2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ebe nelere bakacak ne bılgı verecek
Genelde soruyo hersey yolundami diye
Kalp atisini dinletiyo
Idrardan enfeksiyon varmi diye bakiyo bukadar
Ozel bise degil bana gore hic bise yapmiyo
Ama ben bugun endislerimi anlaticam. Rdvularimi sıklasmasini soylucem. Utuyu sorucam, tetanozu hic teklif etmediler onu sorucam

Ben 32. Haftamdayım sen neden ek muayene istiyorsun bir şey mi oldu amin canım hepimizin
Çok sevindim kuzum bu zamana kadar bir terslik yaaşdın mı peki? Benim bazen çok ufak ilişki sonrası pembe akıntı oluyor birkaç gün sonra da geöti derken kahve akıntı oldu. Dün doktor korkuttu beni plasenta aşağıda kanama olqbilir ilişki pek olmamalı dedi ama detaylıda bakan sorun olmaz yukarıda demişti korkrum ben de acaba beklesem mi 23 . Haftaya kadar o zamana belli olur konumu

Şu durumda ilişki düşünülmemeli bence riskli bir durumunuz var zaten olmasa da olur gibi
Cabucak yukarı çıkar sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallah

Bizim buradaki ebeler gibi yanı cokta bıseyı yok

sabaha karşı bi baş dönmesi oldum ama çok hızlı bir dönme.sonra kusma hissi oluştu tansiyonuma baktık normal ,doktora gittim şekerim sınırdaymış akşamda tatlı yemiştim o yaptı büyük ihtimal.kısıtladı biraz tatlıyı.bide bebek gün içinde çok hıçkırık tutuyor onu sordum normal dedi.15 eylüle çağırdı muaneye.

Geçmiş olsun kuzum ben artık her hafta gidiyorum , dünde benim uzun zaman sonra tansıyonum dustu 3-4 saat ıptal oluyorum dırek zaten aman dıkkat edelim son duzlukler

Ben de kilolu gidiyolar ya erken doğarlar mı acaba diyorum yaa kalbimden hep eylülün 4.haftası 21-22 eylül gibi geçiyor ya da diyoeum bu çocuk şişko doğuramazsın diyip sezeryana alır mı o aralıkta
Valla kuzum benim arkadasima.iri dedilee hatta 42. Haftada dogum yapti yeni 2600 dogmus bebis

Bana onu vermedi ya kuzum bilmiyorum kantaron iyi geliyor

Bizim buradaki ebeler gibi yanı cokta bıseyı yok
Simdi ciktim
Kafasi asagiya inmis tekrar
Geziyo benim oglan ya
Korkmama gerek yokmus 36dan sonrasi onemli kafasi nerede diye dedi
Bidahaki rdvum 18inde ben 2 hafta sonraya rdvu istiyorum dedim. Suan full rdvu yer yok dedi ya ozel kabinesinden rdvu alabilirim yada direk cikip gelebilirim oyle dedi.
38+5 de dogum olmadiysa suni sanci falan dogurtacaklar yada sezeyan duruma bagli
Onun haricinde kendi doktorum doguma giriyomus ben nobetci kimse o saniyodum.
Ozel sigortamiz oldugu icin kendi doktorum geliyomus.

Utu konusuna geliyorum kizlar
Neden utuluyosun, yika kurutmaya at katla bitti dedi

3 aya kadar olanları ütülerim kalanları ütülemem zaten kurutmadan cıkıyor

Bende geçen yaz tam 3 ay çektim çatlak olayını kronikleşti tamamen atak dönemi gibir birşey oluyor özellikle biraz kabız olsam barsak hastalığımdan ameliyatta olamıyorum ama wc çıkmaya korkuyordum resmen şimdi daha dikkat ediyorum

ben maalesef hastanede yattım birkaç kez 20. haftalarında plesanta kaynaklı kanamam daha doğrusu lekelenme ve kasılmam olmuştu daha sonra 29. Haftam da erken doğum riskim oldu o yüzden hastanede yattım müdahale edildi çok şükür durduruldu şu ana kadar bundan sonrası da muallak dikkat etmem gerekiyor her an erken doğum olabilir
Plasentanın rahim ağzına beş santimden az uzaklıkta olması plasentanın aşağı yerleşimili olması demek gebelik haftası büyüdükçe rahim büyüyor ve bebek büyüdüğü için plasentada yukarı çıkabiliyor bazen bu 20. haftalarda oluyor bazen de 33 34'ü bulabiliyor açıkçası benim neredeyse 30. haftayı buldu ve tamamen beş santim üstüne de çıkmadı hala her kontrolümde doktorum bakıyor buna bağlı plasenta da kanama alanım vardı çok plasentanın arka bölümünde kanamaların oluşmuştu en riskli olan oydu o süreçte zaten hastaneye yatırmışlardı ama herkese böyle ilerlemiyor bazıları hiç kanaması sıkıntısız birkaç haftada yukarı çıktığını öğreniyorlar bana ilişki açıkçası nerdeyse başından beri yasak kendini yormaman en önemlisi plasenta istirahatle yukarı çıkma olasılığı oluyor yani 23. haftada tamamen yukarı çıkmazsa üzülme biraz daha zaman alabilir kusura bakma biraz uzun yazdım doktorumun bana tamamen ilettiği şeyleri sana iletmek istedim ilk başta çok üzülüp ben de araştırmıştım inşAllah sağlıklı bir şekilde ilerler hiçbir problem yaşamazsın hemen yukarı çıkar bu arada bazen bu gebelik haftan küçük olduğu için çok önemsenmez benim de detaylıya gittiğim doktor bunun yukarı çıkabileceğini düşünüyorum demişti yani aslında onlarda öngörebiliyor

E bebekte oyuncaklarda ikinciye yüzde elli indirim varmış kızlar
zeka kartlarımızı, kelime kartlarımızı, çıngıraklı bileklik ve çoraplarımızı, hışırtılı bez kitaplarımızı ve pusete asmalık bir iki oyuncağımızı aldık
Son eksikler olarak zıbın ve bir iki takım daha yeni doğan kıyafet kaldı başka da bir eksiğimiz yok sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…