2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Ikısınıde sevıyorum bır kavanoz bıtınce dıgerıne dadanıyorum esım her hafta pazardan zeytın alır oldu ben kucukken falanda erık gıbı yerdım zeytın genel olarak severım gercıde hamılelıkte cok daha fazla yedıgım farkettim
Bu arada afıyet olsun pesıne bı sut yapıstır mıs
Yaaa bende zeytin çok severim aslında ama geçen gün sulu yemekle yedim belkide o yaradı kızçene bu kadar kilo aldı yeşil mi siyah mı seviyorsun

Selamlaar ben uzun süredir yazmıyorum ama okumaya takip etmeye çalışıyorum yazdıklarınızı. Doğum yapanlar en kısa zamanda sağlıkla kucaklarınıza da alırsınız bebişlerinizi inşallah
Bizim de bugün kontrolümüz vardı. 34+0 haftalık oğluşum 2250 gram olmuş ilk defa gülümsemesini gördük ultrasonda başı aşağıda uzun süredir, vajinal doğum istiyorum doktor değişmez diyor umarım öyle olur. Bizde durumlar böyle, odasını kıyafetlerini çantamızı 1 ay önceden hazır etmiştim annem gelince ütülemişti her şeyini biraz tez canlıyım da

Allah ım tez zamanda şifa versin yavruna arkadaşım hiç bir meleğin canı yanmasın üzülmesin

Zeytine ne aşerdim ben de ilk zamanlar, özellikle de yeşil zeytin
Bebeğe kilo aldıran bir şey varsa kesinlikle yumurta bence, 2 hafta önceki kontrolde 1700 gramdı bugün 2200 grama çıkmış. 2 haftada kahvaltılarımı çok düzgün yaptım, günde 2 yumurta, dil peyniri, 1 avakado, 5 zeytin, domates salatalık, 1 dilim ekmek şeklindeydi genelde. Bir de ara öğünlerimde hep kefir ve muz vardı onun da etkisi vardır bence. Vitamin olarak vinelac kullanıyorum başından beri her gün.

Çook teşekkür ederim ama bu hastalık nasıl bir şey ilk defa duydum, biz tamamen düzelecek miyiz, bu hastalıgı yasayıp sonrası ne durumda bilgi almak ıstedim
Canım şöyle bende ebv bağışıklı biriyim malesef kültürümüzde çocukları çok öpüyorlar ne yazık ki ayrıyetten sağlıkçıyım nerden kaptığımı bilmiyorum bunu sonradan öğrendim bende kalıcı olarak birşey bırakmadı bağışıklık kazandım. Ama böyle ateşli rahatsızlıklarda karaciğer enzimleri etkilenebiliyor daha sonra bağışıklık kazanıp belirtiler gerileyince vücut normale dönüyor

Şuanlık yanmıyor idare ediyoruz bende seviyorum valla kırma yeşil zeytin çok severim özellikle kayınvalidem çok güzel kuruyor

Peki boğazındakş lenf nodüllerine biyopsi yapılmadı, yani iyi huylu mu nasıl anlaşılıyor, safece kan tahlıli ile mi? Öyleyse kan tahlilleri zaten deger aralıgı dışında, hiç inmeyecek gibi duruyor, yani sizde de aynı lenf nodul şişti mi? Oglum 5 yasında minicik olunca ben tedirgin oluyorum

Hiç ateşlendi mi peki o sürede boğazında şişlik falan hissettin mi ne şikayetiyle gittiniz ki siz

Bebişler haftalık ort 250 gram alıyorlarmış zaten sonlara doğru artadabılıyor sanırım
Beslenmenin elbette etkisi büyüktür ama ben bebeğin alacağı kılonun biyerde belli olduğuna kapasıtesının yanı ınanıyorum bazen ne yaparsan yap fazladan almıyorlar Oğlumda aynı seyı yaşadım neler neler yemedım almadı almadı

Tedirgin olmakta çok haklısın. Üniversite stajında çok ağır bir hastalık geçirmiştim bir türlü iyileşmedi antibiyotik kullanmama rağmen. Ben ordan kaptığımı düşünüyorum. Ama çocukluğumda da kapmış olabilirim çalışan anne çocuğuyum. Ve evet lenf nodüllerimde kalıcı şişlik bıraktı bir süre sonra kontrol ettirmedim. Doktorlarda gerek görmedi çünkü enfeksiyona bağlı olduğunu ve öyle kaldığını düşündüler. Benide rahatsız etmedi sonra. Ebv kanda bakılıyor. Kanda bakarkende iki çeşidi var ıgm -ıgg diye doktorlar şuan geçiriyor dediyse ıgm yüksek çıkmıştır. Çocuk enfeksiyona mı gidiyorsunuz

Evet ıgm pozitif, ıgg negatif

Hiç ateşlendi mi peki o sürede boğazında şişlik falan hissettin mi ne şikayetiyle gittiniz ki siz
Evet 2 gün ateş oldu , ve yürürken karnım agrıyor yuruyemıyorum anne şeklinde gittik, ultrasona gırdık elle de muayne de karacıger ele gelıyor alt ast degerler cok cok yuksek 10 gunde teshıs koydular ama ben hala anlayamadım bu hastalıgı

Kesin ona bağlandıysa bağışıkla kazanacaktır diye düşünüyorum bu arada şuan burdan belkide 50 kişi baktırsa en az 5-6 kişi bağışıklı çıkar kontrolünüz ne zaman

Kesin ona bağlandıysa bağışıkla kazanacaktır diye düşünüyorum bu arada şuan burdan belkide 50 kişi baktırsa en az 5-6 kişi bağışıklı çıkar kontrolünüz ne zaman
Kontrolumuz cuma günü, umarım kan değerlerımızı bıraz olsun duzelmıstır, ama neden böyle agır atlattık, madem cogu kısıde var hıc duymadım boyle belırtı yasayan, karacıger lenf nodu buyumesı farklı bıle yorumlanıyor bazen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…