2023 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimizin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    257
Yüzüstü koluna yatırmayı dene arada. Karnının üstünde rahatlıyor gaz çıkarıyor. Ben koluma yatırıyorum öyle evde geziyoruz etrafa baka baka mayışıyor hoşuna gidiyor. Bir de yüzüstü mecbur yatıracağız omuz kasları için başını dik tutması için bana dr sık sık koy ağlasın önemli değil dedi.
Sırtüstü bir güzel uyuyor bazen çevirmeye kıyamıyorum başında bekliyorum. Kafayı yana da çevirmiyor iki kolu yukarı atıyor başının yanına keyifle uyuyor
Reflü yatağını bıraktık biz. Yanında değilsem yan yatırıp sırtına ve önüne yastık koyuyorum dönmesin diye. Yanımdaysam nasıl rahat ediyorsa öyle bırakıyorum

Kızlar, reflu yatağında yüz üstü yatıyor bazen bizim bebegimiz başından ayrılamıyorum.. ama tehlikeli mi? Yüz üstü ne zaman yatirdiniz
Amerikan Pediatri Akademisi ani bebek ölümü sendromu riskini azaltmak için bebeklerin her uyku için sırtüstü pozisyonda uyutulmasını önermektedir.
Bunu direkt makaleden aldım. Araştırabilirsin kuzum "Yeni doğanlarda güvenli uyku açısından annelerin tercihleri" makalenin adı.
Eğimli bir yatakta sırt üstü yatmalı biz kafa şekli için kafasını bir sağa bir sola çevirmeliyiz diye biliyorum. Ben bazen sağına soluna yatırıyorum (sırtı ağrımasın diye) ama kendini kımıldaya kımıldaya düzeltiyor. Kafasını da elimden geldiğince çevirmeye çalışıyorum.
Yüz üstü ben de bazen yatıyorum ama gazını çıkarınca hemen düzeltiyorum. O şekilde bırakıp gitme kusarsa kendi kusmuğunu burnuna, ağzına kaçırıp boğulma riski var.

Merhaba arkadaşlar bebeğim daha 15 günlük emziriyorum sütüm var yettiğini düşünüyorum ama emzirdikten sonra sürekli kusuyor tekrar emmek istiyor buda beni zorluyor sütüm yetmiycek diye korkuyorum sanırım kilo alımıda yavaş 15 günlük oldu daha 150 gram ancak alabildi ne yapmalıyım bilemiyorum

Aman Allah korusun canım bütün evlatlari yüz üstü yatınca hiç başından ayrilmiyorum tedirgin oluyorum zaten.. ama gaz cikisi için etkili birsey baya rahatlıyor sipacan

Fondaydı canım fonların baya getirisi oldu.
İyi bari sevindim
Kurumu yatıracak acaba doğum raporlarını falan teslim ettim ama bilmiyorum hiç
Bende verdim bakalım bilmiyorum ama senin doğum iznin ne zaman bitiyor canım ücretsiz izin alacak mısın?
Ayy maşallah ona bizimki de karnı tok altı temiz olunca ana kucağında durmayı seviyor etrafı izliyor ama daha gülücük saçmıyor ne zaman gülecek acaba

Bende senin gibi biliyorum canım sırt üstü yatacak kafası sağa veya sola dönük olacak

Kuzum yüz üstü yatırıp kafasını sağa veya sola koy sen yanındayken biraz o şekilde kalabilir hatta uyanıkken olursa çok iyi olur zaten günlük belli sürelerde tummy time öneriliyor

Bende bu şekilde biliyorum ve öyle yapıyorum kafasını çeviriyorum zaten benim koyduğum gibi kalmıyor kafasını kendi istediği yere çeviriyor

Genelde doğum sonrasında 10 gün içinde doğum kilosuna ulaşması bekleniyor senin bebeğin kilo bile almış.Ama yine de bi uzmana danışmakta fayda var.

3400 doğdu daha 3200 bile olamadı

Gülücükler sanırım 40 tan sonra başlıyor. Bazen sesli de gülüyor artık Ay bi güzel oluyor kıkır kıkır. Alt değiştirirken acıktığı aklına geliyor hep ağlamaya başlıyor. Bugün konuştum bak böyle yaparsan olmaz iş uzuyor artık alış bunun sonunda doyuruluyorsun falan diye anlamış gibi sustu dinlemeye başladı Konuşa konuşa alt değiştik ☺

Papatyamaviss D dra21 1HANIM umarım doğru etiketlemişimdir. İshal formundaydı bizim kakamız bugün hafif ateş var gibi perşembe günü doktoru aradığımda takip edelim besin alerjisi olabilir demişti. Ateşte bu belirtiler arasında mı ve hala ishal gibi kaka devam ediyor.

Beşiğe böyle birşey almayı düşünenler bu güzel ben aldım. Birkaç tane sadece müzik var birkaç tane İngilizce çocuk şarkısı var. Işıklı ve uzaktan kumandalı. Kumandalı olması güzel habire kalkıp kurmak zorunda değilsin. Hikayede koymuşlar da İngilizce keşke Türkçesi olsaymış süper olurdu. Ha birde ben 470 e aldım indirime soktular çok kırıldım

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-11-16-31-07-838_trendyol.com.webp
    22,2 KB · Görüntüleme: 53
Kızlar yine ben yine kusmuk yine telaş... Ya her beslenme sonrası gaz çıkartıyoruz o esnada ya da sonrasında hatta uyuyup uyandıktan sonra kusuyo peynir kesiği gibi ama aşırı kusuyo. Yediğini çıkartıyo diye düşünüp daha da üzülüyorum pzt kontrol var kilo almadıysa kahrolucam napıcam bilmiyorum. Fışkırır gibi değil kokulu değil ama sürekli kusuyor ya süt alerjisi olanlar kusma durumunuz nasıl? Üşütme durumu olduğunu düşünmüyorum başka bi belirti yok öksürük hapşuruk ya da ateş vs yok sadece çökelekli kusma

Ayni sorun bizdede var kustuktan sonra tekrar emmek istiyor birde bazen fışkırır gibide kusuyor ara ara

Ekşimiş peynır kıvamında gelmesı iyidir doyduğunu sinirdirdiğini gösterir kuzum benım Kide her emme sonrası boyle yada mınık mınık fazlasını çıkarıyor cok normal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…