Yani bilmiyorum uzmanların bir bildiği vardır elbet.. şöyle söyleyeyim o zaman, kızım normal doğumla doğdu ilk doğduğu zaman kafa şekli uzun gibiydi öyle kalmasından korktum o zaman okuduğum gebe broşüründe yeni doğmuş bebeğin kafa şekli değişebilir zamanla diyordu bende bir sağa bir sola biraz sırt üstü şeklinde dönüşümlü yatırdım çok şükür kafa şekli düzeldi sonra asm de ebeye de sordum o da sırt üstü yatırdığın zaman yanından ayrılmamaya özen göster dedi öyle öyle geçirdik o zamanlarıKolostrofobi , Bearhug , Papatyamaviss youtube da Osman Gönülal'dan duydum ben de kızlar. Sırt üstü yatırılmalı diyordu bebeğin uykusu en korktuğum şey
Hadi ya. Bakalım nasıl olacaklar. Benimkini dün göğsüme yatırdı kafasını kaldırıp değiştirdi pozisyonunu zaten sıpam. O minicik halinle napıyorsun dedimDüzelir canım daha çok zaman var kafa şeklinin öyle kalmasına tam emin değilim ama bir yaşına kadar vakit var şekillenmesi için diye biliyorum
Bazı bebeler de naparsan yap yine geri sırtüstü dönüyor ama
Eşimin en küçük kardeşinin kafası dümdüz mesela diğerleri öyle değil daha düzgün kafaları kayınvalidem onu asla çevirememiş hep gidip sırtüstü dönüyormuş acayip inat bir çocukmuş hala da öyle
Amcasına çekmez umarım benimki
O kadar haklısın ki kaynım şey derdi Ahmet kaya nınbir şarkısı suriyelilere yazılmış sanki "şehirlere bombalar yağardı her gece biz durmadan sevişirdik" diye bende ya insanlar ülkesinden olmuş falan derdim ilk zamanlar. Sonra sonra farkettim hastaneye gidip gele gördümki gerçekten öyle 20 hasta varsa 13 14 ü onlardan adamlar sadece üreme üstüne geliştirmişler kendilerini..Bir hayır kurumunda gönüllüydüm geçen senelerde, Suriyelilere de gitmiştik bir evde 13 kişi kalıyorlar diye yardım verilecekti. Her haneye 1 kumanya veriliyordu, bize 1 yetmez biraz daha ver dedi biri şaşırdım kaldım. Şükür etsene gelene. Maşallah hepsinin bir kucağında, bir karnında, yanlarında da varlar 2şer 3er tane.
Geçenlerde yetmez diyen kadını hastanede görmüştüm ultrason sırası bekliyordu. Madem geçinemiyorsunuz ne demeye çocuk yapıyorsunuz.. Yaşı da daha 18lerdeydi galiba 3. çocuğu olması lazımCanı Allah veriyor, Allah rızka kefil amenna ama rezil kepaze olacağın gün gibi belliyken de seri üretime geçmezsin ya..
Allah affetsin güldümO kadar haklısın ki kaynım şey derdi Ahmet kaya nınbir şarkısı suriyelilere yazılmış sanki "şehirlere bombalar yağardı her gece biz durmadan sevişirdik" diye bende ya insanlar ülkesinden olmuş falan derdim ilk zamanlar. Sonra sonra farkettim hastaneye gidip gele gördümki gerçekten öyle 20 hasta varsa 13 14 ü onlardan adamlar sadece üreme üstüne geliştirmişler kendilerini..
Nıye duzgun paketlememişler ya tum cıkolatalara gelmiştir tadı dımı yetısır ya dur hele daha varBu kasılmalarla ay n’oluyo ay n’oluyo diye geziyorum evin içinde
Ne ka güzel çok sevindim. Utanmışlar ki mesaj atmışlarpeki benim başıma ne geldi bir bilsen çikolata ve kolonya siparişi vermiştim ya. Kargoya verilmişti. Kargo şirketi aradı ürününüz zarar görmüş kolonya mı vardı içinde dediler evet dedim akmış dediler. İade için geri gönderin dedim. Sonra çikolatacı iletişime geçti benimle. Ürün hasa
almış çöp oldu tekrar yapacağız dedi. Yetişecek mi peki dedim bak ben her an doğurabiliriim. Yetiştircez abla dedipeki dedim. Her ihtimale karşı lokum alacağım
Kuzum o en temel güdü aslında Yahudiler de Nazi zamanı o yokluğun ölümün eşiğinde bile üremişO kadar haklısın ki kaynım şey derdi Ahmet kaya nınbir şarkısı suriyelilere yazılmış sanki "şehirlere bombalar yağardı her gece biz durmadan sevişirdik" diye bende ya insanlar ülkesinden olmuş falan derdim ilk zamanlar. Sonra sonra farkettim hastaneye gidip gele gördümki gerçekten öyle 20 hasta varsa 13 14 ü onlardan adamlar sadece üreme üstüne geliştirmişler kendilerini..
Oyyy Kuzey kuzusuuu yiyeceum seniiiHadi ya. Bakalım nasıl olacaklar. Benimkini dün göğsüme yatırdı kafasını kaldırıp değiştirdi pozisyonunu zaten sıpam. O minicik halinle napıyorsun dedim
Bir de dedim bizim ülkemizde savaş çıksa biz ülkemizi terk eder miyiz yaşlısı gelse neyse çocuğu gelse neyse bunlar ürü böcek çoğalmak için bizim ülkeye gelip yerleştilerAllah affetsin güldümgerçekten savaştan kaçtınız madem insan gibi oturun. Savaşma sev!ş diyor bunlar..
Kız bu nasıl saçmalık ben ölünce benim çocuğuma kim bakacak sokağa kedi mi pırtlatıyon başına ne gelir o çocuğun ay Allahım sen koru tövbe tövbe..Kuzum o en temel güdü aslında Yahudiler de Nazi zamanı o yokluğun ölümün eşiğinde bile üremiş
Ben öleceğim geriye genimi aktarmam gerekiyor diye düşünüyormuş bilinçaltı
O yüzden savaş kıtlık zamanı falan daha çok ürüyormuş insanlar
Üniversitede bu konu yahudiler üzerinden konuşulmuştu oradan aklımda kalmış benim de
O endişe illaki var kuzum ama dediğim daha farklı bilmiyorum ya çok farklı duygular içerisindeyim bu aralar ilk defa böyle duygusallık yaşıyorumDediklerini çok iyi anlıyorum özellikle kavuşma anı yaklaştıkça daha da artıyor bu duygu yoğunluğu. Bende bunun yanında biraz korkuda var nasıl anne olacağım doğru dürüst kucağıma alabilcek miyim emzirebilcek miyim bir sürü soru sonra kendimi hayal edince rahatlıyoruminşAllah o günleri görürüz
Allah korusun oldu da sürüldük diyelim, iyi kötü bi yere sığınabilsek uçkurumuzu mu düşünürüz hiç?.. Allah akıl fikir versin bunlara. Ben birine safane sormuştum, neden bu kadar çok doğuruyorsunuz diye. Bizim adamlar çok çocuk seviyor demişti, 10 - 11 çocuk olsa iyi olurmuş ama en az 5-6 olmalıymış. Ağzım açık kaldı.Bir de dedim bizim ülkemizde savaş çıksa biz ülkemizi terk eder miyiz yaşlısı gelse neyse çocuğu gelse neyse bunlar ürü böcek çoğalmak için bizim ülkeye gelip yerleştiler
Düşününce öyle evet saçma ama içgüdüsel bir şeymiş işteKız bu nasıl saçmalık ben ölünce benim çocuğuma kim bakacak sokağa kedi mi pırtlatıyon başına ne gelir o çocuğun ay Allahım sen koru tövbe tövbe..
Milletçe sınanmamız bitmiyorAllah korusun oldu da sürüldük diyelim, iyi kötü bi yere sığınabilsek uçkurumuzu mu düşünürüz hiç?.. Allah akıl fikir versin bunlara. Ben birine safane sormuştum, neden bu kadar çok doğuruyorsunuz diye. Bizim adamlar çok çocuk seviyor demişti, 10 - 11 çocuk olsa iyi olurmuş ama en az 5-6 olmalıymış. Ağzım açık kaldı.
Şimdi ne desem yanlış olur herkes bizim gibi düşünmeye bilir doğru konu daha fazla dallanıp budaklanmadan bebişlerimize geri dönelimDüşününce öyle evet saçma ama içgüdüsel bir şeymiş iştegenleri sayesinde neslini devam ettirme güdüsü
Bir de bazı toplumlar çocuğa bizimki gibi bakmıyor açıkçası modern insanlar senin gibi düşünüyor ama eğitim seviyesi düştükçe çocuğu kendinin bir uzantısı soy devam ettirme çalışıp aileye para getirme aracı olarak görüyorlar
Öyle toplumlarda çocuk sayısı eşittir maddi manevi güç anlamına geliyor kabile dönemlerinden kalma bir anlayış
Milletçe sınanmamız bitmiyor
Doğum günün kutlu olsunKızlar bugün benim de doğum günümdü eşim arkadaşlarla sürpriz yaptı böyle bit pasta yaptırmış görünce sen duygulan bir ağla bir ağlaAnnelik böyle bir şey mi ya Normal pasta olsa hayatta ağlamam ama o annecim yazısı beni benden aldı ya
Pastayı da pp yapayım da sonra kaldırayım
Çocuk parası alıyorlar çoğu önemsemezdir bile. Ben 29 yaşıma girdim inşallah ilk çocugum olacak ama az önce yürüyüş yaparken 2 suriyeli kadın yanında 5 çocuk vardı. Kadınlar benden kim bilir kaç yaş küçük. Artık giyimlerini değiştirdikleri için çoğu farkedilmiyor bile.Bir hayır kurumunda gönüllüydüm geçen senelerde, Suriyelilere de gitmiştik bir evde 13 kişi kalıyorlar diye yardım verilecekti. Her haneye 1 kumanya veriliyordu, bize 1 yetmez biraz daha ver dedi biri şaşırdım kaldım. Şükür etsene gelene. Maşallah hepsinin bir kucağında, bir karnında, yanlarında da varlar 2şer 3er tane.
Geçenlerde yetmez diyen kadını hastanede görmüştüm ultrason sırası bekliyordu. Madem geçinemiyorsunuz ne demeye çocuk yapıyorsunuz.. Yaşı da daha 18lerdeydi galiba 3. çocuğu olması lazımCanı Allah veriyor, Allah rızka kefil amenna ama rezil kepaze olacağın gün gibi belliyken de seri üretime geçmezsin ya..
Gozun aydin canimKizlar Eylül 'de doguracaktim ama bizimkiler erken geldi 32. Haftada dogurdum şuan kuvezdeler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?