2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Evet ya keşke bu konularda biraz daha farklı baksalar ama işte biraz denk geldiğin doktora da bağlı ama bak benim Hollanda’daki kuzenlerimden biri baya araştıran bir tip mesela doktorunun verdiği vitamini beğenmiyordu kendi araştırıp daha iyisini bulup bunları kullanmak istiyorum diye söylüyordu doktoru da izin veriyordu hatta bir kere ona şey demiş ne kadar bilgilisin ben bile senden bir şeyler öğrendim falan demiş
Son gelişmeleri pek takip etmiyor bazı doktorlar anladığım kadarıyla oralarda kuzenim elinde makaleyle falan gidiyordu kadına

Haklısın Asmye gittiğimde söyledim ama gerek yok denildi bende anlam veremedim ki

Kesinlikle öyle neden yazmıyorlar asla anlamıyorum bebek yokken demir eksikliği yaşayan biri gebeyken nasıl yaşamasın e multivitamin içinde de yok Rabbim hayretsin ne diyeyim

Ne güzel ya işte gerçekten iyi doktora denk gelmek şans. Evet sizin orası daha iyiymiş valla yine bir nebze sağlık sistemi gerçekten önemli ya amin canım amin eksikliklerini göstermesin Allah ama muhtaç da etmesin cidden

Allah korumuş canım yaaa iyi bari sırt üstü düşmemişsin.. İnşallah bir sıkıntı olmaz ne bebişin de ne bileğin de

Anladım benimde ferritin demir bağlama bayadır bakılmıyor geçen asm gittim kan vermeye gerek yok dedi bunlar eksik olunca bebek etkilenmiyor mu ki anlayamadım
Canım bebek etkilenmesinden ziyade bebek annede ne varsa aldığı için zaten annenin düşen kan değeri, doğum sırasında yaşanan kan kaybında daha çok düşüyor.
Şöyle düşün 12 hgb çok düşük bir değer değil demir ferritin de etkiliyor tabi ama olası bir kan kaybından direk hgb bakılır 8 altında ise kan transfüzyonu yapılır o durumda demir ferrritin bakılmaz.
Zaten vücutta demirin görevi de hgb üretimini sağlamak o yüzden demir veriyorlar ki hgb seviyesi artsın.
Senin hgb değerin iyiyse o yüzden demir ferritin bakmıyor olabilirler.
Ama sen yine de bir dahiliyeye gidip kan ver istersen

Anladım benimde ferritin demir bağlama bayadır bakılmıyor geçen asm gittim kan vermeye gerek yok dedi bunlar eksik olunca bebek etkilenmiyor mu ki anlayamadım
Asmler normalde gebelik boyunca dört kez bakıyorlarmış canım bana öyle dedi aile hekimi
Ama benim hekim kadın doğum doktorum bunları istedi diye kadın Doğumcunun verdiği kağıdı götürünce baktı hep
Bebek bir şekilde alıyor senden bence bebekten çok anne için önemli bu anladığım kadarıyla çünkü bana doktor çarşamba günü doğum esnasında olası bir kan kaybının seni etkilememesi adına önlem olarak depolarını dolu tutmam gerekiyor demişti
Kana bakıyorlarsa yeterli görüyor olabilir seviyeyi canım her doktorun sınırı farklı mı nedir bu konuda anlamadım

Gmis
Geçmiş olsun canım ağrın olursa gidersin

Canım senin doktorun aşırı kontrolcü ve tedbirli biri anladığım kadarı ile yoksa 12 hgb bir gebe için sınır ama iyi bir değer acil bir durumda sana kan bulunamazsa diye tedbirli olmak istiyor.
Evet bebek için değil anne için çok önemli bu dediğim gibi aktif bir kanama durumunda ki Allah korusun zor geçen bir doğumda hgb direk 8-7 altına düşebilir acil kan temin etmek bu aralar çok zor oluyor bunları düşünüp yüksek tutmak istiyor heralde

Canım baktım şimdi 12.4 hbg hct de 37.5 gayet iyi aslında ilaçta kullanmıyorum dahiliyede gidemem ki çok zor sürekli yatıyorum ben

Ama şuda var benim hgb 14 civari cikiyor ama ferritin 50 en alt seviyede cikiyor ikisi paralel gitmiyor herkesin hgb ile ferritin ayni seviye olmaz anlamadm bendemi anormallik var

Hımm bir daha bir konuşurum bir konuyu azalması durumunda direk damardan bağlatıcaz dedi çünkü hap kullanmam riskli diye isterse kan veririm

Bende senin kuzenin kadar olmasa da doktor istemeden her ay kendim tirot testlerim demir demir bağlama ferritin hg ve tit bakıyorum
Eksik bir şey olursa doktoruma atıyorum bu takviyeyi şunu kullanayım mı felan diye onay verirse kullanıyorum onay vermezse başka doktora soruyorum bu sefer gebelikte ne kullanacağım hangi takviye lazım az çok biliyorum o yüzden kendim kendimi takip ediyorum gibi bir şeyO yüzden ne zaman gitsem doktorum kan tetkikleri ile ilgili hiç bir şey sormuyor artık sistemden bakıyor tamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…