Sen sorduğun ilk gün yazdım ama gözünden kaçtığını farkettim zaten. Umarım işine yarar1-Beyaz Peynir
100 gramı günlük ihtiyacın %14’ünü yani 125 mcg A vitaminini
2-Katı Yumurta
Günlük ihtiyacınızın %8’ini yani 74 mcg A vitaminin
3-Keçi Peyniri
Keçi peynirinin 100 gramı günlük ihtiyacınızın %76’sını karşılar
4- Somon
Günlük ihtiyacın %17’sini
Bitkisel olanlardan ise
1- Balkabağı (Pişmiş)
2- Kavun
3- Kara Lahana (Pişmiş)
4- Kayısı
5- Havuç (Pişmiş)
6- Kırmızı Biber (Çiğ)
Bunun dışında karaciğerde de çok bulunuyor, ama gebelikte yasaktı biliyosun. Emzirirken de tavsiye edemem. Yukarda saydıklarım en güvenilir olanlar.
Bunun dışında bol bol brokoli, ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler tüketebilirsin.
Acil şifalar dilerim, umarım hiç ameliyata ihtiyaç kalmaz
Evet çocuklarla uygun olması hoş olmuşYa benimki 5 ekim gorunuyodu ona ragmen almadilar
Burda sat a gore aliniyo
Tarihide durduk durduk madem secme hakkimiz var 13u secelimde cocuklara uysun dedik
Keşke yakın olsak hamile halimle ben bile gelip yardım etmek isterim, lise arkadaşı eş dost olmadığım halde. Bu hayatın boyunca sorun olur ama, ben çok sıkıntısını çektim ama sonunda illallah ettim insanlardan zor da olsa hayır diyebildim artık hiç çekinmeden diyorum .Ay varya keşke diyebilsem ama kız iyi niyetle yardım etmek istiyor bu yüzden kendimi çok kötü hissediyorum geri çevirmeye. Yağmur yağsın diye dua ediyorumdoğurmak bile çok cazip geldi bir arada sonra kendime geldim vaktini beklesin diye dua ettim
Az var sertlik canım krem vermedi kan sulandırıcıyı sezaryenden 1 gün önce bıraktık.. Yarın sağlık ocağına gideceğiz topuk kanı için aile hekimine göstermeyi düşünüyorum bakalım o ne diyecekEvet birde sertlik varmı kan sulandiricilar artiriyormuş sertlihi haberin olsun krem falan verdi mi
Kız başka ne amacı olacaktı 50 günlük bebeninBenim Bu oğlanla başım ciddi dertte ya milletin oglu çişi fışkırıyor benimki kakayı altını acmaya korkuyorumhabire yiyor kaka yapiyor başka amacımız yok
Amin canimDeğil mi amasenin de hayırlı olsun, sağlıkla alalım bebeciklerimizi, anneciğine de acil şifalar dilerimdilerim, gönlünü ferah tut, Allahın izniyle bir çok gebenin duasını alıyosun, Rabbim yardım eder
Canim sadaka vermeyi unutmaAllah hepinizden razı olsun canimlar Allah sevdiklerinize uzun uzun ömürler versin.Bi an da kalp krizi geçiriyor hala soktayiz Allah razı olsun toplamam lazım kendimi bebisim çok sert zaten çok üzüldü Ahlas geçen haftada trafik kazası geçirmiştim.Kirmizi ışıkta dururken araba vurmuştu hayat gerçekten çok kısa ve garip herkse çok teşekkür ederim canlarım sag salim kucağımıza aliriz insallah
Doğumhanede telefon yasak ama evet doğum yaptığım gece öğrendimAy ne kadar güzelmiş orası. Bu hastane tam delirmelik. Herkes ayrı kafadan konuşuyor temizlikcisi bile beni azarliyor telefon kullanıyorum doğumhanede diye. Sonra servise aldılar da rahatladım biraz. Benim eşimi alsalar bütün derdim, sıkıntım biter.
Prima ıslak mendil ve pamuk kullanıyorum canım. Ama pişik başlayınca sadece pamuğa döndüm. Bizim buralar soğuk canım öyle hemen hemen yıkamak zor geliyor ama bugün bende öyle yaptım yıkadım. Üşütmem inşallah pişik için doğal zeytinyağ rahatlattı. Sudo bepanthol falan olmadı.Tarifi denicem canım sağol. Pişik için ne yaptın? Pamuk kullanıyorsun dimi,biraz da ılık su koyuyorum kaba çok rahatlıyor çok kaka yaparsa da direkt belden aşağı yıkıyoruz.
Ben demiştim bi ara anayım ben anlarım diyeBizim evde de benzer sorunlar oluyor ben şimdi şöyle olacak diyorum oluyor, bazen ufak krizler yaşıyoruz bu yüzden ☺
Ablamın oğlu da aynı şeyi yaşamıştı. Dandik bi emzik tutmuştu. Ben de alacağım öyle dandik bir şey deneyeceğim. Çünkü gerçekten mememi emzik yaptı resmen. Gıkı çıksa meme ye yapışıyor hemen. Sakinleşmiyor yoksaValla bunun bı garantisi yok canım hiç tutmayadabilir..benim oğlum eczandeen aldığımız ucuz bı emziği tutmuştu bebedordu sanırım ilk zamanlar çok vermedim zaten meme reddi olmasın diye çok gaz sancısı olduğunda ya da kısa süreli oyalamak istediğimizde falan... 1 aydan sonra avent verdim tuttu ama sadece uykuya geçişlerde almıştı onu da 8-9 ay civarı bıraktı
Sarı kantaron yağ da iyi gelir kuzu.Prima ıslak mendil ve pamuk kullanıyorum canım. Ama pişik başlayınca sadece pamuğa döndüm. Bizim buralar soğuk canım öyle hemen hemen yıkamak zor geliyor ama bugün bende öyle yaptım yıkadım. Üşütmem inşallah pişik için doğal zeytinyağ rahatlattı. Sudo bepanthol falan olmadı.
. Evet sen de bi ara annene çıkışmıştın. Gerçekten hakkıymışsın. Ben artık tahmin edebiliyorum ne derdi olduğunuyavrularımızın derdi olmasın inşallah
Ablamın oğlu da aynı şeyi yaşamıştı. Dandik bi emzik tutmuştu. Ben de alacağım öyle dandik bir şey deneyeceğim. Çünkü gerçekten mememi emzik yaptı resmen. Gıkı çıksa meme ye yapışıyor hemen. Sakinleşmiyor yoksa
İnşallah sana da sağlıklı kolay doğumlar nasip etsin
Ya bu çocuklar ışınlanarak falan çıkamıyor mu dışarıÇok geçmiş olsun.
Ay duygusal ve yorgun, henüz kendime gelemedimSiz nasılsınız kardeşler geçinebiliyor mu
Çok sağol canımYa ben de eşim de pek ufak değiliz, genetik herhalde, her gören doktor şeker var mı diyodu, bu kilo yüzünden çok strese de girdim çünkü ben de normal doğum istiyordum, karbonhidratı kestim spora ağırlık verdim yüzme, yürüyüş falan ama kilo almaya devam etti Ablam miadına yakın 4600 doğurmuş, diyorum belki erken gelmesi hayrımıza oldu.
Ya alışveriş yaparken hep elim kız kıyafetlerine gidiyor dkdk ne olur çiçekli tulum giyse, şu elbise de çok tatlıymış
Ya bende karşı.degilim ama hevesimi kırıyorlar teorik olarak biliyorum ama uygulama vicdan azabıHemen gazlayayım aşkım hemşire hastaneden çıkmadan önce 2 meme bir mama ver dedi hastanede kaldığım 2 gün öyle yaptım eve gelince kendi kurallarıma geçiş yaptım emzirirsen sütün çoğalır yoksa sürekli mama vermek zorunda kalırsın kızındaki gibi yetemiyormuyum psikolojisine girersin dedim ve eve geldiğim gün mamayı bıraktım 15 dk da bir de istese emzirdim gece sık sık uyandırdım bugün sabah ilk defa mama verdim çünkuuuğ minik tırtılım 1 saat boyunca memede kalmak istedi bir emdi bir bıraktı sütüm boşa aktıbaktım aç gibi 30 cc yaptım 15 cc kadarını içti. Yarın doktor kontrolü var Ab0 uyuşmazlığı dolayısıyla sarılık riski var korkuyor muyum evet ama besliyorum kuzumu sık sık emziriyorum yarın göreceğiz bakalım ne durumdayız ona göre mamaya yönelebilirim zaten katı kurallı da değilim karşı değilim
Geçmezse deneyeyim canımSarı kantaron yağ da iyi gelir kuzu.
Bende beni enayi yerine koymaya başladıklarını hissettiğimde mesafemi koyuyorum hemen ama bu çok farklı bir durum o yüzden çaresiz kaldım ☺ eşim işten geldi stres yapmış iyice ne yapacam tanımadığım insanın yanında diye bende dedim ben bile stres yaptım ne yapacağım diyeKeşke yakın olsak hamile halimle ben bile gelip yardım etmek isterim, lise arkadaşı eş dost olmadığım halde. Bu hayatın boyunca sorun olur ama, ben çok sıkıntısını çektim ama sonunda illallah ettim insanlardan zor da olsa hayır diyebildim artık hiç çekinmeden diyorum .
Kuzenimin köpeği vardı, hiç evde durmazdı resmen ben büyüttüm köpeği kıyamadığımdan. Bir ara tavşan aldı avuç içi kadardı kocaman köpek kadar oldu o da. Bana baktırıyordu gezmeye gittikçe, orda burda kaldıkça, güya rica ediyor ama ben bakmak mecburiyetinde hissediyordum asla hayır diyemezdim. En sonunda bu hayvanlar senin mi benim mi dedimburdan başladım ben hayır demeye
Bana nst sırasında dedi kullanma diye bende nst için dedi sandım. Sonra gelip bana laf söyleyince eşimede mi haber vermeyeyim dedim kimse bir şey demiyor zaten dedim. Çok anlayışsizlar yaDoğumhanede telefon yasak ama evet doğum yaptığım gece öğrendimorası bıraz mahremıyetı olan bıyer ya ondan sanırım , ama bana soyledıler bılmıyordum dedım anneme haber vereyım dedım mesaj atım eşime verdim sonra
Senin bir ara karnında yanma hissi oluyordu doktorun onun için ne dedi canımKizlar benim bebis ciddi anlamda az hareket ediyor beni tedirgin ediyo bu durum ya
Bebeğim sen en iyisini bilirsin bebek içinYa bende karşı.degilim ama hevesimi kırıyorlar teorik olarak biliyorum ama uygulama vicdan azabı
Mama vermeniz gerekiyirsa memeden sonra 1 cc yeterli olur yeni doganlar icinBebeğim sen en iyisini bilirsin bebek içinmamayı ne sıklıkla veriyordun
Ya bizde memeyi emzik yaptık. Öyle çok sütüm yok keyfi istiyor biliyorum. Hatta biberon reddine geçecek nerdeyse emdi emdi hala aç ağlıyor mama verdik biberonu meme gibi tutmaya çalışıyor bırakıyor baya uğraştık. EDS almamıştım ama onu alıcam herhalde bari öyle yesin. Bu kadar emzik niyetine meme kullanmaya da sütüm artar inşallah bakalımPrima ıslak mendil ve pamuk kullanıyorum canım. Ama pişik başlayınca sadece pamuğa döndüm. Bizim buralar soğuk canım öyle hemen hemen yıkamak zor geliyor ama bugün bende öyle yaptım yıkadım. Üşütmem inşallah pişik için doğal zeytinyağ rahatlattı. Sudo bepanthol falan olmadı.
. Evet sen de bi ara annene çıkışmıştın. Gerçekten hakkıymışsın. Ben artık tahmin edebiliyorum ne derdi olduğunuyavrularımızın derdi olmasın inşallah
Ablamın oğlu da aynı şeyi yaşamıştı. Dandik bi emzik tutmuştu. Ben de alacağım öyle dandik bir şey deneyeceğim. Çünkü gerçekten mememi emzik yaptı resmen. Gıkı çıksa meme ye yapışıyor hemen. Sakinleşmiyor yoksa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?