- 14 Temmuz 2022
- 1.302
- 2.842
- 53
Ben dün kestirdim nasıl hafifledim anlatamamAy ben de çok istiyorum yaşöyle bir keseleneyim bir de saçımı kestireceğim hemen. Şu saçma batıl inanç içime dert oluyor nedense kestiremedim bir türlü belime doğru gidiyor saçlarım kısacık kestireceğim çene hizasında bir doğurayım da sağ Salim
Ah keşkeee ne güzel olurdu.birbirimizi gazlaya gazlaya yürürdük
Annem diyor bazen bi gerneşiyordunuz ayakları kolları açıyordunuz karnım geriliyordu canım acıyordu diye. Muhtemelen senin oğluş da öyle bir şey yaptı ☺İyi akşamlar kızlar benim oğlum içerde şipadak açtı heralde karnımın sağ tarafı ve sol tarafı aynı anda gerildi ortada kalan kısım yumuşaktı canım çok acıdı aklım çıkıyordu nerdeyse
Rabbım şifalar versin inşallah canım emin ellerde merak etme en kısa zamanda toparlayacak allahin izniyle dualarımız hep sizinle.her gün aklimdasinizYorulmuş zorlanmış nefes almada bir ust seviye yogun bakima aldilar gittim bebegim yok kaybetmekten çok korktum diyorum aksam burdahdi nerde bebegim haber vermediler vardiya degismis hemsirelerin haberi yok bir suru yer aradilar zor buldum bebegimi makineye baglanmis dua edin ne olur hergün göremiycem haftada ikigun iizn vereceklermiş görmeden nasıl durucam bilmiyorum Rabbim bebislerimize güc kuvvet ver dayansınlar bizlere ulaştırsınlar
Kiziminki hala evde duruyorKızlar bebişlerinizin göbek kordonunu ne yapmayı düşünüyorsunuz ☺ Oğluşun göbeğini kesmişler göbekten serum takıldığı için verdiler bana , ne yapsam karar veremedim
Allah razı olsun canım inşallah öyle umuyorum nasil olduysa enfeks kapmış bebk okadar hijyene dikkat ediyorum ya surumde birsey var yada sorumsuzun biri yuzunden enfeksiyon kapti baska yolu yok baska ne çıkacak bilmiyorum tanidiklara sordurduk yoksa kimse bilgide vermiyorCanım senden habersiz yapmaları çok kötü olmuşBenimde 10 günü entübe geçti , bir bağladılar bir çıkardılar zor bi süreç ama herşey toparlaması için yapılıyor. Yorulması ona daha çok zarar iyileşmesi için entübe ediliyor öyle düşün, içini ferah tut. Ben hep öyle düşündüm. Doktor da öyle dedi zaten hep. Ben entübe de olsa hergün gördüm izin vardı, kuralları biraz katıymış senin hastanenin ona üzüldüm birazcık özleyeceksiniz birbirinizi. Herkesten duyduğum prematüre bebekler çok güçlüler En kısa zamanda ikimiz de sağlıkla kavuşalım inşallah bebişlerimize
ekledim cnm beklenen dogum tarihi nedir?Üçüncü cocuk,10 ocak,Ahlas , erkek,yalova yas 36
Yerim ben onu maşallahİyi akşamlar kızlar benim oğlum içerde şipadak açtı heralde karnımın sağ tarafı ve sol tarafı aynı anda gerildi ortada kalan kısım yumuşaktı canım çok acıdı aklım çıkıyordu nerdeyse
Oluyor canım malesef erken doğdu daha hassaslar 34 genelde anne yanına verilmiyor bile.sasirdim sen yanımda deyince merak etme bir iki haftaya iki bebiste annesine kavuşacakAllah razı olsun canım inşallah öyle umuyorum nasil olduysa enfeks kapmış bebk okadar hijyene dikkat ediyorum ya surumde birsey var yada sorumsuzun biri yuzunden enfeksiyon kapti baska yolu yok baska ne çıkacak bilmiyorum tanidiklara sordurduk yoksa kimse bilgide vermiyor
Ben plasenta ve kordondaki bütün kanın bebeğe verilmesini istiyorum. 140-150ml kadar kan verilebiliyormuş bebeğe ve fizyolojik sarılık olmuyormuş.Aklıma gelmişken kordon kanı saklatmayı düşünenler vardı kızlar ayarlayın bence ☺ Benim yalan oldu birden doğum olunca. Zaten size kit yolluyorlar doğumda doktor yapıyor kordon kanı almayı. Anlaşıp kitinizi alın dursun doğum çantasında
17 Ekim canım çok teşekkür ediyorumekledim cnm beklenen dogum tarihi nedir?
Canım benim hepimize Ya Şafi çekerek dua ettim. Küvözdeki bebeklerimiz, doğumu bekleyenler hep aklımda ne zaman dua etsem hepimizi katıyorum Allah kabul etsin inşallahAllah razı olsun canım inşallah öyle umuyorum nasil olduysa enfeks kapmış bebk okadar hijyene dikkat ediyorum ya surumde birsey var yada sorumsuzun biri yuzunden enfeksiyon kapti baska yolu yok baska ne çıkacak bilmiyorum tanidiklara sordurduk yoksa kimse bilgide vermiyor
Aynen bende gömülüyor diye biliyorum. Böyle bilimle ilgili bi okulun bahçesine falan mı gömsek diyorumKiziminki hala evde duruyorannemlerde gomermis
Çok küçük ve hassaslar. Bir de bağışıklık sistemi tamamlanmadan doğdu bizim bebişler o yüzden olabiliyor enfeksiyon. Oğlumda doğduğunda vardı direkt enfeksiyon. Şu an entübe iken verilmiyordur belki ama bizimkine prd 600 diye bir damla başlattılar bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Hiç söz etmezlerse entübeden çıktıktan sonra sen bir sor doktora. Araştırdım erken doğan bebeklere çok kullanılıyormuş.Allah razı olsun canım inşallah öyle umuyorum nasil olduysa enfeks kapmış bebk okadar hijyene dikkat ediyorum ya surumde birsey var yada sorumsuzun biri yuzunden enfeksiyon kapti baska yolu yok baska ne çıkacak bilmiyorum tanidiklara sordurduk yoksa kimse bilgide vermiyor
Ben de bununla ilgili yazılar gördüm ama geçen acıbademin online eğitimini izledim ordaki profesöre sordular bunu, o da 1-2 dk yeter dedi. Biz doktorları nasıl ikna edicez acabaBen plasenta ve kordondaki bütün kanın bebeğe verilmesini istiyorum. 140-150ml kadar kan verilebiliyormuş bebeğe ve fizyolojik sarılık olmuyormuş.
Normal doğum yapacak anneler de bunun için ısrar etsin, göbek kordonunu hemen kestirmeyin. O kan pırlanta değerinde bebeklerimiz için. Zaten 10 dk falan sürüyor kanın geçmesi. Uzun bir süre değil.
Benim de kalçam ve popom çok büyüdü. Tüm pantolonlarım 32-34 bedenBana da gelmiyor aslında ama bir ihtimal sivilce gibi kuruyup düşecektir belki diyorum
Ben kendime kilo almadım canım ama göbeğim çıktı bayabir de belim çok kalınlaştı işte benim belim yok gibi bir şeydi önceden o yüzden pantolonları hep terziye verirdim haliyle belleri daracık şu an imkansız gibi geliyor sanki bir daha giyemeyeceğim gibi ama inşallah kısa sürede toparlar belim ve göbeğim
Toparlamazsa da ne yapalım artık kader
Bide dogumdan sonra placenta sini alanlar varmis kendileri gomuyolarmis oda varBen plasenta ve kordondaki bütün kanın bebeğe verilmesini istiyorum. 140-150ml kadar kan verilebiliyormuş bebeğe ve fizyolojik sarılık olmuyormuş.
Normal doğum yapacak anneler de bunun için ısrar etsin, göbek kordonunu hemen kestirmeyin. O kan pırlanta değerinde bebeklerimiz için. Zaten 10 dk falan sürüyor kanın geçmesi. Uzun bir süre değil.
Kars a gelin buralar güzel çok şükürAy haberlerde Eylül de sicak geçecek diyorlardıbu seneyi atlatalım da valla seneyi yazı hiç düşünmüyorum
Evet 34 den sonra haftalik kontrol dedi doktor o zaman daha rahat olacağız inşallah
Bende kestirdim birkaç ay oldu gerçekten yani şu dönen enteresan şeylerBen dün kestirdim nasıl hafifledim anlatamamMis gibi oldu. Ne hurafesiymiş o hiç bilmiyorum
Çoğu arkadaşım öyle dedi 1.ay kontrolünde pantolonlarımızı giydik göbek 10 günde eriyor felan diye bakalım inşallah siz gibi olurum yaBen hamilelik öncesi kiloma geldim 2 haftada ☺ Göbek var şimdi korse siparişini verdim bi de ona başlayınca biraz daha toparlanır sanırım. Yalnız süt sağmak çok acıktırıyorGece sağmalarda bile birşeyler atıştırıyorum sürekli açım
Ah ne güzel canım keyfini çıkarın vallahi biz buralarda eriyoruz resmen..Kars a gelin buralar güzel çok şükür
Canım dualarımız sizinle oğluşunla, en kısa zamanda toplar inşallah sen stres yapma kendine prematüre bebekler o kadar güçlü oluyor kiÇok iyi değilmiş canim dualarinizi eksik etmeyin bize sizde dikkat edin zamaninda gelsin bebişler yormayın kendinizi hiç birazda pimpirikli olun lütfen cantalarinizi da hazir edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?