Sanırım öyle yapıyor çünkü kendim bizzat istedim demir takvıyesını o da hgb iyi gerek yok dedi 2 ay kadar önceHgb hct değerlerine mi bakıyor doktorunuz sadece ben hala kullanmıyorum demir
Evet ya keşke bu konularda biraz daha farklı baksalar ama işte biraz denk geldiğin doktora da bağlı ama bak benim Hollanda’daki kuzenlerimden biri baya araştıran bir tip mesela doktorunun verdiği vitamini beğenmiyordu kendi araştırıp daha iyisini bulup bunları kullanmak istiyorum diye söylüyordu doktoru da izin veriyordu hatta bir kere ona şey demiş ne kadar bilgilisin ben bile senden bir şeyler öğrendim falan demişYurt dısındaki genel problem bu bizimkiler titizlikle kontrol ederken ayda bir bile degil daha uzun istiyorlar birde takviyeleri vermek istemiyorlar ama bize yetmiyor o depolar bebis kullaniyor birince ne olacak dogumda sorunlar d vitamini kullanmak bile insani nasil etkiliyor dogumdan sonrada vitaminlere devam edicez kış ayinda dogum yapicaz malum ne guzes ne mehve sebze simdiki gibi olacak yine takviye
Haklısın Asmye gittiğimde söyledim ama gerek yok denildi bende anlam veremedim kiBenim demir baglamaya bile bakiyorlar herseyine özel doktor olmasida sart degil devlette bakiliyor cogunlukla sen kendin iste bir baksinlar sonucta vucut bunu bebise kullandiriyor biz ne edecegiz dogumdan sonra hipo kalsemi geciren oluyor kalkamiyor bu eksikliklerden dolayi iyi takip yapilmasi lazm bana kalirsa
Aynen bendede böyle olduSanırım öyle yapıyor çünkü kendim bizzat istedim demir takvıyesını o da hgb iyi gerek yok dedi 2 ay kadar önce
Kesinlikle öyle neden yazmıyorlar asla anlamıyorum bebek yokken demir eksikliği yaşayan biri gebeyken nasıl yaşamasın e multivitamin içinde de yok Rabbim hayretsin ne diyeyimYurt dısındaki genel problem bu bizimkiler titizlikle kontrol ederken ayda bir bile degil daha uzun istiyorlar birde takviyeleri vermek istemiyorlar ama bize yetmiyor o depolar bebis kullaniyor birince ne olacak dogumda sorunlar d vitamini kullanmak bile insani nasil etkiliyor dogumdan sonrada vitaminlere devam edicez kış ayinda dogum yapicaz malum ne guzes ne mehve sebze simdiki gibi olacak yine takviye
Ne güzel ya işte gerçekten iyi doktora denk gelmek şans. Evet sizin orası daha iyiymiş valla yine bir nebze sağlık sistemi gerçekten önemli yaEvet canim Almanya ve Hollanda icin oyle diyolar
Tamam Belcikada cok ilerde demiyorum ama bizimde aile hekimimiz var kucuk seyler icin gidiyoruz iste bogaz agrisi, karin agrisi bacak agrisi falan gidiyoruz ama uzmana istedigimiz zaman gidebiliriz o konuda sıkınti yok
Acile oyle zirt pirt gidilmez ciddi bise olmali, grip icin nezle icin bogaz agrisi icin gidilmez mesela
Bide benim aile hekimim cok iyi yasli belcikali bi soruna cozum bulmadan yollamaz ondan yana sansim var sanirim simdiye kadar buyuk anlamda doktor sıkıntisi yasamadim sukurler olsun Allah doktorada dusurmesin doktorsuzda birakmasin saglik en buyuk nimet
Allah korumuş canım yaaaEsim işe gitti yeni aradim haber edicem bir sorun olursa hemen gelirim dedi şuan tekme armaya basladi biraz meyve yedim dinleneyim bakalım belki iyi gelir magnezyum da alayim kasilmadan yan düstum kolumun üzerine yan kalcam acidi biraz bilegim biraz acidi ama suan oda agrimiuir bandajla sardim dün hastanedeydim aklim bebiste hareketinde birsey hissedersem agrim olursa hic durmam canim sağolasın
Canım bebek etkilenmesinden ziyade bebek annede ne varsa aldığı için zaten annenin düşen kan değeri, doğum sırasında yaşanan kan kaybında daha çok düşüyor.Anladım benimde ferritin demir bağlama bayadır bakılmıyor geçen asm gittim kan vermeye gerek yok dedi bunlar eksik olunca bebek etkilenmiyor mu ki anlayamadım
Asmler normalde gebelik boyunca dört kez bakıyorlarmış canım bana öyle dedi aile hekimiAnladım benimde ferritin demir bağlama bayadır bakılmıyor geçen asm gittim kan vermeye gerek yok dedi bunlar eksik olunca bebek etkilenmiyor mu ki anlayamadım
Kana bakıyorlarsa yeterli görüyor olabilir seviyeyi canım her doktorun sınırı farklı mı nedir bu konuda anlamadımKan alıyor ama neye bakıyor bilmiyorum bize herhangi bi sonuç verilmiyor ya da görmüyoruz mesela 3 hafta kadar önce randevum vardı şeker yüklemesi yapıldı ne oldu ne çıktı hiçbir fikrim yok sanırım aksi durumlarda arıyorlarmış haftaya kontrolde söyleyecek mi bilmiyorum henüz hiç aranmadım ama o kadar eminim ki demirin yetmediğinden yani bi tanecik yazıver nolmuş kendim de alamıyorum çünkü bilmiyorum buradaki takviyeleri henüz 1 buçuk senedir buradayım
Geçmiş olsun canım ağrın olursa gidersinKızlar bugün hepmi kötü haber gelir ya insallah herkes iyidir bende yarim saat olmadi banyoda düştüm ayagım kaydi esim banyo yapmis ıslak ıslak heryerde gezmiş lavaboya gidecektim bir kaydim nevrim döndü suan agrim yok ama bilegim aciyor biraz evde tekim kizida kaynanama gonderdim bebegin kıyafetlerini yıkarim diye topladm esyalari birden dusunce hepsi kaldi ortada suyun icinde diye ocim rahat ama agri sizi olursa acile gidicem Rabbimatatalya sanada saglicakla bir dogum nasip etsin yavrunu hic sorun olmadan kucagına alırsın inşallah dualarimiz senin
Dualarımız seninle canım rabbim sağlıkla çıkmayı nasip etsin inşallahFotomuzu çekindik gidiyoruz biz sezeryana
Grubumuzun ikinci bebişi de geliyor resmenFotomuzu çekindik gidiyoruz biz sezeryana
Canım senin doktorun aşırı kontrolcü ve tedbirli biri anladığım kadarı ile yoksa 12 hgb bir gebe için sınır ama iyi bir değer acil bir durumda sana kan bulunamazsa diye tedbirli olmak istiyor.Asmler normalde gebelik boyunca dört kez bakıyorlarmış canım bana öyle dedi aile hekimi
Ama benim hekim kadın doğum doktorum bunları istedi diye kadın Doğumcunun verdiği kağıdı götürünce baktı hep
Bebek bir şekilde alıyor senden bence bebekten çok anne için önemli bu anladığım kadarıyla çünkü bana doktor çarşamba günü doğum esnasında olası bir kan kaybının seni etkilememesi adına önlem olarak depolarını dolu tutmam gerekiyor demişti
Kana bakıyorlarsa yeterli görüyor olabilir seviyeyi canım her doktorun sınırı farklı mı nedir bu konuda anlamadım
Canım baktım şimdi 12.4 hbg hct de 37.5 gayet iyi aslında ilaçta kullanmıyorum dahiliyede gidemem ki çok zor sürekli yatıyorum benCanım bebek etkilenmesinden ziyade bebek annede ne varsa aldığı için zaten annenin düşen kan değeri, doğum sırasında yaşanan kan kaybında daha çok düşüyor.
Şöyle düşün 12 hgb çok düşük bir değer değil demir ferritin de etkiliyor tabi ama olası bir kan kaybından direk hgb bakılır 8 altında ise kan transfüzyonu yapılır o durumda demir ferrritin bakılmaz.
Zaten vücutta demirin görevi de hgb üretimini sağlamak o yüzden demir veriyorlar ki hgb seviyesi artsın.
Senin hgb değerin iyiyse o yüzden demir ferritin bakmıyor olabilirler.
Ama sen yine de bir dahiliyeye gidip kan ver istersen
Ama şuda var benim hgb 14 civari cikiyor ama ferritin 50 en alt seviyede cikiyor ikisi paralel gitmiyor herkesin hgb ile ferritin ayni seviye olmaz anlamadm bendemi anormallik varCanım bebek etkilenmesinden ziyade bebek annede ne varsa aldığı için zaten annenin düşen kan değeri, doğum sırasında yaşanan kan kaybında daha çok düşüyor.
Şöyle düşün 12 hgb çok düşük bir değer değil demir ferritin de etkiliyor tabi ama olası bir kan kaybından direk hgb bakılır 8 altında ise kan transfüzyonu yapılır o durumda demir ferrritin bakılmaz.
Zaten vücutta demirin görevi de hgb üretimini sağlamak o yüzden demir veriyorlar ki hgb seviyesi artsın.
Senin hgb değerin iyiyse o yüzden demir ferritin bakmıyor olabilirler.
Ama sen yine de bir dahiliyeye gidip kan ver istersen
Hımm bir daha bir konuşurum bir konuyu azalması durumunda direk damardan bağlatıcaz dedi çünkü hap kullanmam riskli diye isterse kan veririmAsmler normalde gebelik boyunca dört kez bakıyorlarmış canım bana öyle dedi aile hekimi
Ama benim hekim kadın doğum doktorum bunları istedi diye kadın Doğumcunun verdiği kağıdı götürünce baktı hep
Bebek bir şekilde alıyor senden bence bebekten çok anne için önemli bu anladığım kadarıyla çünkü bana doktor çarşamba günü doğum esnasında olası bir kan kaybının seni etkilememesi adına önlem olarak depolarını dolu tutmam gerekiyor demişti
Kana bakıyorlarsa yeterli görüyor olabilir seviyeyi canım her doktorun sınırı farklı mı nedir bu konuda anlamadım
Dualarımız sizinleFotomuzu çekindik gidiyoruz biz sezeryana
Bende senin kuzenin kadar olmasa da doktor istemeden her ay kendim tirot testlerim demir demir bağlama ferritin hg ve tit bakıyorumEvet ya keşke bu konularda biraz daha farklı baksalar ama işte biraz denk geldiğin doktora da bağlı ama bak benim Hollanda’daki kuzenlerimden biri baya araştıran bir tip mesela doktorunun verdiği vitamini beğenmiyordu kendi araştırıp daha iyisini bulup bunları kullanmak istiyorum diye söylüyordu doktoru da izin veriyordu hatta bir kere ona şey demiş ne kadar bilgilisin ben bile senden bir şeyler öğrendim falan demiş
Son gelişmeleri pek takip etmiyor bazı doktorlar anladığım kadarıyla oralarda kuzenim elinde makaleyle falan gidiyordu kadına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?