- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
2 haftadan sonra ama zaten kalkıyorKızlar bebişleri 2-3 saatte uyandırmayı ne zaman bıraktınız?
Yaş o işşşŞöyle bir düşündüm de buradaki anneler bir toplanma fırsatı bulsa nasıl olurdu bebelerle acaba
Aa ne kadarda bennnnValla kızlar bende oğlumda çok kızdım annemlere çocuğu ayakta sallamaya alistirmayin onu vermeyin şunu yapmayın kucağa alıp dokastirmayin vs diye sonuçğlum alerjik kolik aşırı gazlı bı bebek oldu. Yapmam dediğim hersei yaptım battaniye de de sallandı ayaktada gece gündüz hoplata hoplata kucakta da dokastirildi...kolik saatlerinde eşim kucağına alır hoplata hoplata onun ağlama sesini bastıracak bir sesle ey şanlı ordu ey şanlı asker marşıni söylerdi çocuk konuşmaya başlayınca ilk soyledigi sey o marş oldu şimdi kızım da da kurallarım yok yeter ki uyusun her yol mübah
Ay ne bileyim ben hamak alıcam en sonKızlar memeci değil sanırım. Ay anakucağı var ya babybjörn tipi onda bi güzel sallanıyor ki uyuyor da benim ki
Canım uyanıkken her mızmızlıpında bende veriyorum meme. Ama benim ki öğrendi sanırım karnı toksa almıyor meme. Senin ki aç tok farketmeden alıyor mu
Canım inşallah yoktur sende. Elinin üstünden damardan aldılar kanı. Yavrum çok ağladıaslında kesin tanı konulmadı. İhtimal yüksek ama.
Ya yeterki onlar iyi olsunlar da diyor insan. Yapmam denen çoğu şeyi yapacağız hepimiz
İnan bende aynı böyleyim ama ilerisini biliyorum bilmesem kucağımdan indirmem kokusunu burnumun dibinde ayırmamŞu bir aylık ömründe çok çektirdi anasınaYavrum bi tanem ya hala kucağımdan bırakasım gelmiyor şaka bir yana
Evet bunun bende farkındayım sadece düşüneyim dedimYaş o işşş
Ay ben bırakıyorum bebe beni bırakmıyor onu napcazKız oyuncak mı bu heves alınacak
Neyse hayatım senin rahatın için diyorum bebe senin
Kızlar, sizi de kv her gün torun görmek için görüntülü arayıp bunaltıyor mu? Onun için de uyanık olduğu saati yokluyorlar sanki saatlerce uyanık kalıyormuş gibi. Her uyandığında besleme telaşının üstüne bir de onlar yetiyor. Her gün mutlaka görmek istiyorlar ya.. İyice bunalttılar
Ben üç yıl önce covidden annemi kaybettim. Kv her babaannem diye aradığında çok kötü hissediyorum. Annem göremedi torununu diye çok kötü hissediyorum.bu aralar çok üstüme geldi bu aramalar..
Başın sağolsun canım annen de bu duyguyu yaşamadığı için böyle hissediyorsun ama o da torununu her gün görmek istiyordur.Sen o aradığında değil de kendin müsait olduğun zamanlarda ara ona da söyle müsait değildim vs. diye.Güya bizim işimizi kolaylaştırdıklarını düşünüyorlar ama daha da çıkmaza sokuyorlar bizi. Kv ilk doğumumda ben bebeğe bakarım senin işin varsa yap dedi. Bir böyle iki böyle bende dedim en sonunda çocuğuma ben bakabilirim işleri sen yapıver dedim ey benim çocuklarımı sevmeye vaktim olmadı ondan böyle yapıyorum dedi bende dedim sende aynısını bana yapıyorsun şimdi böyle yaparak dedim benimde çocuğumu sevmeme izin vermiyorsun bende torun olunca onu severim mi demeliyim dedim oturdu düşündü bana hak verdi sonunda şimdi sen çocuğuna bak ben yaparım diyor
Kuzum ben bebek zeytinyağı değil normal organik soğuk sıkım zeytinyağı veriyorum günde 4 çay kaşığı kaka durumu da iyi günde 1-2 kez yapıyoruzKızlar deneyimli anneler bilirler belki. Bebek zeytinyağı varmış kullandığınız marka var mıydı? Ben mamaya koymak istiyorum şu kaka sıkıntısı çok yoruyor oğlumu.
Ben 2.haftadan sonra bıraktım zaten sarılık riskimiz de yoktuKızlar bebişleri 2-3 saatte uyandırmayı ne zaman bıraktınız?
Ben uyandırmadım hiç, hep kendi uyandı yani pek uzun süreli uyumadıKızlar bebişleri 2-3 saatte uyandırmayı ne zaman bıraktınız?
Oy yaylalar ... İyiymişAhanda annem.. bizim bebeğe türkü alıştırdı çocuk sadece türkü ile susuyor... oy yaylalar yaylalar diye birsey ben söylüyorum istemiyor.. illa annemin sesi ile dinliyor sakinlesiyor... dandini mandini hak getire.. aç anne uyandırma diyorum yok hemen oy yaylalar diye basliyorbu gidişle 6 ay anamdayim
Bence de böylesi daha iyi olmuş kuzumGüya bizim işimizi kolaylaştırdıklarını düşünüyorlar ama daha da çıkmaza sokuyorlar bizi. Kv ilk doğumumda ben bebeğe bakarım senin işin varsa yap dedi. Bir böyle iki böyle bende dedim en sonunda çocuğuma ben bakabilirim işleri sen yapıver dedim ey benim çocuklarımı sevmeye vaktim olmadı ondan böyle yapıyorum dedi bende dedim sende aynısını bana yapıyorsun şimdi böyle yaparak dedim benimde çocuğumu sevmeme izin vermiyorsun bende torun olunca onu severim mi demeliyim dedim oturdu düşündü bana hak verdi sonunda şimdi sen çocuğuna bak ben yaparım diyor
Koşullarsın aşkım bebek diyelim ki bezi kirlendiği için ağlıyor ve o an sen meme verdin meme onun için anne kokusu, sıcaklığı, doyduğu yer demek zaten bir iki derken hooop o huzursuzluğu memede gidermeyi öğrenir ve ileride sen bezini fark edip değiştirdiğin halde huzursuzluk giderilmeyebilir çünkü huzursuzlukları memede gidermeyi öğrenmiştir ille de meme ister ya da o an koşullandığı farklı bir şeyBaşın sağolsun canım, keşke senin halini de anlasalar, benimkiler çok aramaz hatta ben söyledim görüntülü ara da çocuğu görsünler diye eşime ama şimdi on gündür falan burda.
Ya senin bebe ek gıdaya çok erken başladı kimyon nane çaylarıyla
Ay benimki de ilk geldiği gün öyle uyuyan çocuğu almış sonra çocuk kustu panik oldu bir daha almadıSonra sonra uyutmak için almaya başladı.
Ya ben de çocuk uyudukça kucağımdan alıp yatağına yatırmaya çalışıyordu annemle eşim ona sinir oluyordum baştaAslında doğru olanı mı yapıyorlardı
Ya ben de kimbilir ne yanlış şeyler yapıyorumIhlamurseven in dediğine takıldım çocuk ne zaman ağlasa meme veriyorum dkdk belki meme istemiyor ama koşulluyor muyum
Kan sulandırıcılar ... 32. Haftadan doğum sonrasına kadar kullandım artık gözümüz kapalı saplar hale geldik eşimle (iğneden korkan biri olmasına rağmenHer yerlerim morardı çürük çürük oldum ama mukafatı güzel oldu
Kuzu o zor işte keyfi yetsin de bıraksın diye bekliycezAy ben bırakıyorum bebe beni bırakmıyor onu napcaz
Yanş bebek anasıyla bağlanacakken babaanne dede ile bağlanıyor saçma şekildeOy yaylalar ... İyiymişanne sen yokken ben ne yapacağım de kuzum yoksa bu gidişle türkü söylemeye gelmeli, ses atmalı
Bence de böylesi daha iyi olmuş kuzumsen bebek konusunda yardım istemediğin sürece yanındaki kişi ev işlerine yardım etmeli yoksa anne bebek bağı sekteye uğruyor
Koşullarsın aşkım bebek diyelim ki bezi kirlendiği için ağlıyor ve o an sen meme verdin meme onun için anne kokusu, sıcaklığı, doyduğu yer demek zaten bir iki derken hooop o huzursuzluğu memede gidermeyi öğrenir ve ileride sen bezini fark edip değiştirdiğin halde huzursuzluk giderilmeyebilir çünkü huzursuzlukları memede gidermeyi öğrenmiştir ille de meme ister ya da o an koşullandığı farklı bir şeybebekler birincil ihtiyacı gidermeye yönelik olduğu için meme harika bir araç
Kan sulandırıcılar ... 32. Haftadan doğum sonrasına kadar kullandım artık gözümüz kapalı saplar hale geldik eşimle (iğneden korkan biri olmasına rağmen)
Ovovov benim o kadar değil kuzum o halde bile kollarım, karnım yer yer yeşil,sarı ve morduYanş bebek anasıyla bağlanacakken babaanne dede ile bağlanıyor saçma şekilde
Öğrendiğim günden doğum yapacağım güne kadar sanırsam 230 240 civarı kullandığım iğne
NerdeeeeeeeGaliba herkescikler bebeleri ile uyuyoor
Keşkee, gazını çıkarıp da mı yatırsam yoksa uyanır mı diye hesap yapıyorum kucağımdaGaliba herkescikler bebeleri ile uyuyoor
Genelde kalkıyor ama bir gözüm hep saatte oluyor benim3 4 gündür yapmıyorum kuzum ama bizim sarılık riskimiz vardı. İstersen bugün bir dene alarmı 3.5 4 saate kur bak bakalım bu arada kendi uyanıyor mu noluyor
Valla hep kakalı bez fotosu bu akşam bide ilk kez yeşil yaptı iyice şimdi üstüne düşerimKız çokta çekme milletin galerisinde gülen bebek fotileri olur seninki kakalı bezle dolmasın 3 5 çektiysen yeter
Ay evet çok ağlıyorlar ya kıyamam onlara öyle haklılar kiKızlar memeci değil sanırım. Ay anakucağı var ya babybjörn tipi onda bi güzel sallanıyor ki uyuyor da benim ki
Canım uyanıkken her mızmızlıpında bende veriyorum meme. Ama benim ki öğrendi sanırım karnı toksa almıyor meme. Senin ki aç tok farketmeden alıyor mu
Canım inşallah yoktur sende. Elinin üstünden damardan aldılar kanı. Yavrum çok ağladıaslında kesin tanı konulmadı. İhtimal yüksek ama.
Ya yeterki onlar iyi olsunlar da diyor insan. Yapmam denen çoğu şeyi yapacağız hepimiz
2 haftadan sonra ama zaten kalkıyor
Başın sağolsun canım annen de bu duyguyu yaşamadığı için böyle hissediyorsun ama o da torununu her gün görmek istiyordur.Sen o aradığında değil de kendin müsait olduğun zamanlarda ara ona da söyle müsait değildim vs. diye.
Benim kv arıyor ben açmıyorum kendim müsait olunca arıyorum bazen aramıyorum ertesi gün arıyorum insanlık hali bebekli olunca insan her zaman müsait olmuyor onların da anlayış göstermesi gerek.
Kuzum ben bebek zeytinyağı değil normal organik soğuk sıkım zeytinyağı veriyorum günde 4 çay kaşığı kaka durumu da iyi günde 1-2 kez yapıyoruz
Ben 2.haftadan sonra bıraktım zaten sarılık riskimiz de yoktu
Anladım kızlar ben saat kurmuyorum ama gözüm hep saatte bakıyorum bugün biraz fazla uyudu akşam acaba dedim yanlış mı yapıyorumBen uyandırmadım hiç, hep kendi uyandı yani pek uzun süreli uyumadı
Emerken uyuyor, doyunca bazen kendi bırakıyor, bazen ağzından çekiyorum. Bi süre daha kucakta bekletip beşiğine koyuyorum. Arada uyancak gibi olunca emzik veriyorum. Karnı toksa alıyor, açsa almıyor.
Of bu ikilem çok zorKeşkee, gazını çıkarıp da mı yatırsam yoksa uyanır mı diye hesap yapıyorum kucağımda
Ben doğumdan sonra 8 tane kullandım. Eşim sol koluma yapınca yanlış yere geldi sanırım orası şişmişti ve arada sol göğsüme ağrı giriyor nefes almakta zorlaniyorum.Ovovov benim o kadar değil kuzum o halde bile kollarım, karnım yer yer yeşil,sarı ve mordu
Neredeee süt az geliyor memeden kopamıyor doymadığı için. Mama da vermek istemiyorum ne yapacağım bilmiyorum.Galiba herkescikler bebeleri ile uyuyoor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?