2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
O alışma süreci bile çooook eğlenceli olacak bak gör tertemiz mis gibi iki ışık topağı olacak evde daha da sırtınız yere gelmez
Bizim hocamız hep derdi işte bebek kısmetiyle gelir diye niye derler çünkü bebek saf temiz bir enerji kaynağı bolluğu şansı bereketi çekmeye çok müsaitler bu yüzden bir de aynısı hayvanlarda var evde hem hayvanı hem bebesi olanlar büyük potansiyel içinde yaşıyor derdi

Canim asagi yukari seninle ayniyiz benim dogum 14 ekim normalde ama bugun doktorum bebek 2 hafta onde gidiyor kilolu bir bebek olacak dedi. Seker yuklemesi bende yaptirmadim aclik tokluk yapildi iyi cikti. Bebek 4kiloyu gecerse dogumda komplikasyon olur sezeryan bile olabilir dedi (bile diyorum cunku burda sezeryan 10 dogumun belki 2si sezaryen oluyor cok nadir)
Bu gidisle 4kilo olacak ama 4,5 olursa dusunuluyomus

MaşAllah ne kadar tombik

Hayırlı olsun canım inşallah en kısa zamanda çıkar ve kucağınıza alırsınız

Bak meyve sekeri bebege kilo aldiriyor meyveyi azalt bence ben kizimda cok muz falan yerdim yumurta hep onden gitti tontis dogdu doktorun dedigi gibi sevze agirlik beslen bakalım bir hafta fark edecekmi ekmek falan tuketme bend eiki haftadır ayni kilodayim bakalim bebeis ne durumda rahatta durmuyor ki icerde acikinca hic sesi çıkmıyor ama korkudan hemen birsey yiyorum başlıyor harekete

Geçmiyor seni üzmek istemem ama masaj falan yaptir esine yagla güzel kan akisini hizlandir sıcak soguk su tut gevsesin siyatik bu doguma kadar devam edebilir fazla yorma kendini masaj la dus iyi helebilir mahnezyum falan aliyorsan sebebi rahimsek baskidan sinirlere olan etkisidir egilip kalkarken dikkat et kalici hasar verme kendine bir ara banada oldu masaj ve dus iyi geldi dene bi bakalım belki şifa olur sanada

4 ü normal dogurursun baska sorunun olmazsa kizim erken olmasaydi oda 4 ü gecerdi 3,800 dogdu 38+4 te dogdu birde sen orasini dusunme bebek gelisimini tamamlarsa erken dogabilir onada endise etme biraz yuruyus yap ben kizimda cok yururdum ona ragmen oyle oldu simdi yuruyemiyorum pek sıcaktan

Eşim masaj yapıyor ama çok acıyor dayanamıyorum. Magnezyum sadece 1 kere kullandım geçen gün bacağıma sabah kramp girmişti yatarken ani harektten dolayı. Gittikçe daha çoğalıyor ağrı yürümek bile çok zorlaştı.

Bu oyuncak kavgasını bizzat bir arkadaşımda yaşadık. İnanılmaz tatlı ve uysal bir köpekleri vardı ve birde bebiş geldi eve bebek büyürken birazcık zorlandı kıskandı onu diğer olan ama sonra tam köpek alıştı derken bebek başladı köpeğin oyuncaklarını alıp kaçmaya oynamaya şuan resmen çocuğu ikna edemiyorlar köpeği rahat bırakmaya köpek daha kolay alıştı abilik yapıyor aşırı güzeller

Yürüyemeyenlere tavsiye olarak kızlar doktorunuza danışın merdiven inip çıkmak-pilates topu üstünde yapılan hareketler ve yüzmek doğumu kolaylaştırıyor deniyor. Merdivenli evdeyim ben son 2 Aydır kilo almam aşırı yavaşladı. İlk 3 ay pek yataktan kalkamamıştım o sıralar aldım ister istemez şişti vücudum. Bu yaz aşırı sıcak sabah erken yürüyüş yapsam diyorum bazen dışarıda egzersiz çok zor geliyor sırf onun için giyinip soyunmak hazırlanıp evden çıkmak bile mesele

Evde hunileri takıp gezeceğim gibi geliyor ama ikisinin de varlığı dünyaya bedel
İkisi de melek melek var mı ötesi canlarım benim

Her sürecini severek kabul ediyorum yeter ki iyi olsunlar da Büyüdüğünde en yakın arkadaşı olacak biliyorum

İlk trimesterda resmen kalçam tutuyordu bir ara adım atamıyordum doktorum siyatik ağrısı olduğunu, 3. Trimesterda ağırlaşırsa fizik tedavi önerebileceğini söylemişti merak etme doğumdan sonra kendiliğinden düzelir dedi canım. Fizik deneyebilirsin aslında

Ben senin yerinde olsam bir doktora danışıp , magnezyuma başlardım. Multivitaminlerin içinde biraz oluyor ama yetersiz geliyor. Hemen hemen her gebe kadına ayrıyetten magnezyum veriliyor. Sana verilmedi mi hiç ? Hem kasılmalar için de magnezyum etkili.

Canım magnezyumunu aldın mı bugün bol sıvı tüket sol yanına yat benimde dün çok oldu uyuyakaldım sonra sana evde kullanman için ilaç vermişler miydi
Canım her gün 1 tane magnezyum alıyorum. İşe de yarıyor cidden ama bu kasılmalar galiba artık böyle ara ara olacak evde kullanmam için ilaç vermediler. Aynı ilaçlarıma devam ediyorum.
Benimde bebis tekmeden ziyade sertlesiyor yani buyudugu icin mi boyle yapiyor anlamadim
Yok canım bu kasılma, tekme gibi değil. Büyümesen ziyade doğuma hazırlanma kasılması imiş
Oyyy maşallah diyetle toparlarsın inşallah canım. Şekerin yükseliyor mu?
Canım magnezyum hergün mutlaka almalısın o ağrılarına iyi gelir.

Kızlar son gittiğim şu perinatalog vardı ya prof o kramplar konusunda şöyle bir bilgi verdi uzun uzun anlattı ama ben uzman olmadığımdan sadece anladığımı söyleyeceğim belki yardımı olur. Gün içerisinde ne kadar süt ve yoğurt tüketip vücuduna katarsan kat bebeklerde gece ve gündüz ayrımı olmadığı için tüm gün vücut gelişimi devam edecek ve vitaminlere minerallere ihtiyacı olup senden çekecek dedi. Gece sen uykudayken çok uzun süre aç kaldığı için bağırsakta kalan vitamin ve minareleri tüketecek dedi ve eğer süt yoğurt peynir ihtiyacını karşılayamazsa bağırsaktan sonra kemiklerden çekmeye başlar bunu diş veya bacak gibi güçlü olan bölgeniz neresiyse vücut oradan temin eder. Eğer ağrın kasılman krampların varsa gece uykuda gün içinde ne kadar tüketirsen tüket gün sonunda da tam uyumadan önce son besinin koca bir bardak süt olsun hatta lavaboya falan kalktığında da tekrar iç bence dedi. Magnezyum ağrıyı engellemez geciktirir önemli olan gece senin vücudunda rahat rahat bebeğin vitamin ve minerallere ulaşmaya devam etmesi dedi. Bende 4 gündür gece süt ve yoğurt çok işe yaradı

Buarada her gece yatmadan büyük bardak sütün ağrılara kasılmalara iyi geldiğini söyleyen bu doktor gece sütü ve magnezyuma rağmen devam ettiyse kasılmalar uzun süre ayaklara kalmıyorsa anne o zaman ağrı eşiği gibi kasılma eşiğinizle alakalı bir durum var demektir burada o zaman tekrar konuşmak gerekir dedi bilmiyorum orda ne demek istedi onu sormadım.

Gerginbiri35 ay ilginç bir şey söylemiş doktor. Açıkcası ben süt içmiyorum rahatsız oluyorum. Gün içerisinde kefir +yoğurt tüketmeye çalışıyorum o da düzenli değil yani. Deneyelim canım ya madem öyle gece içerim kefiri sabah da deli gibi aç uyanmam belki ben ikna oldum bu arada benim ağrı eşiğim aslında öyle çok düşük değildir.

29+5 te 1438 grm çıktı benımkı oyle kılolu degıl ama 4 degılde 3800 fln olur belkı ekmek yapabılır bıde gece yıyorsan kuzum

Kız yerım onu ben yaaa abla kardeş kutlarlar artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…