2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Kızlar ben istanbulda atakent acıbademe gidiyorum. Biz eşimle öğretmen olduğumuz için sgk indirimi uyguluyorlar. Normalde 4-5 bin muayene ama biz 1800 veriyoeuz. Doktorda benim plesantadan kaynaklı prof aytaç yüksel şimdilik memnunum kendisinden çünkü her gittiğimde detaylı ultrason muayenesi yapıyor. 36. Haftaya kadar coraspirin kullanacakmışım. Öyle söyledi

Kızlar, size bir şey soracağım. İki gündür bebeğin hareketlerini çok derinden hissediyorum. Daha güçlü olarak tarif edemem ama sanki daha içerden gibi. Geçen hafta daha bi yüzeydeymiş gibi geliyordu hareketleri. Tam olarak nasıl tarif edeceğimi de bilmiyorum.
Dr daha önce bir ara suyu çok demişti de, sonra düzeldi gerçi ama ben bunu hissedebilir miyim ki? Sebebi suyun yine fazla olması mı acaba?Yoksa bebeğin büyümesi ile mi alakası var acaba? Doktora bunun için gidilir mi?

E bebek sesinizi duydu
hakikaten ya
Ah Torontoda dogum yapinca vatandaslikmi veriliyomus bilmiyodum
öyle oluyormuş canım bizde yaşayıp göreceğiz inşallah
al al bitmiyor ihtiyaçlar cidden ya hediye getireceklere liste yapıp versek keşke işe yarar şeyler gelse

Canım bunun için gidilir bence çünkü iki seçenekte olabilir

Muayene doğum sırasındaki dimi? Demek istediğin doğumu gerçekleştirirken hastaneye ödediğimiz ücret dışında da doktorumuza doğum ücreti veriyor muyuz?
Her ay doktora muayene olmak için 970 TL veriyorum.. Doğum içinde hastaneye ayrı ücret ödeniyor.. doktorum hastaneye bağlı olduğu için ek bir ücret almıyor canım.. ben öyle biliyorum yani.. gebeligin başında doğum paketi alsaydım hem muayene hemde doğumu karşılayacaktı. Ona pişman oldum bu zamlardan sonra

Bebek dönmuş olabilir hareketler ondan az hissedilenilir sirtini sana dônmüsse birde makat gelissede hissedemeyenilirsin doktoruna sor istersen belkide tombik buyumustur

Tüm dünyada fiyatlar uçmuş desene.. aradaki fark korkunç gercekten
Ben de yurtdisindayım. İskoçya'da. Burada sağlık ücretsiz. Hamilelik başından itibaren ne muayenelere, ne ultrasona, ilaca hiçbir şeye para vermedik. Doğum da ücretsiz. Hatta hamileyken dişçiye görünmek bile ücretsiz. Bir de bir kutu bebeğin 9 aya kadar ihtiyacı olacağı herşey kıyafetler de dahil ücretsiz veriliyor. Gerçekten başka ülkelerde bu iş iyice ticarete dönmüş. Gerektiği yerde çocuk yapmaya teşvik ediliyor ama devlet bu konuda hiç destek vermiyor.

Vaovvv

Vay be ne güzel... sağlığın bedava olması eşit şartlar altında sunulması ne kadar da bize uzak bir tablo... keşke bizimde olsa

.

Aslında Türkiye'de de ücretsiz. Sosyal güvencesi hiç olmayan kişiler bile annelik hakkı adı altında , devlet hastanelerinde ücretsiz doğum yapıyor.
Özel hastane biraz da kişisel tercih.
Nüfus arttırıcı teşvik yapılmıyor sadece. O da çok normal. 80 milyon üzerinde insan var ve genç nüfus zaten fazla nüfus piramidinde.
Yoksa zamanında çocuk teşviki için, çok çocuk yapana madalya bile takılmış bu ülkede ahahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…