2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Merhaba arkadaşlar bebeğim 1 haftalik oldu bugün 3400 doğmuştu bugün ki kontrolünde 3050 gram çıktı normalmi acaba sizin bebekleriniz ne zaman kilo almaya başladı acaba

Merhaba arkadaşlar bebeğim 1 haftalik oldu bugün 3400 doğmuştu bugün ki kontrolünde 3050 gram çıktı normalmi acaba sizin bebekleriniz ne zaman kilo almaya başladı acaba
Benım 12. Gün doğum kilosuna ulaştı , erken doğumdu.20 güne kadar bile müsade edilebilir demişti.
Normalde de 10. Gün doğum kilosuna ulaşmasını bekleriz demişti ebe 15 dıyenlerde var yine

Vücudundaki ödemleri atıyor, bağırsaklarında biriken mekonyumu yapıyor derken kilo kaybediyor yani normal.
İlk iki hafta içinde doğum kilosuna ulaşıyorsa normal. Bizim bir hafta sonra falan ulaşmıştı. 1. Ayın sonunda doğum kilosunun üzerinde olması gerekiyor

Yeterli besleniyor mu doktor gorusu aldın mı hıc bezlerı nasıl

Aslında sütüm çok fazla iki saate bir uyandirim emziriyorum bazen kusuyor geri ama sık sık emzirmeye çalışıyorum günde 5 6 defa çis yapiyor 2 defada kaka yapıyor genelde iki gün çok gaz sancisi vardı o zaman çok beslenemedi çok zorlandı sancidan

Yeterlı gayet o zaman alır annesi, bezınde tütüncülük kırmızılık gormedın dimi hiç , Eltim emzirıyordu ama meğer bebek ememıyormus yeterınce turuncu krıstaller vardı bezınde
Ama sen çiş kaka gayet yerınde sık sık beslemeye devam asmde takıp ettık bızde sende oyle yap

Evet oldukça ödemliydi ama 1 haftada hiç kilo almadi o beni biraz üzdü

Evet kakasinda küçük parçalar var ama kırmızılık yok

Emzirirken memede uyuyor emzirdikten sonrada bir kaç saat uyuyor aciktiginda uyanıyor bende doymasa uyumaz diye düşünmüştüm

Reflu yatağına sırt üstü yatırıp, başını sağa yada sola çevirmek lazımmış kızlar. Ayrıca biogaia gaz damlası yazdı..

Kullan nasılsın kullandı.. bi kasık anne sütüne 5 damla dedi.. buzdolabi kapak kısmında sakla dedi.. ise yarayan oldu mu

Evet kuzum Amerikan Pediatri Akademisi de sırt üstü yatış öneriyor. Ne olur ne olmaz diye ben beslenme sonrası bir süre yan yatırıyorum sonra sırt üstü yatıyor hep.
Ben de kullanıyorum ama doktorumuz artı olarak sap simplex yazdı. Sonuçta biogaiaya bir probiyotik onu bırakmayacağız gaz damlasını da ekliyorum dedi

Bize ek bir damla yazmadi 15 gün sonra aylik kontrolde sorayım tekrar canim

bugün Duru köpüklü kaka yaptı biraz baktım da yine mevzu süt fazlalığına geldi. Ön süt/son süt dengesizliğinden olabiliyormuş. Bazen çok fazla ön süt emiyor bazen çok fazla son süt emiyor. Bu da bir sürü dengesizlik yapıyormuş Sütün azlığı kadar fazlalığı de dert bi çözemedim şu işi. Neyseki bugün kontrolümüz var dr a soracağım.

Bize ek bir damla yazmadi 15 gün sonra aylik kontrolde sorayım tekrar canim
Biz ağladığını söylediğimiz için karnını muayene edip verdi zaten canım şişlik, gaz var diye. Muhtemelen sizde olmadığı için gerek duymamıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…