kız çikolatayı dıyorumCanım sen zaten sipariş vermedin mi ben 350 TL'ye tulum Şapka eldiven takımı aldım bir de yastık aldım yastık 280 TLeydi
15 diye kalmış demek ki aklımda10 hayatım 15 degıl
Hakiki satan markalar var dimes mesela hakiki sıkma nar suyu satiyor anldm disim icin suan agrim yok cok sukur Bir baktir migrosta genelde oluyor varsa sanada zahmet olmaz hemPazartesi çalışabilir raporu için gideceğim ya gidince sorcam. Neden 3 hafta söylesin bakalım.
Ya ama cidden siz söyleyince iyice kafama dank etti. Sorunsuz olsa bile 2 hafta artık. Ki ben bi tehlike atlattım suyum azalmaya başlamış neyin rahatlığı bu acababen de beklemem giderim banane
Ay canım katı meyve sıkacağım varsa onla yap ama benim yok. Ben bi rondodan püre haline getiririm. Sonra tülbentten suyunu sıkarım. Olmazsa artık bi katı meyve sıkacağı alırım diyorumhaftada 3 kez yarımmbardak dedi. Ama benim şeker sınırda diye . Yoksa 1 bardak içebilirsin
Yaaa sıcaklardan mı diyorsun. Benim de aklıma şeker geldi olabilir mi bilmiyorumhavuç suyu için önerin ya da bilgin var mı canım nasıl hazırlayayım D dra21 de soruyor
Amin inşallah canımEvet ya onu ben de çok duyuyorum 34 haftalık doğan hiç küvöze girmeyen bebekler var maşallah
39 40 da doğup solunum sıkıntısı yaşayan da duydum ama neye göre değişiyor bilmiyorum ama kiloya haftaya bakmıyor cidden bazı şeyler bebeğin içerideki gelişimini ultrason bir yere takip edip gösterebiliyor bir yerden sonrası muamma
Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebeğimiz yanımızda evimize dönmeyi nasip etsin hepimize hep dua ediyorum
Bende öyle düşünüyorum bu zamana kadar hep haftası ile uyumlu çıkmıştıDevlette ne cihazlara güveniyorum ve ne ölçüm yapan doktorlara güveniyorum en son acile gittiğimde bebegimi haftasından büyük ölçüler ve bana şeker testi yaptırıp yaptırmadım sordular o kadar emindim ki yanlış ölçdiklerinden daha sonra özele kendi doktoruma geçtim haftası ile uyumlu çıktı hatta benim bebeğim 1-2 günde geri çıkıyor en başından beri ki senin böyle bir sorun yok yani ben seni sonuçlarının yanlış olduğunu düşünüyorum bu ölçümde
Benımde bı hafta kadar öndeydi sımdı uyumlu cıkıyor bende meraktan sırf ozellıkle bakıyorum ertugrulda 25 li haftalardan sonra 1 hafta 1 bucuk hafta gerı cıkmaya baslamıstıBende öyle düşünüyorum bu zamana kadar hep haftası ile uyumlu çıkmıştıo yüzden kendi doktorum ne diyecek bakalım
Kızlar gerekli şeyleri yazmışlar ben öneride bulunacağımKızlar selam bende bugün devlet hastanesine ara kontrole gittim kendi doktoruma da cumartesi gideceğim inşallah
Yani çıkınca bir bocaladım açıkçası şöyle ki ben bugün 30+5teyim doktor usgde 29+5 ölçtü.
Bebeğin gelişimi geriden geliyor biz gelişimde karın çevresine bakarız karın çevresi ölçümüne göre iki hafta geriden geliyor 28+4, baş çevresi ölçümü de büyük 31+2 görünüyor dedi.Kilosu 1350gr boyu iyi dedi onu söylemedi ama kiloya göre baz almıyorum karın çevresini baz aldığım için minyon kalmış sana çektiyse genetik minyon olabilir, takipli olduğun doktora ne zaman gideceksin dedi cumartesi dedim söylediklerimi söyle ona göre kontrol sıklığını artırabilir dedi.
Rahimde bu haftalarda düzensiz kasılmalar normal olabilir rahim ağzı uzunluğu da iyi nst gerek yok şu an dedi.
Sıvısını 12 ölçtüm normal şu an için dedi.
Bir de bebeğimin kafası aşağıda şu an sağ kaburgamda poposunu dayamış ondan ağrı oluyor sanırım
Hayır anlamıyorum her gün bebeğe yarayacak gıdaları da yemeye çalışıyorum ama genetik demek ki ben cılızım biraz eşim normal ama bana çekerse minyon olabilir bilemedim
Bir de devletteki usg cihazına güvenmiyorum bir kaç ay önce arkadaşımın tanıdığına 36.hafta kontrolünde 1 haftada çocuk kilo almamış kilosu 1800 gr kalmış diye hemen merkeze yönlendirmiş , merkezde bebekte kilodan kaynaklı değil ama başka bir konuda sıkıntı olmuş acil sezeryana almışlar bebek 3 kg doğmuş yani aşırı bir fark var o yüzden cihaza da pek güvenmiyorum
Anaaaa kız otur oturduğun yerde tatil de nerden çıktı bak şimdi bir de seni mi merak edeceğiz oralardaBende kesemıyorum artık en sonkını zor kestımyarın bıde ufak bı tatıle çıkıyoruz paytak panda tatılde
Ay canım instagramda eyl.desing diye bi sayfa var onun tasarımları hoşuma gidiyor onlardan alabilirim benYa ben hediyelik bulamadim iste bise
Aklima bi fikir gelmiyo ne siparis versem diye dusunup duruyorum
Evet canım Migros’u önerenler oldu bakacağım oraya büyük bi Migros’a gitsem daha iyi olurHakiki satan markalar var dimes mesela hakiki sıkma nar suyu satiyor anldm disim icin suan agrim yok cok sukur Bir baktir migrosta genelde oluyor varsa sanada zahmet olmaz hem
Aynen Allah korusun. Bu virüs yine patlayacak gibi ya Rabbim esirgesinBugün biraz gec kalktim hic hareket hissetmedim ödum koptu kahvalti hasirladm daldm tatliya ama tatlida bana dokunuyor bir saat sonra hareket etti ama benim basim terelelli oldu bir dogsalarda en azindan gozukuzun önunde olsalar ya yarin sıra almaya calisicam doktora cok yogun randevu acmiyor haliba bende gidip sıra bekleyemiyorum kizla hastanede kosturamam pesinde olmazsa birine sıra aldiririm sabah erken sonra giderimheryer salgın kayniyor dikkat edin kizlar aman diuim maskesiz gitmeyin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?