- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Kız bebeyı bıraz kendı haline bırak emmesi için zorlama dakikaya takılma saate takılma bı kontrolü ona ver bakalım neler yapacak2 saatte anne uyandiriyorum kavga dövüş kıyamam kuzuma sonrada pişman oluyorum.. bu gece öyle deneyeyim canım benim bakalım ne olacak
Ahahahah ah bu analık ne deli işi.. ne doğru ne yanlış belli değilKız bebeyı bıraz kendı haline bırak emmesi için zorlama dakikaya takılma saate takılma bı kontrolü ona ver bakalım neler yapacak
Saat 9 dan beri meme de ne emiyor ne bırakıyor arada bir kere mama verdim uyuyacak gibiydi kızım bağırmaya başladı uyku falan kalmadı çocukta şimdi de memenin altına burnunu soktu uyuyor ama tilki uykusu çıt sesi duyunca ağlıyorAynen oyle valls ya. Dun gece verdim sadece mama tum gun memeye yapisik emiyor
Bunu aldım ben inşallah faydası olur bakalımBizimki de sivri ya, düz olmasından iyidir ama çevirirken iyice bozmaktan korkuyorum.
Bir de kızlar çocukların yüzüne bir şey sürüyor musunuz? Vücuduna ecowell losyon sürüyorum ama yüzüne de sürsem mi kuru gibi geldi. Bebek cilt bakımı önerilerini alırım
Ben sadece göğsüm çok dolduğunda rahatlatmak için sagiyorum bebeğe vermek için sagmiyorum bebeği bol bol emziriyorum sağmak tabiki artırır sütü ama sagmaktansa en iyisi bebeği emzirmek her agladiginda meme teklif et bebegineKızlar, sırf emziren anneler süt sagiyor musunuz? Süt sagma süt miktarını arttırır mi?
Birazcık sende anlatır mısın ertuşun teşhisi nasıl kondu? Sen nasıl farkettin belirtsinler nasıldı?
Yaaaa bu işin bi doğrusu ya da çözümü yok o zaman. Ben şimdi tamamen süt ve süt ürünlerini kesiyorum ya bebeğime iyimi kötü mü ediyorum. İyice hassaslaşacak vücudu dediğin gibi. Tecrübelerine göre Önerin ne olur canım ?1HANIM canım ben alerji için çok doktor gezdim trabzondayiz biz burada ki bütün alerji ve gastroenteroloji doktorlarına gittim ..trabzondaki hiçbir testte alerjisi çıkmadı hiçbir doktorda onemsemedi...sonra Ankara'ya götürdüm oradaki doktor tanıyı koydu...yeğenimde de süt alerjisi vardı..onun belirtileri farklıydı bizde hiç kakada kan olmadı mesela ama yeğenim huzursuz ve uykusuz bı çocuk hiç olmadi ama en küçük süt temasında kakada kan oluyordu...alerji konusunda doktorlar birbirinden çok ayrisiyorlar kimisi katı diyet önerirken kimisi diyete karşı diyetin bebeği daha da hassaslastirdigini düşünüyorlar...dediğim gibi biz geç öğrendik alerjiyi diyete başladığımızda süt alerjisi bitmek uzereymis bikac ay diyet yaptık sonra doktor kontrolünde diyeti bıraktık.. yeğenimde doktor kanı falan hiç onemsemedi mesela gelişimi yavaştı o yüzden diyet yaptırdı gelişiminde sıkıntı olmasaydı diğer hiçbir belirti benim için önemli değil diyet vermezdim demişti
Süt alerjisi bitiyor ama bebeğin alerjik olma durumu hiç bitmiyor malesef alerji şekil değiştiriyor oğlum bağırsak tepkiliydi şuan solunum tepkili kızımda şuan bı belirti gormedim
Dün bizim doktor eger süt alerjisi ise bezde kan olur dedi. Ben peynir ve yumurta yiyorum keseyim mi dedim? Yol o kadarda bisi olmaz dedi..Birazcık sende anlatır mısın ertuşun teşhisi nasıl kondu? Sen nasıl farkettin belirtsinler nasıldı?DusunceBulutu D dertah da yaşamış onlarında deneyimleri de farklı. Dün %100 alerjik diye emindim Duru’dan. Bugün kızların yazdıklarını okudukça acaba mı demeye başladım
Yaaaa bu işin bi doğrusu ya da çözümü yok o zaman. Ben şimdi tamamen süt ve süt ürünlerini kesiyorum ya bebeğime iyimi kötü mü ediyorum. İyice hassaslaşacak vücudu dediğin gibi. Tecrübelerine göre Önerin ne olur canım ?DusunceBulutu senin bana önerin ne olur canım?
Dünden beri kafam allak bullak oldu. KakadaKan ve huzursuzluk yok diyorum ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor
Neden süt alerjisinden şüphelendin ki canım ? Kakada kan bizde de yok henüz ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor.Dün bizim doktor eger süt alerjisi ise bezde kan olur dedi. Ben peynir ve yumurta yiyorum keseyim mi dedim? Yol o kadarda bisi olmaz dedi..
Canım bizde kan dışında tüm belirtiler mevcut. Kanı ben mi görmedim acaba diyorum ama her kakasına mutlaka bakıyorumbazen eşim alt değiştiriyor o zamanlara denk geldi mi bilmiyorum. İntolerans da olabilir çok şiddetli değil şu an. Ama dr kan aldı kan sonucunu (10 güne çıkar) beklemeden diyete başlayın siz dedi. Ben anlamıyorum bu dr ları bu kadar uç görüşler garip değil mi? Yani benim kızımda kakada kan yok ve huzursuz bir bebek de değil. Uykusu güzel bir bebek. Düzenli sakin bir bebek aslında. Acaba dediğin gibi intolerans mı?
Canım şöyle düşünmek lazım bebek ama o da bir insan. Bazen bizim yediğimiz içtiğimiz bir şey sütün tadını değiştiriyor. Ya çok seviyorlar çok emiyorlar ya da az. Bazen bi yerleri ağrıyor keyfi olmuyor. Yani biraz bebeğinde tercihleri oluyorkurallara sokmadan bebeğini inceleyerek ne istediğini anlamaya çalışarak gitmek daha iyi oluyor bizim açımızdan da. 38. gündeyiz ve ben uyandırmıyorum kendisi uyanıyor. Ortalama 3buçuk saat uyuyor ama bu gece 4,5 saat uyumuş mesela. O ne zaman uyanırsa yani. Uyanık kaldığı sürede her istediğinde meme teklif ediyorum. Zaten o alacaksa alıyor karnı toksa istemiyor.
Canım öğrendiklerimden hatırladığım kadarıyla susam yağı ve tahin de çok tetikliyor. Eğer dikkat edeceksen bunları da kesmen gerekebilir. Ama kesip kesmemen gerekliliğini tabiki doktorun belirler. Canını hiç sıkma bir şekilde yoluna girecek her şeyBirazcık sende anlatır mısın ertuşun teşhisi nasıl kondu? Sen nasıl farkettin belirtsinler nasıldı?DusunceBulutu D dertah da yaşamış onlarında deneyimleri de farklı. Dün %100 alerjik diye emindim Duru’dan. Bugün kızların yazdıklarını okudukça acaba mı demeye başladım
Yaaaa bu işin bi doğrusu ya da çözümü yok o zaman. Ben şimdi tamamen süt ve süt ürünlerini kesiyorum ya bebeğime iyimi kötü mü ediyorum. İyice hassaslaşacak vücudu dediğin gibi. Tecrübelerine göre Önerin ne olur canım ?DusunceBulutu senin bana önerin ne olur canım?
Dünden beri kafam allak bullak oldu. KakadaKan ve huzursuzluk yok diyorum ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor
Bolbol memede vakit geçiriyoruz, mamayi azalttım iyice inşallah yetiyordurBen sadece göğsüm çok dolduğunda rahatlatmak için sagiyorum bebeğe vermek için sagmiyorum bebeği bol bol emziriyorum sağmak tabiki artırır sütü ama sagmaktansa en iyisi bebeği emzirmek her agladiginda meme teklif et bebegine
MeeGalagtago sut arttiricidan kullanan var mi ?
Etkisi var mi kuzum
Çok geçmiş olsun canım inşallah faydasını görürsün bir an önce.Yani senin dr da biraz abartmış inanmamakla. Direkt net bariz belirtiler bunlar. Hastaneye gitmeden önce ben bile farkettim eşime dedim kesin süt alerjisi çıkacak bak gör diye. Yani benim dr söylediği ya süt ya yumurta ikisinden biri. Bunu da diyetle görelim dedik. Yine de kan da verdik. Dr dediki benim vücudumdan sütün çıkması en az 15 gün sürermiş. O yüzden diyetten bi 15 gün sonrası etkilere bakmak lazım canım. Geçmiş olsun size de
Yaaaa çok üzücü olmuş. Bende 2 dr gittim biri hiç alerji galan demedi. Biri ben anlattım direkt süt alerjisi dedi. Ben de anlamadım bu doktorları. Şimdi yeni bebeğinde hissediyor musun öyle bir alerjik durum ? Her 7 bebekten 1inde olacak kadar yaygınmış.
Haklısın canım. Tabi deneyeceğim ama çok aman aman bi çözüm olacağını da sanmıyorum açıkcası.
Sağ olasın canım. Alper bey koydu teşhisi. Alerji ilacı başlattı bir de biogaia geri başla dedi.
Ben duru doğduğundan beri hep tek meme emziriyorum canım. Sütün yeterlidir demekki aç olsa uyumaz ya da uyanır. Bir de 20 dk falan neden ? Bebek doyunca bırakır bazen 8 dk bazen 22 dk sürer. Burnu tıkalı olur gazı olur dinlene dinlene emer. Öyle standartı olmaz ki bu işin. Bebeğine bırak o halleder işi annesi sen dakika cc hesabı yapma seni strese sokar. Senin stresin de bebeğini strese sokar.
Enerjiye inanıyorum güzel bir enerji hissetti demek ki ya da frekans yakaladılarDün eşimin amcası gelmişti. Ne yapsak uyumayan bizim kız adam göğsüne yatırdığı an uyudu
Burdaki emzirme hemsireeine sinir oldum. Fazls kg almis mama yuzunden diyor. Bu yuzden obez olurmus oyle diyor
Kızlar bebek emip emip ağlıyorsa aç demek yani ne yapalım el kadar bebeği ağlatıp duralım mı? Ben sağım yaparak verdiğim için o an doymama gibi bir durum olmuyor baktım hala aranıyor ağlıyor üzerine biraz daha ekliyorum mesela 100 cc anne sütü ısıttım hala arandı 30 cc daha verdim doydu 10 cc den sonra bırakıp ittirmeye yutkunmadan boş emmeye başladı. Buna da dikkat edilmeli mesela çocuk emiyor sanıyorsun ama yutkunmuyorsa boş emiyor ben biberonda bunları fark ediyorum ama bazen memede fark edilmiyor.Ay benim doktor da aynısını dedi işte. Sütün yetiyordur senin diyor. Çocuk emiyor emiyor sonra memede ağlamaya kızmaya başlıyor aç napayım. Başka bi doktora gittim o da normal dedi. Mama miktarı ne olmalı dedim aynı zamanda emdiği için onun bi sınırı yok dedi. Diyet mi yaptırıcaz el kadar bebeye. 13 Kasımda gidicez bakalım ne dicek
Bizimki 1. ayda 90 içmeye başladı bile.Ya bana sütun mıktarı cok ıyı gelıyor bugun bende emzırmeden bi saat sonra sağdım aynı çıktı şuan mamayı nasıl alıyor
Bende 10 kez 80 ml den düşündüm 750-1000 arası oluyorsuan 80-90-100 cıvarı besleniyorlar genel olarak biz ıkı aya yaklaştığımız için
Bize ebe gerekirse hindistan cevizi yağı sürebilirsin demişti. Arada kuru görürsem cildini sadece ondan sürüyorumBizimki de sivri ya, düz olmasından iyidir ama çevirirken iyice bozmaktan korkuyorum.
Bir de kızlar çocukların yüzüne bir şey sürüyor musunuz? Vücuduna ecowell losyon sürüyorum ama yüzüne de sürsem mi kuru gibi geldi. Bebek cilt bakımı önerilerini alırım
Canim kac kg almis yani ?Çok geçmiş olsun canım inşallah faydasını görürsün bir an önce.
Enerjiye inanıyorum güzel bir enerji hissetti demek ki ya da frekans yakaladılarya da sizde yorulduğu için öyle denk geldi
Kızlar bebek emip emip ağlıyorsa aç demek yani ne yapalım el kadar bebeği ağlatıp duralım mı? Ben sağım yaparak verdiğim için o an doymama gibi bir durum olmuyor baktım hala aranıyor ağlıyor üzerine biraz daha ekliyorum mesela 100 cc anne sütü ısıttım hala arandı 30 cc daha verdim doydu 10 cc den sonra bırakıp ittirmeye yutkunmadan boş emmeye başladı. Buna da dikkat edilmeli mesela çocuk emiyor sanıyorsun ama yutkunmuyorsa boş emiyor ben biberonda bunları fark ediyorum ama bazen memede fark edilmiyor.
Ben mamayı 4 saatte 100 cc şeklinde veriyorum anne sütü verdiğim zamanlar ona bırakıyorum ne zaman acıkıp aranırsa. 2 gün önce doktordaydık 4240 gram çıktı sadece bezle. Doktor, normal ne az ne fazla hangi aralıkla kaç cc veriyorsan öyle devam et dedi. Belki size bir fikir verir.
Balım ben ilk 2 aylıktan sonra rota aşısı itibari ile öğrenmiş bulundum , süt alerjısı olan bebeklerde tetıklıyormus ve yapılmaması gerekırmıs o zamanlarda bu bılgıyı edınmıstım. İlk kakanın rengi döndü çok çiğ Çimen rengi bi yeşil olarak kaka yapmaya başladı,sonra mukus eklendi, ve en son kan. Birleş görünce belki hanı popo çatlaktır bişey olmustur vs diye düşündüm. Ama beni en çok kakanın o rengi şüphelendirdi günde çok kaka yapıyordu 6-7 sesli ve hep bu sekılde. O zaman Sakarya daydım ilk orda koturdum kaka tahıllı yapıldı temız geldı doktor alerjik bebek olsa bu kadar kilo alamazdı dedi alerjık bebekler az kilo alırmış ön sütü fazla aldıgı ıcın yeşil oluyordur dedi. Sonra aynı şekilde gitmeye devam etti ben bu sefer İnegöl’de doktora götürdüm bu kilo olayından yola çıktılar hep gelişimi güzel o olay şimdi belli olmaz çok küçük dediler. En son ek gıdaya geçtik yoğurt denediğimde dudaklarının kenarları değdiği gibi kabardı. 5.bucuk aylık civarıydı. Bu arada kaka yüzde 85 hep oyle ara ara kan gormeye devam edıyorum.Kendi çapımda dikkat etmeye çalışıyorum.Sonra Linoşada yoğun bakımda bakan doktora sıra almıştım o zamanlar gittim başımdan geçen tüm süreci anlattım o zamanlar hep kendim araştırdım çünkü , doktor evet süt alerjisi olması yüksek küçük aylarda test sonuçlarında çok yanılma olabiliyor 9 aylık götür alerji bölümüne dedi. Ve diyet yapmamı önerdi süt peynır yoğurt tereyağı vs yeme bak bakalım rahatlıcakmı dedi. Ben hayatımdan direkt olarak bunları çıkardım. Ama tam bi rahatlama yoktu yine. En son işte alerji bölümüne gittik Bursa’ya ihtisasa deri testi yapıldı. Ertuğrul bu arada yüksek oranda bağırsak tepkili ve ona nazaran daha az deri tepkiliydi. Çok şükür solunumu etkilenmedi. Deri testi çapı yüksek çıktı zaten direk ve katı diyet verildi. Yani öyle sadece yoğurt peynır kesmekle olmuyormus bu işler.Birazcık sende anlatır mısın ertuşun teşhisi nasıl kondu? Sen nasıl farkettin belirtsinler nasıldı?DusunceBulutu D dertah da yaşamış onlarında deneyimleri de farklı. Dün %100 alerjik diye emindim Duru’dan. Bugün kızların yazdıklarını okudukça acaba mı demeye başladım
Bestlakla eş değer ama gecen ne gordum ne çıkarmış galactago hap süt arttırıcı ebebekteEtkisi var mi kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?