- 20 Eylül 2022
- 1.251
- 1.485
- 63
Bizimki iyilesmeye başladı sankiKızlar yaptırdım bende 2. Dozu dün doktora götürdük inşAllah tekrarlamaz bir daha
Bizimkide doğduğunda beni andırıyordu şimdi ns beni ne babayı
Bizde acile götürdük temizlemeye devam et dedilerBizde de var bu sabah doktor kontrolü vardı.burnunu çek baya dolmuş dedi.serum sıkıp vuruyorum biraz çıkıyor dedim.serumdan sonra yine de nazal aspiratörle çektir dedi.şimdi eczaneden onu alıcam.elektrikli aspiratörüm var birkaç ay sonra anca kullanırım
Verdim ama içime sinmedi bir şey olur diye bir daha vermedim
Benimki de çocuğun üstünü yastıkla kapatıyorya da oyuncak bebeğini getirip yanına yatırıyor
Benimkilerde düşmedi yürüyüş yapınca ağrıyorNormal doğum yapan arkadaşlar ben yine dikis sorusuyla geldim...benim dikislerden bı parca düştü diye doktora gitmedim ama devamı gelmiyor geri kalanı hala duruyor bide hala otururken falan batıyor sızlıyor...dikislere kendim biraz bakmaya çalıştım kızarıklık çok şişlik yok gibi enfeksiyon yoktur diye düşünüyorum ama ilk doğumda 2 haftada düşmüştü dikişler diye hatırlıyorum şimdi 20 gün oldu hala duruyo olması canını sıkıyor...15 güne düşmezse gel alalım demişti doktor ama bı daha alttan muayene geriyor beni gitmeden kendine düşsün istiyorum...dikisi düşenler kaç günde düştü acaba
Mama verince öyle bir yedi ki dedim herhalde doymadı çocuk
Mememi emmesinde sorun yok ama yinede fayda edermi kiEDS denesen canım ben yapayım dedim Kuzey'in yeme düzeni şaştı o ara öyle kaldı malzemeler. Sen çok vermediğin için günde 1-2 kere yapabilirsin belki
2. Dozdan sonra kaç gün olduBizimki iyilesmeye başladı sanki
Canım peki sen mamayı nasıl veriyorsun?EDS denesen canım ben yapayım dedim Kuzey'in yeme düzeni şaştı o ara öyle kaldı malzemeler. Sen çok vermediğin için günde 1-2 kere yapabilirsin belki
Benimki emzik de tutmadığı için olmuşum ben emzik. Atleti indirmeyim sakın ha. Bu saatlerde benimkinin çıldırış saatleriValla ben bittim memıktolar bıttı akşama doğru su saatler buhran basıyor resmen uyumuyor ağlıyor hep meme ıstıyor
Aman aman Allah korusun canım ya. Sık sık temizle burnu. Reflü yatağı gibi hafif yüksek bir yatakta yatır mutlakaYa bu aksam bı korku yedim kızı oturduğumuz odada uyutmuyorum abisi çok ses çıkarıyor ve koltuklarin üstünde zıplar atlar koşar ayarı yoktur zarar verir diye....yan odada uyuyor ara ara gidip kontrol ediyorum bı ara hik mik bı sesler geldi gittim ki çocuk nefes alamıyor tepiniyor yatakta kucağıma almama aldım tooarlayamadi nefesini bı korkuyla eşime seslendim o arada bı kustu fiskirircasina anca öyle nefesini toparladı kusmugu hep balgamdiburun akıntısı genzine aktı sanırım yutamadı kusturdu onu
Pazartesi vurdurduk2. Dozdan sonra kaç gün oldu
Bende çarşamba vurdurdum doktor 7-10 gün sonra tekrar gelirse 3. Doz olması gerekir dediPazartesi vurdurduk
Yani bununda garantisi yok. Bekleyip görelim bakalım.Bende çarşamba vurdurdum doktor 7-10 gün sonra tekrar gelirse 3. Doz olması gerekir dedi
Bende direniyorum mama vermemek için ama memeden ayrılamıyor saatlerdir yoruldum süt var ama az geliyor sanırım@Papatyamavissatatalya Ihlamurseven Kızlar desteğiniz ve verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkürler bugün sonunda hiç mamasız bir gün geçirdik göğüslerim çok acıyor ama razıyım açıkçası birde az önce göbek bağımızda düştü. Bizim için güzel bir gündü şok sık giremesemde okuyorum ilk ay herkes için biraz zor geçiyor sanırım herkesin Allah yardımcısı olsun. Hepinizi öpüyorum kızlar
Bende gaz için biraz bekliyorum olunca pıt pıt yapınca hemen atıyor zaten yoksa çok zorlamıyorum senin gibiÇok sağol kuzum cidden çok yoruldum ama napalım sağlık..
Benim bebişimin bazen gazı çıkmıyor emme sonrası. Ben de çok zorlamıyorum inşallah yanlış yapmıyorumdur.. şimdiye kadar öyle çok gazdan ağlamadı gerçi
Çok şükür
Benimde öyle canım emerken emerken yoruluyor ama bırakmıyorda orda biraz uyuyor biraz devam ediyor bak şöyle düşün her emzirmem ancak 1-2 saat idare etti bugün benim iki göğsümü de emdiği halde. Ama sıcak duş kesinlikle kızlar haklı rahatlatıyor her fırsatta uyumaya çalışmak arttırıyor bol su içmek ve göğüslere elle sağar gibi masajlar yapmak baya rahatlatıyormuş bende buradan öğrendim. Rezenede içiyorum burada yazmışlardı yanımda getirdim hatta. Gümüş kapakları kullanıyorum belki işine yararsa seninde bilgin olsun vazgeçmeden devam edicez az olduğu için çokta gaz yapmaya başladı sanırım hava yutuyor benimki mesela çok ağladı bugün gaz yüzünden ama olsun mama kötü birşey değil ama bende kokusunu içime çeke çeke emzirmek istiyorumBende direniyorum mama vermemek için ama memeden ayrılamıyor saatlerdir yoruldum süt var ama az geliyor sanırım
Biberon ile canım. Çok şükür meme reddi olmadı hatta memeyi daha çok seviyor ☺Canım peki sen mamayı nasıl veriyorsun?
Enjektör ile vermekte zorlanıyorsun diye dedim canım. Onda memeyi emerken gidiyor enjektör daha zordur ☺Mama verince öyle bir yedi ki dedim herhalde doymadı çocuk
Mememi emmesinde sorun yok ama yinede fayda edermi ki
Mama verme dedi çocuk doktoru falan kilo alımı yüzünden. Içime sinmiyor sütüm olduğu halde mama vermek ama sürekli emzirmekte çok yorucu.Benimde öyle canım emerken emerken yoruluyor ama bırakmıyorda orda biraz uyuyor biraz devam ediyor bak şöyle düşün her emzirmem ancak 1-2 saat idare etti bugün benim iki göğsümü de emdiği halde. Ama sıcak duş kesinlikle kızlar haklı rahatlatıyor her fırsatta uyumaya çalışmak arttırıyor bol su içmek ve göğüslere elle sağar gibi masajlar yapmak baya rahatlatıyormuş bende buradan öğrendim. Rezenede içiyorum burada yazmışlardı yanımda getirdim hatta. Gümüş kapakları kullanıyorum belki işine yararsa seninde bilgin olsun vazgeçmeden devam edicez az olduğu için çokta gaz yapmaya başladı sanırım hava yutuyor benimki mesela çok ağladı bugün gaz yüzünden ama olsun mama kötü birşey değil ama bende kokusunu içime çeke çeke emzirmek istiyorum
Çok haklısın canım ama şöyle düşün bak bizim yanımızda hiç kimse yok eşimle dönüşümlü uyuyoruz o derece yalnızız birimiz hep nöbetçi geçen gün sıra bendeyken bebeğin bir gözünün açılmadığını farkettim. Baya kapanmış açılmıyor yapıştırıcı gibi birşey kaplı bir çığlık bir ağlama meğer çapak yapabiliyormuş damla aldık hafif şişlik var ama geçti. Yani inan emzirirken şöyle düşünüyorum Allah a şükür kimseye ihtiyacımız olmadan yardımsız karnı doyuyor büyüyor bir rezene çayı yapıp emzirmeye başlıyorum çay bitiyor emzirme bitiyorMama verme dedi çocuk doktoru falan kilo alımı yüzünden. Içime sinmiyor sütüm olduğu halde mama vermek ama sürekli emzirmekte çok yorucu.
Bizimde kimdeniz yok burada bilen bilir ben ilk hafta ağlayarak emzirdim hep. Sütüm yetmiyordu dikislerim ağrıyordu birde basurum çok ağrı yapıyordu oturamıyordum. Şimdi de ağlamak istiyorum ama biraz daha güçlendim sanırım. Sinirlendikçe çaresiz kaldıkça eşime kızıyorum bendeÇok haklısın canım ama şöyle düşün bak bizim yanımızda hiç kimse yok eşimle dönüşümlü uyuyoruz o derece yalnızız birimiz hep nöbetçi geçen gün sıra bendeyken bebeğin bir gözünün açılmadığını farkettim. Baya kapanmış açılmıyor yapıştırıcı gibi birşey kaplı bir çığlık bir ağlama meğer çapak yapabiliyormuş damla aldık hafif şişlik var ama geçti. Yani inan emzirirken şöyle düşünüyorum Allah a şükür kimseye ihtiyacımız olmadan yardımsız karnı doyuyor büyüyor bir rezene çayı yapıp emzirmeye başlıyorum çay bitiyor emzirme bitiyorSen inan o sabra güce sahipsin kısa bir süre sonra artacak sütler merak etme
Rica ederim kuzum çok sevindim evet ilk ay alışma, bakım derken zor ama ikinizde birbirinize alışacaksınız kısa sürede@Papatyamavissatatalya Ihlamurseven Kızlar desteğiniz ve verdiğiniz bilgiler için herkese teşekkürler bugün sonunda hiç mamasız bir gün geçirdik göğüslerim çok acıyor ama razıyım açıkçası birde az önce göbek bağımızda düştü. Bizim için güzel bir gündü şok sık giremesemde okuyorum ilk ay herkes için biraz zor geçiyor sanırım herkesin Allah yardımcısı olsun. Hepinizi öpüyorum kızlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?