Ay aynen canım yaa.. okumaz olaydimSanırım onu bende okudum.
İki kere spinal olup, üçüncü gebeliğinin doğumu için açılan konu mu ?
Biraz samimi olduğun zaman hakkını veriyorlar böyleYani gunduz aradığım gıbı napıyorsun saat soylıcektın abla dedım ya sorma ayakkabı ayağımı vurmuş su toplamış bende patlattım acıyor dedı (ayağı ağrıyormuş dediğim bu yani) işkillendim ama bişey demedim , geleceğim dedi saat değiştirip durdu hallederiz yaparız merak etme falan dıye konuşuyor hep birde. Beleşe iş yaptırmıyoruz yol parasına kadar veriyoruz huysuz bı insan asla değilimdir eksik görsem bile söylemem sonradan yapmıs uğraşmış derım basında dıkılmem sohbet ederım yadırgamadan etmeden karsımdakı ınsanla , neymiş bu arkadaş ya göt kadar evım var cam bıle yok evde neden yanı neden
Evet daha öncede geldi
Ağzımı bozmak istemiyorum diyim sen anla ..Papatyamaviss
Senin ailen falan başka şehirde değil mi ?
Kv falan yardımcı olmaz mı ? Genelde erkek tarafı yardımcı olmaz gerçi ..
Evet erkekler geç gelir diyorlar ama 36 larda doğurup oğlu olan arkadaşım var 42 de doğurup kızı olan arkadaşım da varYaaaa bu anneler neden böylebana da oğlan geç doğar boşuna bekleme diyor erken doğum oykum onu ilgilendirmiyor pek ha bence haklı çıkacak sanki bende dogurdum doguracam diye geziyorum ama
Ay sağ Salim doğurup şu aşamaya geliriz inşallah
Bearhug en son sen sordun sankı dıye hatırlıyorum bu kadın normal doğum yaptı 45 günlük değişimi görüyorsunuz
Sezeryande olsa bunun gıbı iniyor karın yavas yavas
Tabi bu ablamızın karnı baya büyüktü 45 gunde onun bu hale gelmıs senın 20 gunde gelebılır oda bızım vücudumuzla alakalı
Benım anamda en son 3 hafta sonra doğacak dedi giderken23-24 Eylül
O değilde oğlumda doğacağı zamanı tutturdu korkayrum o yüzden
Ay benimki de çok hareketliBenimki de sen kıpırdama çok gezinme bu bebek çok hareketli zaten diyip duruyor ailecek 34.haftayı görsem rahatlıycaz hadi inşallah
Pazartesi günü Gastro bölümüne gittim kontrole , doktor sordu doğum ne zaman? 22 Ekim dedim , ben e ozamana kadar beklemez, erken gelir ,içime öyle doğuyor dedi.
Gecen gün bı komşu teyze gemdi, karnın inmiş, bugün yarın dedi.Annem şokla ney bugün yarın dedi, dogumm diyor.Agzindan yel alsın dedi annem, daha nerden baksan bir ay var dedi.
İsyerindekiler ,kız erken geliyor daha erken dogurursun diyor.
Herkesin bı fikri var çok şükürBir ben bilmiyorum ne zaman dogururum, o his bı bana gelmiyor.
Hadi bakalım, dogumumuz da aynı güne denk gelecek mi?
O sıkıntı geldiğinde ben nasıl doguracagim, karnım gerildi, nefes alamıyor gibi oluyorum diyorum.Gecince aman nolcak , herkes gibi dogururum diyorum kolay olcak gibi geliyor.
Bı tuhaf
Aaa maşallah baya almışsın kızBenimkiler yeni doğanı 40 güne yakın giydiler diye heralde bi 12-15 arası yeni doğan takım aldım ama geri aldığım güne gidebilsem almazdım0-3 de gayet olur biraz büyük olur ama olsun
Çok haklısın biliyor musunBiraz samimi olduğun zaman hakkını veriyorlar böylediğerleri gibi üstten üstten konuşsan tamam abla yaparız abla geliriz abla konumuna geliyorlar bu da bizim gibilere ters geliyor işte üzülen yine biz oluyoruz
Olmayanda max 15 gün sonra olacak ya büyükte olsa gıdıyor hep battaniye sarılı gezecekler zatenEvet erkekler geç gelir diyorlar ama 36 larda doğurup oğlu olan arkadaşım var 42 de doğurup kızı olan arkadaşım da var
Bence cinsiyete bakmıyor neyle ilgili bilmiyorumsağlıklı ve zamanında gelsinler valla cidden anneler bir alem benimkinden korkuyorum çünkü dediği genelde çıkıyor
Ay sağ Salim doğurup şu aşamaya geliriz inşallah
bu anneler müneccim şeyi yemiş heralde benimki de ne dese çıkıyor ya inşallah çok erken doğurmam of
Ay benimki de çok hareketliumarım bebek hareketi ve erken doğum arasında korelasyon yoktur yoksa yandık
ay evet herkesin bir yorumu oluyor maşallah bana da en başından beri son günü beklemeyecek gibi geliyor zaten ama çok da erken gelmesinler yaa 38 falan görelim inşallah
Ben çok hareketsizim bir de yatıyorum hep ağrım var çünkü belimde bu kadar hareketsiz olmama rağmen ben de erken doğurursam yok artık diyeceğim
Aaa maşallah baya almışsın kızböyle bakınca benim çocuumun hiçbir şeyi yok gibi geldi kıyafet olarak doğduktan sonra da alırız illa napalım o zamana kadar bol bol giysin çuval gibi haha
Ya bak battaniye dedin aklıma geldiOlmayanda max 15 gün sonra olacak ya büyükte olsa gıdıyor hep battaniye sarılı gezecekler zaten
Ben oğlumda çok kullandım Ocak bebesıydı, ozellıkle dısardaYa bak battaniye dedin aklıma geldi
Ben çok kalın böyle peluş gibi battaniye almamışım trikomsu battaniye var sadece
alayım dedim sonra nerede kullancam dedim ama saçma bir düşünce oldu sanırımkullanılıyor mu o kalın peluş battaniyeler de?
Elinle bebeğinin kalp atışlarını hissedemezsin kuzum , bazen sen her istediğinde etmeyebiliyor her saat bası gibi haraket var mı oluyor mu , bide şimdi ne desem boş her bebek farklı bu haraket konusunda , oğlum çok az haraket ederdi misal hıçkırık takip ederdim genelde ben mesela doktora gıttıgınde bunun ıcın fıkır al mutlaka, saglık ocagı yakınsa git baktır kalp atışına, normale göre farklılık hıssedıyorsan da harakette tabiki mutlaka gözük doktoruna kuzum yada ulaşıp sorma imkanın varsa sor irtibatta ol mutlakaKızlar biliyorum büyüdü yeri daraldı falan ama bu çocuk beni korkutuyor ya ben hareketlerini bekliyorum sürekli çok hafif yapıyor bir şükür çekiyorum çok korkuyorum 35 e kadar geldik bir şey olur mu yavruma iyi mi neden hareketsiz diye kafayı takıyorum nasıl bir yol izlemeliyim günde on kere hareket saysam yeter mi misal bir de elimi koyunca karnıma anca o zaman anlıyorum bazı hareketlerini bugün tatlı bile yedim hareket etmedi uzandım bekledim vs. Yook . Sonunda etti . El doppleri var onla falan bakıyorum haftada bir belki kalbine dün gece korktum baktım kalp sesi duyuyorum bu seferde diyorum ki acaba kendi damarıma mi denk geldi bebeğimin kalbi değil mi ay doğsun artık sağ salim yavrum ya
Maalesef biliyorum canım.. Bu zamana kadar kendi işimi hep kendim yaptım yapamadığım zaman eşim yaptı.10 senedir evliyim 1 defa kv 1 defa da annemle kız kardeşim temizliğe yardım ettiler. Geri kalan herşeyi eşimle kendim yaptım. Kızımda doğumdan 2 3 hafta önce eşimle giriştik evi komple temizledik (tabi eşim yaptı işin büyük kısmını). Haftaya temizlik günü yine eşimle kendim yapacağım yavaş yavaşta olsa. En iyisi bu oluyor çünkü gün geliyor en güvendiğin insan başına kakabiliyor yaptığı yardımıÇok haklısın biliyor musun
Çok şükür topladım , toplamak zorunda kaldım diyebilirimBasiniz sagolsun cnmAllah rahmet eylesin
Simdi nasilsin daha iyimisin
Toparlayabildinmi kend
Basiniz sagolsun cnmAllah rahmet eylesin
Simdi nasilsin daha iyimisin
Toparlayabildinmi kend
Ben kızımda almıştım zaten büyük oluyorlar bu zamana kadar kullandım valla bazen soğuk havalarda araba yolculuğu yaparken yanıma alıyorum hala üstünü örtebiliyorum kullanışlı oluyor benceYa bak battaniye dedin aklıma geldi
Ben çok kalın böyle peluş gibi battaniye almamışım trikomsu battaniye var sadece
alayım dedim sonra nerede kullancam dedim ama saçma bir düşünce oldu sanırımkullanılıyor mu o kalın peluş battaniyeler de?
Al işte hiç şaşırmadım yani gerçekten hiiiç gerilme hiç umursama bile hamilesin el mahkum insan destek almak zorunda kalıyor. 2-3 ay idare et canım Geçen gün eşime söyledim valla kendin yapamadığın işi başkasından bekledin mi ya yapmıyor ya eksik yapıyor benim annem yakında o geldi kadın varken yardıma koltuklar beyaz eşyalar çekildi kuru bakliyat dolabı düzeltildi. Hep sinirlenme gerilme abartma diyordu bana kadını beğenmeyinceGerginbiri35 bil bakalım noldu , yarın için ayarladığım kadınla üç gündür konuşuyoruz okeyız tamamız kesınız , oğlumla alakalı danışmanlık almak için okulda randevu ayarladım kadın sabah gelcez dedı , sonra aradı ıkıde geliriz dedi danışmanı aradım sabah gelcem dedım , sonra aradı biz sabah geliriz dedi aradım yine değiştirdim rezillik okulda sadece bi gün geliyormuş çünkü .. Az önce aradı ya canım benim ayağım çok ağrıyor sana böyle benim yararım dokunmaz ben yarın gelmeyeyim haftaya falan bakarız diyor .. Bağırdım kızdım kapattım suratına dalga gecer gıbı benımle .. Oturdum hönkür şakır ağladım ağlıyorum yani 36 haftalık oldum nerdeyse haftaya 37 ne yapacağımı şaşırdım ya
Karın bir anda sertleşiyor ama baya semsert oluyordu bende kasık ağrılarım yeni başladıBenim top gibi sertlesmelerim ve kasiktaki agrilarim artti. Bunlar sanci mi oluyor ki
Sağol kuzum idare ediyorum
Başın sağolsun canım Allah sabır versin. Çok üzüldüm sen ve bebek nasılsınız?Ş
Bu süreçte çok sevdiğim bir yakınımı kaybettim . Çok etkilendiğim bir süreç geçirdim sizleri de hiç soramadım kusura bakmayın lütfen28 yaşındayım bu arada :)
Bende buna katılıyorum gerçekten acı eşiğimiz bile farklı hepimizin birbirinden en önemlisi iki durumda da olabildiğince sakin kalmaya çalışmak diye düşünüyorumHer doğum farklı her insan hikayesi de farklı tabiki.. nette ki kötü yorumları okuyup kendimi korkutuyorum bazen
Benim 33.haftada tam 2000 gramdı 35+2de yani pazartesi günü 2180 çıktıCanım ama sen ne zaman gittin ki ne zaman gidiceksin bir daha benimde bir hafta iyi geliyor bir hafta az geliyor ondan diyorum haftaya belli olur
Ay bak oda olabilirAy gerçekten öyle.
Açıklık falan bakmadı hiç. Belki de çocuk kanala giriverecek, sezaryen sezaryen derken normal doğuruvereceğim
Ben dakika tuttum 2 dk falan suruyor sertlikKarın bir anda sertleşiyor ama baya semsert oluyordu bende kasık ağrılarım yeni başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?