Of çok uzun gibi geldi bir anHayır öyle aniden bıçak saplamasi şeklinde değil bildiğiniz adet sancısı gibi ama çok daha şiddetli... hani bazı arkadaşlar nst ye girdim sancım varmış ben anlamadım diyor ya o acilmanin başladığı sancı değililk başta kasılmayla başlıyor siz bı ağrı hissetmiyirsunuz nst zaten kasılmaları ölçüyor özellikle ilk gebeliği olanlar kasılma ile bebeğin hareketlerini karıştırabiliyor..ben doğumumda suyum geldiği için hastaneye gittim....evden çıkarken hicbiseyim yoktu yolda kasilmalari hissetmeye başladım sadece karnım sertleşiyordu hastaneye gittiğimde nst de sancılar 100 u gosteriyirdu ama benim tek hissettigim karnımın sertlesmesiydi gece iki de kasılmalarim başladı o doğum sancısı dediğimiz şeyi ben sabah saat 8 de hissettim ondan sonra zaten açılma hızlandı 3 saat sonra da doğum gerçekleşti...
İnşallah herkesin bende dahil su gibi doğumlarımiz olur..AminElinize sağlık ne güzel yazmışsınız valla gayet güzel açıklayıcı olmuş
İnşallah bizler de ilk doğum tecrübelerimizi böyle güzel anlatırız böyle güzel geçer
Dediğiniz gibi herkesin süreci farklı ama yapılması gereken herkeste aynı gibi sancı arasında yürümek sancı gelince squat pozisyonunda kalmak hafif yarım otur kalk yapmak çatalda nefesi iyi ayarlayıp güzel ıkınmak
İnşallah biz de böyle bir avazda doğururuz
Allahım Amin
Kaç saat olmuş ya sindirmişsindirBen sanirim yediklerimi sindiremedim.daha
Ne güzel anlatmışsınız teşekkür ederizCanım bir vajinal doğumum var iki sene öncede kızkardeşimin doğumunda son dakikaya kadar yanındaydım...arkadaşların dediği gibi süreç çok kişisel ilerliyor acilmanin zamanı kesi dikiş vs ama süreçten söyle bahsedebilirim... doğum sancısı dediğimiz şey kasılmayla beraber belden ve kasıktan vuran bir sanci ilk kez doğum yapacak arkadaşlar anlarmiyim diye endişelenmeyin o sancı geldiğinde anlıyorsunuz karisitirilacak gibi değilama bence şöyle bir güzelliği var adet sancısı gibi kesintisiz sürekli bir sanci değil sancı geldiğinde yaklaşık 45sn-1 dk sürüyor sonra rahatlıyorsunuz doğum yaklaştıkça ve açılma hızlandıkça aralar kisalmaya sancı süresi uzamaya başlıyor ben mesela gençliğimde felaket adet sancıları çekerdim her ay hastanedeydim bana sorsan adet sancısı mi doğum sancısı mi diye doğum daha kolaydı benim için evet daha şiddetli bir sanci ama molaları var... tavsiye verecek olursam sancı aralarinda kesinlikle yürüyün sancı geldiginde ise bir yerden tutunup (yatak başı gibi) squat pziyonunda çökün sancı esnasında birisi belinizden sırtınıza doğru masaj yapabilirse çok rahatlatıyor... büyük tuvaleti yapma hissi geldiğinde doğum başlamış oluyor ve sizi çatala alıyorlar sakin olup sadece sancı geldiginde ıkının..yani sancı aralarinda derin nefesler alıp gücünüzü toplayıp sancıyla beraber ikinin burada sağlık ekibi sizi yönlendirir zaten...bebeğin kafası çıkınca doğum bitiyor gerisi doktorda ya da ebede bebeği çekip alıyorlar ondan sonrası kuş gibi hafiflik sancılar bıçak kesiği gibi bitiyor.. korku olması çok normal ikinci doğumum olmasına rağmen bende korkuyorum şuan.. ama doğum anında bı deli gücü geliyor ona güveniyorum bende
İnşAllah böyle ilerler doğumlarımız ne güzel anlatmışsın uzun uzunCanım bir vajinal doğumum var iki sene öncede kızkardeşimin doğumunda son dakikaya kadar yanındaydım...arkadaşların dediği gibi süreç çok kişisel ilerliyor acilmanin zamanı kesi dikiş vs ama süreçten söyle bahsedebilirim... doğum sancısı dediğimiz şey kasılmayla beraber belden ve kasıktan vuran bir sanci ilk kez doğum yapacak arkadaşlar anlarmiyim diye endişelenmeyin o sancı geldiğinde anlıyorsunuz karisitirilacak gibi değilama bence şöyle bir güzelliği var adet sancısı gibi kesintisiz sürekli bir sanci değil sancı geldiğinde yaklaşık 45sn-1 dk sürüyor sonra rahatlıyorsunuz doğum yaklaştıkça ve açılma hızlandıkça aralar kisalmaya sancı süresi uzamaya başlıyor ben mesela gençliğimde felaket adet sancıları çekerdim her ay hastanedeydim bana sorsan adet sancısı mi doğum sancısı mi diye doğum daha kolaydı benim için evet daha şiddetli bir sanci ama molaları var... tavsiye verecek olursam sancı aralarinda kesinlikle yürüyün sancı geldiginde ise bir yerden tutunup (yatak başı gibi) squat pziyonunda çökün sancı esnasında birisi belinizden sırtınıza doğru masaj yapabilirse çok rahatlatıyor... büyük tuvaleti yapma hissi geldiğinde doğum başlamış oluyor ve sizi çatala alıyorlar sakin olup sadece sancı geldiginde ıkının..yani sancı aralarinda derin nefesler alıp gücünüzü toplayıp sancıyla beraber ikinin burada sağlık ekibi sizi yönlendirir zaten...bebeğin kafası çıkınca doğum bitiyor gerisi doktorda ya da ebede bebeği çekip alıyorlar ondan sonrası kuş gibi hafiflik sancılar bıçak kesiği gibi bitiyor.. korku olması çok normal ikinci doğumum olmasına rağmen bende korkuyorum şuan.. ama doğum anında bı deli gücü geliyor ona güveniyorum bende
İnsallah kuzumKaç saat olmuş ya sindirmişsindiryarın daha iyi beslen
Aslında uzun değildi kuzum ben eğer sancım başladığında ve siklastiginda gitseydim 2-3 saatte dogurucaktim zaten...ilk gebelik benimde tecrubesizligim vardı birde ilk suyum geldiği için doktor enfeksiyon olabilir hastaneye gel gözetim altında ol deyince gittim akşam 11 de suyum geldi gece 2 de hastanedeydim ama rahattım mesela aralarda uyudum falan asıl sancım sabah saat 8 de başladı 11 de doğurdumOf çok uzun gibi geldi bir an
Yok kız kaç kg var ki sanki aynıyız benceAhaha benim kilolu halim deseydin palalel evrendeoğluşlarda aynı bizim bakalıö perşembe randevumda benim sıpa kaç kg çıkıcak 3 olmamıştır daha kesin inat sıpa
Bu aradada bizim evdede maç hakim o kadar heyecanlanıyorlarki başka odada oturdum korkuttular beni
Bende sancıyı evde çekip sancı sıklaşınca hastaneye gitmek istiyorum ama suyum sancıdan erken gelirse yani su gelir sancılar bir kaç saat sonra başlar da bebek için enfeksiyon riski felan olursa diye korkuyorum açıkçası o yüzden su gelir gelmez mi gitmek gerekir yoksa bir kaç saat sancıları takip etsek sorun olur mu bilmiyorumAslında uzun değildi kuzum ben eğer sancım başladığında ve siklastiginda gitseydim 2-3 saatte dogurucaktim zaten...ilk gebelik benimde tecrubesizligim vardı birde ilk suyum geldiği için doktor enfeksiyon olabilir hastaneye gel gözetim altında ol deyince gittim akşam 11 de suyum geldi gece 2 de hastanedeydim ama rahattım mesela aralarda uyudum falan asıl sancım sabah saat 8 de başladı 11 de doğurdum
Evet kesinlikle özellikle adetleri çok ağrılı geçen arkadaşlarin idmanli olduğunu düşünüyorumNe güzel anlatmışsınız teşekkür ederizBen de korkunç geçen regl dönemlerimden güç alıyorum. Morfinle durdurulan ağrılarım oluyordu, hele ki hamile kalmadan 1 ay önce hastanede yatmıştım bu sancı nedeniyle. O zaman da doktor söylemişti, doğum bundan daha kolay çünkü aralıklı çekiliyor bu sancı diye. Şimdi siz de anlatınca içim ferahladı günler sonra.
Umarım artık sağlıklı bir şekilde başlar doğumlarımız, bu başlıktaki her kadın çok yoruldu çünkü
Canim dun ebe egitimde suyunuz geldiginde bile sakin davranin acele bi sekilde gelmenize gerek yok dediBende sancıyı evde çekip sancı sıklaşınca hastaneye gitmek istiyorum ama suyum sancıdan erken gelirse yani su gelir sancılar bir kaç saat sonra başlar da bebek için enfeksiyon riski felan olursa diye korkuyorum açıkçası o yüzden su gelir gelmez mi gitmek gerekir yoksa bir kaç saat sancıları takip etsek sorun olur mu bilmiyorum
Benim suyum birden gelmedi doğuma kadar azar azar geldi suyum gelir gelmezde hastaneye kosmadim aradan 2-3 saat geçti ama doktor sancımi evde beklememi istemedi kardeşimin de doğumda aynı benim gibi oldu ilk önce suyu geldi onun doktoru da sancıları hastanede beklemesini istedi...sende doktorunla irtibat halinde olursun canım gel derse gidersinBende sancıyı evde çekip sancı sıklaşınca hastaneye gitmek istiyorum ama suyum sancıdan erken gelirse yani su gelir sancılar bir kaç saat sonra başlar da bebek için enfeksiyon riski felan olursa diye korkuyorum açıkçası o yüzden su gelir gelmez mi gitmek gerekir yoksa bir kaç saat sancıları takip etsek sorun olur mu bilmiyorum
Rabbim ne kadar zor ya annelik ilk günden son nefese dek .. çok minnettarim uzuun uzuun anlattığın için teşekkür ederimHayır öyle aniden bıçak saplamasi şeklinde değil bildiğiniz adet sancısı gibi ama çok daha şiddetli... hani bazı arkadaşlar nst ye girdim sancım varmış ben anlamadım diyor ya o acilmanin başladığı sancı değililk başta kasılmayla başlıyor siz bı ağrı hissetmiyirsunuz nst zaten kasılmaları ölçüyor özellikle ilk gebeliği olanlar kasılma ile bebeğin hareketlerini karıştırabiliyor..ben doğumumda suyum geldiği için hastaneye gittim....evden çıkarken hicbiseyim yoktu yolda kasilmalari hissetmeye başladım sadece karnım sertleşiyordu hastaneye gittiğimde nst de sancılar 100 u gosteriyirdu ama benim tek hissettigim karnımın sertlesmesiydi gece iki de kasılmalarim başladı o doğum sancısı dediğimiz şeyi ben sabah saat 8 de hissettim ondan sonra zaten açılma hızlandı 3 saat sonra da doğum gerçekleşti...
Ben sordum doktorum dedi ki yok hemen gelmese de olur ilginç biri kendisi ama güveniyorumBende sancıyı evde çekip sancı sıklaşınca hastaneye gitmek istiyorum ama suyum sancıdan erken gelirse yani su gelir sancılar bir kaç saat sonra başlar da bebek için enfeksiyon riski felan olursa diye korkuyorum açıkçası o yüzden su gelir gelmez mi gitmek gerekir yoksa bir kaç saat sancıları takip etsek sorun olur mu bilmiyorum
Gözün aydın canım beniimmmKızlar biz çok iyiyizz. Benim dikiş yerlerim acıyor biraz ama idare ediyoruz. İdilim çok tatlısadece hep meme istiyor uyumuyor meme ucum pek çıkmadı tutamadı diye silikon uc aldırdılar. Onla da hep çatladı memitolarım ama olsundu..
alıntılara bakamadım aha gene ağliy benim kız
Aramıza hoşgeldin Annesiiii ve İdil kuşumKızlar biz çok iyiyizz. Benim dikiş yerlerim acıyor biraz ama idare ediyoruz. İdilim çok tatlısadece hep meme istiyor uyumuyor meme ucum pek çıkmadı tutamadı diye silikon uc aldırdılar. Onla da hep çatladı memitolarım ama olsundu..
alıntılara bakamadım aha gene ağliy benim kız
Göbeğimi içi su dolu balona benzetiyordum benDoğum yapan anneler korse olayını ne yaptınız? Karnımın içinde çok tuhaf şeyler oluyor gibi hissediyorum hatta sanki bebek hareket ediyor gibi geliyor, korse takılıyken emzirirken rahatsız oluyorum günde bir saat anca takabiliyorum, göbeğim de yumuş yumuş kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?