- 15 Temmuz 2015
- 18.730
- 31.221
- 598
Öncelikle anneliği becerememiş değilsin cok normal bu yaşadıkların kendıne yuklenme , bebeğinin uzamıs sarılığı var ise her emmede kaka yapması da normal o sekılde atacak çünkü günde on kez bile yapabilir normal emdıcke bagırsakları calısıyor demekkı , ayrıca ishal diyemezsin bebişler sıvı beslenıyor zaten sulu yapıyolar yüzde 80 sütun tayzıklı oldugu ıcın yağlı kısma belkı cok erısemıyordur ve ilk sulu olan kısmı daha cok aldıgı ıcın kakasını oyle yapıyordur. Emzirmeden önce biraz sağıp vermeyi dene , akşamada dısardan birşey soyle sıkma canını bunlar gececekKızlar bana biraz moral verin
Bugün dibi gördüm ben
Bebeğimle 51. Günümüz ve dönüp baktığımda ben anneliği beceremedim , net!
Salı gününe kadar annem yanımdaydı iyi kötü ilerliyordum ama gitti ve iki günde bebeğimi mahvettim
Nasıl başlasam ne anlatsam toparlıyamıyorum kafamı çok da uzatmaya da gerek yok ben başaramadım anneliği
Bebeğim iki gündür hasta her emmeden sonra kaka yapıyor ishal gibi oldu gece hiç uyumadı o da ben de..
Bi yandan uzamış sarılığı var, korkuyorum
Bi yandan ben grip oldum maskeyle emzirmeye çalışıyorum.
Bi yandan sütüm tazyikli akmaya başladı bebeğim boğulur gibi oluyor sürekli kusuyor emerken.
Bugün temizliğe yardımcı alayım dedim evi daha beter mahvetti yarıda bıraktırıp yolladım evde her yer her yerde şu an
Akşama yemeğim bile yok yapamadım fırsat bulup
Tüm gün bebeğim ağladı kucağımdan inmedi bir bardak su içemedim fırsat bulup
Tüm bunlar bir tarafta beni beklerken bıraktım herşeyi, oturdum hıçkıra hıçkıra ağlıyorum
Çok üzülüyorum , Bu kadar zor olmak zorunda mı?
Bizimki sabah 5 mesai başlıyor ıkın ıkın pırt ıkın ıkın pırt sabahın köründe beline kadar kakalar falanBizimki su sira sabaha kadar pirt pirt gidiyor
15 gün temizlenmez vucut kuzum ıkı gunde belli olmaz o iş yani hala önceki yediklerin tamamen arınmış değilBi de ben 2 gündür süt ve süy ürünleri paketli gıda tahin ceviz vs yemiyorum ama gürültülü kaka ve yüzdeki sivilcelerde azalma olmadı ya ben şak diye gitceğini düşünmüştüm
Ay yapmam dediğim ne varsa daha ilk aydan yapıyorum ayakta sallama, kundak beyaz gürültüyle uyutmaHayır değilsin henüz büyüyor annesi bende oyleyım ıkı saattır ayağımda derın uyku yok şimdi az bıraktım abı gelene kadar yatarsa az sırtımı dınlendıreyım sonra da yemek yapıcam inşallah
Mesela benimki de hem alttan hem üstten gazını çıkarıyor ama çok gazlı bitmiyor 5 dk sonra yine bağırıyor kendini kasıyor sonra bir ses bir gürültü osrmşMasallah gazi cikariyor. Simdi memeden atti kendini sanirim 90 la falan doyuyor
Bu modeller biraz tuhaf canım yaPsıkolojı bu işin yüzde 90 ı netDevakus karnını doyuruyorsa ağlamalara takılma 20 dk sonrasında ağlamalar varsa al gaz çıkar emzık ver hala meme istiyorsa diğer memene gec ver kuzum bu normal ayrıca istediği akışta süt gelmediği içinde sinirlenebilir süt olmadıgı ıcın değil benimkide yapıyor onu hemen diğer memeye gecıyorum ilk süt inerken hızlı ınıyor ya onun sinirini alıyor o bazen boyle durumlarda aynı beslenmede iki meme dönüyorum ozellıkle gece akşam saatleri
Beyaz gürültüye neden yapmam dedin ki canım ben kendim alıştırmaya çalışıyorum biraz başardımAy yapmam dediğim ne varsa daha ilk aydan yapıyorum ayakta sallama, kundak beyaz gürültüyle uyutmasaf gibi oldum bi de hanfendi benden ve eşimden başkasında durmuyo annem geçen hafta bendeydi dinleniyodum uyutuyodu falan bu hafta kayınvalidem kalıyo çocukla yıldızı uyuşmadı asla durmuyo kucağına aldığı gibi etini kesmişler gibi ağlıyo. Eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum
Esimle diyoruz kaka habercisi ikinmaktan. Bez baglamasak bilicez ne zaman kaka yapcaginiBizimki sabah 5 mesai başlıyor ıkın ıkın pırt ıkın ıkın pırt sabahın köründe beline kadar kakalar falan
Simdi gene basladik aglamayaMesela benimki de hem alttan hem üstten gazını çıkarıyor ama çok gazlı bitmiyor 5 dk sonra yine bağırıyor kendini kasıyor sonra bir ses bir gürültü osrmş
Bu modeller biraz tuhaf canım yabenimki de bazen ilk süt hızlı geliyor diye bağırıyor bazen de ilk sütün hızına alışıp sonra yavaşladı diye kızıyor bazen de ağzındaki memeyi arıyor ağzını kapatsa bulacak ama kapatmıyor
Bende yapıyorum bosverAy yapmam dediğim ne varsa daha ilk aydan yapıyorum ayakta sallama, kundak beyaz gürültüyle uyutmasaf gibi oldum bi de hanfendi benden ve eşimden başkasında durmuyo annem geçen hafta bendeydi dinleniyodum uyutuyodu falan bu hafta kayınvalidem kalıyo çocukla yıldızı uyuşmadı asla durmuyo kucağına aldığı gibi etini kesmişler gibi ağlıyo. Eşimin gelmesini dört gözle bekliyorum
İnşallah kuzum bizde pazartesi veya salı kontrol bakalım doktor ne diyecekDoktor pazartesi canım o kadar farkediyor yani. Bakalım bizim dr ne diyecek. İnşallah gerek kalmaz sizin de aptamile tekrar
Anladım kuzum tabi süt yeterli değilse temiz içerikli bir şey vermek daha iyi olmuşSilikon ile emzirme yapıyorduk ama uzun ömürlü olmadı maalesef meme reddimiz var emmiyor ben sağıp veriyorum. Genelde günün 2 3 beslenmesi full anne sütü ile oluyor 100-120 cc den. Sağımı da saat başı da yapsam saatlerce sağmasamda günlük cc miktarı bu civarlarda oluyor.
Evet Golden goat şuan araştırdığım en temiz mama.
Kuzum kendi evinde kendi düzeninBana dünden beri bi enerji geldi anlamadımAnnem geliyor oğluşla ilgilenirken hiç oturmuyorum evde sürekli iş buluyorum. Akşam eşim gelince erkenden uyurdum onla oturdum dün. Bugün yine öyleyim kendime nazar etcem Üstüne bi de dün regl oldum belim de ağrıyor ama bende enerji full uzun süredir alışık değilim buna
Kuzum bende küçük diye mama ile destekliyorum ama dün emzirme sonrası denemek için mama vermedim ortalama 30 dk emdi 15er dk iki göğsü de, sonra 2 saat kadar uyudu.Biraz daha büyüyünce sütüm yeterse belki biz de mamayı bırakabilirizCanım bir de anne sütünün kalitesi de önemli hep miktar konuşuyoruz. Ben kızım az anne sütü aldığı için bu konuyu detaylı araştırdım verdiğim sütü nasıl kaliteli hale getirebilirim diye. Uyku, dinlenme ve dengeli beslenme.
Burada okuduğum kadarıyla papatyanın bebeği kısa süre emip 1-1.5-2 saat kadar tok kalabiliyor, uyuyabiliyorPapatyamaviss yanlış mı hatirliyorum kuzum? herkesin öyle olması lazım aslında. Yarım saat emme 15 er dk dan arkasından 1-2 saatlik tokluk süresi, uyku gibi olmalı. Saatlerce emzirme varsa ya süt az ya doyurucu değil ya da başka bir sebep var
Kızımda da ilk ay hem mama hem meme verdik çocuk ağlıyordu yeni emmiş olmasına rağmen aç bu çocuk mama ver dediler verirdim 10 15 dk sonra tekrar başlardı ağlamaya meme verince susar sonra gene başlardı çok beslendiği için rahatsızmış halbuki çocuğum. Kimseyi dinlemedim o saatten sonra 1 ay kontrolünde mamayı bıraktım 2 gün gece gündüz uykusu yoktu sürekli memedeydi sonra düzene girdi çok şükür. Demem o ki çok yediği için rahatsızmış kızım bende elalem aç bu çocuk dedikçe verdim mamayı verdim memeyiSimdi gene basladik aglamayaayagima aldim sallamaya sakinledi sanirim uykusu var ondanda yapiyor
Yok uyuduğu odada telefon tutmıcam 3 yaşa kadar sıfır ekran diyodum akşam kızım ananesiyle görüntülü konuşurken ekrandan gözünü alamıyodu, beyaz gürültüyü kapatınca uyanıyo direkBeyaz gürültüye neden yapmam dedin ki canım ben kendim alıştırmaya çalışıyorum biraz başardımonu uyku zamanına ışınlayan bir şey işte ne güzel kendim de yağmur sesiyle uyumayı çok severim
Bende gunde 3 kere veriyorum mama. Bugun daha 1 kere verdim azaltmaya calisiyorum insallah birakirKızımda da ilk ay hem mama hem meme verdik çocuk ağlıyordu yeni emmiş olmasına rağmen aç bu çocuk mama ver dediler verirdim 10 15 dk sonra tekrar başlardı ağlamaya meme verince susar sonra gene başlardı çok beslendiği için rahatsızmış halbuki çocuğum. Kimseyi dinlemedim o saatten sonra 1 ay kontrolünde mamayı bıraktım 2 gün gece gündüz uykusu yoktu sürekli memedeydi sonra düzene girdi çok şükür. Demem o ki çok yediği için rahatsızmış kızım bende elalem aç bu çocuk dedikçe verdim mamayı verdim memeyi
Bizim bebişlerde çok doyumsuz yaKuzum doymuyor ki
Ben emzirirken uyumamak için telefon kullanıyorumYok uyuduğu odada telefon tutmıcam 3 yaşa kadar sıfır ekran diyodum akşam kızım ananesiyle görüntülü konuşurken ekrandan gözünü alamıyodu, beyaz gürültüyü kapatınca uyanıyo direk
Her çocuğun doymadı emmesi süresi birbirinden farklı bana çok karışıp ver ver bu çocuk aç senin sütüm yalancı süt boş süt deyip çocuğu mama bağımlısı yaptılar resmenBende gunde 3 kere veriyorum mama. Bugun daha 1 kere verdim azaltmaya calisiyorum insallah birakir
Kuzum sen mama veriyor musunBizim bebişlerde çok doyumsuz ya
Esim omzuna koyuyor araniyo orda. Bizde ac diye dusunuyoruzHer çocuğun doymadı emmesi süresi birbirinden farklı bana çok karışıp ver ver bu çocuk aç senin sütüm yalancı süt boş süt deyip çocuğu mama bağımlısı yaptılar resmen
Biz de Aptamil ile başladık. 1 hafta süren kabız bile olmuştu. Ondan sonra hipp'e geçtik, çok daha rahat etti.@atatalya canım ne yaptın mama işini hala aptamil devam mı?
Bizim hipp mama bitsin diye hipp veriyordum o bitti doktorun verdiği aptamil pdf mamayı kullanıyoruz 4 gündür Sarper Deniz inanılmaz huzursuz oldu gaz ve kabızlıktan hatta gece boyu uyumadı desem yeri dalıyor gazı atmak için ıkınıyor yine uyanıyor felanHippten çok memnunduk zeytinyağı ve probiyotik ile de çok rahat çıkarıyordu oğluşum ama aptamil tüm sistemini bozdu
Doktoruna yazdım tekrar hippe dönelim diye tamam madem dedi aylık kontrolde kilo alımına göre konuşuruz dedi.
Yeniden hippe döndük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?