2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
2 saatte anne uyandiriyorum kavga dövüş kıyamam kuzuma sonrada pişman oluyorum.. bu gece öyle deneyeyim canım benim bakalım ne olacak
Kız bebeyı bıraz kendı haline bırak emmesi için zorlama dakikaya takılma saate takılma bı kontrolü ona ver bakalım neler yapacak

1HANIM canım ben alerji için çok doktor gezdim trabzondayiz biz burada ki bütün alerji ve gastroenteroloji doktorlarına gittim ..trabzondaki hiçbir testte alerjisi çıkmadı hiçbir doktorda onemsemedi...sonra Ankara'ya götürdüm oradaki doktor tanıyı koydu...yeğenimde de süt alerjisi vardı..onun belirtileri farklıydı bizde hiç kakada kan olmadı mesela ama yeğenim huzursuz ve uykusuz bı çocuk hiç olmadi ama en küçük süt temasında kakada kan oluyordu...alerji konusunda doktorlar birbirinden çok ayrisiyorlar kimisi katı diyet önerirken kimisi diyete karşı diyetin bebeği daha da hassaslastirdigini düşünüyorlar...dediğim gibi biz geç öğrendik alerjiyi diyete başladığımızda süt alerjisi bitmek uzereymis bikac ay diyet yaptık sonra doktor kontrolünde diyeti bıraktık.. yeğenimde doktor kanı falan hiç onemsemedi mesela gelişimi yavaştı o yüzden diyet yaptırdı gelişiminde sıkıntı olmasaydı diğer hiçbir belirti benim için önemli değil diyet vermezdim demişti
Süt alerjisi bitiyor ama bebeğin alerjik olma durumu hiç bitmiyor malesef alerji şekil değiştiriyor oğlum bağırsak tepkiliydi şuan solunum tepkili kızımda şuan bı belirti gormedim

Aynen oyle valls ya. Dun gece verdim sadece mama tum gun memeye yapisik emiyor
Saat 9 dan beri meme de ne emiyor ne bırakıyor arada bir kere mama verdim uyuyacak gibiydi kızım bağırmaya başladı uyku falan kalmadı çocukta şimdi de memenin altına burnunu soktu uyuyor ama tilki uykusu çıt sesi duyunca ağlıyor kafayı yiyecem az kaldı

Bunu aldım ben inşallah faydası olur bakalım

Kızlar, sırf emziren anneler süt sagiyor musunuz? Süt sagma süt miktarını arttırır mi?
Ben sadece göğsüm çok dolduğunda rahatlatmak için sagiyorum bebeğe vermek için sagmiyorum bebeği bol bol emziriyorum sağmak tabiki artırır sütü ama sagmaktansa en iyisi bebeği emzirmek her agladiginda meme teklif et bebegine

1HANIM gelelım sanaaa kuzum, burdayım iyiyim
Birazcık sende anlatır mısın ertuşun teşhisi nasıl kondu? Sen nasıl farkettin belirtsinler nasıldı? DusunceBulutu D dertah da yaşamış onlarında deneyimleri de farklı. Dün %100 alerjik diye emindim Duru’dan. Bugün kızların yazdıklarını okudukça acaba mı demeye başladım
Yaaaa bu işin bi doğrusu ya da çözümü yok o zaman. Ben şimdi tamamen süt ve süt ürünlerini kesiyorum ya bebeğime iyimi kötü mü ediyorum. İyice hassaslaşacak vücudu dediğin gibi. Tecrübelerine göre Önerin ne olur canım ? DusunceBulutu senin bana önerin ne olur canım?

Dünden beri kafam allak bullak oldu. KakadaKan ve huzursuzluk yok diyorum ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor

Dün bizim doktor eger süt alerjisi ise bezde kan olur dedi. Ben peynir ve yumurta yiyorum keseyim mi dedim? Yol o kadarda bisi olmaz dedi..

Dün bizim doktor eger süt alerjisi ise bezde kan olur dedi. Ben peynir ve yumurta yiyorum keseyim mi dedim? Yol o kadarda bisi olmaz dedi..
Neden süt alerjisinden şüphelendin ki canım ? Kakada kan bizde de yok henüz ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor.

1HANIM abis66 kızlar süt alerjisi olmasinicin illa kakadankan olması vs gerekmez çok fazla belirtisi var alerjinin bende zannediyordum ki yoğurt süt yiyince kabaracak ürtiker olacak oradan anlarım alerji olduğunu..ama oğlum başlarda hiç cilt tepkisi vermedi....alerjinin 3 boyutu var bağırsak tepkisi cilt tepkisi ve solunum tepkisi bazı bebekte sadece biri olurken bazılarında 3u de olabiliyor...
1HANIM muhtemelen testiniz negatif cikacaktir ozelllijle küçük çocuklarda test doğru sonuç vermeyebilir tani konulurken teste değil belirtilere bakıyor doktorlar..ben öneri vermeye cekinirim çünkü dediğim gibi doktorlar bile ayrisiyorlar sen bebeğini daha iyi bilirsin ama bizim e son gittiğimiz doktorun söylediklerini aktarabilirim belirtiler sizi rahatsız ediyorsa diyet yapabilirsin mesela ben bilseydim alerjiyi kesin diyet yapardım çünkü oğlum çok çok uykusuz ve huzursuz bir bebekti süt ürünü tukettigim günler kanında kurbağa varmış gibi gurul gurul gazı olurdu ..ama bebgin gelişmi iyise huzursuz değilse diyet yapmazdım çünkü doktor süt ürünlerinin hem benim vücudum için hemde bebgin gelişimi için önemli bir besin Grubu olduğunu ciddi bir sorun görülmezse hemen kesilmemesi gerektiğini soylemisti.ben senin yerinde olsam sanırım diyet yapsam bile katı diyet uygulamazdim...öncelikle sütü keserdim sadece doğrudan süt tuketmezdim

Canım öğrendiklerimden hatırladığım kadarıyla susam yağı ve tahin de çok tetikliyor. Eğer dikkat edeceksen bunları da kesmen gerekebilir. Ama kesip kesmemen gerekliliğini tabiki doktorun belirler. Canını hiç sıkma bir şekilde yoluna girecek her şey

Bolbol memede vakit geçiriyoruz, mamayi azalttım iyice inşallah yetiyordur

Çok geçmiş olsun canım inşallah faydasını görürsün bir an önce.
Dün eşimin amcası gelmişti. Ne yapsak uyumayan bizim kız adam göğsüne yatırdığı an uyudu
Enerjiye inanıyorum güzel bir enerji hissetti demek ki ya da frekans yakaladılar ya da sizde yorulduğu için öyle denk geldi
Burdaki emzirme hemsireeine sinir oldum. Fazls kg almis mama yuzunden diyor. Bu yuzden obez olurmus oyle diyor

Kızlar bebek emip emip ağlıyorsa aç demek yani ne yapalım el kadar bebeği ağlatıp duralım mı? Ben sağım yaparak verdiğim için o an doymama gibi bir durum olmuyor baktım hala aranıyor ağlıyor üzerine biraz daha ekliyorum mesela 100 cc anne sütü ısıttım hala arandı 30 cc daha verdim doydu 10 cc den sonra bırakıp ittirmeye yutkunmadan boş emmeye başladı. Buna da dikkat edilmeli mesela çocuk emiyor sanıyorsun ama yutkunmuyorsa boş emiyor ben biberonda bunları fark ediyorum ama bazen memede fark edilmiyor.
Ben mamayı 4 saatte 100 cc şeklinde veriyorum anne sütü verdiğim zamanlar ona bırakıyorum ne zaman acıkıp aranırsa. 2 gün önce doktordaydık 4240 gram çıktı sadece bezle. Doktor, normal ne az ne fazla hangi aralıkla kaç cc veriyorsan öyle devam et dedi. Belki size bir fikir verir.

Bizimki 1. ayda 90 içmeye başladı bile.
Bize ebe gerekirse hindistan cevizi yağı sürebilirsin demişti. Arada kuru görürsem cildini sadece ondan sürüyorum

Canim kac kg almis yani ?

Balım ben ilk 2 aylıktan sonra rota aşısı itibari ile öğrenmiş bulundum , süt alerjısı olan bebeklerde tetıklıyormus ve yapılmaması gerekırmıs o zamanlarda bu bılgıyı edınmıstım. İlk kakanın rengi döndü çok çiğ Çimen rengi bi yeşil olarak kaka yapmaya başladı,sonra mukus eklendi, ve en son kan. Birleş görünce belki hanı popo çatlaktır bişey olmustur vs diye düşündüm. Ama beni en çok kakanın o rengi şüphelendirdi günde çok kaka yapıyordu 6-7 sesli ve hep bu sekılde. O zaman Sakarya daydım ilk orda koturdum kaka tahıllı yapıldı temız geldı doktor alerjik bebek olsa bu kadar kilo alamazdı dedi alerjık bebekler az kilo alırmış ön sütü fazla aldıgı ıcın yeşil oluyordur dedi. Sonra aynı şekilde gitmeye devam etti ben bu sefer İnegöl’de doktora götürdüm bu kilo olayından yola çıktılar hep gelişimi güzel o olay şimdi belli olmaz çok küçük dediler. En son ek gıdaya geçtik yoğurt denediğimde dudaklarının kenarları değdiği gibi kabardı. 5.bucuk aylık civarıydı. Bu arada kaka yüzde 85 hep oyle ara ara kan gormeye devam edıyorum.Kendi çapımda dikkat etmeye çalışıyorum.Sonra Linoşada yoğun bakımda bakan doktora sıra almıştım o zamanlar gittim başımdan geçen tüm süreci anlattım o zamanlar hep kendim araştırdım çünkü , doktor evet süt alerjisi olması yüksek küçük aylarda test sonuçlarında çok yanılma olabiliyor 9 aylık götür alerji bölümüne dedi. Ve diyet yapmamı önerdi süt peynır yoğurt tereyağı vs yeme bak bakalım rahatlıcakmı dedi. Ben hayatımdan direkt olarak bunları çıkardım. Ama tam bi rahatlama yoktu yine. En son işte alerji bölümüne gittik Bursa’ya ihtisasa deri testi yapıldı. Ertuğrul bu arada yüksek oranda bağırsak tepkili ve ona nazaran daha az deri tepkiliydi. Çok şükür solunumu etkilenmedi. Deri testi çapı yüksek çıktı zaten direk ve katı diyet verildi. Yani öyle sadece yoğurt peynır kesmekle olmuyormus bu işler.
Dışarda rafta bulunan tuzlu krakerin içinde dahi eser miktarda süt bulunuyordu. Şöyle söyliyim. Eşime tost yaptım diyelim tereyağ sürdüm makıneye bulaştı onu yıkamadan kendime yapacağım ekmekten bile etkilenmemesi gerekiyordu. Dolardaki hertürlü yiyecek pogaca simit fast food döner çorba dahi yasaktı hepsinde süt süt ürünü kullanılıyordu. Paketli gıdaların yüzde 99 u yasaktı. Eser miktar dahi içermeyen bir iki marka vardı ebebkte cocuk ıcın Oğlum ve ben 20 ayımıza kadar hiçbirini tüketmedik ben 54 kiloya kadar düşmüştüm. Bu süreçlerde aralıklarla gidip test tekrarı yaptık. En sonunda doktor açmayı denemek istedi. İlk kontrolümüzde bana cicibebe aldırdı. İlk önce suyla karıştırdık tenine sürdük bekledik iki saat sonra yarım yedirdik bekledik bi saat sonra tam yedirdik bekledik iki saat o gün fırınlanmış şekilde sadece ilk on gün kek sonra yoğurt çorbası gibi gidebileceğimiz bir liste verdi. Diğer kontrolde direkt inek sütü aynı aşamalarda doktor kontrolünde hastanede denendi. Ve biz o gün herşey serbest bırakıldı. Bu arada hala direkt süt içse bağırsakları hemen bozulur ishale döner
Süreç içinde yaşadığım olumsuz durumlar oldu vs bu şekilde atlattık bir kez canım cok kaşar çektiğin de boyle nasıl dıyım mınık ucundan ısırıp yemıstım ertesı gun kakasında kan gördüm direkt meğer okadar etkılenıyormus.
Yani şuan kakası sarı ama mukusluysa korkmana gerek yok bence yinede direkt çiğ olarak tüketme peynir süt yoğurt , ilk aşama olarak pişmiş şekilde tüket sadece süt toleransı da olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…