Benim de memede hiç doymuyor başından beri. Mama takviyesi verince direk uyuyor. Gelişim ebesi bu aylarda uyku çok önemli, hemen doyurup yatırın, uyku esnasında gelişiyor bebekler dediği için biz mamayı hiç kesmedik. Uyku düzeni de hep yerinde oldu. Sadece sabahları 7-12 arası bir sosyalleşme saati oluyor, onun haricinde beslenme dışında uzun bir uyanıklığı olmuyor ne gece ne de gündüz. Beslenmeyi de en fazla 1 saat içinde bitirin dediler bize. Zaten sütüm de başından beri azdı. Bir de bizimki 2.4 kg doğdu, ondan da yeterince iyi beslenmesi lazım diye tam doyuncaya kadar takviye veriyoruz.Esim omzuna koyuyor araniyo orda. Bizde ac diye dusunuyoruz
Biz taburcu olurken hipp aldık 1 hafta hipp verdim sonra sütüm var diye düşünüp hippi kestik 1 hafta kadar mama yemedi 2.hafta kontrolünde 1 haftada 100 gr alınca doktor tekrar mama başladı ama bu sefer aptamil pdf özel seri bir mama daha çabuk toplar diye onu başladı o da hiç yaramadı yani sindirim sistemini bozdu çocuğunBiz de Aptamil ile başladık. 1 hafta süren kabız bile olmuştu. Ondan sonra hipp'e geçtik, çok daha rahat etti.
Dün tartıldı bizimki de 3.55 kg olmuş. Haftada 200 gr alıyor. Tabi bu haliyle bile %2 persentilde. Yaşıtlarını nasıl yakalayacak bilmiyorumbir de buranın halkı daha iri tabi. O yüzden de mama takviyesini bırakmaya korkuyorum açıkçası.
Bende bir rutin oluşturdum; iki göğsümü de emziriyorum toplam 30 dk sonra altını değiştiriyorum o ara uyanıyor tekrar sonra mamasını veriyorum uyandığı için mamayı daha aktif yiyor.Sonra uyku moduna geçiyoruz gündüz 30 dk içinde dalmış oluyor gece 1.5 saati buluyor uyuması onun dışında derin uyusun uyumasın uyutmaya çalışıyorum dediğin gibi büyüme hormonu gece uykuda salgılanıyor önemli diye uykusunu da hiç bölmemeye çalışıyorumBenim de memede hiç doymuyor başından beri. Mama takviyesi verince direk uyuyor. Gelişim ebesi bu aylarda uyku çok önemli, hemen doyurup yatırın, uyku esnasında gelişiyor bebekler dediği için biz mamayı hiç kesmedik. Uyku düzeni de hep yerinde oldu. Sadece sabahları 7-12 arası bir sosyalleşme saati oluyor, onun haricinde beslenme dışında uzun bir uyanıklığı olmuyor ne gece ne de gündüz. Zaten sütüm de başından beri azdı. Bir de bizimki 2.4 kg doğdu, ondan da yeterince iyi beslenmesi lazım diye tam doyuncaya kadar takviye veriyoruz.
Yarın gorusmem var benimde emzirme danismaniyla. Bakalim bizim yapmadigimiz onlarin uyguladigi ne varBenim de memede hiç doymuyor başından beri. Mama takviyesi verince direk uyuyor. Gelişim ebesi bu aylarda uyku çok önemli, hemen doyurup yatırın, uyku esnasında gelişiyor bebekler dediği için biz mamayı hiç kesmedik. Uyku düzeni de hep yerinde oldu. Sadece sabahları 7-12 arası bir sosyalleşme saati oluyor, onun haricinde beslenme dışında uzun bir uyanıklığı olmuyor ne gece ne de gündüz. Beslenmeyi de en fazla 1 saat içinde bitirin dediler bize. Zaten sütüm de başından beri azdı. Bir de bizimki 2.4 kg doğdu, ondan da yeterince iyi beslenmesi lazım diye tam doyuncaya kadar takviye veriyoruz.
Ayy 4 yıl mı?!Biz taburcu olurken hipp aldık 1 hafta hipp verdim sonra sütüm var diye düşünüp hippi kestik 1 hafta kadar mama yemedi 2.hafta kontrolünde 1 haftada 100 gr alınca doktor tekrar mama başladı ama bu sefer aptamil pdf özel seri bir mama daha çabuk toplar diye onu başladı o da hiç yaramadı yani sindirim sistemini bozdu çocuğunBugün konuştuk tekrar hippe geçeceğiz.Bende günde 5 kez mama kesin veriyorum bazen 6 oluyor.Ama 8 gündür mama ile gidiyoruz.
Siz kaç günlük oldunuz canım?
Oğlum 2780 gr. doğdu 20 günlükken 3000 gr. çıktı asmde bakalım 1.ay kontrolümüzde kaç gr olacak bende merakla bekliyorum
Bizim doktorumuz da geriden geldiği için yaşıtlarını yakalaması 4 yılı bulur dediİnşallah o kadar uzun sürmez
Bende bir rutin oluşturdum; iki göğsümü de emziriyorum toplam 30 dk sonra altını değiştiriyorum o ara uyanıyor tekrar sonra mamasını veriyorum uyandığı için mamayı daha aktif yiyor.Sonra uyku moduna geçiyoruz gündüz 30 dk içinde dalmış oluyor gece 1.5 saati buluyor uyuması onun dışında derin uyusun uyumasın uyutmaya çalışıyorum dediğin gibi büyüme hormonu gece uykuda salgılanıyor önemli diye uykusunu da hiç bölmemeye çalışıyorum
Bana emzirme danışmanı da laktasyon uzmanı da emzirdikten sonra hala aranıyorsa istediği kadar mama ver dedi. Bakalım sana ne diyecekler.Yarın gorusmem var benimde emzirme danismaniyla. Bakalim bizim yapmadigimiz onlarin uyguladigi ne var
Bana hastanede emzirme hrmsiresi gogsunde sut yeterli o yuzden mama verme kesinlikle dedi. Ona ragmen araniyorBana emzirme danışmanı da laktasyon uzmanı da emzirdikten sonra hala aranıyorsa istediği kadar mama ver dedi. Bakalım sana ne diyecekler.
2 gündür vermiyordum bugün 20 cc verdimKuzum sen mama veriyor musun
Olabilir canım gerçekten açta olabilir ay dertlerini anlatablseler keşke böyle zor oluyorEsim omzuna koyuyor araniyo orda. Bizde ac diye dusunuyoruz
Cok nazliyiz. Simdi 15 gun sonra falan sunnet olucaz. Birde o zaman neler cekicem kim bilirOlabilir canım gerçekten açta olabilir ay dertlerini anlatablseler keşke böyle zor oluyor
Geçmiş olsun canım dikkat et bakalım yediklerine nasıl olacakKızlar biz bugün sulu mukuslu kaka için doktora gittik test yapıldı enfeksiyon çıkmadı ama galiba laktoz intoleransı veya süt alerjimiz varmış redüktan madde ++ çıkmış canım sıkıldı doktor dedi ikisindede aynı şekildede dikkat ediliyormuş süt ürünleri keseceğim 2 hafta sıkı diyet yap bakalım nasıl ilerliyor duruma göre alerji doktoruna yönlendircekmiş doktor ceviz fındık fıstığıda kes dedi özellikle tatlıya dikkat et dedi ben bugünlerde tavuk göğsü yiyordum tatlı
1HANIM sen naptın canım
Ay evet bir de onun nazı varCok nazliyiz. Simdi 15 gun sonra falan sunnet olucaz. Birde o zaman neler cekicem kim bilir
Kuzu benim kızımda 2760 doğdu. Doktor bana hiç öyle demedi neden öyle ki acaba?Biz taburcu olurken hipp aldık 1 hafta hipp verdim sonra sütüm var diye düşünüp hippi kestik 1 hafta kadar mama yemedi 2.hafta kontrolünde 1 haftada 100 gr alınca doktor tekrar mama başladı ama bu sefer aptamil pdf özel seri bir mama daha çabuk toplar diye onu başladı o da hiç yaramadı yani sindirim sistemini bozdu çocuğunBugün konuştuk tekrar hippe geçeceğiz.Bende günde 5 kez mama kesin veriyorum bazen 6 oluyor.Ama 8 gündür mama ile gidiyoruz.
Siz kaç günlük oldunuz canım?
Oğlum 2780 gr. doğdu 20 günlükken 3000 gr. çıktı asmde bakalım 1.ay kontrolümüzde kaç gr olacak bende merakla bekliyorum
Bizim doktorumuz da geriden geldiği için yaşıtlarını yakalaması 4 yılı bulur dediİnşallah o kadar uzun sürmez
Bende bir rutin oluşturdum; iki göğsümü de emziriyorum toplam 30 dk sonra altını değiştiriyorum o ara uyanıyor tekrar sonra mamasını veriyorum uyandığı için mamayı daha aktif yiyor.Sonra uyku moduna geçiyoruz gündüz 30 dk içinde dalmış oluyor gece 1.5 saati buluyor uyuması onun dışında derin uyusun uyumasın uyutmaya çalışıyorum dediğin gibi büyüme hormonu gece uykuda salgılanıyor önemli diye uykusunu da hiç bölmemeye çalışıyorum
Ama iylesme.sureci cok kisa oluyormus o cok iyiAy evet bir de onun nazı varvalla bugün eşime söyledim kardeşinin gelmesi 1. 5 ayı bulacak o zamana bu çocuk dönmeye falan başlarsa zor olur yaptıralım sünneti dedim bakalım
Canım diyetimin 7. Günündeyim. Süte dair hiçbir şey yemedim. Kuruyemiş de yemedim. Hala mukuslu sulu ve gürültülü kakası. Cildindeki döküntüler egzaması geçti düzeldi. Arada bi horluyor gibi sesler de çıkarmaya devam ediyor hokurtu hırıltı var.Kızlar biz bugün sulu mukuslu kaka için doktora gittik test yapıldı enfeksiyon çıkmadı ama galiba laktoz intoleransı veya süt alerjimiz varmış redüktan madde ++ çıkmış canım sıkıldı doktor dedi ikisindede aynı şekildede dikkat ediliyormuş süt ürünleri keseceğim 2 hafta sıkı diyet yap bakalım nasıl ilerliyor duruma göre alerji doktoruna yönlendircekmiş doktor ceviz fındık fıstığıda kes dedi özellikle tatlıya dikkat et dedi ben bugünlerde tavuk göğsü yiyordum tatlı
1HANIM sen naptın canım
Bizde 25 günlüğüz 20 günlükken 3000 gramdı bakalım 1.ayda nasıl çıkacakAyy 4 yıl mı?!ben gerçi minyon olacak diye kendimi alıştırdım o fikre. Sadece okula başladığında o diğerlerini görünce kafaya takmasın yeter.
Bugün 39 olduk biz. Dün kilosu 3.55 kg olarak ölçüldü. Grafikte en alt eğrideydi, şimdi bir üste çıkmış. Günde mama takviyesini 5'e indirdik 2 gündür. Öyle olunca 10 gün sonra ebe bir daha tartmaya gelelim dedi. Küçük olunca da çok fazla kartı davranamıyorum beslenmede.
İkimizin rutinleri de benzermiş
Kuzum biz 40.haftada miadında doğduk miadında küçük doğduğu için öyle dedi doktorKuzu benim kızımda 2760 doğdu. Doktor bana hiç öyle demedi neden öyle ki acaba?
Gerçi benim birazcık erken doğdu.
Evet evet yaptıralım aradan çıksın, çabucak iyileşsin kuzucuklarAma iylesme.sureci cok kisa oluyormus o cok iyi
Yok yok azalmasına müsade etmem kuzumKuzum tek gogus yapacaksan digerini sag azalma olmasin
Ay annesi evet hatırlıyorum son günleri beklemişti kuzucuk. Ama büyüyecek kocaman olacak. Hep dediğim şey sağlıklı mutlu olsun da yeterBizde 25 günlüğüz 20 günlükken 3000 gramdı bakalım 1.ayda nasıl çıkacakBizde minyon olacak dedik hep ama 2 yaşında kreşe başlayınca yaşıtları arasında nasıl olur onlara yetieşebilir mi ya da aralarında çok sırıtır mı çok düşündük
Tek temennim ilkokula kadar toplayıp akran zorbalığı görmemesi ve kendini psikolojik olarak iyi hissetmesi
Kuzum biz 40.haftada miadında doğduk miadında küçük doğduğu için öyle dedi doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?