Aksi gibi karnim.cok sisCanım istemesen de bir şeyler ye az da olsa. Şekerin dengelensin. Uzun süre açlık tehlikeli olur şeker dengesi açısından
Doğuma var demek ki derlerAksi gibi karnim.cok sis
Canım doğum öncesi vücudun kendini hazırlaması gibi bir şey olabilir mi sonuçta vücut bağırsakları boşaltmak sindirime fazla enerji harcamamak için ishal bile olunduğu oluyorBenimde kesildi. Kahvalti ile duruyorum bugun canim hic bisey istemedi
Canım bir vajinal doğumum var iki sene öncede kızkardeşimin doğumunda son dakikaya kadar yanındaydım...arkadaşların dediği gibi süreç çok kişisel ilerliyor acilmanin zamanı kesi dikiş vs ama süreçten söyle bahsedebilirim... doğum sancısı dediğimiz şey kasılmayla beraber belden ve kasıktan vuran bir sanci ilk kez doğum yapacak arkadaşlar anlarmiyim diye endişelenmeyin o sancı geldiğinde anlıyorsunuz karisitirilacak gibi değilKeşke anlatsalar şöyle böyle süreç devam ediyor diyeyani kişisel kötü anılardan ziyade ben süreci tavsiyeleri merak ediyorum ve çok korkuyorum
Elinize sağlık ne güzel yazmışsınız valla gayet güzel açıklayıcı olmuşCanım bir vajinal doğumum var iki sene öncede kızkardeşimin doğumunda son dakikaya kadar yanındaydım...arkadaşların dediği gibi süreç çok kişisel ilerliyor acilmanin zamanı kesi dikiş vs ama süreçten söyle bahsedebilirim... doğum sancısı dediğimiz şey kasılmayla beraber belden ve kasıktan vuran bir sanci ilk kez doğum yapacak arkadaşlar anlarmiyim diye endişelenmeyin o sancı geldiğinde anlıyorsunuz karisitirilacak gibi değilama bence şöyle bir güzelliği var adet sancısı gibi kesintisiz sürekli bir sanci değil sancı geldiğinde yaklaşık 45sn-1 dk sürüyor sonra rahatlıyorsunuz doğum yaklaştıkça ve açılma hızlandıkça aralar kisalmaya sancı süresi uzamaya başlıyor ben mesela gençliğimde felaket adet sancıları çekerdim her ay hastanedeydim bana sorsan adet sancısı mi doğum sancısı mi diye doğum daha kolaydı benim için evet daha şiddetli bir sanci ama molaları var... tavsiye verecek olursam sancı aralarinda kesinlikle yürüyün sancı geldiginde ise bir yerden tutunup (yatak başı gibi) squat pziyonunda çökün sancı esnasında birisi belinizden sırtınıza doğru masaj yapabilirse çok rahatlatıyor... büyük tuvaleti yapma hissi geldiğinde doğum başlamış oluyor ve sizi çatala alıyorlar sakin olup sadece sancı geldiginde ıkının..yani sancı aralarinda derin nefesler alıp gücünüzü toplayıp sancıyla beraber ikinin burada sağlık ekibi sizi yönlendirir zaten...bebeğin kafası çıkınca doğum bitiyor gerisi doktorda ya da ebede bebeği çekip alıyorlar ondan sonrası kuş gibi hafiflik sancılar bıçak kesiği gibi bitiyor.. korku olması çok normal ikinci doğumum olmasına rağmen bende korkuyorum şuan.. ama doğum anında bı deli gücü geliyor ona güveniyorum bende
Midesi rahatlamadığı için tam tersini düşünmüştümCanım doğum öncesi vücudun kendini hazırlaması gibi bir şey olabilir mi sonuçta vücut bağırsakları boşaltmak sindirime fazla enerji harcamamak için ishal bile olunduğu oluyor
Yani acaba doğumun yakın mı ki bir kaç gün veya haftaya olabilir mi?
Doğum öyle mucizevi bir şey ki doğumdan bir kaç gün önce gebelere gelen enerji de bu yüzdenmiş vücut ben doğuma hazırlanıyorum enerji depoluyorum diyormuş.Midesi rahatlamadığı için tam tersini düşünmüştüm
Allah razi olsun çok çok teşekkür ederim anlattığıniz için. Aslında yotubeden de dinledim pozitif doğum hikayeleri hem de deli gibi :') peki sancı şuan olan sahte sancılar gibi aniden bıçak saplanmasi şeklinde mi geliyor ? Benim de adetim çok sancılı geçerdi hep iğne ile ağrım ancak dinerdi kusardim. İnşallah hepimizin doğumu çok kolay geçer Rabbim yardımcımız olsunCanım bir vajinal doğumum var iki sene öncede kızkardeşimin doğumunda son dakikaya kadar yanındaydım...arkadaşların dediği gibi süreç çok kişisel ilerliyor acilmanin zamanı kesi dikiş vs ama süreçten söyle bahsedebilirim... doğum sancısı dediğimiz şey kasılmayla beraber belden ve kasıktan vuran bir sanci ilk kez doğum yapacak arkadaşlar anlarmiyim diye endişelenmeyin o sancı geldiğinde anlıyorsunuz karisitirilacak gibi değilama bence şöyle bir güzelliği var adet sancısı gibi kesintisiz sürekli bir sanci değil sancı geldiğinde yaklaşık 45sn-1 dk sürüyor sonra rahatlıyorsunuz doğum yaklaştıkça ve açılma hızlandıkça aralar kisalmaya sancı süresi uzamaya başlıyor ben mesela gençliğimde felaket adet sancıları çekerdim her ay hastanedeydim bana sorsan adet sancısı mi doğum sancısı mi diye doğum daha kolaydı benim için evet daha şiddetli bir sanci ama molaları var... tavsiye verecek olursam sancı aralarinda kesinlikle yürüyün sancı geldiginde ise bir yerden tutunup (yatak başı gibi) squat pziyonunda çökün sancı esnasında birisi belinizden sırtınıza doğru masaj yapabilirse çok rahatlatıyor... büyük tuvaleti yapma hissi geldiğinde doğum başlamış oluyor ve sizi çatala alıyorlar sakin olup sadece sancı geldiginde ıkının..yani sancı aralarinda derin nefesler alıp gücünüzü toplayıp sancıyla beraber ikinin burada sağlık ekibi sizi yönlendirir zaten...bebeğin kafası çıkınca doğum bitiyor gerisi doktorda ya da ebede bebeği çekip alıyorlar ondan sonrası kuş gibi hafiflik sancılar bıçak kesiği gibi bitiyor.. korku olması çok normal ikinci doğumum olmasına rağmen bende korkuyorum şuan.. ama doğum anında bı deli gücü geliyor ona güveniyorum bende
Canımsın doğru diyorsun Allah razı olsunBen anlatirdim ama surec ayni ilerlemiyo
Turkiyede biraz daha farkli
Yoksa seve seve anlatirim
Bugün temizlik yapmaktan üşendim ve üç tepsi poğaça bir tepsi bisküvili pasta bir tepsi de muffin kek yaptım sizce doğurur muyumDoğum öyle mucizevi bir şey ki doğumdan bir kaç gün önce gebelere gelen enerji de bu yüzdenmiş vücut ben doğuma hazırlanıyorum enerji depoluyorum diyormuş.
Sindirim sisteminde de öyle besinleri sindirmek için gereken enerjiyi doğum için kullanmak isteyip ishal iştahsızlık olabiliyormuş.
Yani vücudumuz çok muntazam çalışıyor arkadaşlar
Halimize gülsem miii ağlasam mıGece olunca bana hüzün çöküyo ya napcaz bilmem. Cidden panik atak olucamhafif karın ağrım ve bel ağrım var bi de alttan muayene etti sabahtan beri kanlı akıntım vardı ikindi gibi kesilmişti az önce yine kanlı sümüksü yoğun geldi nişan mı yoksa muayeneden kaynaklı mı anlamıyorum eşimi de panikletmek istemiyorum kuzu gibi oturdum yatakta sancı falan bekliyorum
Ahahaha sen rutinde böyle isen bilemem tabiBugün temizlik yapmaktan üşendim ve üç tepsi poğaça bir tepsi bisküvili pasta bir tepsi de muffin kek yaptım sizce doğurur muyumgebeliğin başından beri ishalim arkadaşlar yarın temizlik yapmak zorundayım annem ertesi gün gelicek bir sürü laf sokar
Ya ben sabah birazcik kahvsltiyi abartmisim cok normal bugun boyle diye dusunuyorumDoğuma var demek ki derler
Evet ben de hiç istemiyorum o kadar erken gidip gelen giden açıklık baksınEvet bundan korkuyorum ne kadar erken gidersem o kadar sezeryana dönme ihtimali ve yorulma ihtimali artıyo diye doktorum da sona doğru gitmemi istiyo. Gitsem gelen açıklık bakcak giden suni sancı takcak süreç uzadıkça gerilicem kasıcam
Üç haftadir ful yatıyorumAhahaha sen rutinde böyle isen bilemem tabi
Bende gebeliğin başından beri aşırı hareketli ve enerjiğim ama tık yok bizde ters giden bir şeyler var bence
Yaa belkide oyledir. Yarin ogrenicez bakalim bidigin gelmeye niyeti var miCanım doğum öncesi vücudun kendini hazırlaması gibi bir şey olabilir mi sonuçta vücut bağırsakları boşaltmak sindirime fazla enerji harcamamak için ishal bile olunduğu oluyor
Yani acaba doğumun yakın mı ki bir kaç gün veya haftaya olabilir mi?
Kuzum nasıl dayanıcan öyle birşeyler atıştırmalısınBenimde kesildi. Kahvalti ile duruyorum bugun canim hic bisey istemedi
Hayır öyle aniden bıçak saplamasi şeklinde değil bildiğiniz adet sancısı gibi ama çok daha şiddetli... hani bazı arkadaşlar nst ye girdim sancım varmış ben anlamadım diyor ya o acilmanin başladığı sancı değilAllah razi olsun çok çok teşekkür ederim anlattığıniz için. Aslında yotubeden de dinledim pozitif doğum hikayeleri hem de deli gibi :') peki sancı şuan olan sahte sancılar gibi aniden bıçak saplanmasi şeklinde mi geliyor ? Benim de adetim çok sancılı geçerdi hep iğne ile ağrım ancak dinerdi kusardim. İnşallah hepimizin doğumu çok kolay geçer Rabbim yardımcımız olsun
Ben sanirim yediklerimi sindiremedim.dahaKuzum nasıl dayanıcan öyle birşeyler atıştırmalısın
Ahaha benim kilolu halim deseydin palalel evrendeValla bugün son kez söyledim bakalım ne zaman kuracak illa benim sınav haftamı mı buldun diye bana sitem ediyorAma akşamdan beri maç ateşi ile yanıp tutuşuyor
Benim çocuk sayısını gerçekten düşünmem gerek kendi doğuracağım kendim doğurmuş gibi sevdiğim bir de kayınvalidemin doğurduğu
Olsun kız veririz
Geçen gün bizim oğlan geriden çıkınca senin yazdığını okudum eşime demiştin ya beni söyle her şeyi yedim ama çocuk büyümüyor diye.
Senden de bahsettim biraz eşim diyor ki doğru söyle paralel evrendeki sen mi yoksa nasıl bu kadar benzerlik olabilir diyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?