- 12 Şubat 2023
- 2.244
- 3.752
- 63
- 30
Çok normal duygular bunlar. Daha yeni yeni hafiflemeye başladı bende, hala da var. Benim bir de 42 gün geçti. Durduk yere bu donemde eşimi kaybetme korkusu bastı. Aşırı hassas ve duygusaldım. Ara ara bebek gülümsüyor ya, o zaman o kara bulutlar dağılmaya başlıyor. Onun da çok etkilediğini düşündüm. Sürekli mutsuz, derdini anlamadığın bir canlı var ve eskiden eşinle geçirdiğin bütün zamanları ona veriyorsun ama o da mutlu olmuyor. Boşunalık hissi bir nevi. Ama yavaş yavaş değişecek bu ruh hali. Biraz zaman istiyor. Dediğim gibi bende de hala var ilk başlardaki kadar yoğun olmasa da. İnsan kabulleniyor galiba yeni düzeni yavaş yavaş..Kızlar buarada bir kaç şey soracağım
1.si sanırım lohusa depresyonu yaşıyorum ve bazen duygusallığım çok şiddetli boyuta ulaşıyor. Eşimi yormaya başladım beni sevmediğini güzel bulmadığını düşünüyorum
(ki sadece biraz eskiye nazaran bebekten birbirimize vakit bulamamamız var) Giydiğim şeylerin bana yakışmadığını düşünüyorum vücudumda ki değişikliklere aşılamıyorum
( Akşam mesela göbeğimde ki o boşluklu kararmış görüntü beni ağlama krizine soktu)
Bu normal mi? Nasıl veya ne zaman geçer 3-4 gündür bu haldeyim
2.si normal doğum yapan arkadaşlar dikişlerimde kaşıntı başladı ve onun dışında hala kanamam devam ediyor azaldı ama hala var. 11. Günüm bitti normal mi? Yaşayan var mı?
Ayy bunu duyduğuma çok sevindim desemBebekleriniz nasıl uyanıyor kızlar. Benim kızım ıh ıh kıvrana kıvrana zorla uyanıyor. Şöyle gülerek ya da ağlayarak uyanmadı hiç. Hep bi ıkına ıkına uyanıyor
Hardal sarıya normal demişlerdi hatırladığım kadarıyla ilk adımlarım diye bir uygulamadan bahsetti kızlar ben indirmeyi denedim ama uygulamadan attı sürekli, bizimki hafif yeşilimsi ve mukuslu. Bugün tahlil verdik rota ve adone virüs bakıldı negatif çıktı yarın doktor görmek istediKızlar burada kaka konuşulmuş. Bizim de sıvı kakamız var... yani normal değil mi bu? sıvı beslendikleri için ben hiç üzerinde durmadım rengi hardal sarısı oluyor
Genelde öyle uyanıyor çünkü acıkıp uyanmaya çalışıyorBebekleriniz nasıl uyanıyor kızlar. Benim kızım ıh ıh kıvrana kıvrana zorla uyanıyor. Şöyle gülerek ya da ağlayarak uyanmadı hiç. Hep bi ıkına ıkına uyanıyor
Emzirme sonrası 30 az değil ki canım mama veriyor musun ben baya kaçırdım herseyi ondan soruyorumAz önce fırsat buldum ve sağım yapayım dedim, emzirme sonrası 30 cc zor çıktı ve tek memeden.. sağ memede sıkınca geliyor süt, kızımın da ağzında görüyorum ama saginca 5 damla anca geldinasıl çözebiliriz ki çok üzüldüm
12 Aralık'ta bitiyor canım rapor hakkımı kullanacağım ilkİyi bari sevindim
Bende verdim bakalım bilmiyorum ama senin doğum iznin ne zaman bitiyor canım ücretsiz izin alacak mısın?
Ayy maşallah onabizimki de karnı tok altı temiz olunca ana kucağında durmayı seviyor etrafı izliyor ama daha gülücük saçmıyor ne zaman gülecek acaba
Bende senin gibi biliyorum canım sırt üstü yatacak kafası sağa veya sola dönük olacak
Kuzum yüz üstü yatırıp kafasını sağa veya sola koy sen yanındayken biraz o şekilde kalabilir hatta uyanıkken olursa çok iyi olur zaten günlük belli sürelerde tummy time öneriliyor
Bende bu şekilde biliyorum ve öyle yapıyorum kafasını çeviriyorum zaten benim koyduğum gibi kalmıyor kafasını kendi istediği yere çeviriyor
Genelde doğum sonrasında 10 gün içinde doğum kilosuna ulaşması bekleniyor senin bebeğin kilo bile almış.Ama yine de bi uzmana danışmakta fayda var.
Hepatit kuzum1.ay asisi derken asinin adi ne. Hepatit b olucaz ptesibugun henuz 30 cc mama verdim emiyor eger isterse gece sagdigim sutten vericem bakalim insallah basarabilirim
Canım hiç ateşimiz olmadı bizim mukuslu sulu kaka içtek belirtimizdi sonra kusmamız başladı@Papatyamaviss D dra21 @1HANIM umarım doğru etiketlemişimdir. İshal formundaydı bizim kakamız bugün hafif ateş var gibi perşembe günü doktoru aradığımda takip edelim besin alerjisi olabilir demişti. Ateşte bu belirtiler arasında mı ve hala ishal gibi kaka devam ediyor.
Bizimkinin çökelekli gibi değil direk çıkartıyor sıvı halinde ben o yüzden çökelekli kıvamdan korkmuyorumKızlar yine ben yine kusmuk yine telaş... Ya her beslenme sonrası gaz çıkartıyoruz o esnada ya da sonrasında hatta uyuyup uyandıktan sonra kusuyo peynir kesiği gibi ama aşırı kusuyo. Yediğini çıkartıyo diye düşünüp daha da üzülüyorum pzt kontrol var kilo almadıysa kahrolucam napıcam bilmiyorum. Fışkırır gibi değil kokulu değil ama sürekli kusuyor yasüt alerjisi olanlar kusma durumunuz nasıl? Üşütme durumu olduğunu düşünmüyorum başka bi belirti yok öksürük hapşuruk ya da ateş vs yok sadece çökelekli kusma
Tamamlayıcı mı neleri kapsıyorBu arada biz axa sigorta tss yaptırdık, 6.400 tuttu.. axa bebeği olduğu için ömür boyu yenileme garantisi oldu, yapmak isteyene fikir olsun
Tamam canım bende kontrolümüzden sonra haber edeceğimCanım bizim şu an çok yüksek ihtimalle alerjimiz var. Ateşimiz olmadı hiç. Kakası ishal kıvamında ama mukuslu.
Canım senin belirtiler bize çok benziyor. Kusmuk bizimde sürekli bol bolsen bir alerji için git en iyisi. Üzülme ayrıca da Allah dermansız dert vermesin.
Emzik tutmuyor mu canım?
D dra21 pzt kontrolümüz var haber edeceğim mutlaka
Bizimkinin hep var hiç eksilmediKızlar bebeğimin yüzünde sivilce gibi şeyler çıktı. Normal mi
2 gündür güncelleme geldi ağlayarak uyanıyorBebekleriniz nasıl uyanıyor kızlar. Benim kızım ıh ıh kıvrana kıvrana zorla uyanıyor. Şöyle gülerek ya da ağlayarak uyanmadı hiç. Hep bi ıkına ıkına uyanıyor
Üşütmüş olabilir miSelam kızlar geceden beri ateşimiz 37 37.3 arasında gidip geliyordu sabah 37.7 ye çıktı acile gittik test yapıldı enfeksiyon vs yok herşey yolunda görünüyor. Gaita aldılar rota ve adeno virüse bakıldı negatif diyor mukuslu kakamız devam ediyor. Yarın çocuk doktoru görmek istediğini söyledi. Herşey yolunda görünüyor bu ateşlenme niye ve mukuslu kakanın sebebi ne olabilir
Bizimki sıvıdan ziyade su gibi yaparken izledim ilk ondan sonra telaşlandım su ve mukus geliyordu direkKızlar burada kaka konuşulmuş. Bizim de sıvı kakamız var... yani normal değil mi bu? sıvı beslendikleri için ben hiç üzerinde durmadım rengi hardal sarısı oluyor
Bende öyle yaparım artık ya çok canım yandı vallaBende düşükte kullanıyorum sonra arttırıyorum canım kozlar doğru söylüyor öteki türlü canım çok acıyor ki zaten en yüksek modları hiç kullanamadım daha .
Evet papatyaya katılıyorum
Geçer geçer de nasıl geçer yaşayan bilir ve kuzumGerçekten uykular da saçma sapan bir haldeama bugünler de geçecek beeeeee
Benim de öyle kuzum sürekli ıkınıp ağlayarak uyanıyor hatta bizim oğlanın genel olarak siması sert hep çatık kaşlı bende gülücükler saçtığı günleri görmek istiyorumBebekleriniz nasıl uyanıyor kızlar. Benim kızım ıh ıh kıvrana kıvrana zorla uyanıyor. Şöyle gülerek ya da ağlayarak uyanmadı hiç. Hep bi ıkına ıkına uyanıyor
Beyin bağırsak ilişkisi yine karşımıza çıktı deseneBenim de çoğu zaman ıkınarak uyanıyor. Bunun açıklamasını okudum geçen gün. Aslında o an hala uykusu olurmuş ve uyanamazmış. Beyin bağırsaklara sinyal gönderirmiş ve uyandırırmış gibi bir şeybağırsaklar çalışarak kendi kendi uyandırıyor aslında yani
Bizimde hep hardal sarısı dün baya suluydu hatta ama ben normal bildiğim için sorun yapmadım hiçKızlar burada kaka konuşulmuş. Bizim de sıvı kakamız var... yani normal değil mi bu? sıvı beslendikleri için ben hiç üzerinde durmadım rengi hardal sarısı oluyor
Benimki de öyleBebekleriniz nasıl uyanıyor kızlar. Benim kızım ıh ıh kıvrana kıvrana zorla uyanıyor. Şöyle gülerek ya da ağlayarak uyanmadı hiç. Hep bi ıkına ıkına uyanıyor
Ben oraya attım canım sorun şu ki o da kendisi seçtiriyor resme göre direkt cevap vermiyor. Bizim kakamız sulu mu cıvık mı mesela bunun arasındaki fark ne hayatımda ilk defa kendi bebeğimde bez değiştirdim, bilmiyorum bebek kakası normali nedirHardal sarıya normal demişlerdi hatırladığım kadarıyla ilk adımlarım diye bir uygulamadan bahsetti kızlar ben indirmeyi denedim ama uygulamadan attı sürekli, bizimki hafif yeşilimsi ve mukuslu. Bugün tahlil verdik rota ve adone virüs bakıldı negatif çıktı yarın doktor görmek istedi
Altını alırken bir kere ben de denk geldim akışkan çamur kıvamında12 Aralık'ta bitiyor canım rapor hakkımı kullanacağım ilk
Hepatit kuzumbizimde cuma
Canım hiç ateşimiz olmadı bizim mukuslu sulu kaka içtek belirtimizdi sonra kusmamız başladı
Bizimkinin çökelekli gibi değil direk çıkartıyor sıvı halinde ben o yüzden çökelekli kıvamdan korkmuyorum
Tamamlayıcı mı neleri kapsıyor
Tamam canım bende kontrolümüzden sonra haber edeceğim
Bizimkinin hep var hiç eksilmedi
2 gündür güncelleme geldi ağlayarak uyanıyor
Üşütmüş olabilir mi
Bizimki sıvıdan ziyade su gibi yaparken izledim ilk ondan sonra telaşlandım su ve mukus geliyordu direk
Rengine çok takılmıyorum artık ama akışkan kıvamda olması bana -mi acaba? DedirtiyorBende öyle yaparım artık ya çok canım yandı valla
Geçer geçer de nasıl geçer yaşayan bilir ve kuzumAnnemler gitti eşim evde yok, nerdeyse uyumaya geliyor oğluşla kaldım baş başa sürekli bir mıkırdanma hayatta derin dalmıyor daha atakta değiliz biz atak haftasında ne olacak bilmiyorum
Benim de öyle kuzum sürekli ıkınıp ağlayarak uyanıyor hatta bizim oğlanın genel olarak siması sert hep çatık kaşlı bende gülücükler saçtığı günleri görmek istiyorum
Beyin bağırsak ilişkisi yine karşımıza çıktı desene
Bizimde hep hardal sarısı dün baya suluydu hatta ama ben normal bildiğim için sorun yapmadım hiç
10 muayene var canım kapsamda, devamı bizim poliçenin aynisi..12 Aralık'ta bitiyor canım rapor hakkımı kullanacağım ilk
Canım hiç ateşimiz olmadı bizim mukuslu sulu kaka içtek belirtimizdi sonra kusmamız başladı
Bizimkinin çökelekli gibi değil direk çıkartıyor sıvı halinde ben o yüzden çökelekli kıvamdan korkmuyorum
Üşütmüş olabilir mi
Bizimki sıvıdan ziyade su gibi yaparken izledim ilk ondan sonra telaşlandım su ve mukus geliyordu direk
Sabah ve akşam 60 cc mama veriyorum canım, ama tek memeden çıktı, diger meme de hiç gelmiyor.Emzirme sonrası 30 az değil ki canım mama veriyor musun ben baya kaçırdım herseyi ondan soruyorum
Haklısın canım benim hormonlar uykusuzluk yorgunluk derken ruh halim böyle biraz kötüleşti sanırım yoksa senin gibi düşünüyorum bendeDikişler kasiniyorsa iyilesiyordur bir kaf güne düşmeye başlar. Seninki çok hızlı başlamış iyilesmeye benimki 20. günden sonra düşmeye başlamıştı hala bir yerde bazen ağrı oluyor. Ben vucudumdaki şeyleri çok önemsemiyorum sonuçta oradan mucize çıktı ve ben onu daha çok seviyorum.
Anladım canım sağolun cevaplar içinBenim bugün 20.gün son günlerde hafif kaşınmaya başladı canım ve kanamam hala devam ediyor ciddi ölçüde azaldı ama devam
resmen duygularıma detaylı tercüman olmuşsun. Çocuğumdan eşimden pişmanlığım şikayetim yok ama dediğin gibi insan ister istemez bir sürü korku endişe çekince yaşıyor kendimden memnun değilim gibi oldu açıkçasıÇok normal duygular bunlar. Daha yeni yeni hafiflemeye başladı bende, hala da var. Benim bir de 42 gün geçti. Durduk yere bu donemde eşimi kaybetme korkusu bastı. Aşırı hassas ve duygusaldım. Ara ara bebek gülümsüyor ya, o zaman o kara bulutlar dağılmaya başlıyor. Onun da çok etkilediğini düşündüm. Sürekli mutsuz, derdini anlamadığın bir canlı var ve eskiden eşinle geçirdiğin bütün zamanları ona veriyorsun ama o da mutlu olmuyor. Boşunalık hissi bir nevi. Ama yavaş yavaş değişecek bu ruh hali. Biraz zaman istiyor. Dediğim gibi bende de hala var ilk başlardaki kadar yoğun olmasa da. İnsan kabulleniyor galiba yeni düzeni yavaş yavaş..
Ayy bunu duyduğuma çok sevindim desembir tek bizimki öyle sanıyordum. Sürekli canı acıyor diye düşünüyordum gazdan dolayı ama bir kısmı da açlıktan sanırım.
Kusma bizde de başladı 2 gündür az az oluyor. Çok çok dikkatliyim aslında üşümüş olması imkansıza yakın canım12 Aralık'ta bitiyor canım rapor hakkımı kullanacağım ilk
Üşütmüş olabilir mi
Canım bize eve şöyle birşey verdiler size fotoğraf atıyım 9 yeni doğan veya mama ağırlıklı beslenme 8 anne sütü mama karışık 7 tamamen anne sütü gibi düşünebilirsiniz dedi doktorumuz ve bu kaka türlerinin hepsi çok cıvık yada çok katı olmadıkça 9-8-7 sağlıklı dedi. Üstte ki kaka türleri teklikeliymiş renk olarak belki faydası olurBenimki de öyle
Ben oraya attım canım sorun şu ki o da kendisi seçtiriyor resme göre direkt cevap vermiyor. Bizim kakamız sulu mu cıvık mı mesela bunun arasındaki fark ne hayatımda ilk defa kendi bebeğimde bez değiştirdim, bilmiyorum bebek kakası normali nedirYouTube'da Osman Gönülal var ya o bir videosunda sarı ile yeşil arasındaki tüm renkler normal diyor.
Belki sizin tonunuzda yeşile doğrudur bir sorun yoktur inşallah. Ama mukus olayı için bir şey okumadım
Ben bir kez aşırı sulu kakayı normal buluyorum sonrakiler tekrarlarsa o zaman ishal düşünürüm.Dün su gibiydi mesela bugün normaldi takip etmek lazımAltını alırken bir kere ben de denk geldim akışkan çamur kıvamında
Rengine çok takılmıyorum artık ama akışkan kıvamda olması bana -mi acaba? Dedirtiyorkızlar ishal falan deyince. Aynısı kendimde olsa ishal olarak yorumlarım ama bebeklerde sıvı kaka normal değil mi şimdi diye ikileme düştüm kuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?