Magnezyuma gebeliğin başından beri devam ettiriyor doktorum. Dün duş aldım biraz kremle masaj yapayım karnıma dedim, masajdan sonra böyle daha da gerildi sanki bebiş kolunu bacağını tam açarak gerdiriyor, tam öyle bir his :/ bugün 2 defa oldu sadece, yine olursa bir doktora gideyim en iyisi haklısınız. Teşekkür ederimEvet öyle aslında ama normalin çok dışında olan kasilmalara bir bakmak lazım nst ile hepimiz yaşıyoruz su an bu sertlesmeleri ama ek bel kaşık agrisi olunca önlem amaçlı bir doktora gitmekte fayda var. Eger normalse magnezyum parol ılık duş alıp dinlenmek iyi geliyor
Seninki nasıl geçti peki benim kalçamda sadece bir yerde var bastikca canım aciyorİlk trimesterda resmen kalçam tutuyordu bir ara adım atamıyordum doktorum siyatik ağrısı olduğunu, 3. Trimesterda ağırlaşırsa fizik tedavi önerebileceğini söylemişti merak etme doğumdan sonra kendiliğinden düzelir dedi canım. Fizik deneyebilirsin aslında
Benim bacaklarım çok nadir kasılıyor. Birden kalçamda ağrı başladı yürüdükçe o nokta çok ağrıyor. Peki süt farkediyor mu nasıl olduğuKızlar son gittiğim şu perinatalog vardı ya prof o kramplar konusunda şöyle bir bilgi verdi uzun uzun anlattı ama ben uzman olmadığımdan sadece anladığımı söyleyeceğim belki yardımı olur. Gün içerisinde ne kadar süt ve yoğurt tüketip vücuduna katarsan kat bebeklerde gece ve gündüz ayrımı olmadığı için tüm gün vücut gelişimi devam edecek ve vitaminlere minerallere ihtiyacı olup senden çekecek dedi. Gece sen uykudayken çok uzun süre aç kaldığı için bağırsakta kalan vitamin ve minareleri tüketecek dedi ve eğer süt yoğurt peynir ihtiyacını karşılayamazsa bağırsaktan sonra kemiklerden çekmeye başlar bunu diş veya bacak gibi güçlü olan bölgeniz neresiyse vücut oradan temin eder. Eğer ağrın kasılman krampların varsa gece uykuda gün içinde ne kadar tüketirsen tüket gün sonunda da tam uyumadan önce son besinin koca bir bardak süt olsun hatta lavaboya falan kalktığında da tekrar iç bence dedi. Magnezyum ağrıyı engellemez geciktirir önemli olan gece senin vücudunda rahat rahat bebeğin vitamin ve minerallere ulaşmaya devam etmesi dedi. Bende 4 gündür gece süt ve yoğurt çok işe yaradı
Benim bi ara olurdu aaa bak bak poposunu çıkarttı falan diyordum gülüyorduk hatta eşimle. Ağrım olmuyordu çünkü. Ama şimdi o tepeler ağrı yapıyor yani kasıyor baya. Geçen haftaya kadar hiç bir riskim yoktu birden bire acillik etti beni ve riske girdimAynısını yaşıyorum son bir kaç haftadır tümsek tepe gibi oluyor sertleşiyor biraz kalıyor sonra geçiyor sonra bir daha ama düzenli değil yani süre olarak aralığı bir de bazen sağ üstte bazen ortada üstte duruyor bende hep yorgun olunca oluyor diye düşünmüştüm ama sabahları felan da olmaya başladı yarın doktora söylerim artık
Senin de @dra21 de gebeliği riskliydi yaşadığınız şeyleri artık net ayırt ediyorsunuz ben çok sıkıntı yaşamıyorum diye anlayamıyorum ama son düzlüğe girdik dikkat etmem lazım
Benimki de makattı dönmüş şimdi baş aşağıPlasenta aşağı yerleşimli en son rahim ağzına 3-3,5 cm uzaklıkta ölçtü doktor normal doğum için 5 cm olmalı en az dedi bakacağız dedi zaten bebişte makat gelişti. Benim ilk hedefim 32 sonra 34 sonra 36 inşAllah
Ay ne kadar doğru bir tespit aynen böyleyim1. Tremister ; Çocukluk dönemi , heyecanla ,neşeyle geçti
2. Tremister ; Gençlik dönemi , Biseyler öğrenme, geliştirme derken çabuk geçti
3. Tremister ; Yaşlılık dönemi , ağrı sızı içinde, hergun bı tarafimiz ağrıyor , Uyku uyuyamıyoruz, Daha çok ilaç kullanıyoruz .
Bir ömrü dokuz ayda yaşıyoruz sanki
Canım çok şükür iyiyim, ara aara kasılmalıyım. Genel anlamda yatıyorum bugün. Ya şu son 10 gündür birden bi ter boşalıyor. Boncuk boncuk oluyorum. Hava sıcak evet ama serin klimalı ortamda da oluyor
Ay benimkini suda eritme olarak verdi magnezyumu benim midemi çok bulandiriyor öyle şeyler zorla içtim bugünCanım her gün 1 tane magnezyum alıyorum. İşe de yarıyor cidden ama bu kasılmalar galiba artık böyle ara ara olacakevde kullanmam için ilaç vermediler. Aynı ilaçlarıma devam ediyorum.
Yok canım bu kasılma, tekme gibi değil. Büyümesen ziyade doğuma hazırlanma kasılması imiş
Oyyy maşallahdiyetle toparlarsın inşallah canım. Şekerin yükseliyor mu?
Canım magnezyum hergün mutlaka almalısın o ağrılarına iyi gelir.
Ben devlete gidiyorum ya orada hiç umursamıyor doktorlar. Çarşamba bacağım gerinirken kasildi bende doktora söyledim aldım bundan sonra kullancagim bakalım farkedecek mı.Ben senin yerinde olsam bir doktora danışıp , magnezyuma başlardım. Multivitaminlerin içinde biraz oluyor ama yetersiz geliyor. Hemen hemen her gebe kadına ayrıyetten magnezyum veriliyor. Sana verilmedi mi hiç ?Hem kasılmalar için de magnezyum etkili.
O sertleşmeleri günde bir kaç defa ve kısa süreli olması normal diyorlar. Yarım saat sürmesiSelam herkese, dün akşam üstünden beri karnım inanılmaz sertleşiyor, geriliyor. Yarım saat sürüyor biraz yumuşuyor, sonra yeniden... Bütün gece de uyuyamadım :/ sancı gibi bir şey hissetmiyorum, belim ağrıyor sadece artı olarak. Sanırım braxton hicks kasılmaları denilen böyle oluyor değil mi? 30. haftama girdim, zamanı normal sanırım...
Tam olarak geçti sayılmaz çok ayakta kalırsam yine o nokta tutuyor resmen dinleniyorum ve tek tarafa ağırlık vererek uyumuyorum bacağımın altına yastık alıyorum magnezyum kullanıyorum çok ağrıyorsa parol da aldım öyle idare ediyorum kuzumSeninki nasıl geçti peki benim kalçamda sadece bir yerde var bastikca canım aciyor
Gerçekten ilk kez duyuyorumİlk kez mi duyuyorsunuz bebekler için olan listeyi çok ilginc
Ben devlete gidiyorum ya orada hiç umursamıyor doktorlar. Çarşamba bacağım gerinirken kasildi bende doktora söyledim aldım bundan sonra kullancagim bakalım farkedecek mı.
Yarım saat sürmesi uzun mu?O sertleşmeleri günde bir kaç defa ve kısa süreli olması normal diyorlar. Yarım saat sürmesibel ağrısı da aslında bi doktora gözüksen iyi olur sanki.
Bilmiyorum ki canım yanlış yönlendirmek istemem. Yarım saat sürmedi benim hiç. Benim karnımın sertleşiyor 20-30 saniye falan sürüyor. 5 dk sonra bazen 10 dk sonra bazen yarımsaat sonra gün içinde böyle sürekli tekrarlıyor. Bir gün acile gittim ondada peş peşe sık sık olmuştu. Kusmam falan olmuştu. Düzensiz kasılmam çıkmıştı nst de.Yarım saat sürmesi uzun mu?Of umarım sıkıntı yoktur. Bugün sadece 2 kez oldu, şu an iyiyim. Tekrarlarsa gideyim acile en iyisi :/
Bakayım ikisine de ama türkmedical fp gibi sanki onu alabilirim yarın doktora söyleyeyim de
Ay çok geçmiş olsun, umarım tekrarlamazBilmiyorum ki canım yanlış yönlendirmek istemem. Yarım saat sürmedi benim hiç. Benim karnımın sertleşiyor 20-30 saniye falan sürüyor. 5 dk sonra bazen 10 dk sonra bazen yarımsaat sonra gün içinde böyle sürekli tekrarlıyor. Bir gün acile gittim ondada peş peşe sık sık olmuştu. Kusmam falan olmuştu. Düzensiz kasılmam çıkmıştı nst de.
Dediğin gibi canım bugün evde çok çok az iş yaptım hemen sertleşti hemen geçmedi arkasına bi bel ağrısı uzanıyorum şimdiBenim bi ara olurdu aaa bak bak poposunu çıkarttı falan diyordum gülüyorduk hatta eşimle. Ağrım olmuyordu çünkü. Ama şimdi o tepeler ağrı yapıyor yani kasıyor baya. Geçen haftaya kadar hiç bir riskim yoktu birden bire acillik etti beni ve riske girdimbuna şükür deyip dua ediyorum şimdi durabildiği kadar dursun diye Sen de anladığım kadarıyla yavaştan başlıyorsun canım dikkat et dinlen yorulma ile cidden alakalı.
Benimki de makattı dönmüş şimdi baş aşağıben 32deyim şu an. Aynen ilk 34 sonra 36 hedefim. Bence göreceğiz yaa 34ü göreceğiz de devamına bir şey diyemiyorum
Ay ne kadar doğru bir tespit aynen böyleyim
Canım çok şükür iyiyim, ara aara kasılmalıyım. Genel anlamda yatıyorum bugün. Ya şu son 10 gündür birden bi ter boşalıyor. Boncuk boncuk oluyorum. Hava sıcak evet ama serin klimalı ortamda da oluyorhele geceleri yastığım su oluyor havlu koyuyorum. İnşallah ciddi bir durum değildir
Hayir canim sezeryan olur diye korkuyorum yada kilosundan dolayi zor dogum olur diyeNormal doğum için mi korkuyorsun ben de şu an kilo alsın diye her şeyi yapıyorum ben de çok ekmek yiyorum ama mesela böyle etki yapmadı demek
Benim doktorum belcikali kendisi cok zayifAnladım canım oralarda daha hassaslar sanırımbenim doktor sadece bol bol su iç diyor başka şuna buna dikkat et demedi hiç
Ben 1,5 anca iciyorum 2 ye cikartiyorum bugunden itibaren azmi iciyorumki ya2 buçuk anca içiyorum. Gündüz çalışırken çok unutuyorum yanımda şişe var ama gözüm görmüyor bile. Biraz daha arttırabilsem iyi olcak ama ödemim falan yok bayadır yetiyor herhalde
Yarım saat sürmesi uzun mu?Of umarım sıkıntı yoktur. Bugün sadece 2 kez oldu, şu an iyiyim. Tekrarlarsa gideyim acile en iyisi :/
Tamam canım teşekkürlerAkşam kullanmak daha mantıklı canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?